LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
linda19832007
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 aug 2007 10:49

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door linda19832007 » 13 aug 2007 08:22

het zijn inderdaad kinderen ja en die weten vaak niet wat ze doen. Logisch!!

maar Kitt...DENK JIJ NU WERKELIJK DAT ALLEEN DE STAFFORD ZICH VERGRIJPT AAN KINDEREN>>??
Doe even normaal zeg ... iedereen weet dat de stafford mensgericht is en een ontzettende kindervriend is!!!!
dus denk alsjeblieft even na voor je zulke onzin uitkraamt!
:?

Marieta
Berichten: 182
Lid geworden op: 08 jun 2005 15:13

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door Marieta » 13 aug 2007 22:16

Ik heb nog nooit maar dan ook no nooit eenagressieve stafford gezien in ons asiel. Nu zitten er weer 2 die waarvoor ik mn handen door het vuur zou steken met kinderen.
Over een paar weken.....DOOD! Alleen omdat ze geen papieren hebben.

Stafford of niet. Mijn ervaring is dat er inderdaad vaak iets is in de familie waardoor de hond bijt. Teveel als kind behandeld bijvoorbeeld, niet consequent genoeg.
Deze week nog een friese stabij. De mensen die hem een middagje mee hadden wilden onder het eten een pluisje van de tong afhalen. FOUT!
En mensen denken altijd maar dat een hond een kind is en alles maar moet pikken. Maar het blijft een dier en afstammeling van de wolf.
Honden hebben een eigen taal! Geen mensentaal!
Dat is DE fout die mensen maken!

Ik vertrouw de staffords die in ons asiel nu zitten toe aan mensen met kinderen.
De 15 herders die we hebben zitten? 1 ervan vertrouw ik toe aan kinderen, de rest niet!

Onzin is het alemaal. De grootste!

Maarten1234
Berichten: 1201
Lid geworden op: 07 sep 2006 04:52

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door Maarten1234 » 17 aug 2007 12:31

Een Stafford met papieren wilt ook niet zeggen dat deze niet bijt of verdedigt. Papieren zeggen alleen maar iets over de komaf van de hond en niet over zijn gedrag. Elke hond, wordt afgemaakt indien deze zich buitengewoon zeer agressief gedraagt. Het is nogmaals gewoon het baasje die niet met deze hond om kan gaan en niet goed consequent is. Bij elke terrier geldt dat het baasje consequent moet zijn. Ben je dat niet, moet je ook niet een Terrier ras nemen.

Deze mensen verzieken het beeld, versterkt door de constante negatieve mediaberichten, van een heel lief en bovenal betrouwbaar ras.

ellen40
Berichten: 2
Lid geworden op: 17 aug 2007 18:40

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door ellen40 » 17 aug 2007 18:44

die aanval op die schoolkinderen was door een boxer en niet door een staffie,je moet je eerst eens goed laten informeren :twisted:
verder heb ik al 10 jaar staffies in een gezin met opgroeiende kinderen en ik kan me geen lievere hond voorstellen,de menesen die hun hond niet opvoeden verzieken het voor ons ja,en iedere hond kun je vals maken hoor!!

Maarten1234
Berichten: 1201
Lid geworden op: 07 sep 2006 04:52

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door Maarten1234 » 27 aug 2007 20:42

Er is gister een Amerikaanse Bullterrier doodgeschoten. Voor de leken. Dit is geen American Staffordshire Terrier.

Wat er gebeurd is weet niemand en ook de pers niet en een hond bijt enkelt uit zelfverdediging, maar dit zal door de pers weer leuk verdraait worden, want het betreft een pitbullachtige. In dit geval was ook het baasje nergens te bekennen dus is er ook geen aanhouding verricht.

Dit ter voorkoming van wederom zinloze discussies.

ellen40
Berichten: 2
Lid geworden op: 17 aug 2007 18:40

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door ellen40 » 28 aug 2007 20:45

en zo krijgen onze honden een steeds slechtere naam,want de meeste mensen weten niet eens het verschil tussen een bullterrier en een stafford of een ambull,word er soms zo moedeloos van he :(

kitt
Berichten: 219
Lid geworden op: 27 jan 2006 13:39

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door kitt » 01 okt 2007 14:45

Pitbull scheurt lief hondje aan stukken

Een vieze Staffordshire terriër, een soort van mislukte inteeltpitbull, heeft donderdag in Etten-Leur een onschuldig en lief Jack Russel terriërtje zo goed als dood gebeten.

De vieze neppitbull werd op het moment van de aanval uitgelaten door zijn 26-jarige bazinnetje. De Jack Russel liep netjes een rondje met zijn 69-jarige bazinnetje en was zich van geen kwaad bewust. Zonder reden, zelfs zonder dat de Jack Russel vies keek, werd de neppitbull agressief en scheurde de hulpeloze Jack Russel aan stukken. De beide baasjes probeerden de agressieve hond nog tegen te houden maar moesten dat bekopen met bijtwonden in hun handen.

De Jack Russel moet waarschijnlijk worden afgemaakt, de vieze bullterriër wacht op toestemming om geëxecuteerd te worden.

Het is nog niet bekend of inwoners van Etten-Leur binnenkort een jachtgeweer krijgen om voortaan zelfstandig dat tuig op vier poten uit de weg te ruimen.

kitt
Berichten: 219
Lid geworden op: 27 jan 2006 13:39

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door kitt » 01 okt 2007 14:55

Staffordshire bull terriër die agent aanviel, doodgeschoten

MALDEGEM - Twee uitgebroken honden hebben gisterenochtend vier damherten doodgebeten op een weide langs de Maldegemse Koning Leopoldlaan. Toen de politie ter plaatse kwam en een van de bloeddorstige dieren zich tegen hen keerde, werd de agressieve staffordshire bull terriër doodgeschoten. Ook de tweede hond, een rottweiler, is afgemaakt.

Zo een doodsstrijd hebben we nooit gehoord. Het was verschrikkelijk.'' Marleen Van Caeseele van het Maldegems Tegelhuis langs de Koningin Leopoldlaan was gisterenochtend nog niet bekomen van wat zij een paar uur eerder in de weide achter haar zaak had gezien.

,,Onze buurman had ons rond 20 voor 7 uur gebeld omdat hij gebrul in onze weide had gehoord. Daar zagen we twee moordmachines lopen, die perfect op elkaar afgestemd waren: de ene ging naar de poten van de herten, terwijl de andere hen naar de keel sprong.''

Niks hield de bloeddorstige honden tegen. ,,Ze groeven onder de omheining en begonnen te moorden'', vertelt zoon Peter Standaert. ,,De ene hond likte het bloed uit de wonde van het nog levende dier, terwijl de andere er trots naast stond.''

Toen de politie arriveerde, keerde de stafford zich tegen een van de agenten, die de hond met drie kogels doodschoot.

Kleintjes

De familie Standaert-Van Caeseele vroeg om ook de tweede dader, een rottweiler, af te maken. ,,Een hond die bloed heeft geroken, komt terug. De eigenaar zegt misschien wel: 'Dit zijn mijn huisdieren', maar onze herten betekenden evenveel als de honden voor mijnheer'', vertelt Standaert. ,,Mijn kinderen kwamen altijd naar de wei om met die hertjes te spelen, om ze brood te geven. Rendac komt de kadavers pas morgen (vandaag) halen. De kinderen zijn vandaag niet mogen langskomen.''

Volgens de Maldegemse korpschef Franky Mervielde is de rottweiler afgemaakt. ,,Het parket liet de keuze aan zijn baasje. De man heeft besloten het dier te laten inslapen.''

Eén bok, die over de omheining kon springen, een moederhert en vier jongen die zich konden verstoppen, hebben de moordaanslag overleefd. ,,We hopen maar één ding: dat die kleintjes overleven. Ze zijn nog maar twee maand, werden nog gezoogd en nu zijn ze hun moeder kwijt. We kunnen ze zelf niet voederen want dan lopen ze weg. Het wordt kantjeboordje.''

petty1950
Berichten: 312
Lid geworden op: 19 jun 2006 01:01

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door petty1950 » 01 okt 2007 22:28

Wat ben jij ,n eng mens Kitt met je nooit aflatende priveoorlog tegen een groep honden die behalve hun uiterlijk niets anders met elkaar gemeen hebben dan bv alle Chiwawa-''achtigen'' :idea:
VIES??? Ik zou eens goed in de spiegel kijken en dan snel met de chloor aan ,t boenen slaan. Misschien......heeeeeel misschien helpt het je om wat wijzer te worden maar echt geloven doe ik het niet.
Jouw soort heeft chronisch last van een vreselijke ziekte.....een ernstige vorm van VOORoordeel :roll:

B.t.w. Mijn Duitse Herder werd vorig jaar halfdood gebeten door twee loslopende rasgenoten. Hij was aan de lijn en heeft het dankzij het snelle reactievermogen van mijn zoon overleefd, maar is onherstelbaar gewond geraakt. Stond NIET in de krant overigens.
Twee maanden daarna werd hier in het park een Jack Russel(achtige) doodgebeten door zo,n lieve gezinshond, een Golden Retriever.....ook dat trieste incident heeft nooit de krant gehaald......

Schril contrast tussen de veelal opgeblazen en niet zelden onjuiste berichten waar jij zo,n voorkeur aan blijkt te hebben :idea:

Get real-get over it Dombo!

Maarten1234
Berichten: 1201
Lid geworden op: 07 sep 2006 04:52

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door Maarten1234 » 02 okt 2007 13:59

En ook hier in het laatste voorval...waar waren de baasjes van die honden. Hebben zij die honden overgelaten aan hun lot. Zo ja dan komt hun natuurdrang naar boven en tja gezien het feit dat je niet precies weet wat er gebeurd is, kun je niet zeggen dat al deze honden afgemaakt moeten worden. Ook hier zijn weer verhalen in de ronde waar men niets van af weet. Voor het zelfde geld werden deze honden aangevallen. Wat moeten zij dan doen in zo'n situatie..omdraaien en weglopen. Ga eerst eens na wat er precies gebeurd is. Zolang dat niet bekend is dan kun je weinig zeggen en ook dan... SCHEER NIET ALLE HONDEN DIE ONDER DIT RAS VALLEN ONDER 1 KAM, WANT DAT DOE JIJ WEL. Met jou inhoudt moet onze Stafford dan ook maar worden afgemaakt daar deze gevaarlijk zou zijn. Mijn hond heeft papieren, maar papieren of niet een hond weet dat niet en maakt voor gedrag niet uit. Het is de opvoeding waar het omgaat. Kijk naar het baasje. Waar waren zij op dat moment.... Nergens te bekennen. Waarom niet???? Konden zij die honden niet aan en hebben zij ze maar op een rot manier van hen afgedaan. Dominantie is alles voor elke hond. Dus nogmaals eerst weten waar je over schrijft voordat je de pers klakkeloos gelooft, want zij smullen van dit soort verhalen en zeker om het nog eens lekker aan te dikken en het werkelijk gebeurde om te draaien. Het gebrul was al aan de gang nog voor iemand het heeft opgemerkt. Vervolgens is men gaan kijken en heeft slechts het gevolg gezien en niet de oorzaak. Waarschijnlijk zal de hert in aanval zijn gegaan waar de honden op gereageert hebben. Op zo'n moment denkt een hond niet van oeps foutje, omdraaien en wegwezen, maar gaat deze in de tegenaanval en dan is een hert niet opgewassen tegen 2 honden. De natuur is gemeen en meedogenloos en honden komen voor elkaar op wanneer zij beide in het gedrang komen. Doe eerst eens een studie voordat je oordeelt over een gevolg en achterhaal eerst de ware oorzaak voordat je een krantenknipsel plaats en daar je onwetende mening over ventileert.

Wat doe jij als je wordt aangevallen door iets of iemand, precies je slaat terug. Dat is een adrenaline kwestie en dat maakt een ieder dier dus ook ons mensen tot killers of vluchters.

Trouwenswat in het laatste bericht staat. Je kan wel zeggen dat een Jack Russel een lief diertje is, maar vergis je niet hoor, want ook deze honden zijn idioten. Een niet geziene of voor ons onbekend onderling signaal kan hier de doorslag gegeven hebben. Stand van de staart, oren, kleur van ogen, bek, houding en haren vertellen jou meer dan je lief is. Wanneer jij dat als baasje niet herkent dan ben je geen goed baasje, want dan zie je dat het mis gaat en kun je voortijdig ingrijpen. Ook hier is het baasje verantwoordelijk en de boosdoener. Hij of zij of allebei hadden dit kunnen voorkomen als zij goed opgelet zouden hebben en hondentaal kennen. De baasjes hebben de hond niet goed onder dominantie gehad anders had dit nooit gebeurd, want dan hadden zij de honden uit elkaar gehouden en doorgelopen. Je kan niet zeggen van dat jouw hond zoiets nooit doet, hoe klein of groot ook. Niet alle honden kunnen met elkaar zoals ook wij mensen niet allemaal met elkaar kunnen. Het zijn, net als ons, gewoon dieren en hebben ook een eigen wil.

super suus
Berichten: 31
Lid geworden op: 26 sep 2007 13:21

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door super suus » 03 okt 2007 19:58

allemachtig is die Kitt nu nog bezig met haar kleine prive oorlog?
strekt jou wereld zich niet verder dan de kranten of internet afstruinen naar dit soort berichten Kitt?
dat is toch wel triest voor je :(
misschien moet je ook eens verder zoeken, er zijn honden met meer bijtincidenten op hun naam dan de bullies, maar die berichten lees je waarschijnlijk niet, of wat al in eerder bericht stond, die worden niet eens meer vermeld! :evil:
ook een walgelijke zet van de media natuurlijk, die helpt net zo goed mee om deze rassen in een kwaad daglicht te zetten.

maar Kittje, als je nu nog steeds niet door hebt dat niet 1 hond vals word geboren, maar dat er mensen zijn die denken dat ze een hond op kunnen voeden en daar ongeloofelijk in falen, dan ben je wel erg naief.
:roll:

Maarten1234
Berichten: 1201
Lid geworden op: 07 sep 2006 04:52

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door Maarten1234 » 03 okt 2007 20:08

Naief?? Zeg maar gerust oliedom!!!!!!

super suus
Berichten: 31
Lid geworden op: 26 sep 2007 13:21

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door super suus » 04 okt 2007 11:19

:D ik wilde nog een beetje netjes blijven :D

ST

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door ST » 04 okt 2007 13:38

...
Laatst gewijzigd door ST op 16 okt 2007 09:03, 1 keer totaal gewijzigd.

debbie123
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 okt 2007 15:47

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door debbie123 » 13 okt 2007 16:00

jeetje jeetje kit
wat ben jij toch een ongelooflijke mieren neuker!

staffords zijn de liefste en de socialste en loyaaste honden die er bestaan en dan kom jij ouwe ****** over 1 de zelde hond?
tuurlijk er zullen heus wel rotte appels bij zitten, maar moet je dan alle stafs op 1 kant scheren?

jij bent echt niet wijs, en al helemaal geen dieren vriend
een dieren vriend is er voor alle dieren! dus ook voor staffords.
ik heb er nu 3 en ik heb nog nooit van me leven zulke lieve hondne gehad. en ik heb zelfs een zoonje van 2jaar waar ze heel voorzichtig mee zijn. dat kan ik van de honden van de buren niet zeggen met hun vervelnde labrador waarbij je ff te dicht bij komt of alleen laangs dat tie probeerd mijn gezin te pakken en zelfs mijn honden terwijl mijn honden zoiets hebben van ( ja , jij hebt een grote mond zeg)

tja ze zijn iets sterker en zien er gespierd uit maar dat wil nog niet zeggen dat het wat jij zei tering honden zijn!!

dus jou conclusie is ook dan als er een breede vent langs loopt is dat gelijk een crimineel toch???

Maarten1234
Berichten: 1201
Lid geworden op: 07 sep 2006 04:52

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door Maarten1234 » 13 okt 2007 18:33

ALLE HONDEN ZIJN VALS GEBOREN!!!!!!!!! ECHTER DE HONDEN WELKE GOED WORDEN VERZORGD EN EEN GOED BAASJE HEBBEN ZIJN GESOCIALISEERD. WANNEER JE EEN DERGELIJKE HOND HEBT EN JE ZOU DEZE IN HET BOS ACHTERLATEN DAN HERKEN JIJ BINNEN 2 MAANDEN JE HOND NIET MEER, WANT DOOR ZIJN OF HAAR OVERLEVINGSDRANG KOMT HET VECHTINSTICT BOVEN EN VERANDERT ANGST IN VALSHEID.

DIT GELD VOOR ALLE HONDEN, ZELFS VOOR POEDELS. DUS AUB KUNNEN WIJ EEN KEER DIT TOPIC MET RUST LATEN.

GEWOON HONDEN AAN DE LIJN HOUDEN EN JE REACTIES VAN JE HOND LEREN KENNEN. WIL JE DAT NIET, **** DAN NIET EN LEVER JE HOND IN BIJ EEN KENNER. NIET ALLE HONDEN VINDEN ELKAAR LEUK. DIT GELD BIJ MENSEN OOK. WANNEER JE 2 DOMINANTE HONDEN HEBT, MOET JE AL UITKIJKEN, WANT DE 1 WILT KOSTEN WAT HET KOST BOVEN STAAN. BIJ ONS STAAT DE KLEINE YORKSHIRE TERRIER BOVEN DE AMERCAN STAFFORD TERRIER.

VERDER HONDENSCHOLEN OPZICH LEUK, MAAR NEEM GEEN HONDENSCHOOL WAAR VOOR ELK DINGETJE BELOONT WORDT MET EEN KOEKJE, WANT DAT IS NIET GOED. DAT WERKT MET DE TIJD AVERRECHTS. OOK MOET JE ERG GOED OPLETTEN WAT EN HOE ZIJ JOU IETS AANLEREN, WANT UITEINDELIJK BEN JIJ DEGENE DIE DE LEIDING HEEFT EN LEERT MET JE HOND OM TE GAAN EN NIET OMGEKEERD ZOALS VELEN DENKEN. ALS JIJ JE HOND GOED BEHANDELT, STRENG EN CONSEQUENT BENT EN BLIJFT DAN ZAL JE HOND GEHOORZAMEN, OMDAT DEZE ONDERDANIG IS AAN JOU. DAT LEER JE OP EEN HONDENSCHOOL. VERDER LEERT DE HOND WAT VOOR COMMANDO BIJ WELKE HANDELING, DIE VOOR HEM NORMAAL ZIJN, HOORT.

debbie123
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 okt 2007 15:47

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door debbie123 » 14 okt 2007 11:18

ben daar nou even net niet mee eens!

een hond word niet vals geboren, net als mensen ze worden niet als crimineeltjes geboren!

als je een hond van pup af aan idd iedere keer voor zijn vervelend schopt wordn ze idd vals das niet vreemd toch??

als ik op mijn bek word geslagen ga ik ook de krant niet lezen!

tuurlijk een honden school is idd ideaal en zeker voor terriers omdat het van die eigenwijze honden zijn

maar ook die zijn niet vals geboren!!

ik zeg het maar nog een keer het ligt er nou maar net aan hoe je een hond behandeld

super suus
Berichten: 31
Lid geworden op: 26 sep 2007 13:21

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door super suus » 15 okt 2007 09:36

ALLE HONDEN ZIJN VALS GEBOREN!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jij bent echt dom!

super suus
Berichten: 31
Lid geworden op: 26 sep 2007 13:21

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door super suus » 15 okt 2007 09:38

een pup die net geboren word gaat alleen nog maar op het instinct af om te drinken, zelfs plassen en poepen kunnen ze niet zonder hulp van de moeder.
socialisatie start bij de moederhond, bij de eigenaar van de moederhond en daarna gaat het door bij de pupkoper.

Maarten1234
Berichten: 1201
Lid geworden op: 07 sep 2006 04:52

Re: Teken de petitie tegen de RAD/Pitbullwet

Ongelezen bericht door Maarten1234 » 15 okt 2007 12:49

Nou dom ben ik niet, maar zo komt het inderdaad wel over. Ik heb mij niet goed verwoord.

Laat ik het anders zeggen. Als je niets met een hond doet en niet opvoedt dan kan het 2 kanten uitgaan. Of goed of slecht. Als je een hond niet opvoedt dan bestaat de kans dat deze vals wordt, omdat hij of zij dan niet weet wat wel en niet mag. Voed jij de hond goed op en kan het goed socialiseren dan heb je een hond met een goed karakter. Doe jij niets en laat je het beestje maar gaan dan zal het instinctief te werk gaan met eventuele negatieve gevolgen van dien.

Wanneer jij het beestje, omdat jij er niet mee kan omgaan, omdat je niet kan opvoeden of wat dan ook, laat verdwalen in de natuur dan zal haar overlevingsinstinct de overhand krijgen. Ook zal deze meer van zich af gaan bijten met blaffen en grommen. Blaffen wilt niet zeggen: ik ben vals, maar het kan ook angst zijn. Juist door deze angst kunnen zij gekke dingen doen waardoor een hond dan weer vals overkomt. Deze angst kan door verschillende dingen zijn onstaan. Een dergelijk hondje zijn of haar vertrouwen terug winnen zal dan ook enige tijd duren. Helaas komt het dan voor dat grotere honden, met name welke onder de RAD vallen, worden afgemaakt.

Dank je voor de reactie. Ik hoop zo bepaalde gedachten te hebben weggenomen.

Gesloten