LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Twijfel over werkwijze dierenartsen, wie is integer?

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
talkNotfight
Berichten: 4
Lid geworden op: 03 jan 2012 02:02

Twijfel over werkwijze dierenartsen, wie is integer?

Ongelezen bericht door talkNotfight »

Beste mensen,
Graag geloof ik dat dierenartsen het beste met mijn huisdieren voor hebben. Echter ik woon mijn gehele leven in Amsterdam en ik heb inmiddels ontdekt dat er bij praktijken veel verschillen zijn in hoe er met jouw dieren en jou, als eigenaar wordt omgegaan. Enkele maanden geleden schrok ik vooral erg naar aanleiding van hoe er in mijn nieuwe woonwijk - bij een voor mij nieuwe dierenartsenpraktijk- werd omgegaan met de gezondheidsproblemen van mijn kater (ik heb momenteel 2 Noorse boskatten van 6 jaar jong :) ) In mijn nieuwe dierenartsenpraktijk constateerde ik dat ze veel tè snel allerhande antibiotica toediende, toen ik met een klein wondje op de rug van hem langs kwam. (3 soorten, zonder overleg(!), voor geschreven: 2 daarvan; direct geïnjecteerd) Dure grap! Maarrr veel belangrijker nog: behoorlijk ongezond! Helemaal gezien het feit dat, nadat de onderzoeksresultaten een week later binnenkwamen, deze antibiotica helemaal niet nodig bleek te zijn geweest. Dit is slechts 1 voorbeeld van mijn telleurgesteldheid in werkwijzen, want hetzelfde kattenmannetje had meerdere kleine klachtjes, die pas na tig stappen (vaak met preventieve medicatie) ontdekt werden. Ook is er nog steeds geen zekerheid geboden over wat hij nou daadwerkelijk heeft/had... Belangrijker voor mij is dat ik nu graag via deze weg te weten kom, waar ik naar moet kijken bij het zoeken van een geschikte - NIEUWE!- dierenarts? (de kater heeft namelijk een vreemd kuchje, waarvoor ik hem niet nogmaals aan de verkeerde mensen wil overleveren) Ik ben inmiddels enigszins het spoor bijster (graag tevens reacties van dierenartsen) en ik betaal liever meer voor goede zorg (goedkoop is duurkoop) dan meerdere keren 'minder' (toch eigenlijk duurder :wink: ) met nog steeds een ziek beestje.

Zonder te erg in details te treden over alle ervaringen, zijn er dus sterke twijfels opgetreden over het feit dat sommige dierenartsen tè snel preventief over gaan tot medicatie en onnodige stappen nemen in onderzoeken, vanwege een tekort aan expertise binnen hun praktijk(?)... Ook uit ik via deze weg mijn extreme twijfels over de belangenverstrengeling van artsen, die in het huidige dierengeneeskundige landschap tevens handelen als apotheker.. èn ben ik benieuwd wat hen dit oplevert naast hun reguliere inkomen? (aangezien er zo snel en makkelijk wordt voorgeschreven) Dit betekent enerzijds, onnodig hoge kosten, maar anderzijds en - nogmaals - veel gewichtiger ( :!: ): dat de gezondheid van mijn dieren kan worden aangetast en dat de daadwerkelijke ziekte te laat ontdekt wordt vanwege onvoldoende en/of juist te veel onnodig onderzoek. Mijn katten zijn mij zeer dierbaar en ik wens voor hen immers net zo een goede zorg als voor mijzelf of andere dierbaren.

[*]Ik kwam op dit forum via het topic van: 4 oktober 2011 Tarieven,behandeling en facturering van dierenartsen !! b Een mevrouw verbaasde zich over hoge kosten nav een mogelijk abces van haar kat, zonder dat zij direct alle dierenartsen aan viel. Helaas eindigde dit topic in een hoop zeer emotionele reacties, waarbij de vraagtekens over de verschillen in prijs en de discussie over eventueel onnodige behandelingen teniet werd gedaan. [*]

zwabbertje
Berichten: 343
Lid geworden op: 01 sep 2010 00:10

Re: Twijfel over werkwijze dierenartsen, wie is integer?

Ongelezen bericht door zwabbertje »

Beoordelen van de kwaliteit van (dieren)artsen is voor een leek erg moeilijk. Ik heb, als vrijwilliger op de dierenambulance, de afgelopen jaren met veel verschillende dierenartsen te maken gehad. Ik kan je wel wat tips geven:

1. Veel dierenartsen zijn gespecialiseerd in bepaalde ziekten / aandoeningen. Vraag na bij je dierenarts wat zijn/haar specialisatie is en wat hij/zij niet of minder goed beheerst. Toen een van mijn katten een lelijke breuk in een achterpoot had en ik wist dat mijn eigen dierenarts geen orthopedische ingrepen deed ben ik met de kat naar een andere dierenarts gegaan waarvan ik wist dat deze op orthopedisch gebied erg goed was. Ik had natuurlijk het geluk vanuit het ambulancewerk al meer te weten over de verschillende dierenartsen maar je zou een rondje kunnen maken met informeren bij verschillende dierenartsen.

2. Zorg dat je gesprekspartner bent voor de dierenarts. Accepteer niet dat deze zomaar iets voorschrijft of toedient maar vraag eerst waarom dit middel wordt toegediend (wat mankeert mijn kat volgens u?) en wat de dierenarts denkt te bereiken met dit middel. Vraag naar alternatieven (ook of behandeling eventueel uitgesteld kan worden om te kijken hoe e.e.a. zich ontwikkelt). Vraag eventueel eerst naar aanvullende onderzoeken (ook al kost dit geld) als de dierenarts niet zeker is/lijkt van de oorzaak van de aandoening. Volg vooral ook je "buikgevoel". Jij, als eigenaar, kent je dier immers het beste. Uit je zorgen, wees concreet. Ga eventueel voor een second opinion naar een andere dierenarts.

Houd er wel rekening mee dat (net als bij mensen) bij dieren het soms ook een "trial-and-error" methode kan zijn. Als de antibiotica wel had geholpen en het probleem was opgelost zou verder onderzoek/behandeling niet nodig zijn. Veel symptomen kunnen op meerdere kwalen wijzen waarbij men in eerste instantie uitgaat van de meest voor de hand liggende. Ook veel huisartsen werken op deze manier. Naarmate standaard behandelingen minder uitrichten zal men nader onderzoek (laten) doen. Bijvoorbeeld: kom je bij d ehuisarts met maagpijn dan kan hij meteen een heel scala aan onderzoek laten doen maar als de enige klacht is "maagpijn" dan kan een simpel medicijn soms het probleem al oplossen.

En: bij een andere kat van mij die ook een raar kuchje had, heeft een antibiotica kuur wel geholpen. Had dit niet het geval geweest dan zou nader onderzoek aangewezen zijn.

Ik wens je veel succes in de omgang met dierenartsen en bovenal veel plezier met je katten!

talkNotfight
Berichten: 4
Lid geworden op: 03 jan 2012 02:02

Re: Twijfel over werkwijze dierenartsen, wie is integer?

Ongelezen bericht door talkNotfight »

@Zwabbertje: Bedankt voor de reactie! Ik had eigenlijk wel meer reacties verwacht, gezien het feit dat er in voorgaande gesprekken ook een discussie op gang kwam over de huidige dubieuze werkwijze van sommige dierenartsen.

Persoonlijk ben ik zeker een mondig iemand, echter de eerste keer overkwam het mij gewoon dat ze van alles toediende zonder overleg. Ik stelde de hele tijd vragen, maar dat werd door hen meer als last ervaren en ze legden maar weinig uit. De tweede keer heb ik wel één van de medicijnen geweigerd. Dat was namelijk een onnodig extra zalfje tegen jeuk, terwijl de kat inmiddels al een tijd niet meer jeukte aan het wondje en er al een ander verzachtend middel was voorgeschreven dat geholpen had.

Wèl blijf ik het lastig vinden en hoop ik nog steeds dat meerdere mensen zich kunnen mengen in de discussie over de belangenverstrengeling op het vlak van zowel arts als apotheker zijn en het feit dat dierenartsen hun inkomen via de verkoop van verscheidene medicatie, maar ook andere producten aanzienlijk omhoog kunnen schroeven. Er werd bijvoorbeeld bij eerdergenoemde laatste dierenartsenpraktijk heel erg dwingend aangestuurd op het afnemen van dieetvoer van hun partnermerk, terwijl ik op een zeker moment ergens anders dieetvoer had gevonden (het betreft duur voer voor katten, die voedselallergie zouden kunnen hebben) dat goedkoper was. De toon vanuit de praktijk was behoorlijk dreigend en er werd bijna geïnsinueerd dat ik mijn katten in gevaar zou brengen als ik niet hun merk af nam.(terwijl dat andere voer óók medicinaal en hoogwaardig NIETsupermarktvoer is, alwaar ik me goed in verdiept had) Ze hadden ook geïnteresseerd kunnen vragen of ze de zak mochten zien alvorens meteen conclusies te trekken. Ik vind het dan ook belachelijk dat er veel mensen zijn, die zo onnodig meegaan in agressief verkoopgedrag van de dierenarts uit angst hun diertje iets aan te doen.

Aangaande de 'trial and error' methode, dat begrijp ik. Alleen dient er wel voorzichtig worden omgegaan met antibiotica. Antibiotica 'an sich' is niet altijd even gezond, zowel voor mensen als voor dieren kan het bijwerkingen met nieuwe klachten/aandoeningen opleveren. Om een beestje dus te snel maar meteen 3 soorten voor te schrijven en dan af te wachten is dan toch echt te makkelijk, niet? Ik begrijp dat een kat of hond niet kan praten en het daarom moeilijker is om te bepalen wat een diertje precies voelt, maar zoals jij zelf ook al zegt: dan is het aan de arts om in ieder geval goed de dialoog met het baasje aan te gaan :!: , aangezien deze zeker veel gedragsomschrijvingen kan doen en zoals je zelf ook zei goed kan herkennen wat er anders is in het gedrag van de kat of hond. Een basis voor de eerste onderzoeken is dan op z'n minst gelegd, toch?

talkNotfight
Berichten: 4
Lid geworden op: 03 jan 2012 02:02

Re: Twijfel over werkwijze dierenartsen, wie is integer?

Ongelezen bericht door talkNotfight »

Oh en nog één ding @ zwabbertje: Als dierenambulance broeder weet je dan toevallig in Amsterdam waar ik het beste heen kan gaan? De hoestjes zien er uit alsof hij ergens in stikt en erg benauwd wordt, maar het was eerst vaak dagen of langer weg en dan komt het weer terug. Nu is het heel regelmatig geworden...

Als er gerookt is in huis heeft hij er erger last van , dus ik denk aan iets van bronchitis?? (gelukkig heb ik niet zo'n klein huis, dus ik houd hem bij roken inmiddels uit die bewuste kamer) De eerdergenoemde dierenarts heeft hem er twee keer over gezien, maar ze wisten het (nog) niet. Ze hebben wel even naar zijn hartje geluisterd, hoorde geen ruisje, al vertrouw ik er niet op dat alles goed genoeg onderzocht is... Volgende stap volgens hen was een hartfilmpje, al hadden ze daar geen aanleiding voor gevonden (???) en ze wilden direct al een afspraak in boeken met een gedragstherapeute. Hartstikke leuk allemaal, maar ze hebben niets kunnen onderbouwen en totaal geen logische redenatie geuit, waardoor één van deze twee stappen logisch lijkt. Wèl merk ik dat Mylo (zo heet hij) de laatste tijd ook opeens heel druk doet en heen en weer rent en zijn hart dan super tekeer gaat, dus ben inmiddels wel bang dat het toch geen bronchitis is, maar wèl zijn hart. Anderzijds doen katten natuurlijk wel vaker druk... Hij eet en drinkt goed tot overmatig veel :wink: , das ook de reden dat het mij eerst niet ernstig leek. De sterkste aanwijzing is het duidelijke verband met sigarettenrook in huis, dan gaat hij binnen no time los met zijn gekuch, kortom: longen?

Help! Ik weet het niet meer, maar ik weet één ding zeker en dat is dat ik per definitie niet meer naar die dierenarts toe wil! Het kuchen is echter nu wel vermeerderd naar meerdere keren op één dag, dus hopelijk heb je een tip over een goede dierenarts op dit gebied? Of anybody else?

duiner
Berichten: 637
Lid geworden op: 10 okt 2011 21:23

Re: Twijfel over werkwijze dierenartsen, wie is integer?

Ongelezen bericht door duiner »

talkNotfight schreef:Oh en nog één ding @ zwabbertje: Als dierenambulance broeder weet je dan toevallig in Amsterdam waar ik het beste heen kan gaan? De hoestjes zien er uit alsof hij ergens in stikt en erg benauwd wordt, maar het was eerst vaak dagen of langer weg en dan komt het weer terug. Nu is het heel regelmatig geworden...

Als er gerookt is in huis heeft hij er erger last van , dus ik denk aan iets van bronchitis?? (gelukkig heb ik niet zo'n klein huis, dus ik houd hem bij roken inmiddels uit die bewuste kamer) De eerdergenoemde dierenarts heeft hem er twee keer over gezien, maar ze wisten het (nog) niet. Ze hebben wel even naar zijn hartje geluisterd, hoorde geen ruisje, al vertrouw ik er niet op dat alles goed genoeg onderzocht is... Volgende stap volgens hen was een hartfilmpje, al hadden ze daar geen aanleiding voor gevonden (???) en ze wilden direct al een afspraak in boeken met een gedragstherapeute. Hartstikke leuk allemaal, maar ze hebben niets kunnen onderbouwen en totaal geen logische redenatie geuit, waardoor één van deze twee stappen logisch lijkt. Wèl merk ik dat Mylo (zo heet hij) de laatste tijd ook opeens heel druk doet en heen en weer rent en zijn hart dan super tekeer gaat, dus ben inmiddels wel bang dat het toch geen bronchitis is, maar wèl zijn hart. Anderzijds doen katten natuurlijk wel vaker druk... Hij eet en drinkt goed tot overmatig veel :wink: , das ook de reden dat het mij eerst niet ernstig leek. De sterkste aanwijzing is het duidelijke verband met sigarettenrook in huis, dan gaat hij binnen no time los met zijn gekuch, kortom: longen?

Help! Ik weet het niet meer, maar ik weet één ding zeker en dat is dat ik per definitie niet meer naar die dierenarts toe wil! Het kuchen is echter nu wel vermeerderd naar meerdere keren op één dag, dus hopelijk heb je een tip over een goede dierenarts op dit gebied? Of anybody else?

inderdaad heeft het invloed op onze huisdieren , als er gerookt wordt in huis .....mijn hond
ging niezen ,
als er een rokend iemand langs liep , buiten, kan je nagaan, .. of nadat er gerookt werd in de lift ...

veel sterkte
,

Chocomelk
Berichten: 11415
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: Twijfel over werkwijze dierenartsen, wie is integer?

Ongelezen bericht door Chocomelk »

duiner schreef: als er een rokend iemand langs liep , buiten, kan je nagaan, .. of nadat er gerookt werd in de lift ...

veel sterkte
,
Een hond hebben in een flat ? :shock:

ciske
Berichten: 10821
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: Twijfel over werkwijze dierenartsen, wie is integer?

Ongelezen bericht door ciske »

Chocomelk schreef:
duiner schreef: als er een rokend iemand langs liep , buiten, kan je nagaan, .. of nadat er gerookt werd in de lift ...

veel sterkte
,
Een hond hebben in een flat ? :shock:

als je er goed mee loopt choco ken dat :mrgreen:

plumber
Berichten: 1738
Lid geworden op: 16 jun 2008 20:00

Re: Twijfel over werkwijze dierenartsen, wie is integer?

Ongelezen bericht door plumber »

Chocomelk schreef:
duiner schreef: als er een rokend iemand langs liep , buiten, kan je nagaan, .. of nadat er gerookt werd in de lift ...

veel sterkte
,
Een hond hebben in een flat ? :shock:
Leef oppervlakte van een flat is meestal groter dan een eensgezinwoning,
daar is het in etages verdeeld bij een flat niet dus hij heeft meer ruimte.
Gewoon twee of drie keer in de week met de hond naar het bos of strand
en lekker laten rennen.Ook doe je oudere mensen te kort want die hebben meestal nog minder ruimte maar alleen nog maar hun hondje waar ze stapel op zijn.99% hebben een klein hondje dus dat valt wel mee.
Hond vraagt heel weinig maar geeft heel veel.

ciske
Berichten: 10821
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: Twijfel over werkwijze dierenartsen, wie is integer?

Ongelezen bericht door ciske »

Gewoon twee of drie keer in de week met de hond naar het bos of strand
en lekker laten rennen.
pardon? dat is te weinig , mijn hond komt elke dag 2 keer in het bos, je moet ze minimaal 1 keer per dag flink lekker laten spelen wel los natuurlijk.
Ook doe je oudere mensen te kort want die hebben meestal nog minder ruimte maar alleen nog maar hun hondje waar ze stapel op zijn.99% hebben een klein hondje dus dat valt wel mee.
Hond vraagt heel weinig maar geeft heel veel.
Hier ben ik het met je eens.

zwabbertje
Berichten: 343
Lid geworden op: 01 sep 2010 00:10

Re: Twijfel over werkwijze dierenartsen, wie is integer?

Ongelezen bericht door zwabbertje »

Helaas, ik werk niet in de regio Amsterdam en ken daar ook geen dierenartsen. Daarbij, de dierenarts waar ik tevreden over ben hoeft een ander nog niet tevreden over te zijn. Er moet toch een bepaalde "click" zijn, een gevoel van wederzijds vertrouwen. Ik kan alleen maar adviseren om een andere dierenarts te proberen tot je er een treft waar je een goed gevoel bij hebt.

talkNotfight
Berichten: 4
Lid geworden op: 03 jan 2012 02:02

Re: Twijfel over werkwijze dierenartsen, wie is integer?

Ongelezen bericht door talkNotfight »

Lieve mensen, zo raar is mijn topic toch niet? Vind het wel iets om serieus bij stil te staan. Nu gaan jullie in op de oppervlakte van haar appartement in verhouding tot haar hondje. Daar ging mijn topic niet over...

Als jullie zo betrokken zijn reageer dan alsjeblieft ook even op mijn verhaal? Komt het omdat ik een nieuwe 'eend in de bijt' ben dat jullie nog wat verlegen zijn :wink:?

duiner
Berichten: 637
Lid geworden op: 10 okt 2011 21:23

Re: Twijfel over werkwijze dierenartsen, wie is integer?

Ongelezen bericht door duiner »

talkNotfight schreef:Lieve mensen, zo raar is mijn topic toch niet? Vind het wel iets om serieus bij stil te staan. Nu gaan jullie in op de oppervlakte van haar appartement in verhouding tot haar hondje. Daar ging mijn topic niet over...

Als jullie zo betrokken zijn reageer dan alsjeblieft ook even op mijn verhaal? Komt het omdat ik een nieuwe 'eend in de bijt' ben dat jullie nog wat verlegen zijn :wink:?
dat kwam omdat ik , duiner, gereageerd had , en ja, daarna gaan ze altijd over mij dan door.. :wink:

Maar het onderwerp wat u aansnijdt is ook altijd op Hondenforums te vinden .
Iedreen zit daar wel mee

Net als er verschillende huisarsten zijn, zijn er ook verschillende dierenartsen
met verschillende werkwijze's, helaas !
Daar kan je niets aan doen
of weggaan naar weer de volgende ...

Ik heb op vakantie een betere toen gevonden , terwijl in de weekenddienst in mijn stad weer een slechtere,
dus ja..?
.

petra54
Berichten: 25
Lid geworden op: 07 jun 2005 21:55

Re: Twijfel over werkwijze dierenartsen, wie is integer?

Ongelezen bericht door petra54 »

Talknotfight, nee, jouw inbreng is allesbehalve raar.
Ook ik woon in amsterdam en ook ik had bij de dierenarts in mijn wijk (Jordaan) dezelfde ervaring.
Zonder enige vorm van overleg en/of toestemming ging er ,n spuit prednison in.
En omdat ik bij deze da al vaker soortgelijke ervaringen had (ik heb meerdere huisdieren) was dit de drppel en ben ik op zoek gegaan naar ,n andere arts die zich beter realiseerde dat het dier op zijn/haar behandeltafel MIJN huisdier was en dat er dus met mij overlegd moest worden alvorens een behandeling te starten....etc.

Uiteindelijk ben ik na ,n tip uitgekomen bij het dierenziekenhuis in de Leuvenstraat.
Geweldige praktijk, ruim de tijd voor elke patient en prima interactie tussen klant en arts waarbij gebruik wordt gemaakt van de kennis die zowel klant als arts in huis hebben.
Stuk uit de buurt, vooral zonder auto maar ook ,n stuk minder frustrerend!
In welke buurt woon jij?

boertje van buuten
Berichten: 218
Lid geworden op: 26 feb 2011 12:41

Re: Twijfel over werkwijze dierenartsen, wie is integer?

Ongelezen bericht door boertje van buuten »

Talknotfight, nee, jouw inbreng is allesbehalve raar.
Ook ik woon in amsterdam en ook ik had bij de dierenarts in mijn wijk (Jordaan) dezelfde ervaring.
Dat hebben wij hier in het noorden ook hoor! Dierenartsen denken dat zij alles mogen bepalen als ''arts''. Ze vergeten wel dat wij als eigenaar moeten betalen en dus wel degelijk een grote stem in het kapittel hebben mbt de behandeling. Maar goed als de spuit is geplaatst in jouw dier dan heeft de geld weer wat meer geld in zijn portemonnaie. Niet iedere dierenarts is eerlijk!

hawkwind
Berichten: 508
Lid geworden op: 18 mar 2012 08:37

Re: Twijfel over werkwijze dierenartsen, wie is integer?

Ongelezen bericht door hawkwind »

Dierenarts Krol uit Hazerswoude RD staat ontzettend goed bekend in de wijde omtrek.
De beste man is al lang gepensioneerd maar is zo begaan met zijn vak
dat hij nog gewoon praktijk aan huis heeft.
Wij komen al tientallen jaren bij hem en zijn ontzettend tevreden .
Hij neemt voor iedere patient ook alle tijd.
De tarieven zijn meer dan schappelijk.
Er zitten soms wel eens mensen (met huisdier) bij hem in de wachtkamer
welke helemaal uit Friesland/Groningen komen. Dat zegt toch wel genoeg!!.
Indien er 1 dierenarts integer is , is Heer Krol dat wel.

VioletPrue
Berichten: 3574
Lid geworden op: 03 mar 2009 15:37

Re: Twijfel over werkwijze dierenartsen, wie is integer?

Ongelezen bericht door VioletPrue »

talkNotfight schreef:Oh en nog één ding @ zwabbertje: Als dierenambulance broeder weet je dan toevallig in Amsterdam waar ik het beste heen kan gaan? De hoestjes zien er uit alsof hij ergens in stikt en erg benauwd wordt, maar het was eerst vaak dagen of langer weg en dan komt het weer terug. Nu is het heel regelmatig geworden...

Als er gerookt is in huis heeft hij er erger last van , dus ik denk aan iets van bronchitis?? (gelukkig heb ik niet zo'n klein huis, dus ik houd hem bij roken inmiddels uit die bewuste kamer) De eerdergenoemde dierenarts heeft hem er twee keer over gezien, maar ze wisten het (nog) niet. Ze hebben wel even naar zijn hartje geluisterd, hoorde geen ruisje, al vertrouw ik er niet op dat alles goed genoeg onderzocht is... Volgende stap volgens hen was een hartfilmpje, al hadden ze daar geen aanleiding voor gevonden (???) en ze wilden direct al een afspraak in boeken met een gedragstherapeute. Hartstikke leuk allemaal, maar ze hebben niets kunnen onderbouwen en totaal geen logische redenatie geuit, waardoor één van deze twee stappen logisch lijkt. Wèl merk ik dat Mylo (zo heet hij) de laatste tijd ook opeens heel druk doet en heen en weer rent en zijn hart dan super tekeer gaat, dus ben inmiddels wel bang dat het toch geen bronchitis is, maar wèl zijn hart. Anderzijds doen katten natuurlijk wel vaker druk... Hij eet en drinkt goed tot overmatig veel :wink: , das ook de reden dat het mij eerst niet ernstig leek. De sterkste aanwijzing is het duidelijke verband met sigarettenrook in huis, dan gaat hij binnen no time los met zijn gekuch, kortom: longen?

Help! Ik weet het niet meer, maar ik weet één ding zeker en dat is dat ik per definitie niet meer naar die dierenarts toe wil! Het kuchen is echter nu wel vermeerderd naar meerdere keren op één dag, dus hopelijk heb je een tip over een goede dierenarts op dit gebied? Of anybody else?
Dit klinkt als mijn kat, die heeft astma.
Om de dag een half tabletje dexametason en het is stukken beter geworden.
Hij ouder hij wordt (en hij zal niet héél oud worden) hoe hoger de dosering zal worden.
Ik rook inmiddels buiten (scheelt een hoop geld ook nog!).
Vocht in de woning en kou hebben er ook invloed op.
En pollen.
De laatste tijd hoestte hij weer erg, bleek het pollenseizoen begonnen te zijn.
En dat merk ik.
Toch even naar een dierenarts, want dit kan zo niet hoor!

hawkwind
Berichten: 508
Lid geworden op: 18 mar 2012 08:37

Re: Twijfel over werkwijze dierenartsen, wie is integer?

Ongelezen bericht door hawkwind »

@VioletPrue,

Volgens mij vraagt TS om een integere dierenarts.
Kijk eens naar de recensies van Dhr. O.Kroll .
Deze man verdient werkelijk een standbeeld!!.
Een topper in zijn vakgebied. :D
Waren alle dierenartsen maar zoals deze man(zijn assistente verdient btw ook een dikke pluim).

VioletPrue
Berichten: 3574
Lid geworden op: 03 mar 2009 15:37

Re: Twijfel over werkwijze dierenartsen, wie is integer?

Ongelezen bericht door VioletPrue »

hawkwind schreef:@VioletPrue,

Volgens mij vraagt TS om een integere dierenarts.
Klopt en vervolgens noemt TS allerhande symptomen die 1 op 1 bij astma passen en zij heeft nog geen idee wat het is.
Bij een dierenarts komen met een half/half idee wat het eventueel zou kunnen zijn kan veel geld schelen.
TS schrijft over een hartfilmpje.
Een kat die constant chronisch hoest moet een röntgenfoto krijgen, geen hartfilmpje.
Als ik iemand zo een beetje op weg kan helpen en nog mooier, geld kan besparen, is dat toch alleen maar mooi?

remmy
Berichten: 38
Lid geworden op: 21 jan 2007 16:22

Re: Twijfel over werkwijze dierenartsen, wie is integer?

Ongelezen bericht door remmy »

Een goede dierenarts vinden waar jij een klik mee hebt is lastig.
Bij, ongewenst, medische handelingen ben je er altijd zelf bij of je dier moet in opname zitten. Dus je moet zelf gewoon aangeven dat je overleg wil over alles. Desnoods overleg jij dan nog weer met iemand die je goed kent als je je twijfels hebt.

Daarnaast moet je wel een zeker vertrouwen in een dierenarts kunnen hebben en moet de gezondheid altijd voorop staan, ook zij kunnen fouten maken maar er zijn wel grenzen.

Maar ik zou niet zomaar een spuit in mijn hond laten zetten zonder dat ik wist waar het voor was en ik zelf ook was overtuigd van de zin hiervan.

Ik hoop dat je inmiddels een arts hebt gevonden die je kan vertrouwen en waar het gaat om het welzijn van het dier.

boertje van buuten
Berichten: 218
Lid geworden op: 26 feb 2011 12:41

Re: Twijfel over werkwijze dierenartsen, wie is integer?

Ongelezen bericht door boertje van buuten »

Maar ik zou niet zomaar een spuit in mijn hond laten zetten zonder dat ik wist waar het voor was en ik zelf ook was overtuigd van de zin hiervan.
Ben ik met je eens Remmy. Wel is het zo dat sommige dierenartsen mensen overrompelen met onrustmakende praatjes en dan weet een diereneigenaar soms niet meer wat verstandig is. Dit soort dierenartsen speelt hier handig op in en soms overrulen ze de eigenaar door de indruk te wekken dat ze alles weten en de eigenaar maar zijn mond moet houden en de dierenarts haar/zijn werk moet laten doen zonder verder te vragen naar het nut van de behandeling. Geldt uiteraard niet voor alle dierenartsen.....

Gesloten