LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] prijs verschillen bij een dierenarts

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
TdeHond
Berichten: 2846
Lid geworden op: 19 jan 2008 14:42

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door TdeHond » 13 aug 2008 10:26

Zoek een dierenarts op het platteland. Is beduidend minder duur en dringt minder onnodige onderzoeken op.
Prijsverschil Fortekor is rond 4 euro bij d.a. op platteland in vergelijking met d.a. in de stad waar ik woon.

Onnodige onderzoeken kunt u rustig weigeren, onnodige behandelingen ook.

Bata4en-Kliniek v Dieren
Berichten: 13
Lid geworden op: 09 jan 2008 14:20

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door Bata4en-Kliniek v Dieren » 14 okt 2008 11:38

Een dierenarts op het platteland is goedkoper omdat het onroerend goed (huisvesting) daar veel goedkoper is dan in de stad. Verder voordeel voor cliënt is dat er vaak meerdere parkeerplekken voor de deur zijn. Verder is er veel geld (over) voor investeringen in nieuwe apparatuur. De plattelandsdierenarts wordt ernstig onderschat. Mensen pak uw voordeel.
Wij zitten in de omgeving Utrecht, Vianen, Leerdam, Gorinchem, Tiel, Geldermalsen en Zaltbommel (allemaal binnen 10 - 20 minuten op 1 van de locaties).
Succes,
Leo van Merwijk
Bata4en - Kliniek voor dieren
www.bata4en.nl of onze blogspot: www.bata4en.blogspot.com of www.dierenartswinkel.nl/shop
:D

TdeHond
Berichten: 2846
Lid geworden op: 19 jan 2008 14:42

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door TdeHond » 14 okt 2008 13:14

Het wachten is nog op het plaatsen van tarieven lijsten van wat de diverse behandelingen, medicatie en diervoeders bij u kost.

8)

Kobus Olienoot
Berichten: 23
Lid geworden op: 30 sep 2008 10:27

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door Kobus Olienoot » 14 okt 2008 15:59

Tielse dierenartsen zijn de grootste oplichters die er zijn :oops: want als je met een hond met een gekneusd pootje[omdat je er per ongeluk op hebt gestaan] bij hen om hulp komt dan wordt je allereerst aangeraden ander voer[hun merk] te gebruiken. Bah namaak dierenartsen het zijn geldwolven want van dierenliefde hebben ze nog nooit gehoord deze omhoog gevallen azijn drinkers. :P :P

vronie
Berichten: 110
Lid geworden op: 10 aug 2006 04:15

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door vronie » 15 okt 2008 01:52

http://www.dierenkliniek-stede-broec.nl ... nlijst.htm

Ik ga nog verschillende opzoeken,in West-Friesland

TdeHond
Berichten: 2846
Lid geworden op: 19 jan 2008 14:42

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door TdeHond » 15 okt 2008 11:55

Verrassend dat deze kliniek de tarieven online zet. Meestal voelen de klinieken hier niets voor uit angst dat de consument naar de goedkoopste dier kliniek gaat.
Een pluim voor deze kliniek!

Soraya
Berichten: 501
Lid geworden op: 08 feb 2006 15:04

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door Soraya » 15 okt 2008 12:49

In het oosten van het land zijn echt niet alle DA goedkoper. Die van mij is zelfs aan de dure kant. Maar ze doen echt alles voor je om je te helpen. Laten zo nodig specialisten daar komen i.p.v. dat je naar utrecht of elders moet.
Ook met bepaalde medicijnen, die hun niet goedkoper kunnen inkopen, willen ze voor mij onder de inkoopprijs verkopen, als ik aangeef dat ze ergens anders wel goedkoper zijn.
Ik loop de deur bij hun niet plat, maar als er geen dringende haast bij is, bel ik gewoon andere praktijken af om te vragen wat iets kost.

Daarbij heb ik van anderen vernomen dat DA die goedkoop zijn echt niet beter zijn. Vaak zijn er weer punten die ontbreken, denk bijvoorbeeld aan klantvriendelijkheid, of te veel willen aansmeren wat niet nodig is, of geld zien in iets wat echt onschuldig is.

Bata4en-Kliniek v Dieren
Berichten: 13
Lid geworden op: 09 jan 2008 14:20

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door Bata4en-Kliniek v Dieren » 16 okt 2008 00:09

Belachelijk dat men voer probeert te verkopen na trauma (kreupel lopen). Wij hebben om een indruk te geven van onze prijzen wel wat prijzen op onze website staan.
www.dierenartswinkel.nl/shop en www.bata4en.nl (onder kopje kat). Verder rekenen wij bijvoorbeeld voor castratie kater 44.95 euro (inclusief alles) en voor de poes sterilisatie 89 euro.
Het kan niet voor niets en de meeste dierenartsen zijn geen oplichters, geen dieven, geen geldwolven en ook geen azijndrinkers.
Volgens mij kunt u gewoon uw zegje doen tegen uw dierenarts als u het niet eens bent met de ingestelde behandeling. Wij hebben als dierenartsenpraktijk 6 merken voer. Het is helaas niet "ons" merk, maar wel ons werk om u voor te lichten over mogelijkheden (dus niet op te lichten), ha, ha...
De groeten aan Kobus Olienoot.
Leo

Bata4en-Kliniek v Dieren
Berichten: 13
Lid geworden op: 09 jan 2008 14:20

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door Bata4en-Kliniek v Dieren » 16 okt 2008 00:27

Ongeloofelijk. Het inmiddels half een 's nachts als ik eens zo'n forum doorlees. Wat zitter er immense zeurpieten bij. Een tiental jaar geleden had de KNMvD richtprijzen voor haar dierenartsen die elk jaar lichtelijk aangepast werden. MAAR DAT MOCHT NIET MEER VAN ONZE NMa. Dus nu mag iedereen vrij zijn/haar prijs bepalen. Het is een commercieel beroep geworden dankzij onze overheid (ook moest er ineens BTW worden geheven voor onze cliënten/patiënten).
Ach de overheid had een nieuw melkkoetje ondekt.
EN DENKEN JULLIE ECHT DAT EEN DIERENARTS ZOVEEL VERDIEND. ACH GEMIDDELD ZO'N 60 UUR PER WEEK (EXCLUSIEF DIENSTEN). Dat alles voor zo'n 60.000 euro (en daar moet nog belasting, pensioenfonds 8000 euro, arbeidsongeschiktheid 6000 euro vanaf).
Mensen ga toch lekker ergens anders zeuren. De meeste dierenartsen zijn niet te duur... Ik wil ook graag de mensen bedanken op dit forum die benadrukken dat de zorg van de dierenarts, zijn kundigheid en de relatie die jij / u en uw huisdier met hem/haar heeft veel belangrijker zijn.
Ik zou zeggen: Beste zeurpieten, lekkerrrrr blijven zeuren.
Groetjes, Leo

LeoZ
Berichten: 322
Lid geworden op: 02 okt 2008 20:30

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door LeoZ » 16 okt 2008 06:50

@ Beta4en-Kliniek v Dieren:

Hier heeft u in een aantal dingen beslist gelijk!

Een GOEDE dierenarts zal de patiënt (hond, kat) met liefde behandelen,
aan de eigenares/eigenaar in normale taal uitleggen wat er aan scheelt, ook uitleggen om 1 en ander te voorkomen, een juiste diagnose stellen en de juiste medicijnen (indien nodig) toedienen c.q. meegeven.
Indien nodig opereren.

Mijn dierenarts praktijk : dierenkliniek ANIMO te Den Haag en Wateringse Veld (http://www.dierenkliniekwv.nl/visie.htm ) is in mijn optiek erg goed!
Bepaald niet de goedkoopste, in enkele gevallen best wel prijzig.

Maar zowel de eigenaar als de patiënt, in mijn geval een hond (heb er drie, 2 Franse Bulletjes en 1 Amerikaanse Staffordshire Terriër) worden vriendelijk aangesproken, de honden worden direct herkend, de Arts neemt alle tijd, onderzoekt niet alleen het probleem maar kijkt de rest zoals het hartje, oren, ogen, buik, etc. ook grondig na.
Legt rustig uit wat hij doet, waarom hij het doet en wat evt. gevolgen kunnen zijn.
Indien hij vindt dat er een nader onderzoek van een specialist nodig is zal hij ook doorverwijzen (b.v. een KNO-dierenarts).

In december 2006 kon mijn Am. Staff reu niet meer urineren (zeer pijnlijk!), direct een spoedconsult en na een Echografie constateerde hij meerdere blaasstenen.
Dezelfde avond is mijn Staff geopereerd en er kwamen uiteindelijk 10 blaasstenen uit en er zijn 2 (goedaardige) kystes verwijderd, 1 in de blaas en 1 aan de prostaat. De blaasstenen zijn naar de USA gestuurd ivm. een diagnose en aan de hand van deze diagnose kon de hond speciaal dieëtvoer krijgen
Kosten waren ca. 1800 Euro, inclusief de vooronderzoeken, operatie, 1 nacht en 1 dag/avond opname in de kliniek en 2 nacontroles met kraag, medicijnen en pijnstillers én de diagnoses v.d. blaasstenen én een onderzoek naar de kystes bij een Patholoog-Anathoom.

De arts droeg operatiekleding en de Staff werd zeer lief behandeld!!

Bijna 2 jaar later is de Staff inmiddels 11 jaar oud en leeft nog steeds dankzij deze dierenarts! Alle Lof!!!

Natuurlijk komt het wel eens voor dat er ook mindere tussen zitten, zoals ook bij "mensen" artsen.

Voorbeeld: Jaren geleden had ik een Mechelse herder die last van de maag had, na een een kort onderzoek aan de buik (dierenarts bij de Thorbeckelaan te Den Haag....) constateerde deze "arts" bobbels bij de darmen en wilde direct opereren.
Ik vertrouwde het niet en ging voor een second opinion naar een Veeearts te Aa (Z.Holland), deze DA zei over die bobbels::: Ja, maar dát is gewoon de ontlasting die in de darmen zit en de hond heeftv constipatie, schreef een tijdelijk dieët voor en na 2 weken was de hond weer kerngezond, maar zeker geen operatie!

Kobus Olienoot
Berichten: 23
Lid geworden op: 30 sep 2008 10:27

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door Kobus Olienoot » 16 okt 2008 08:44

@ Bata4en, neemt u maar van mij aan dat ik ook mijn zegje wel heb gedaan en dat ik bij die dierenarts was gekomen voor de behandeling van zijn pootje en niet om er brokken te kopen, die koop ik wel bij een speciaalzaak immers ieder zijn vak.

TdeHond
Berichten: 2846
Lid geworden op: 19 jan 2008 14:42

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door TdeHond » 16 okt 2008 09:09

Ik zou zeggen: Beste zeurpieten, lekkerrrrr blijven zeuren.
Groetjes, Leo
Dit is geen reclame voor de zaak, Leo.

Ik heb een zeer goede ervaring met een goedkopere plattelands dierenarts. Hij gaf medicatie voor mijn oudje mee aan mijn zus.
Tevens kreeg ze goede adviezen mee.

Ik had haar aangeraden bij hem om medicatie voor mijn oudje te vragen omdat ik wegens een botbreuk letterlijk niet uit de voeten kon. Zij hoefde dan niet in de stad waar ik woon eerst naar mijn d.a. te gaan met betaald parkeren voor de deur, terwijl de d.a. bij haar in de straat woont.

Ik heb de d.a. in het dorp nog gebeld om hem te bedanken voor de prima service en de goede adviezen die hij aan mijn zus gegeven had!

Bata4en-Kliniek v Dieren
Berichten: 13
Lid geworden op: 09 jan 2008 14:20

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door Bata4en-Kliniek v Dieren » 16 okt 2008 10:41

Ik ben het helemaal eens met de laatste drie berichten. Begrijp niet waarom er dan zoveel onbegrip is over de prijsvoering van dierenartsen.
We hebben de mooiste baan die er is. Mijn werk is mijn hobby. Maar echt rijk ervan worden hoeft niet en kan ook niet...
Nogmaals ik kan het iedereen aanraden om dierenarts te worden qua beroepsuitoefening.
Gelukkig zie ik nu dat er ook tevreden mensen zijn op dit forum.
Succes,
Leo

reintje vitesse
Berichten: 959
Lid geworden op: 20 mei 2005 18:58

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door reintje vitesse » 16 okt 2008 13:11

Volgens mij ben jij, Leo, helemaal geen dierenarts want die zouden nooit op een dergelijke manier reageren [verdienste etc etc]. :P :P

Bata4en-Kliniek v Dieren
Berichten: 13
Lid geworden op: 09 jan 2008 14:20

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door Bata4en-Kliniek v Dieren » 16 okt 2008 13:29

Ja, toch wel...
Zie www.bata4en.nl/team
ha, ha...
Groetjes en succes met dit forum,
Leo :lol:

reintje vitesse
Berichten: 959
Lid geworden op: 20 mei 2005 18:58

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door reintje vitesse » 16 okt 2008 13:33

En ik ben Rita Verdonk, kijk maar op www.ritaverdonk.nl :P :P

Ik sta links :lol: :lol:
Laatst gewijzigd door reintje vitesse op 16 okt 2008 13:40, 1 keer totaal gewijzigd.

TdeHond
Berichten: 2846
Lid geworden op: 19 jan 2008 14:42

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door TdeHond » 16 okt 2008 13:36

Inderdaad, even gesnuffeld op de site in blog en ja hoor: Leo van Merwijk, Dierenarts.
Leuke site trouwens. Ik ben benieuwd hoe deze eruit gaat zien als de site klaar is.

Tevreden zijn over service d.a. staat los van tarieven die berekend worden door d.a.
Bij gebrek aan info op internet, bel ik wel eens een praktijk voor een vergelijkend warenonderzoek m.b.t. kosten medicatie, voeding welke alleen door d.a. verstrekt mogen worden.

Andere middelen, als antivlo, antiworm enz koop ik bij iemand uit de buurt die een webwinkel heeft en de medicatie persoonlijk even bij me langs brengt.

Soraya
Berichten: 501
Lid geworden op: 08 feb 2006 15:04

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door Soraya » 17 okt 2008 05:30

Ik weet in ieder geval van de dierenartsassistentes dat dit echt geen vetpot is, echt het minimum van het minimum, en je moet het hebben van de onregelmatigheid.
Maar het is wel een heeeeeel erg leuk beroep!

En mensen moeten wat te zeuren hebben, daar zijn we nederlanders voor....


:wink:

@TdeHond; Ik vind zelf dat je wel wat meer mag verwachten, of tenminste dat doe ik, als het duurder is. Ik zit niet bij de praktijk in mijn eigen plaats, simpelweg omdat ze niet de kennis en kunde in huis hebben die ik kende van mijn oude praktijk. Dus ik ben weer terug gegaan. Maar op andere fora lees ik ook wat meer over praktijken en kosten. Vandaar dat mijn persoonlijke conclusie hierop gebaseerd is.

TdeHond
Berichten: 2846
Lid geworden op: 19 jan 2008 14:42

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door TdeHond » 17 okt 2008 07:27

Ik verwacht van een dierenarts dat hij met me samenwerkt in de zorg voor mijn dieren. Mijn dierenarts doet dat. Ook al is hij duurder dan de plattelands dierenarts waar ik erg tevreden over ben, blijf ik bij deze dierenarts.

Als er meer zorg mogelijk is in een praktijk omdat er geïnvesteerd is in dure apparatuur, dan zal zich dat vertalen in de prijs. Dat geldt ook voor de locatie waar een praktijk zich bevindt.

Mijn oplossing om de kosten te beperken is dat als door natuurlijk verloop het aantal dieren terugloopt hier geen andere dieren voor in de plaats komen.

Alice12345
Berichten: 79
Lid geworden op: 18 okt 2008 20:08

Re: prijs verschillen bij een dierenarts

Ongelezen bericht door Alice12345 » 18 okt 2008 23:18

Toen ik naar de dierenarts moest (of nou, eigenlijk mijn cavia dus), ging ik gewoon naar de dichtstbijzijnde. Toevallig was dat een Belgische dierenarts die ook een praktijk heeft in Maastricht (waar ik woon). Ik vond het best duur, maar was nog nooit eerder bij een dierenarts geweest. Een vriendin van me, die helemaal aan de andere kant van Maastricht woont, ging naar dezelfde dierenarts. Waarom helemaal daarheen? Omdat hij goedkoper was, vanwege de Belgische prijzen. Een andere vriendin van me is zelf naar België gegaan met haar kat. Dus misschien een tip voor andere mensen die dichtbij de grens wonen..?

Gesloten