LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
simon272
Berichten: 22
Lid geworden op: 10 nov 2008 20:46

Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door simon272 »

L.S.

Mijn kat kwam met'n voorpootje thuis,wat ze niet wilde gebruiken..!!
Ik besloot na wat onderzoek toch maar even de arts te raadplegen die mij adviseerde langs te komen !
Zonder enig overleg word er geconcludeerd dat mijn kat'n abces heeft aan haar pootje,als wij zoiets aa'n arm hebben spreken we over'n wondje !
Dan word er'n injectie naar binnen gebracht en 'n anti biotica tablet voorgeschreven in de vorm va'n 10daagse kuur !
Helaas op zaterdag in de middag word de toeslag avond gerekend !
Dus amper'n kwartiertje dierenarts kost aan consult : 'normaal' 24,65 euro + toeslag 'avond' 17,35 euro = 42 euro voor amper 15min. !!
Dan worden er 2 injecties gerekend,terwijl ik er maar 1 gezien heb : 1x Tolfedine 4% en 1x Amoxicilline ,resp.1x 7,95 + 1x 7,90 dan de anti-biotica Clavubactin 50mg 10x =5,85 euro = dan nog 2,90 administratie kosten !
Vraag het bedrag en de toch al zeer negatieve assistentie zonder enige positieve uitstraling wil contant 73,90 euro !
Ik vraag om'n rekening die rept va'n 66,60 euro te voldoen binnen14 dagen
Ik vind dit ook'n voorbeeld van zelfverrijkking en nodeloos voorschrijven cq.meer dan werkelijk afrekenen en facturen
Geen enkele inspraak in de behandeling !
Ongeloofelijke uurtarieven : 42 euro per kwartier zonder melding vooraf !
Is er'n mogelijkheid dit tarief aan te klagen ?? Geschillecommissie oid?

Soraya
Berichten: 501
Lid geworden op: 08 feb 2006 15:04

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door Soraya »

aanklagen kan, maar dan moet je nog steeds het bedrag betalen.

Iedere dierenarts heeft een weekend en avondtarief, het zelfde met mensen die met de avonden en weekenden moeten werken, die verdienen dan normaal gesproken ook meer.
Dus dit is niet iets om verbaasd over te zijn. Normaal zijn de dierenaartsen ook gewoon van maandag tot en met vrijdag geopend, niet in het weekend.

Of dat het nu een wondje is of abces, daar kan ik geen oordeel over vellen via internet.

De antibiotica, daarvan is het gewoon bekend dat het altijd een kuur moet zijn. Het kan zijn dat de 2 medicijnen in 1 spuit zijn gegaan, dat is ook niks vreemds, maar daar kan ik ook niet over oordelen.
Over de medicatie:je schrijft zelf dat de kat een injectie krijgt een een tabletkuur. Dus ook daar valt niks over te zeggen en de bedragen zijn netjes. Het kan dus alleen zijn dat in die injectie direct 2 medicaties inzaten.

Administratiekosten zijn ook niet bijzonder.

Dat de assistente niet vriendelijk overkomt, tja, sorry, dat staat voor mij los van het verhaal en heeft er niks mee te maken. en bijna niemand is constant vriendelijk tegenwoordig.

Maar heb je vandaag al eens gewoon met de arts erover gesproken? Dat is de allereerste stap die men normaal gesproken zet.

Daarnaast, waarom moeten ze dit van te voren met jou overleggen? Heb jij dan voldoende kennis in huis om te weten hoe de behandeling eruit zou moeten zien?
Ik kan niet oordelen over de situatie op zich, want daarvoor zou ik ook het verhaal van de andere kant moeten horen. Maar als ik met mijn katten naar de dierenarts toe moet, vertrouw ik hem verder ook. Hij is de specialist, niet ik.

simon272
Berichten: 22
Lid geworden op: 10 nov 2008 20:46

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door simon272 »

L.S.

Ik vind dat vrij duur voor'n consultje van nogeen 15 minuten !
Kijk mijn katje had'n wondje van'n paar uur oud opgelopen van buiten zijn : zodanig groot dat toen ik haar pootje navoelde ik nix ,ook geen breuk heb opgemerkt,dus die naam abces is gewoon 'n manier om 'ns flink te factureren !
Alles voetstoots aannemen van je 'specialisten' is zeker niet mijn manier !
Het is bovendien algemeen bekend dat dierenartsen teveel en te mak'lijk anti-biotica voorschrijven De oorzaak hiervan is eerder gelegen in het feit dat de dierenartsen zelf apotheek houden dan medische noodzaak !!
Ook vind ik het fijn en niet meer als normaal dat ik weet wat er gebeurt met mijn lichaam maar ook met mijn huisdier,die alles sowieso maar gelaten moet ondergaan als lijdend voorwerp !
Ook mag en moet ik wel de rekening betalen,dus voor 'n wondje waar wij als mensen 'n pleistertje op doen (s'avonds liep ze al weer als vanouds ! ) kost mij contant 73 euro,beetje overdreven vind ik !
Ook klopt het uurtarief niet en vind ik veel te hoog !
Deze beroepsgroep verdient over de ruggetjes van onze huisdieren veel en veel teveel,zonder enige controle of toetsting van 'n derde onafhankelijke partij of geschillencommissie
Verdienen mag : maar wel proportioneel en niet je beestje volproppen met de gebruikelijke chemische ellende om de factuur te verhogen !
De uitstraling van de assistente is je visitekaartje en als zodanig belangrijk,vind ik !
Als je zulke bedragen in rekening mag brengen,mag je wel vrolijk zijn en is er eerder reden voor de klant om te kijken als'n oorwurm !

loesje 2
Berichten: 406
Lid geworden op: 08 nov 2006 20:05

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door loesje 2 »

Je kan pas over verdiensten per uur spreken als de hele dag door aansluitend dit bedrag per kwartier wordt gerekend!

Misschien heeft de DA daarna wel weer uren moeten wachten op de volgende klant.

Als de DA 8 uur dienst heeft gehad en er zijn in die 8 uur 4 klanten geweest voor gemiddeld 70 euro dan is de omzet 280 euro :8 = 35 euro per uur daar moet een hele praktijk voor draaien en moet er ook nog een assistente betaald worden met een overuren toeslag. Omzet-kosten is pas verdienen en aangezien je geen inzicht hebt in de kosten van een Da, kan je ook niet weten wat hij/zij uiteindelijk aan jouw consult heeft verdiend!

Als je dan zelf zo goed wist dat het alleen maar een wondje was? Ga dan volgende keer niet meteen naar een DA maar maak het eerst even schoon en wacht af.

Ik weet zeker als de DA niets had gedaan had en je kat was de volgende dag dooodziek geweest ( een abces kan zeer snel tot bloedvergiftiging leiden) dan had hier een verhaal gestaan over een DA die te wenig doet.

simon272
Berichten: 22
Lid geworden op: 10 nov 2008 20:46

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door simon272 »

Kijk idd. de volgende X wel wat langer 'de kat uit de boom' maar we leven gelukkig i'n vrij land en als ik,op mijn 50e en sinds mijn 20e al katten heb, dierenartsen te duur vind dan baseer ik dat niet op alleen dit geval !!
Gelukkig zien andere dat ook in en doen er onderzoek naar,alleen al de contradictie van zelf apotheek voeren,wekt op zijn minst de indruk van er belang bij hebben zoveel mogelijk medicijnen te willen verkopen !
Dierenartsen hebben vaak praktijk aan huis en kunnen wachten op hun klanten !
Dood laten gaan is voor mij geen optie,heb wel'ns de keus gehad bij'n kater of dat of'n operatie van 2/300 euro,heb gekozen voor't laatste !
Was alleen not amused toen bleek dat er nog'n herstel operatie volgen moest,zonder dit erbij te vertellen vantevoren,om al het staalwerk weer te verwijderen !
Nee,ik blijf van mening dat je geen keus krijgt,slecht word voorgelicht en de hoofdprijs betaald en er van alles word voorgeschreven vanwege het opschroeven v/d omzet van de medicijnen,zodat er weer meer aanspraak op nog dikkere bonus bij de leverancier geclaimd kan worden !
Dus meer toezicht en controle is zoals overal ook hier in deze branche zeer gewenst !

miffy53
Berichten: 82
Lid geworden op: 04 jun 2006 16:50

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door miffy53 »

Nou sorry hoor maar het is toch logisch dat je in het weekend meer betaalt, wees blij dat een dierenarts die dienst aanbiedt. Als je dat niet wilt betalen moet je gewoon lekker afwachten, maar dan neem je wel een risico.

Een injectie met pijnstiller en antibiotica en ook nog een kuur voor thuis lijkt me echt niet overdreven in het geval van een ontsteking of abces. Dat je maar één injectie hebt gezien kan kloppen want dan heeft de dierenarts eerst het ene middel in de spuit opgezogen, daarna het andere en het samen geïnjecteerd. Dat heb ik ook wel eens gezien toen ik met mijn konijnen bij de dierenarts was.

En waarom achteraf dat gezeik, toen je belde voor een afspraak had je toch ook gewoon kunnen VRAGEN wat het ongeveer ging kosten als dat voor jou blijkbaar zo'n struikelblok is.

Golden Punky
Berichten: 11
Lid geworden op: 08 okt 2009 23:51

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door Golden Punky »

Ik lees hier met verbazing de berichten :shock:. Hoe haal je het in je hoofd zo te denken over dierenartsen en daarbij hoor je het over te hebben voor je huisdier.

Weet je wel wat de medicijnen inhouden? Nee? Vind je het gek dat ze weer vanouds liep 's avonds! Tolfedine is een onstrekingsremmer. Had jij je kat dan door willen laten lopen als je van te voren wist hoeveel je kwijt zou zijn?
Amoxicilline is een bacteriedodend middel, misschien wel logisch als er dus een kat een wond heeft? Of wilde je dat het beestje echt een abces ging ontwikkelen.
Clavubactin is Amoxicilline, dus je hebt gewoon voor je kat nog een kuur meegekregen.

Heb je de dierenarts wel goed verstaan en begrepen? Daar kunnen ook snel misvattingen over zijn.

Wel vind ik de kuur te lang, als ik het goed begrijp zijn Tolfedine en Amoxicilline via één spuit gegeven en dat kan echt wel. Dan met de pillen zou de kuur rond de 5 a 7 dagen genoeg zijn. Maar ik weet niet hoe de wond er uit ziet en of er al een abcesvorming was. Dus in verband met infectie is het niet meer dan logisch.
Of had je liever gehad dat hij alleen maar ging kijken en je weer naar huis stuurde en dat je kat later eventueel bloedvergiftiging had opgelopen? Zeg het maar..

En ik hoop voor jouw kat dat het beestje dus niets meer gaat mankeren, want dat "kat uit de boom kijken" kan dan misschien wel zijn leven kosten.

simon272
Berichten: 22
Lid geworden op: 10 nov 2008 20:46

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door simon272 »

Ik vind dat ik vrij ben zo over dierenartsen te denken als ik zelf wil!
Heiligen zijn het zeker niet en de poen verdienen lijkt belangrijker dan het dierenwelzijn !
Als ik van jou moet vernemen wat hij heeft gedaan en waarom;is dat precies wat ik bedoel !
Het wondje was'n paar uur oud en va'n abces was nog geen sprake !
Dan dat tarief om alleen te kijken vind ik absurd hoog,mag ik ?!?!!
Je huisdier vol spuiten zonder enige uitleg van wat er nu precies gebeurt en waarvoor is,volgens mij,niet de manier en voor dat geld mag je wel wat betere voorlichting en uitleg krijgen !
Ook ben ik niet de enige die vind:dat dierenartsen teveel medicijnen gebruiken met als gevolg dat bijv. anti-biotica straks niet meer werkt .
Het feit dat hun tarieven erg ondoorzichtig zijn en er nergens een tarievenlijst hangt is bijna in geen enkele branche hetzelfde !
Nooit kan men weten pro forma hoeveel geld je kwijt gaat rakenen dat stuit mij tegen de borst !
Ook zou zo'n wondje,net als bij ons gewoon,spontaan kunnen genezen,maar daar word geen rekening mee gehouden,dat kan je niet factureren en verdien je dus niets als dierenarts !
Ik heb hetzelf ook niet op het vol medicijnen douwen van patienten in de gewone reguliere geneeskunde.dus ook niet bij dierenartsen !
Bovendien zijn alle bijwerkingen mijns insziens soms erger als de kwaal zelf !
Heb nog nooit meegemaakt dat'n dierenarts de kosten bewust laag houd en niet gelijk kwistig met medicijnen strooit en dat alles zonder uitleg of inzicht in de kosten !
Het feit dat ik wel naar de arts ben gegaan zegt genoeg in deze,voortaan zal ik zelf wel wat beter kijken en bij 'n klein wondje eerst zelf het wondje verbinden !
Ik was eerder bang voor fracturen en erger en voelde zelf niets aan het gewrichtje en de poes had ook geen xtra pijn tijdens mijn check !
Het wondje heb ik helaas niet ontdekt toen,maar wist dus niet waarom ze haar pootje niet kon gebruiken,vandaar

loesje 2
Berichten: 406
Lid geworden op: 08 nov 2006 20:05

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door loesje 2 »

Ik vraag me echt waarom je eigenlijk naar een DA gaat als je niet wil dat die iets doet :shock: .

Heb je er wel enig idee van hoeveel ziektes, kwalen en behandelingen er zijn. Hoe moet een DA dan een tarievenlijst ophangen?

Mijn Da heeft overigens haar tarieven voor de meest voorkomende behandelingen zoals inentingen enz. op haar website staan.

Ik denk nog steeds dat je er geen idee van hebt hoe kostbaar een studie diergeneeskunde en het inrichten van een praktijk is. Je rekent gewoon erg kort door de bocht. Hoe duur een behandeling is, zegt niks over wat een
Da er uiteindelijk aan overhoudt.

simon272
Berichten: 22
Lid geworden op: 10 nov 2008 20:46

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door simon272 »

Omdat ik zekerheid wil ! Omtrent de status van mijn huisdier !
Dus vanwege de kostbare opleiding moet ik de tarieven maar voor lief nemen ??
Ik vind dat dat niets met elkaar te maken heeft,dat zou dan betekenen dat iedere dierenarts elk tarief mag hanteren en dat gebeurt nu al , vind ik !
Alles klakkeloos accepteren vind ik niet de juiste manier , ook heb ik geen konklusies verbonden aan mijn klacht !
Het feit dat er geen klachten over dit soort zaken mogelijk zijn aangaande de handelswijze en tariefopbouw van dierenartsen zegt al genoeg en werkt overfacturering in de hand !\
Ook concurrentie wat 'n heel gezond verschijnsel is in elke andere branche is dan volstrekt onmogelijk gemaakt !
Helderheid en transparantie zijn ook in andere (universitaire) branche's wel geregeld,zeker voor wat betreft de reguliere geneeskunde !
Echter op het gebied van de huishoud-dierenarts is er niks,nada geregeld en dus is letterlijk nog steeds'n goudmijn !
Waarbij je de kosten van de opleiding binnen de korste keren heb terugverdiend ,want geen enkele dierenarts heeft last van 'n karig inkomen,laat staan dat er 'goedkopere' DA's zijn.die wat minder snel klaar staan met hun spuiten en kwistig strooien met medicijnen !
Ben best bereid te betalen,maar'n klein wondje kost dus al rond de 70euro mag ik dat veel vinden,zelfs veel te veel ?!?

kaarsje69
Berichten: 601
Lid geworden op: 01 jul 2008 21:28

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door kaarsje69 »

Sorry hoor,

ik behandel veel van mijn katten thuis, ik heb een kitten en poezen opvang.
Soms heb ik een dierenarts nodig en dan heb IK nog altijd een mond, met mijn mond kan ik vragen, raar toch!
Je weet nou eenmaal als je naar een arts gaat, of het nou een dierenarts is of een een mensen arts, zijn er kosten aan verbonden! Niet zo moeilijk denken, is nou eenmaal zo! Jij hebt de keuze gemaakt om in het weekend naar een dierenarts te gaan, je had ook op een forum je vraag kunnen stellen en dat had je wellicht niets gekost met alle gevolgen van dien!
Simon, ik vind jou echt heel erg dom reageren, Concurrentie is er ook bij dierenartsen! Dat jij deze gekozen hebt, was jou keuze, dus jouw verantwoording, simpel zat!
Dat jij zekerheid wou hebben over de status van jouw huisdier, nou daar hangt een kostenplaatje aan vast en wees ****** blij dat je niet na 20.00 gegaan bent, was het nog duurder geweest in het weekend!

Ik vind jouw huishoud dierenarts opmerking, beneden alle maat, of je bent echt heel erg dom, of je bent van de pot gerukt!

Sorry, ik wordt hier echt heel erg kwaad om, meneer heeft een kat, gaat met hem naar de huisarts, met een sneetje in zijn pootje. Nou als het echt zo simpel was zo als hij het naderhand stelt, had dan niet gegaan!

Zo dom, en terwijl is dit typ, hangt er een kitten in mijn badjas, net een beetje herstellende van heftige diarree.

Ga geen commentaar geven waar jij niets vanaf weet!

Soraya
Berichten: 501
Lid geworden op: 08 feb 2006 15:04

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door Soraya »

Wat ik me nu afvraag, is er al een gesprek geweest met de dierenarts?
Ik lees tot nu toe veel geklaag (met veel uitroeptekens erbij), maar zie niet dat er al actie is geweest door gewoon het gesprek aan te gaan.
Pas daar zal je antwoorden vinden, niet hier.
En bevalt het niet, nou dan ga je op zoek naar een goedkopere dierenarts voor een volgende keer.

En misschien is het wel een idee om een verzekering af te sluiten, dan heb je kans dat er een stukje van de kosten vergoed wordt.

simon272
Berichten: 22
Lid geworden op: 10 nov 2008 20:46

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door simon272 »

Nee,daar geloof ik niet in en bovendien wat bereik ik daar mee ?
Als ik op deze site het heb geventileerd,dan ben ik het kwijt..
Hoe moet ik'n 'goedkopere'dierenarts vinden als ze hun tarieven allemaal pas bekend maken na de behandeling ?
Overal weet je vantevoren wat het ongeveer gaat kosten bij deze lui moet je alles accepteren zoniet heb je geen enkel recht oid.
Ze hebben NL onderling verdeeld en zeker buiten de randstad heb je niet zoveel keus binnen redelijke afstand !
Verzekeren is idd. mogelijk,maar ook niet goedkoop en veel uitsluitingen en weinig complete dekkingen,ook weinig keus qua verzekeringen
Mijns insziens is het beroep van dierenarts 'n goudmijn, alleen gaat dat ten koste van de klanten zoals altijd dat gaat zonder enige vorm van controle en concurrentie

Soraya
Berichten: 501
Lid geworden op: 08 feb 2006 15:04

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door Soraya »

Wat je ermee bereikt? Nou de duidelijkheid die jij zoekt.

daarbij kan je bij iedere dierenarts vragen naar de kosten van bijvoorbeeld een consult, avonds en weekendtarief etc. Ook castratiekosten bijvoorbeeld kan je gewoon opvragen. Daar doen ze echt niet moeilijk om om die te geven hoor.

Ook kan je van te voren vragen om een indicatie qua kosten.

En buiten de randstad heb je ook voldoende keuze. Ik zit bij een dierenarts in een andere plaats, die juist duurder is, maar wel de juiste zorg kan geven.

Maar volgens mij durf je gewoon niet te bellen en al helemaal niet in gesprek te gaan. Dat is de normaalste gang van zaken.

Het komt voor mij veel meer over alsof het gemakkelijker is om te klagen
dan om er zelf ook maar een vinger naar uit te steken. Want die indruk wek je bij iedereen.

simon272
Berichten: 22
Lid geworden op: 10 nov 2008 20:46

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door simon272 »

Het gaat mij erom,dat ze erg duur zijn,allemaal,veel te duur zelfs !
Wat mijn beweegredenen zijn is aan mij en hoe dat overkomt is mij om het even !
Inhoudelijk word mijn 'klacht' niet ontkracht wel is iedereen ontstemd dat ik durf te klagen,tsja daar kan ik niets mee!
De volgende X zal ik hem heus wel vertellen wat ik vind,maar dat dat niets uithaalt is duidelijk !
Alleen al de reiskosten en tijd voor iets waarin niets vaststaat
Zij zijn vrij om te rekenen wat ze willen en er is geen basistarief en daar heb ik het niet zo op,mag het?

kweenie
Berichten: 15715
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door kweenie »

Of je 'klacht' inhoudelijk word ontkracht hangt er vanaf hoe je het opvat. Volgens mij zijn er al wel wat reacties geweest met een verklaring voor het tarief, waaruit je zou kunnen opmaken dat het tarief in feite niet exorbitant hoog is.

Er is een dierenarts plus assistente buiten de normale openingstijden aanwezig voor spoedgevallen. Deze mensen zitten daar ook niet voor hun lol, maar zullen moeten worden betaald uit wat ze van de klanten ontvangen. Er zullen in al die weekenduren niet heel veel mensen langskomen, dus als je terugrekend hoeveel ze in een weekend aan omzet hebben, dan is het betaalde niet heel veel. (Waarschijnlijk wordt trouwens het grootste deel van die kosten betaald uit de normale doordeweekse consults.)

simon272
Berichten: 22
Lid geworden op: 10 nov 2008 20:46

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door simon272 »

Deze dierenarts voert praktijk aan huis,zijn assistentie was zijn relatie en ook heeft hij spreekuur op zaterdag !
Ik vind ze erg duur en nergens word gerept van wat'n consult kost ..
Ook zijn ze niet erg gevoelig voor de crisis en dat komt oa. doordat ze niet konkureren of prijsafspraken hebben,bovendien worden ze er flink beter van hun medicijnen aan /in het dier te brengen !
Het zou toch niet moeten mogen om zelf verantwoordelijk te zijn voor je mediverkoop en de daarmee samenhangende bonussen !
Dus geen enkele dierenarts zal jou 'geruststellend'wegsturen met advies om bij verergering gelijk weer langs te komen !
Zelfs ka'n assistente in zo'n geval je van dienst zijn met'n wat meer reeel tarief,maar gezien het feit dat het totaal aan controle of konkurrentie ontbreekt is dat niet winstgevend genoeg,kennelijk
In alle aanverwante branches zijn die dingen wel gescheiden en geregeld en bij de dierenartsen voor particulieren (nog) niets

Soraya
Berichten: 501
Lid geworden op: 08 feb 2006 15:04

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door Soraya »

De meeste bedrijven zijn echt niet crisisgevoelig hoor, en zullen hun gewone tarieven blijven hanteren.

En wat doet het er nou toe dat de assistente zijn vrouw is? Jeetje ze hebben wel voor jou en je kat klaargestaan. Ze hadden ook kunnen zeggen dat je maandag maar moest terugkomen. Dan had ik je echt meer gelijk gegeven.

Dat ze niet zouden concurreren of prijsafspraken zouden hebben slaat ook nergens op, anders zou ik niet zijn overgestapt op een juist duurdere dierenarts.

Mijn dierenarts heeft mij dus al wel een keer geruststellend naar huis gestuurd om terug te komen als het erger zou worden. Dus dat ze dat niet zouden doen, nou ja... en ik heb echt geen wereldvreemde dierenartsenpraktijk.

ga gewoon eens bellen met verschillende praktijken en informeer eens naar de gewone kosten zoals ik al eerder heb genoemd. een hele kleine moeite.

Zoals je nu in het topic overkomt is het alleen geblaat en weinig wol. dus doe er iets mee.

miffy53
Berichten: 82
Lid geworden op: 04 jun 2006 16:50

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door miffy53 »

Wat soraya al zegt, veel geschreeuw en weinig wol. Dat gezanik over prijsafspraken en het ontbreken van transparantie slaat echt nergens op. Dierenartsen staan echt niet per client een tarief uit hun duim te zuigen, het zijn gewoon vaste bedragen in de trant van: huisdier groot (honden, katten), huisdier klein (knaagdieren, konijnen), vervolgconsult en weekendconsult. Daar kun je toch gewoon naar VRAGEN, maar dat is natuurlijk erg moeilijk.

Hoe kun jij nou beoordelen of die dierenarsen zakkenvullers zijn? Het bedrag dat jij betaalt aan consultkosten en medicijnen is alleen maar omzet en daar moeten nog allerlei bedrijfskosten af voordat het netto winst is, heb je de boekhouding van die dierenarts soms gezien?

Deja024
Berichten: 6
Lid geworden op: 07 jun 2005 17:30

Re: Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !!

Ongelezen bericht door Deja024 »

En dat noemt zich een dierenliefhebber. Ga je schamen!

Een dierenarts is net zo bekwaam in de geneeskunde als een mensenarts. En heeft een bijna even zware opleiding achter de rug. De medicijnen voor dieren zijn ook niet goedkoper als die voor mensen.

Sta je bij je eigen arts ook zo te zeuren, of besluit je als een van je kinderen iets heeft om het de volgende keer ook maar even aan te kijken? Ook niet toch? Dus hou op met dat nutteloos geblaat over de prijs. Dit is wat het kost, simpel, en als je het daar niet mee eens bent, dan raad ik je aan in het vervolg geen huisdieren meer te nemen.

Gesloten