LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] prijs verschillen bij een dierenarts

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
Gast

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door Gast » 18 okt 2004 12:33

Omdat jij het bent :wink:


http://ragdoll.startkabel.nl/

succes.

Gast

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door Gast » 29 okt 2004 17:45

Afgelopen dinsdag met onze 5 katten naar de dierenarts geweest, voor hun jaarlijkse enting. Wij zijn in totaal 15 minuten binnen geweest, waarna ze allemaal nagekeken en geent waren (dus 3 minuten per kat werk) en wij € 183,00 lichter waren. Nou weet ik wel dat meneer Zalm en meneer Balkenende vinden dat we niet meer in guldens mogen rekenen, maar in guldens komt dat neer op ƒ 403,28!!!!! Zijn ze nou helemaal gek geworden of hoe zit dat. Waarom kan dit allemaal in Nederland. Is er niemand in Nederland die deze geldklopperij een halt kan toezeggen? We hadden van tevoren geen idee wat dit geintje ons zou gaan kosten, want ook op het internet vind je nergens tarieven.

Lisa*

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door Lisa* » 30 okt 2004 23:07

183 euro is wel aan de hoge kant. Ter vergelijk: mijn dierenarts vraagt 27,50 euro voor een kattenenting en na 1 kat dus korting op de volgende vaccins. Je had vantevoren ook kunnen vragen om een prijs natuurlijk....

cadansersje

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door cadansersje » 09 nov 2004 15:01

15 minuten voor 21 euro???

Weten jullie wat een normale huisarts rekent voor 15 minuutjes? Iedereen schijnt die kosten wel te accepteren, maar dierenartsen mogen geen geld verdienen?
Het opzetten van een dierenkliniek is net zo duur, en soms duurder dan een huisartsenkliniek. Al die operatieapparatuur moet terugbetaald worden. Dierenmedicijnen zijn net zo geproduceerd als mensenmedicijnen, en helaas zijn er voor dierenmedicijnen geen subsidies van de regering voor de fabrikant.
Ik vind het prijzenverschil wel schokkend, dat geef ik toe, maar een consult is een consult.

Lieveling_De_Liefste

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door Lieveling_De_Liefste » 10 nov 2004 18:51

Vol verbazing heb ik de berichjten zitten lezen :-o
allereerst die idioot die zegt dat ie zijn hond zelden of nooit laat enten? stom stom stom, jouw hond loopt namelijk buiten en daar loert juist het gevaar op ziektes zeker op plaatsen waar andere honden lopen.

Tweede, een Dierenarts kun je altijd eerst vragen om een prijsopgaaf, mischien een tip neem eens een dierenarts buiten de stad die zijn over het algemeen goedkoper als de dierenartsen in de stad.

Derde, Er zijn tegenwoordig verzekeringen voor je huisdieren die je een vorm van verzekering kunnen bieden waar jij wat aan hebt met je huisdier daar zitten ook vaak akties bij in voor steralisaties en castraties.

Vierde, In het voorjaar geven stichtingen voor dieren acties aan waarbij je kat of poes voordelig kunt laten helpen om te voorkomen dat er ongewilde kittens komen dit omdat Nederland al zeer vol zit met zwerf katten.

Voor de rest wil ik graag nog kwijt dat we het hebben over dierenliefde maar die hoeft je niet je nek te kosten informeer zelf wat voor jou het beste is en doe daar mee wat jij wilt maar vergeet niet het gaat hier om onze dieren.
Ik noem ze overigens geen dieren ik heb 1 poes 2 katers en 2 honden dus een aardige minidierentuin maar voor mij zijn het me kinderen en je kind laat je toch ook niet leven zonder de benodigde entingen en als ze ziek zijn ga je toch ook niet eerst in het ziekenhuis vragen wat het gaat kosten?

Gast

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door Gast » 10 nov 2004 20:21

Heeft u dan geen verzekering.

Gast

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door Gast » 10 nov 2004 20:35

Vara / Kassa test prijzen van dierenartsen!

Dierenartsen hanteren zeer uiteenlopende tarieven voor dezelfde ingreep, liet een lezer ons weten. Voor de sterilisatie van zijn kat kwam hij op een prijsverschil van euro 40 tussen vijf dierenartsen in zijn woonplaats Tilburg. De Boodschappenkar nam een landelijke steekproef en noteerde bij de castratie van een hond als grootste prijsverschil een bedrag van euro 207,49 en bij sterilisatie van een kat een verschil van euro 75,91.

De Boodschappenkar belde anoniem met 35 dierenartsenpraktijken in heel Nederland. We vroegen wat het kost om een eenjarige reu, een golden retriever van 28 kilo, te laten castreren. We wilden de prijs weten inclusief pijnstillers, medicijnen en een kraag. Daarnaast wilden we weten wat sterilisatie van een anderhalf jaar oude kat kost, inclusief alle medicijnen.

Opvallend veel dierenartsen wilden ons niet te woord staan. ¨U krijgt alleen de prijs te horen als we nu ook daadwerkelijk een afspraak maken¨, kregen we vaak te horen. ¨We worden helemaal gek van alle mensen die prijsshoppen. Als u een afspraak wilt, komt u maar langs!¨ Eerlijke consumentenvoorlichting blijkt niet bij alle dierenartsen in het lespakket te zitten.

Bij de dierenartsen die wel voorlichting gaven, stuitten we op grote prijsverschillen. Bij de Utrechtse dierenkliniek Biltstraat ben je voor castratie van de hond euro 207,49 euro duurder uit dan bij Dierenartscombinatie Balkbrug-Nieuwleusen. Bij sterilisatie van de kat bedroeg het prijsverschil tussen deze twee euro 75,91. Ook ten opzichte van nummer twee is het prijsverschil groot: Mossel en Straatman in Groningen rekent bij de honden euro 131,89 minder en Stadion in Amsterdam is bij de poezen euro 33,26 goedkoper.

¨Een dierenarts is vrije ondernemer en mag zelf zijn prijs bepalen¨, vertelt een woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde. ¨Castratie is in elke dierenartsenpraktijk dezelfde behandeling, alleen de entourage verschilt. Ligt de hond aan infuus en hartbewaking, wordt er een modern kortwerkend narcosemiddel gebruikt, slaapt de hond ter controle een nachtje in de kliniek? Daar gaan de kosten in zitten. Vergelijk het maar met een hotelovernachting: je hebt pensionnetjes, maar ook vijfsterrenhotels.¨

Simon Kleinjan, dierenarts in de Biltstraat, legt uit waarom hij zo prijzig is: ¨De dierengezondsheidszorg is de laatste jaren enorm vooruitgegaan. Honden liggen nu bijvoorbeeld aan de hartbewaking en aan een infuus, we hebben veel meer assistentes in dienst die de hond verzorgen en mensen willen steeds meer uitleg over hun dieren. Daarom duurt een consult nu gemiddeld 20 minuten in plaats van de 5 minuten die je vroeger kreeg. De kwaliteit van de zorg is dus toegenomen, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Bovendien zijn panden in de stad een stuk duurder dan op het platteland, dus dat zul je ook in de prijs moeten verdisconteren.¨

De goedkoopste dierenarts uit onze vergelijking reageert laconiek. ¨Ach, hier ten plattelande kunnen we niet uit de voeten met de tarieven die ze in de grote stad hanteren¨, vertelt dierenarts Mooiweer van Dierenartscombinatie Balkbrug-Nieuwleusen. ¨We werken niet goedkoper, we voeren dezelfde operatie uit, maar als we dezelfde tarieven hanteren, komt er geen hond meer. Het platteland heeft gewoon wat minder te besteden.¨

Het kan dus geen kwaad vooraf bij wat dierenartsen te informeren naar de prijs van een ingreep. Let alleen wel op de verschillende manieren van aanpak, want daar zit het prijsverschil in. Overigens zullen alle dierenartsen indicatieve prijzen geven: er kan altijd wat onverwachts gebeuren tijdens een behandeling, waardoor extra kosten gemaakt moeten worden.

Bron: VARA

Gast

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door Gast » 10 nov 2004 21:18

Zo werkt het inderdaad: in de landelijke streken van Overijssel (en andere provincies) is alles wat goedkoper. Maar de mensen verdienen ook minder.

Het blijft toch ruilhandel: de fietsenmaker in Utrecht die zijn hond laat castreren betaalt meer. Maar de dierenarts die zijn fiets laat repareren, betaalt in Utrecht ook veel meer.

In Balkbrug betaalt de dierenarts weinig voor zijn fietsreparatie, maar betaalt de fietsenmaker ook weinig voor de castratie van zijn hond.

En zo is de cirkel weer rond. Dus wil je weinig betalen? Ga daar wonen.

(Nee, ik woon daar zelf niet. Ik ben van Overijssel naar de stad Utrecht verhuisd).

leentje

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door leentje » 14 nov 2004 14:52

Is het bij de mensen die over prijs verschillen klagen wel is op gevallen dat duurder dierenartsen over het algemeen grotere praktijken hebben met meer apperatuur en personeel. natuurlijk heb je over al mensen die lekker makelijk geld willen verdienen maar meestal hebben duurde dierenartsen ook meer kosten.

Gast

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door Gast » 14 nov 2004 20:29

En zijn derhalve duurder. Logisch toch.

nickynvw

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door nickynvw » 16 nov 2004 14:24

Het is nog nooit in mij opgekomen om tarieven te vergelijken van de dierenartsen. Reden: wij hebben een dierenarts die je katten naar tevredenheid helpt, de tijd neemt voor het beestje, vaak tandsteen even tussendoor weghaalt, zonder daarvoor extra te rekenen. Je voorziet van nuttige advies, ook al kom je (met je kat) voor iets anders. Moet je dan gaan kijken waar wat het goedkoopste is? Ik persoonlijk zou dat niet doen, mijn katten komen al 13 jaar bij dezelfde arts. Hij kent ze door en door en dat daar een prijkaartje aanhangt oke daar kies ik dan voor..

pantertje

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door pantertje » 16 nov 2004 14:33

Ik ben tevreden over mijn dierenarts.
ook ik baal wel van de hooge prijzen.
Maar er over zeuren helpt niet,we weten het allemaal zo goed te vertellen.
Maar we doen er niks aan en gaan gewoon met ons lieve huisdier naar de dierenarts.
Ook al kost het me veel geld ik ga met mijn beide honden naar de dierenarts voor hun inentingen en andere zaken.
Ik ben heel blij dat er een dieren arts bij mij in de buurt zit.
Ze kosten misschien wel veel maar moet je je dier dan maar aan zijn of haar lot over laten als het iets mankeert.
Ben ook verzekerd bij dier en zorg maar helaas dat helpt ook niet echt.
Heb mijn eerste hond laten sterliceren toen ze zes maanden oud was.
Heb de rekening eerst zelf moeten betalen en zou na over handigen van de nota het geld terug gestort krijgen.
Moet het nog krijgen ze zeggen gewoon dat ze geen nota hebben ontvangen,heb hem tot zes keer opnieuw gevraagt aan mijn dieren arts heb hem gekregen en weer opgestuurt tot aangetekend toe.
Maar zij hebben hem nooit ontvangen.
Dus klagen over de kosten van een dieren arts nee ik betaal me vijf jaar scheel aan de verzekering van dier en zorg dat noem ik vreemde praktijken.

Gast

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door Gast » 16 nov 2004 14:44

je kunt in de maanden maart april meestal wel terecht tijdens een dierenbescherming actie daar doen vele dierenartsen aan mee en dat scheelt zeker vele euro's en omdat je er 2 hebt zal het nog wel goedkoper mogen.

Moet je maar goed informeren en laat je niet afzetten, met sommige mensen zijn goed mee te onderhandelen

succes groetjes

Gast

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door Gast » 22 nov 2004 09:22

bij onze DA hangt netjes een lijstje met wat de behandelingen kosten.
die van ons is erg duur, maar het is dan ook een kliniek, met zo'n 6 DA's gespecialiseerd op hun eigen vakgebied, verder ook 4 0f 5 grote huisdieren DA's, maar daar heb ik niets mee te maken.

nogmaals, onze DA is erg duur maar ze hebben alle apparaten die nodig zijn in huis, en in avond/weekend/nacht is er altijd een DA, en hoef ik niet met een spoedgeval in de auto op zoek naar een adres in een andere stad of dorp ze zijn er gewoon altijd.

daar betaal ik dus graag voor

Gast

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door Gast » 22 nov 2004 09:28

ik kan me nog herinneren dat ik in mijn vroegere woonplaats, ergens aan de Lek, een goedkope DA had. allemaal prima, tot mijn kat het op vrijdag avond erg benauwd kreeg.
toen moest ik dus door de polder, in het donker, naar een onbekend dorp, omdat daar de plaatsvervanger zat.
geen spullen bij de hand om meteen goed te onderzoeken.
de kat is 10 minuten na aankomst overleden aan een hartstilstand.

een half jaartje later zijn we verhuisd, toen begon ook mijn kater problemen te krijgen, (het waren broer & zus uit 1 nestje)
we zijn naar onze huidige DA gereden en de kat kon meteen aan de monitor en onderzocht worden, zodoende kreeg hij binnen enkele minuten de medicatie die hij nodig had.
helaas heeft ook deze kater maar 2 jaar mogen worden.
beide kwamen van de boerderij en door continue inteelt hadden beide een hartafwijking.

sjakko

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door sjakko » 31 dec 2004 01:31

Kijk ook eens op

http://www.uwdierenkliniek.nl/catalogus.html

Voor de prijzen van 2003

henkvegelien
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 apr 2007 13:43

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door henkvegelien » 17 apr 2007 14:10

Het is echt niet normaal, heb het vorige week mogen ondervinden toen m'n kat Lodewijck met een verstopte blaas met spoed geopereerd moest worden. Kosten 632,00 !!!!!

Uiteraard zeg je niet bij een kat van 7 jaar laat maar inslapen als er een goede kans op genezing is. Maar ik kreeg ook inderdaad mijn twijfels, ben ik nou getilt ????

angelique1971
Berichten: 7
Lid geworden op: 05 aug 2007 23:32

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door angelique1971 » 26 sep 2007 20:09

Tja zo heb ik met mijn labrador de pech dat hij ED heeft. nu ben ik doorgestuurd naar het anubis dierenkliniek in antwerpen. Een artroscopie aan 1 elleboog kost 795 euro en aan 2 benen krijg je korting en betaal je totaal 1200 euro, alsof het niets is. :?

010portal4fun
Berichten: 5
Lid geworden op: 16 jun 2008 21:17

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door 010portal4fun » 31 jul 2008 19:54

Ik kom net van de dierenarts af, schandalig, mijn hond liep al een paar dagen mank, tot vanochtend toen ging het al beter. Maar ik had de afspraak al gemaakt, dus dacht kleinigheidje ik ga wel langs. Dit had ik dus noooooooit moeten doen, de diagnose van mijzelf aangezien het al beter ging was verzwikking of iets dergelijks, en inderdaad dat dacht de arts ook. Hiervoor kreeg ze een prik tegen de pijn, terwijl je haar poot vast kan pakken draaien enz. zonder dat ze een kick geeft. En toen ook nog eens pijnstillers ????.

Ik na 2 minuten weer buiten de behandelkamer, afrekenen bij de receptie, zegt ze tegen mij 70 euro astublieft. 70 euro ???, hoor ik dat goed dacht ik, 2 minuten me eigen diagnose gesteld WAT ????. Na twee operaties van respectievelijk 680 en 520 euro 70 euro voor uiteindelijk nutteloze informatie en pijnstillers ???????. Schandalig dit is dan ook de laatste keer dat ik daar kom !!!!. Mijn vorige dierenarts die ik door verhuizing te ver vind, was niet zo duur en was zo nu en dan ook nog eens schappelijk. Balen 70 euro, boeven dat het zijn die dierenartsen !!!!!!! BAH !!

away
Berichten: 7
Lid geworden op: 28 okt 2005 21:24

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door away » 11 aug 2008 11:46

Ach, als de behandeling van je kat te duur wordt dan kun je toch ook gewoon een nieuwe nemen. Wettelijk gezien is het gewoon een consumentenproduct :wink:

Gesloten