LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Rhodesian ridgeback x labrador

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
paula001
Berichten: 15
Lid geworden op: 08 jun 2008 22:19

Re: Rhodesian ridgeback x labrador

Ongelezen bericht door paula001 »

Onze pup hebben we nu enkele weken in huis en ik kan jullie zeggen kan me geen betere hond voorstellen dan deze. Zelf hebben we nog 2 andere hondjes , een jackrussell en een ree pinschertje en dat gaat allemaal prima samen. Pup is heel goed gesocialiseerd, en is ook nadat we hem kochten bij de dierenarts langs geweest voor een controle. Deze heeft m aan alle kanten onderzocht, en vond het een uitermate gezonde pup. Ik kan geen negatieviteit aan deze mensen geven. Ze hebben ons een gezonde hond gegeven, die perfect van bouw is , goed gebit heeft. En dan kunnen sommige mensen wel zeggen hierboven neem dan een rodesian met een foutje, maar dan is het ook niet goed. Dan heb je ook een hond met een afwijking. Maar ja ik weet dat er altijd veel haat en nijd is onder de fokkers van zowel honden en katten, en ik vind dat een kruising gewoon moet kunnen. Als ik weer een pup zou kunnen nemen , kan nu helaas niet want heb nu al 3 honden, zou ik me zeker weer tot deze mensen richten. Want heb ze ook diverse malen nog gesproken, en t is me prima bevallen.

TdeHond
Berichten: 2845
Lid geworden op: 19 jan 2008 14:42

Re: Rhodesian ridgeback x labrador

Ongelezen bericht door TdeHond »


BerichtGeplaatst op: 26 Jun 2008 12:44 Onderwerp:
Pup is heel goed gesocialiseerd, en is ook nadat we hem kochten bij de dierenarts langs geweest voor een controle. Deze heeft m aan alle kanten onderzocht, en vond het een uitermate gezonde pup.
Afwijkingen aan ellebogen, heupen en ogen moet nog blijken. Verder hoop ik uiteraard dat u lang veel plezier van uw hondje mag hebben. Maar verstandig is het niet om van een broodfokker te kopen.

paula001
Berichten: 15
Lid geworden op: 08 jun 2008 22:19

Re: Rhodesian ridgeback x labrador

Ongelezen bericht door paula001 »

Deze afwijkingen kunnen ook bij een volbloed rashond voorkomen. Maar wie zegt dat deze man een broodfokker is. In mijn ogen is een ieder die geld verdient met zn pups een broodfokker. Want het gaat alleen maar om het geld. Of je nu via de rasvereniging gaat of bij een particulier, ze proberen toch de hoofdprijs dr uit te halen. Daarom hebben wij ook bewust niet gekozen voor een rasvereniging omdat er te veel haat en nijd is en ze je de zolen onder je schoenen vandaan trappen. Iedere hond kan op latere leeftijd ziek worden of gebreken krijgen, hebben wij toch ook? En dan is het voor ons om met ze naar de dierenarts te gaan en ze te laten behandelen. Bij ons zijn onze honden echt leden van het gezin. En dan vooral te spreken van de honden met een minpuntje dat die goedkoper zouden zijn, is absoluut niet waar, want heb zelf een aantal fokkers aan de lijn gehad waar de prijs t zelfde bleef. Want een rodesian zonder ridge is toch een rodesian of niet soms.

TdeHond
Berichten: 2845
Lid geworden op: 19 jan 2008 14:42

Re: Rhodesian ridgeback x labrador

Ongelezen bericht door TdeHond »

Deze afwijkingen kunnen ook bij een volbloed rashond voorkomen.
Klopt, maar een fokker die fokt volgens de regels van de rasvereniging test de ouderhonden op erfelijk overdraagbare aandoeningen, als eerder genoemde afwijkingen. Deze fokker is gebonden aan regels als hoe vaak de teef in haar leven een nest mag krijgen en hoe vaak per jaar dit mag.

Als u een b.v. een hond koopt waar bloederziektes in het ras voorkomen, dan wilt u erg graag dat de ouderhonden verplicht getest zijn of zij vrij zijn van dit gen.

Weet u welke ziektes, aandoeningen voorkomen bij zowel de Rhodesian Ridgeback en de Labrador? Op welke afwijkingen zijn de ouderhonden gecontroleerd? Hoe vaak is de moeder hond gedekt? Zijn de pups in huis opgegroeid tijdens hun verblijf bij de fokker? Zijn ze al blootgesteld geweest aan voor hen nieuwe situaties etc?
Welke karakter eigenschappen mag ik verwachten bij mijn pup, waar ik rekening mee houd bij de opvoeding van het hondje?

Wat is het karakter van de honden die ik al bezit, past pup in deze roedel?

Zomaar wat vragen die bij me opkomen voordat ik overga tot de aanschaf van een pup.

Nogmaals ik hoop dat dit een gezonde leuke volwassen hond wordt waar u, uw gezin en uw omgeving blij mee is!

paula001
Berichten: 15
Lid geworden op: 08 jun 2008 22:19

Re: Rhodesian ridgeback x labrador

Ongelezen bericht door paula001 »

Klopt ook. Maar een fokker die fokt volgens de richtlijnen heeft ook wel eens een slipnestje. Bloederziekte en afwijkingen kunnen ook voorkomen waarbij de ouders getest zijn, dan komt dat voort uit eerdere generaties. Maar ja ik vind dat jullie je te veel focussen op 1 persoon. Kijk eens op marktplaats wat wordt aangeboden aan kruising rodesian, en pak die eens aan. Maar verder nogmaals ik heb geen klachten over deze persoon, en dr waren ook kinderen aanwezig. Geen uitgelebberde moederhond. Vaderhond was vriendelijk en moederhond ook uitermate lief. Ik kan het karakter van de rodesian en de labrador. Heb me al jaren in de rodesian verdiept omdat wij dr zo fan van zijn. Dus weet wat ik in huis heb gehaald. Als dit de zelfde persoon is waar we over praten, dan doet hij nu zn best, of er zit daar nog eentje.

TdeHond
Berichten: 2845
Lid geworden op: 19 jan 2008 14:42

Re: Rhodesian ridgeback x labrador

Ongelezen bericht door TdeHond »

Kijk eens op marktplaats wat wordt aangeboden aan kruising rodesian, en pak die eens aan.
Ik ben tegen aanbieden van dieren via Marktplaats. Als je je pups via Marktplaats te koop aanbiedt zegt dat eigenlijk al genoeg.

Mijn betoog was meer gericht tegen de broodfokker in het algemeen en was zeker niet op de persoon gericht.

De pup die u gekocht heeft is geen Rhodesian Ridgeback.

paula001
Berichten: 15
Lid geworden op: 08 jun 2008 22:19

Re: Rhodesian ridgeback x labrador

Ongelezen bericht door paula001 »

Nou dan zijn we dr toch? Ik heb ook duidelijk te kennen gegeven dat het een mix is, maar daar is hij niet minder om. En wat ik je al zei, alle fokkers ook van de rasvereniging die geld verdienen aan een pup zijn broodfokkers. Its all about the money toch? Vind t alleen niet juist dat 1 persoon hiervoor gestraft wordt, pak ze dan allemaal die op marktplaats staan ook die van de rasvereniging.

esther80
Berichten: 8
Lid geworden op: 12 nov 2003 19:48

Re: Rhodesian ridgeback x labrador

Ongelezen bericht door esther80 »

Paula, het is een RHodesian Ridgeback.

Een Ridgeback met een foutje hoeft niet perse ziek te zijn hoor, een kroon meer of minder heeft niets met gezondheid te maken. Een knikstaart is cosmetisch, mag niet mee gefokt worden maar de hond zal er zelf geen last van hebben. Een te ruim gebit daar kan de hond wel last van hebben. Een sinus is wel een erfelijke afwijking, de ene fokker slaapt hem in, de ander laat ze opereren, ik zou voor het laatste kiezen. De operatie kunnen ze prima aan.

In principe is het meer dan normaal dat pups met een foutje, goedkoper weggaan.

En bij ons zijn de honden ook leden van het gezin!! Of ze nou 100 euro hadden gekost of 2000, je moet er even goed voor zorgen.

Een een erkende fokker die keihard zijn best doet een broodfokker???, PROEST!!! En de fokkers die ze goedkoop aanbieden, niet naar shows ,gaan, gezondheid niet checken ,zijn geen broodfokkers, PROEST.

Doe mij de 1e maar.

Groeten,
Esther

paula001
Berichten: 15
Lid geworden op: 08 jun 2008 22:19

Re: Rhodesian ridgeback x labrador

Ongelezen bericht door paula001 »

Nou dat is met deze pup ook dat het geval. Het mag dan een mix zijn, met verder alle uiterlijke kenmerken van een ridgeback, behalve de kleur dan, maar hij is niet ziek. Hij is direkt grondig onderzocht, naderhand met de tweede enting nog een keertje, en volledig gezond. Gebitje is ook goed , een mooi schaargebitje. Geen sinus, niks aan t handje. Maar ik bedoel dat iedere fokker , ongeacht van de rasvereniging of particulier geld krijgt voor zn pups. Of het nu 50 euro is of wat jij zegt 2000, dr wordt toch aan verdient. En het dan op iemand allemaal af te schuiven die van deze mixen heeft vind ik alleen niet eerlijk. Ik vind iedereen in zn waarde laten. Of het nu de rasvereninging is of een gelegenheidsfokker, laat ze gewoon gaan. Dit hondje heeft het geluk dat hij gezond is, en ik heb net al tegen de eerdere gezegd dat ik denk dat er personen door elkaar gehaald worden die deze mix fokken. Maar ja doet er verder niet toe, zelf hoop ik er ooit nog een keer een ridgeback bij te kunnen krijgen, maar nu even niet omdat wat ik al eerder zei al 3 honden heb. En voor jou ook mn petje af.

Beagle Ringo
Berichten: 11
Lid geworden op: 25 jun 2008 21:48

Re: Rhodesian ridgeback x labrador

Ongelezen bericht door Beagle Ringo »

er is niks mis met mixjes of kruisingen,
een stamboom fokker kan ook zieken pups verkopen. een stamboom zegt niks meer of minder dan waar de hond van afstamt dus wie de ouder en voor ouders zijn, en ik als echte beagle fan kan je vertellen dat ik de laatste tijd stambomen van beagles heb bekeken waar mijn tenen van krom trekken. en bij beagles (weet niet hoe het bij andere rassen zit) wordt er niet gekeken naar erfelijke ziektes of iig niet op getest het enige wat niet mag bij een beagle is de liver kleur en dat heeft niks met gezondheid te maken maar met schoonheidsideaal.
op shows wordt ook alleen maar naar uiterlijke gebreken gekeken en de hond baas relatie wordt meestal ook niet goed naar gekeken.
het gaat bij shows voor 80% toch alleen maar om het uiterlijk.

dan nog over de gezondheid van de pups zowel bij broodfok als "luxe" broodfok (lees stamboom) kan er van alles erfelijk zijn maar zowel bij de broodfok en luxe broodfok kan dit wel eens pas op latere leeftijd naar voren komen, maar waarschijnlijk zijn er dan door broertjes zusjes en ouder combinatie al meerder honden op de wereld gezet die de genen of erfelijke afwijkingen al bezitten.

en als de luxe broodfokkers nu eens hun prijs een beetje omlaag zouden doen dan zouden mensen eerder bij hun een pup kopen (ik alleen als er geen inteelt of lijnteelt in zit en dat valt de laatste tijd niet te vinden onder de beagles) omdat dan het verschil tussen broodfok en luxe broodfok een stuk minder zal zijn.

en volgens mij is het nog steeds zo dat vuilnisbakkies sterker zijn dan echte rashonden.

Groetjes Marieke en beagle Ringo

paula001
Berichten: 15
Lid geworden op: 08 jun 2008 22:19

Re: Rhodesian ridgeback x labrador

Ongelezen bericht door paula001 »

Heb je gelijk in. In principe zijn rashonden ook kruisingen. Ze worden alleen tot zoverre gefokt tot waarvoor ze nodig zijn of moeten dienen. Stambomen ken ik onderhand ook wel zo beetje uit mn hoofd, want mn familie heeft altijd gefokt. Maar t is nu gewoon zo dat men zich nu tot 1 persoon richt om denk ik hun frustraties te lozen. Dat is niet eerlijk. Deze familie is misschien niet lid van de vereniging of wat dan ook en ze zijn meteen het zwarte schaap. Gewone plezier fokkers heb je volgens mij ook nog, luxe fok doet me niets omdat we dr toch geen shows of wat dan ook mee willen lopen, en het echt duur is , ook met de foutjes die geboren zijn, maar ja. Als ik terug lees van pag. 1 tot nu zie ik zelf het woordje RAD vallen. Denk ik waar hebben ze het over? Deze honden vallen geeneens onder de RAD. Maar ja dr zijn altijd mensen die hun gelijk moeten hebben. Verder is pupje hier in blakende gezondheid, en zou dr zo weer eentje bij ze vandaan halen als die ze nog had. Maar voor anderen is hij te min. Hij is een kruising en heeft zn kleur niet mee, hij is zwart. Maar voor de rest een lieverd. En daar gaat t me om. Maar nogmaals het is onjuist om alleen op deze persoon te richten.

TdeHond
Berichten: 2845
Lid geworden op: 19 jan 2008 14:42

Re: Rhodesian ridgeback x labrador

Ongelezen bericht door TdeHond »

Het probleem leek mij niet de kruisingen maar de broodfokkers waar beter niet gekocht kan worden.
Maar u vindt iedere fokker die geld vraagt voor de pups een broodfokker, dus heeft het geen zin om hier verder over in discussie te gaan.

U denkt dat u nu een gezonde pup heeft en ik hoop dat het een relatief gezonde oude hond wordt.

paula001
Berichten: 15
Lid geworden op: 08 jun 2008 22:19

Re: Rhodesian ridgeback x labrador

Ongelezen bericht door paula001 »

Wat ik al eerder zei, en blijkbaar heeft u de bovenliggende discussies niet gevolgt, is iedere hond voortgekomen uit kruisingen. Niemand kan ooit met enige duidelijkheid zeggen , mijn hond is zonder mankementen. Sommige steken pas met jaren de kop op, dus het maakt niet uit of je bij een fokker van de rasvereniging koopt of een plezierfokker. Risico bestaat er altijd, afwijkingen kunnen uit vorige generaties vandaan komen, dus niet alleen bij de ouderdieren. Daar ben ik weer te veel hondenkenner voor. Bij u is alleen het principe van: o een gekruiste rhodesian, dat is een schande voor het ras!! Daarom bedoelde ik ook al , er is te veel haat en nijd.

Beagle Ringo
Berichten: 11
Lid geworden op: 25 jun 2008 21:48

Re: Rhodesian ridgeback x labrador

Ongelezen bericht door Beagle Ringo »

U denkt dat u nu een gezonde pup heeft en ik hoop dat het een relatief gezonde oude hond wordt
vind dat altijd zo'n kul opmerkingen over je hebt geluk dat je hond gezond is als je een hond zonder stamboom hebt, maar ik denk juist dat je beter kan zeggen je mag geluk hebben dat je hond gezond is/blijft als ie een stamboom heeft.

Mijn hond komt uit het asiel, maar komt officieel uit een dierenwinkel, en is behalve toen ik hem net had (stress, alles nieuw) aan de diarree geweest en verder dus echt in de 4 jaar dat ik hem nu heb nog nooit ziek geweest, hij komt 1 keer per jaar bij de DA en dat is alleen voor zijn entingen, en nee dit heeft dus echt niks met geluk te maken.

nu ken ik iemand met een beagle met stamboom, en die hond is in de pup tijd ontzettend ziek geweest, had een of ander bacterie opgelopen en was kantje boord. zo ken ik ook beagles met stamboom die veel last hebben van hernia en HD en cherry eye, en ken ik ook stamboom loze beagles die dus echt kern gezond zijn, dus fokken is altijd gokken, hoe goed je het ook wil doen, dus vertel aub niet van die broodjes aap verhalen.

en waarom ga je niet met mij in discussie over luxe broodfok, misschien dat we er nog eens iets over kunnen leren??

maar ik ga zondag eerst lekker 1,5 week met mijn beagle wandelen in de franse alpen.

Groetjes Marieke en Ringo (die zin hebben in de vakantie)

TdeHond
Berichten: 2845
Lid geworden op: 19 jan 2008 14:42

Re: Rhodesian ridgeback x labrador

Ongelezen bericht door TdeHond »

Prettige vakantie!

Je hebt inderdaad geluk als je hond relatief gezond oud wordt, zoals mijn oudje van 15+ wat een rashond is. Mijn bastaard kreeg kanker toen ze 5 1/2 jaar oud was, maar ze is toch nog dankzij destijds meerdere operaties 12 1/2 jaar oud geworden. Dat de hond kanker kreeg had niets met het feit dat ze bastaard was te maken.

Als ik zeg dat ik hoop dat de hond relatief gezond oud wordt dan bedoel ik dat ik Paula gun dat gebeurt, zonder bijbedoelingen.

paula001
Berichten: 15
Lid geworden op: 08 jun 2008 22:19

Re: Rhodesian ridgeback x labrador

Ongelezen bericht door paula001 »

Gaan we weer verder, hihi. Nou wat ik al eerder zei, ik heb hier 3 honden. 1 reepinschertje, 1 jackrussell, 1 mix labrador xrhodesian. Het reepinschertje al een oudje van over de 10 jaar heeft doordat de mensen steeds kleiner willen fokken een heel skala aan gebreken. a: hij heeft last van zn knietjes, schieten regelmatig uit de kom, b: heeft ook last van nekslijtage. Punt deze hondjes zijn doorfokt, en nog wel met papieren ook. De jackrussel is gezond, omdat een jackrussell ook weer een kruising is van zoveel rassen door elkaar om het gewenste effect te krijgen, en de mix pup is zo gezond als een vis. Dus je ziet maar wat een hondje met papieren ook allemaal kan hebben. Maar ja maakt verders niet uit. Al zou ik een kruising teckel met een poedel hebben gekocht, dan was degene die hem aan mij verkocht heeft in jullie ogen ook een broodfokker geweest. En nogmaals ieder dier , en mens natuurlijk ook krijgt op latere leeftijd gebreken. Wij gaan naar de huisarts, en met het dier gaan we naar de dierenarts.

ranger-labrador
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 jul 2008 16:05

Re: Rhodesian ridgeback x labrador

Ongelezen bericht door ranger-labrador »

Hallo allemaal,
voor 2jr terug hebben wij een labrador met stamboom bij dhr Hooyer gekocht. We hebben hem de naam Ranger gegeven. Ranger doet het uitstekend wordt nu opgeleid als Trümmerhund wat zeggen wil als reddingshond voor t redden van drenkelingen uit water en mensen onder puin. Qua gezondheid hebben we niets te klagen, sterker nog voor dat je met deze opleiding kunt beginnen wordt de hond degelijk op (erfelijke) afwijkingen gekontroleerd door gespecialiseerde artsen, lees goed dus geen normale dierenarts maar een echte specialist. Ook wordt hij getest op karakter, mag geen enkel teken van agressie vertonen en mag niet angstig overkomen, wat in houd dat hij van jongs af goed gesocialiseerd moet zijn(dit vindt je nl altijd terug).
Zo zijn er teveel punten om op te noemen.
Wij zijn over onze Ranger dan ook 100 % tevreden zoniet over t voorbereidende werk van wat Dhr Hooyer er als puppy al mee gedaan had. Denk hierbij aan de socialisatie periode, dit vinden we nu terug.
Wat ze ook mogen schrijven over Dhr Hooyer ik kan alleen maar beamen dat wij uitermate tevreden zijn.
Tot slot wil ik ook nog t volgende kwijt;
Toen onze Ranger een half jaar oud was werd mijn vrouw ernstig ziek, ik zou naar een half jaar contact op nemen met dhr Hooyer omdat hij graag wou weten hoe t met Ranger ging. Toen dhr Hooyer hoorde van mijn vrouw en hoe t met Ranger ging (ging dus prima) bood hij aan indien de hond door de ziekte van mijn vrouw in t gedrang zou komen hem geheel kostenloos op te vangen m.a.w. ik mocht hem zolang als nodig was bij hem terug brengen(dit was gelukkig niet nodig). maar bij welke (erkende) fokker maak je dit nog mee?????
Tot slot; Dhr Hooyer kan wel met div. honden fokken maar hij weet mijns inzien echt wel waar hij mee bezig is!!!!!!!
Dus jullie schrijven maar wat jullie willen maar indien we ooit weer een puppy willen wij gaan weer naar Dhr Hooyer.

Groetjes Jos[/u][/b]

TdeHond
Berichten: 2845
Lid geworden op: 19 jan 2008 14:42

Re: Rhodesian ridgeback x labrador

Ongelezen bericht door TdeHond »

Leuk, zo'n positief bericht over de heer H.
Ik koop er toch liever niet.

Een bonafide fokker heeft in het koop contract staan, dat mocht de eigenaar niet meer voor de hond kunnen zorgen deze eerst aan de fokker aangeboden dient te worden, zodat deze hem terug kan kopen.

Mijn hond gaat terug naar de fokker mocht ik overlijden. Zij heeft er ook gratis een maand gelogeerd toen ik wat gebroken had en haar niet de ruime uitlaat
faciliteiten kon bieden die zij gewend was en dan ook meent recht op te hebben. <gg>

ik kreeg dan ook tijdens haar logeerpartij een smsje hoe fantastisch ze het had op het strand. En toen ik een keer belde hoe het met haar ging waren de fokkers net met haar naar de dierenarts gesneld omdat zij een dikkedarmontsteking had.

Juist bonafide fokkers nemen hun zorg voor hun pups erg serieus.

Leuk om te lezen dat u zo'n leuke hond heeft gekocht bij een fokker van kruisingen.

paula001
Berichten: 15
Lid geworden op: 08 jun 2008 22:19

Re: Rhodesian ridgeback x labrador

Ongelezen bericht door paula001 »

Zijn we weer terug bij af he. Iedereen moet zelf weten waar hij of zij zn hond vandaan haalt. Of het nu bij een clubvereniging is of bij een plezierfokker of waar dan ook. Jullie gooien jullie frustraties gewoon op 1 persoon af omdat hij met honden fokt, en waarschijnlijk dus niet in clubverband. Dit moet gewoon een keer over zijn, dat jullie 1 persoon door het slijk halen. Dr zijn ook genoeg fokkers in clubverband waar ook t 1 en ander aan mankeert. Onze pup van dhr hooijer doet t nog steeds uitermate goed. Had ik de gelegenheid zou ik er zo weer 1 vandaan halen. En t telefonisch kontakt met de hr hooijer is ook goed. Dus ik vind dit in en in zielig wat jullie met 1 persoon doen.

TdeHond
Berichten: 2845
Lid geworden op: 19 jan 2008 14:42

Re: Rhodesian ridgeback x labrador

Ongelezen bericht door TdeHond »

Hij heeft tenminste 2 tevreden klanten :roll:

BTW
Verkoopt hij met een koopcontract en staat daarin dat mochten de omstandigheden veranderen de pup eerst ter koop bij hem aangeboden kan worden?
Of gewoon terug kan naar de fokker?

Worden de pups in huis groot gebracht?
Hoe vaak krijgen de teven pups per jaar en maximaal in hun leven?

Gesloten