LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
AnnePanne
Berichten: 382
Lid geworden op: 03 mar 2006 17:27

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door AnnePanne »

gelukkig ken ik de andere kant van het verhaal...

de hond werd getreiterd door die kinderen dus zo gek vind ik het niet dat die hond greep...
als de hond echt de intentie had een kind hard te bijten lag dat kind wel in het ziekehuis hoor...

als je nou echt een verstandig mens bent en je wilt een hond.. neem dan een stafford...
laar de golden retrievers lekker links liggen want die staan nog altijd boven aan de lijst met de meeste bijtincidenten... :roll:

petty1950
Berichten: 312
Lid geworden op: 19 jun 2006 01:01

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door petty1950 »

Petitie staat inmiddels ook op het duitse herderforum.

http://www.forum.duitseherders.com/foru ... hp?t=26445

Ben het overigens zeer eens met Anne! Als dit echt een gestoorde hond geweest was had ie veel meer schade aangericht :idea:
Mijn Duitse Herder raakt ook geirriteerd door gillende en rennende kinderen en zou in zijn onmacht ook best kunnen happen.
Mensen hebben vaak geen idee wat voor etterbakkies hun eigen spruiten kunnen zijn. Regelmatig moet ik hier zo,n kind duidelijk maken dat het voor ,n hond echt niet fijn is als je hem van ,n afstand uit staat te dagen.
Het verschil tussen die Pitt en mijn hond is een baas die wel/niet zijn/haar verantwoording kent. Aanlijnen dus :!:
Ik heb zelf ook kinderen maar die zullen het niet in hun hoofd halen ...zijn gewoon opgevoed met het besef dat ook een hond/kat etc respect verdiend en als iedereen dat zou doen ,geloof me, scheelt erg veel bijtincidenten en heel veel leed!

Over de hond zelf...ik ben wel blij dat hem een maandenlange marteling in zo,n laserplek bespaard blijft....
Een echte kans had ie toch al niet, als ''pitbullachtige'' in dit land en met deze ''baas'' :evil:

Maarten1234
Berichten: 1201
Lid geworden op: 07 sep 2006 04:52

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door Maarten1234 »

Staffordlover, volledig met je eens. Wij hebben ook een Stafford en erg speels en lief. Bovendien staat zij hier onder een Yorkshire Terrier en een kat. Grappig he.

Het legt gewoon aan de mensen die de honden opvoeden en die verzieken het voor de goede. De slechte maken er een vechthond van of maken ze vals, omdat zij er vaak niet mee om kunnen gaan, maar vinden het stoer als ze er 1 hebben. Oren en staart worden gecoupeerd, omdat volgens zeggen dit bij die honden hoort. Nou echt niet dus he. Die van ons heeft alles nog en geen haar op mijn hoofd dat die worden gekortwiekt. Zij heeft ze met haar geboorte meegekregen dus die horen erop en er dus NIET af. Mensen die denken dat het bij die honden zo hoort die weten niet waar ze over praten.

Als onze staff iets doet wat niet mag en ik geef een brul dan komt ze bijna op haar knieen bij mij. Zij weet wie haar baasjes zijn en zo hoort het. Voor de rest loopt zij regelmatig los en is zeer gehoorzaam. Zij is geen vechthond, maar een Amerikaanse Stafford en bovendien een lieverd.

misses melow
Berichten: 7
Lid geworden op: 15 feb 2007 21:00

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door misses melow »

Een agent heeft in Den Haag een hond doodgeschoten. Het dier had vlak daarvoor een andere hond doodgebeten en liep daarmee in zijn bek rond. De 39-jarige eigenaresse van de pitbull-achtige is aangehouden


Ach ach wat zijn ze toch lief he die honden.misschien moeten jullie dat grote bord voor je hoofd eens weghalen en in de realiteit gaan leven

kuiffie
Berichten: 102
Lid geworden op: 28 jan 2007 17:32

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door kuiffie »

Een pittbul is geen rashond maar een gefokt ding dat alleen maar bedoelt is om te vechten .
Dus naar het chinese restaurant ermee !

lelani
Berichten: 21
Lid geworden op: 20 mei 2006 20:28

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door lelani »

De "pitbull" die het klasje kinderen zou gebeten hebben:

de eigenaar had bonje met een paar marokanen waardoor hij niet oplette op zijn hond die de benen nam, en door een klasje kinderen rende! geen enkel kind is gebeten door de hond, en kon vastgegrepen worden door een toevallig aanwezige politieman. Natuurlijk was de Telegraaf er als de kippen bij, en heeft het verhaal omgedraaid naar pitbull.

lelani
Berichten: 21
Lid geworden op: 20 mei 2006 20:28

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door lelani »

Politiehond buiten dienst bijt fietser
HENGELO - Een politiehond van het korps in Twente heeft dinsdag in zijn vrije tijd zijn tanden in een fietser gezet. Dat gebeurde toen zijn baasje hem en een andere hond uitliet.

Mechelse herder bijt peuter
De politie onderzoekt een incident waarbij een 3-jarig meisje uit Panningen is gebeten door een hond. Het meisje speelde thuis in de tuin toen ze opeens werd aangevallen door de hond van de buren. De hond, een mechelse herder van een jaar, wist op onverklaarbare wijze uit het hok van 1.70 meter hoog te komen.

Rottweiler bijt zwemmer en agent
DEN BOSCH - De politie heeft zaterdag een zwarte Rottweiler in beslaggenomen bij het Engelermeer in Den Bosch, nadat de hond twee personen had gebeten.

Hond bijt baby dood
GORREDIJK - Een hond heeft vrijdagochtend een acht dagen oude baby in het Friese Gorredijk doodgebeten. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

zo kan ik er nog meer plaatsen.. alle honden kunnen bijten!RAS VAN DE HOND
Als gekeken wordt naar absolute aantallen dan blijken Rottweilers en Retrievers (Golden en Labrador) de meeste bijtwonden te veroorzaken.
Samen zijn zij verantwoordelijk voor 35 % van de beten met rashonden.
Als rekening wordt gehouden met de rashondenpopulatie in Nederland dan blijken vooral Rottweilers, Mechelse Herders en Bull Terriërs vaak te bijten. De Tervuense Herders, American Staffordshire Terriërs en Pit Bull Terriërs bijten ook vaker, al komt de precieze hoogte van het relatief risico minder eenduidig uit de gegevens naar voren.ONDERZOEK NAAR BIJTINCIDENTEN

Het bleek dat 227 honden voldeden aan de selectiecriteria van de dominantie agressie en het angst gedrag scores. De groep bestond uit 117 reuen en 110 teven. Van deze honden was 87,7% gesteriliseerd of gecastreerd. De groep bestond uit verschillende rassen: vijfennegentig kruisingen, vijftien Labrador retrievers, negen Springer spaniëls, acht Golden retrievers, zeven Lhasa apsos, zeven Shih tzus, zes Cairn terriërs, vijf Cocker spaniëls, vijf Shetland sheepdogs, zeventig overigen (vierenveertig verschillende rassen). Bij 67,4% van de respondenten woonden twee volwassenen in huis, 4,4% woonde alleen in het huis. Het bleek dat 48,8% van de betrokken huishoudens geen kinderen had.

misses melow
Berichten: 7
Lid geworden op: 15 feb 2007 21:00

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door misses melow »

Agent schiet verboden vechthond dood

Uitgegeven: 23 maart 2007 12:57
Laatst gewijzigd: 23 maart 2007 13:40

AMSTERDAM - Een politieagent heeft vrijdagochtend in Den Haag een verboden pitbullachtige hond doodgeschoten. Dat gebeurde nadat het loslopende dier een andere hond had doodgebeten en ermee in zijn bek rondliep.

Agenten probeerden het illegale dier aanvankelijk met pepperspray te bedwelmen zodat het de andere hond losliet. Toen dat mislukte, werd de verboden hond met één schot gedood, zegt een politiewoordvoerder.


Het voorval speelde zich rond 09.00 uur af op de Goudriaankade in het Schipperskwartier. De 38-jarige eigenaresse van de illegale vechthond is aangehouden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Justitie moet beslissen over haar vervolging


Dit doodgebeten hondje heeft zeker ook de andere hond uitgedaagd,zoals de voorstanders van deze honden plaatste toen een van deze honden kinderen aanvielde!!Het hondje stak zeker zijn/haar tong uit!!

STELLETJE ****** ZIJN DIE VOORSTANDERS VAN DEZE HONDEN!!!

En inderdaad kunnen alle honden buiten,alleen bij deze honden betekent het voor de tegenstander vaak de dood en bij die andere honden niet,misschien voor jullie een klein verschil!!!

Al deze honden moeten afgemaakt worden en die met stamboom aangelijnd.Dat is de enige en juiste oplossing.die handtekeningen krijgen jullie toch nooit voor elkaar.

petty1950
Berichten: 312
Lid geworden op: 19 jun 2006 01:01

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door petty1950 »

Ach miss mellow :roll: Blaat vooral lekker door 8) En haal vooral dat ''mellow'' weg want je klinkt niet echt als zodanig maar akelig zwart-wit en fanatiek. Das pas ECHT gevaarlijk :twisted:

Ik zou je natuurlijk de foto,s kunnen laten zien van de ernstige verwondingen van mijn (aangelijnde)hond na een aanvaring met ,n loslopende buurthond (retriever) die btw slechts een onveld oortipje aan zijn encounter met zo,n killer overhield.....
Ik zou.... :idea: ..... maar die moeite verspil ik niet aan jou en jouw eveneens bekrompen medestanders....verspilde moeite :roll:

Ik hoop dat grotere en zeker ruimere geesten zich ietsje beter in de ins en outs van deze ,slechts op uiterlijk beoordeelde, honden verdiepen alvorens zich een ECHTE mening te vormen.

kuiffie
Berichten: 102
Lid geworden op: 28 jan 2007 17:32

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door kuiffie »

Waarom wil je een Pittbull ?
Er zijn zat andere hondenrassen , maar ik denk dat het gaat om de sfeer die samengaat met een pittbull , zelf als persoon ben je een sukkel , een loser , dus om een beetje aandacht te krijgen van je medemens zorg je ervoor dat je opvalt .
Dat kan met een hond ( pittbull) , overdreven ( let op !! "overdreven!! ) tatoo's en piercings , opvallende kleding en opvallende auto's .
Ik denk dat een ieder die niet opvalt in het dagelijkse leven ( door bijvoorbeeld een goede baan , fijn gezin of zijn leven prettig op de rails te hebben) ervoor zorgt dat hij of zij gaat opvallen( =aandacht krijgen ) door een van de door mij genoemde voorbeelden aan te schaffen .
Het is toch ook typerend dat de pittbull bijna altijd een riem met vele klinknageltjes omheeft , zijn baasje een leren jas met klinknageltjes heeft , piercings en oorbellen heeft en vanonder zijn/haar geblonderde pony je aankijkt of hij/zij niet tot tien kan tellen .
Een pitbull is geen rashond maar een way off life !

petty1950
Berichten: 312
Lid geworden op: 19 jun 2006 01:01

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door petty1950 »

:lol: :lol: :lol:
Soms is daar zomaar de overtreffende trap :twisted: Jouw reactie cq mening verslaat de vooringenomenheid van meisje ''Mellow'' met voorsprong.
Proficiat kuifje... je gaat door voor de koelkast 8)

Profiel van deze pitbulleigenaar.....
56 jaar oud. Moeder van 5 sociaal en maatschappelijk aangepaste erven, verpleegkundige, niet in het bezit van man met blonde pony,noch leren jas, wel met spoelinkje door het idd ooit blonde haar (werd ,n beetje grijs :twisted: )
En wees gerust, Ik kan tot 10 tellen, soms zelfs tot 11 als ik heeeeeel geduldig moet zijn, bij grote haast en een lekke fietsband of zo want nee, geen auto voor de deur :roll: Wel redelijk veel patienten die dan te lang op hulp moeten wachten :idea: Ik moet bekennen dat ik me dan weleens vertwijfeld achter mijn bel-loze oren krab....en soms zelfs verstoord vanonder m,n brilletje de straat afspeur op zoek naar een slachtoffer die me een lift kan geven :? Een mens moet wat doen voor z,n boterham en fijne gezin nietwaar?
Bovendien......
Trotse ''eigenaar'' van een Duitse Herder , een (eveneens rasloze :lol: ) kruising poedel chiwawa :shock: en jawel......een prachtige kruising (ws boxer-Am.Bull) zgn. Pitbull''achtige''. Ooit bij ons achtergelaten en niet meer opgehaald/weggegaan,zoals alle dieren die hier binnenkomen. Met simpele leren halsband overigens :wink:
En ja, ik val op 8) Daar DOEN we het allemaal voor he? :lol: :lol: :lol:

Have a nice life verder kuifmans 8) Ennuh.......sterkte! Zal niet meevallen met zo,n beperkte instelling :?
Pilletje??? :P :P :P

kuiffie
Berichten: 102
Lid geworden op: 28 jan 2007 17:32

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door kuiffie »

Sorry petty , maar heb je nu wel of geen pittbull , dat kon ik uit je verhaal niet opmaken .
Zoniet dan begrijp ik je reactie niet , daar zitten we niet op te wachten .
Het gaat mij om het verschil duidelijk te maken tussen de echte hondenliefhebber(ster) en de patser/bluffer met zijn pittbull .

petty1950
Berichten: 312
Lid geworden op: 19 jun 2006 01:01

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door petty1950 »

Zal ,t nog effe voor je herhalen kuifmans :wink:

Ouote
''en jawel......een prachtige kruising (ws boxer-Am.Bull) zgn. Pitbull''achtige''.''
Quote

Hondenliefhebster pur sang EN (o.a.) pitbull eigenaar 8)
Valt tegen he...zo,n patser/bluffer vermomd als huismoeder cq verpleegkundige :lol:
En nu ga jij vast melden dat ik ,n uitzondering ben onder pitbaasjes ?? :P
Dream on en kijk vooral niet verder...je mocht eens verrast worden ....das schrikken :twisted:

isiolo
Berichten: 43
Lid geworden op: 28 feb 2007 10:37

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door isiolo »

Petitie tegen de Pitbull wet.

Bij aanschaf een leuk jong status symbooltje voor jezelf gekocht.
Per ongeluk gaat er dan toch wat fout.
Media aandacht voor het drama.
Hondje laten ze in slapen.

En dan een petitie tekenen ? Tegen de wet ?
Misschien dat die egoistische en hypocriete eigenaar
eens moest weten dat er zo'n wet is.
En toch zo'n hond kopen..... :?

anita25
Berichten: 33
Lid geworden op: 07 mar 2007 11:39

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door anita25 »

Ik vindt het wel zielig voor de mensen waarvan hun hond wordt ingeslapen...maar ik vindt het wel hun eigen schuld, je moet gewoon geen hond kopen die onder de RAD kan vallen zonder stamboom. Je weet dat dan de kans bestaat dat je hond in beslag genomen wordt en afgemaakt wordt. Ik snap sowieso niet dat mensen zo'n hond kopen zonder stamboom als de hond onder de RAD valt, je kan (lijkt mij) dan toch nooit lekker met je hond buiten lopen, ik zou echt bang zijn om dan politie tegen te komen.

Fiore
Berichten: 440
Lid geworden op: 22 jul 2005 10:42

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door Fiore »

ik vind het eigenlijk voornamelijk zielig voor de hond

mariska666
Berichten: 231
Lid geworden op: 25 jan 2007 07:41

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door mariska666 »

JA daar ben ik het ook mee eens, de hond is er de dupe van.
Het zou beter zijn om op zoek te gaan naar de mensen die nestjes nemen en verkopen zonder stamboom. En dat eens goed aan pakken.

Jorg1979
Berichten: 12
Lid geworden op: 28 mar 2007 13:31

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door Jorg1979 »

misses melow volgens mij snap je het niet, de hond is niet schuldig de baas is de schuldige die moeten ze afmaken.
Een pup word niet vals geboren.

Bij mij in het dorp heeft een GOLDEN RETRIEVER ook 3 kinderen ernstig toegetakeld!!!!!!!!! Hoor je daar iets over in het nieuws, NEE gewoon nazi praktijken. Lees de feiten maar De rotweiler, duitse herder, mechelse herder. dat zijn de honden die bijten. worden deze ook afgemaakt????
Heb je het rapport eens bekeken waarop deze "wet" is gebaseerd................. lachertje. Een wet dient op feiten te zijn gebaseerd niet op speculaties. Er word namelijk NERGENS een bijt incident geregistreerd alleen op de SEH`s in de ziekenhuizen. En daar staat helemaal niet vermeld over welke hond het gaat.
DOE JE HUISWERK ALS JE EEN MENING WILT GEVEN HOU ANDERS JE VREETKLEP!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dus als je de achternaam HITLER hebt dan snap ik je wel miss foking mellow
Als ik de financieele middelen had bracht ik deze wet voor de rechter HELE grote kans dat je het wint omdat er GEEN bewijs is tegen de "Pittbull achtigen

ZEG NEE TEGEN DE RAZIA`S en maak de zogenaamde bazen maar af.
Discriminatie is een misdrijf.

Enne Eva Braun ( miss melow) loop niet zo zielig te doen je weet niet eens wat een pitbull is :twisted:


Staffordshire terriers zijn hele lieve, trouwe honden. Alleen als je ze vals wilt hebben zoals bij iedere hond is dat zo gebeurt. Een verplichte socialisatie cursus en een aanschaf leeftijd van welke hond dan ook van 21 zou als heel wat leed wegnemen.

Je moet eens kijjken welke figuren er met "pitbullachtigen rondlopen" EEN HOND IS GEEN STATUS SYMBOOL!!!!!!!
Dit komt ook door MTV en TMF die zielige rappertjes als 50 cent en snoop dogg enz....... lopen ok met deze honden rond zonder zijn ze NIETS!!!!!!!!

Een hond is en blijft een roofdier iemand die zijn hond loslaat bij kinderen , al is het een keeshond, is niet goed bezig.
de uitspraak hij bijt niet of ik vertrouw mijn hond voor 100% is 1000000% niet waar.
Als een hond zich bedreigt voelt zal hij ALTIJD bijten dit is zijn enige verweer!!!!!!!

Voor men een hond aanschaft verdiep je eens in het ras en ga AUB op cursus en socialiseer de hond, enne leer de lichaamstaal van je hond, voorkomen is beter dan genezen.

vind je dit teveel werk neem dan geen hond AUB en koop je een cavia
Laatst gewijzigd door Jorg1979 op 28 mar 2007 14:10, 1 keer totaal gewijzigd.

petty1950
Berichten: 312
Lid geworden op: 19 jun 2006 01:01

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door petty1950 »

Reactie op Mariska:
Kijk, en DAAR ben ik het ontzettend mee eens eigelijk!! Dit zijn geen fokkers maar ''vermeerderaars'' Stevig aanpakken dus :!:


Bovendien...en dit is een andere kant van het verhaal :idea: er zijn nogal wat ''fokkers'' die deze pups met valse stamboom verkopen en daar tuinen heel wat toekomstige kopers in. Ik ken er zelf nl een die hierin getrapt is met alle nare gevolgen vandien. Deze man (nee Kuifje, beslist geen ongure patser :wink:) is simpelweg verliefd op de Am. Bull en dacht een echte te kopen.....nee dus :?


Wij hebben niet bewust voor ''het ras'' gekozen. Onze reu is bij ons gebleven na een ,dachten we, logeerpartij en is ''gewoon'' :roll: nooit meer opgehaald. Eerste baas zit nu ws nog steeds ergens op een of ander festival en vind het klaarblijkelijk wel best zo :roll:
Onze hond heeft ,net als onze andere honden, een gebruiksaanwijzing maar is de trouwste mensenvriend die ik ooit gehad heb en ik wil hem ook nooit meer kwijt, dat zeker!
Maar ,hoe lief ook, geen haar op m,n hoofd die erover piekert om hem te laten gebruiken om nakomelingen op de wereld te zetten. Al heb ik daar al meerdere aanvragen voor gehad, tegen betaling notabene. No way!
Niet alleen omdat ik die pups geen veilig leven kan bieden maar buiten dat ,de asiels zitten al bomvol met kruisingen :?


En Jorg....met dit soort gruwelijke termen bevestig je alleen maar de toch al hardnekkige vooroordelen en doe je de zaak allesbehalve goed :evil:
Er zit veel waarheid in jouw verhaal! Zwak dat nu niet af door ''nazi''termen te gaan roepen :idea: ''zomaar'' iets zeggen zonder echte kennis is welliswaar errrrrg dom (heel erg met je eens) maar maakt je nog geen fascist.

Jorg1979
Berichten: 12
Lid geworden op: 28 mar 2007 13:31

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door Jorg1979 »

petty1950 gruwlijke termen :shock: als buitenstaander heb je makkelijk praten.
er zijn veel mensen op het forum die niet eens weten hoe en waarom de stafford is ontstaan. En als het echt zooooooo gevaarlijk is waarom worden ze dan ook gefokt als reddingshond, blinde geleidehond en voor in ziekenhuizen notabene op de kinderafdelingen om de terminale patientjes op te vrolijken :roll: .
Waarom dat zal ik je uitleggen een stafford heeft een hele hoge pijn grens, hierdoor kan het ruw spelen, aaien, staart/oren trekken van kinderen weinig kwaad. Doe je dit bij een retriever soort dan zal hij het twee keer toestaan en hierna zal ie happen/warschuwen.

en hou toch op met je ruwe termen een hond een kogel door zijn kop jassen voor NIKS dat zijn ruwe termen :twisted:
Dus LEEK die je huiswerk................. :!:

Gesloten