LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
Rasje34
Berichten: 614
Lid geworden op: 05 dec 2005 19:28

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door Rasje34 » 09 mar 2006 15:10

Maar waarom zo achterdochtig, waarom een nieuwkomer meteen als hondenhandelaar en broodfokker betitelen omdat ik een andere insteek benader in deze topic?
Ik meen me niet te herinneren dat ik jou een broodfokker of hondenhandelaar heb genoemd. En ik ben niet achterdochtig, maar nieuwsgierig. Er was al een paar keer de vraag gesteld waarom jij je hond over had laten komen en er kwam geen antwoord. Daarom vroeg ik het nog een keer. Het was me namelijk niet duidelijk dat je in Australie had gewoond.
En laat dan die fokker hier in Nederland die mss wel € 200,= per pup meer 'verdient' dat gewoon krijgen. Deze persoon zorgt wel goed voor zijn fokteefje. Deze persoon zal de pups met liefde opvoeden en goed socialiseren. Deze persoon heeft alle tijd voor de toekosmtige eigenaar die iedere week met familie vrienden en kennissen over je vloer komen om naar 'hun' pupje te kijken. Deze fokker bespaard niet op een keizersnee als hij hiermee zijn teefje kan redden. Deze persoon is net zo gek op zijn honden als dat jullie zijn die dit soort goede fokkers nu de grond in trappen en het hebben over 'belachelijk hoge prijzen' en wat al niet meer, voor niet meer te herhalen rottige opmerkingen.
Mijn bulletje is verleden maand helaas overleden, maar er komt dit najaar (als het goed is) een tweede bull. Komt van dezelfde fokster af waar we onze eerste gehaald hebben en we betalen er €1000,-- of misschien nog wel iets meer voor. Interesseert me geen r**t. Ik weet dat zij met alle liefde haar honden verzorgt en ook alle pups, zolang ze bij haar zijn. En als zij wat overhoudt aan het geld wat mensen voor een pup geven, dan gun ik het haar van harte.[/quote]Kom nou eens echt met een goed idee om deze wantoestanden aan te pakken?quote]

Zal heel moeilijk worden, vrees ik. Mocht het ooit wettelijk verboden worden, dan gaat het ondergronds en ben je nog verder van huis. En zolang er mensen zijn die inderdaad zo min mogelijk geld willen uitgeven aan een huisdier, zullen zij bij broodfokkers aankloppen. Het is misschien wel een goede stap in de richting om dit soort uitzendingen vaker te vertonen. Niet alleen bij Radar, maar bijvoorbeeld ook bij Editie NL (heeft volgens mij redelijke kijkcijfers) of het 8-uur journaal.
Ik zou aan de ene kant ook wel willen zeggen: kom, we gaan met z'n alleen naar zo'n handelaar en slaan de boel (+ handelaar zelf) kort en klein en nemen de honden mee. Maar waarschijnlijk beginnen zulke figuren 3 dagen later op een andere locatie een nieuw handeltje.
Dus....ik heb eigenlijk niet zo gauw een goede (en legale) oplossing.

relratje
Berichten: 54
Lid geworden op: 14 feb 2006 14:06

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door relratje » 09 mar 2006 15:10

Ik heb zonet de uitzending pas gezien en ik zit nu nog met de tranen in mijn ogen dit allemaal te lezen...
Het is toch niet om aan te zien wat ze die lieve beestjes aandoen! Als ik dan naar mijn drie schatjes kijk, kruisingen oftewel bastaardjes, ben ik blij dat hun moeders gewoon rond kunnen huppelen en doen.
Er moet toch iets tegen gedaan kunnen worden (behalve het vermijden van kopen bij dit soort mensen)!!!!

reintje vitesse
Berichten: 959
Lid geworden op: 20 mei 2005 18:58

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door reintje vitesse » 09 mar 2006 15:10

En Reintje, als je je naam eer aan wilt doen, wees dan slim in plaats van zooo dom.
[Eerst of al] [men] ik vrouwelijk, dus 'hij en zijn maten' is echt belachelijk, en ten tweede ben je niet alleen dom maar kun je ook geen woord Nederland[s] lezen dan wel begrijpen, mss beter je naam wijzig[en] in IEJOOR
T'is me duidelijk slimme

JPdeJong
Berichten: 20
Lid geworden op: 07 mar 2006 15:04

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door JPdeJong » 09 mar 2006 16:48

Nooit te beroerd om domme mensen een beetje op weg te helpen.
Lezen en begrijpen heeft niets te maken met spelling.

Je valt aan en veroordeeld mensen, voor de 100e keer; ik ben geen fokker, wat bezielt je om dan deze idiote opmerkingen te maken?

Kun je niet gewoon sorry zeggen en je excuus aanbieden omdat je het niet goed gelezen hebt?

JPdeJong
Berichten: 20
Lid geworden op: 07 mar 2006 15:04

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door JPdeJong » 09 mar 2006 17:17

Rasje ...(weet nog steeds niet hoe ik moet quoten)
Het is zo jammer dat er zoals je al zegt eigenlijk niets te doen is tegen deze hondenhandel praktijken.
Het is een bijna onderwereld cirquit waar heel veel geld in omgaat en waar personen met bepaalde belangrijke functies voor omgekocht worden.
Je kunt mij nl. niet vertellen met alle controlles die ik zelf van dichtbij gezien heb dat je zomaar met 20 pups met valse papieren op Schiphol in het KLM Dierenhotel kunt aankomen.
Een goede gezondheidsverklaring dient gelegaliseerd te worden door de RVV of door de instantie die in het land waar de hond vandaan komt erkent is. Pups worden gezien als commercie. Op Schiphol zal een douanier altijd invoerrechten vragen. De honden zijn voorzien van (valse) papieren waar de rasnaam op staat. Ik weet dat de douane ambtenaar in zo'n geval de RvB opbelt om de prijs van een pup na te vragen. Dat zou dus betekenen dat er nog redelijk hoge kosten bij komen. Als het 70,= kost om een pup in het vm oostblok te kopen, en deze moet een bench hebben om in te vliegen, die kost toch ook gauw 30,= en dan de invoerkosten berekend met de geldende Nederlandse puppyprijs EN dan de vliegkosten per pup, dan ga ik mij toch echt afvragen hoe dit kan?

Mijn inziens zou je heel wat meer kunnen bereiken om alleen honden voorzien van een officiele FCI stamboom te mogen importeren. En als dan de DA ook meewerkt om een meldplicht te hebben en geen honden te behandelen voordat de chip uitgelezen is en deze gekoppeld is aan een stamboom en/of erkend document (ik promoot niet dat er alleen maar zuiverse rashonden gefokt mogen worden) dan volgt bijv. inbeslagname door de DA als deze gegevens niet blijken te kloppen.

Toen er een registratieplicht voor de pitbull terrier kwam en deze gesteriliseerd diende te worden is er ook streng bewaakt. Nu hoor je nog af en toe dat er een 'bull-achtige terrier' zonder stamboompapieren in beslag genomen word. Het huishondje de pitt-bull is nl. wel verdwenen.

Dat deze in het onderwereld cirquit nog steeds gefokt worden, ala, we kunnen toch niet alles tegen houden, maar als je dit systeem loslaat op de duizenden en duizenden pups die ons land binnen komen uit het vm oostblok, dan stopt de handel omdat men dan wel ineens alert word en vragen gaat stelen als er een pup gekocht word. Ik neem aan dat als je een pup voor 250,= koopt en je loopt het risico deze binnen afzienbare tijd kwijt te raken omdat je de juiste documenten niet hebt en/of niet met zekerheid de herkomst van de pup kan garanderen, dat je dan wel 2x na denkt voordat je via marktplaats of ander internetverkoopsite/broodfokker met alleen maar pups en geen moederhonden een pup aanschaft.

En, geen vraag...geen aanbod :roll:

Daarbij moet het maar eens afgelopen zijn met die lui die roepen dat ze het zoooo zielig vonden dat die pups daar in de stront zaten en dat ze zooo blij zijn en zich barmhartig voelen dat ze er eentje gered hebben.
Dombo's! als er 1 pup verkocht is liggen er de dag erop weer 2 voor in de plaats terug!

Claar
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 okt 2004 13:48

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door Claar » 09 mar 2006 17:32

Dit moet gewoon stoppen. kijk eens naar het aanbod op Marktplaats!! Schuren liggen hier in Nederland vol met pups. En inderdaad men wil graag voor een dubbeltje op de eerste rang. Succes op de eerste rang bij de dierenarts!!!

Rasje34
Berichten: 614
Lid geworden op: 05 dec 2005 19:28

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door Rasje34 » 09 mar 2006 18:03

JPdeJong: even offtopic. Quoten! Ik heb er zelf ook even over gedaan om er achter te komen, want op Fok!Forum gaat dit heel makkelijk.

* Je markeert met de linkermuisknop de tekst die je wilt overnemen.
* Je klikt je rechtermuisknop aan en kiest voor kopieeren.
* Je klikt op "reageer" om je eigen commentaar te gaan schrijven.
* Je klikt op "quote".
* rechtermuisknop klikken en "plakken" kiezen.
* de tekst die je gemarkeerd hebt verschijnt.
* weer het hokje "quote" aanklikken.

Eronder kun je je commentaar geven. Je kunt zo dus meerdere stukjes tekst quoten.
Je kunt ook eerst naar "reageer" gaan, naar beneden scrollen en vanuit daar teksten overnemen.

Groeten Belinda

reintje vitesse
Berichten: 959
Lid geworden op: 20 mei 2005 18:58

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door reintje vitesse » 09 mar 2006 19:01

Je kunt ook gewoon markeren en dan naar bewerken en kopiëren en vervolgens plakken. Dan weer markeren en op qoute drukken. Cést tout 8)

JPdeJong
Berichten: 20
Lid geworden op: 07 mar 2006 15:04

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door JPdeJong » 09 mar 2006 19:42

[Eerst of al]
Even proberen.... dat quote-en.
Ook even lachen, het is natuurlijk 'ten eerste' of 'first of all' sorry, beetje een mix met een ander taaltje :oops:

brains
Berichten: 6
Lid geworden op: 28 feb 2006 14:32

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door brains » 09 mar 2006 19:52

Daarbij moet het maar eens afgelopen zijn met die lui die roepen dat ze het zoooo zielig vonden dat die pups daar in de stront zaten en dat ze zooo blij zijn en zich barmhartig voelen dat ze er eentje gered hebben.
Dombo's! als er 1 pup verkocht is liggen er de dag erop weer 2 voor in de plaats terug!
Inderdaad. En of het er twee zijn weet ik niet, maar elke pup die "gered" is maakt simpelweg plaats vrij voor de volgende pup en zo is de cirkel rond en wordt de dierenhandel gesponsord door "dierenliefhebbers" (en andere slecht geinformeerden).

Als er geen pups meer gekocht worden gaan diezelfde gasten die nu honden mishandelen wsl wel wiet telen of zo... Van mij mag het :D

De handelaar = stout, maar de pupkoper al net zo fout.

inge b
Berichten: 59
Lid geworden op: 06 mar 2006 21:10

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door inge b » 09 mar 2006 19:54

Meneer JP.De Jongh ik heb een vraag aan u,ik heb 2 jaar geleden een ruwharige kaninchen teckel gekocht bij een fokker die zeer veel shows doet en veel kampioenen op haar naam heeft staan.Waar ik toen niet bij stilstond was dat we de moederhond niet hebben gezien.Door het programma van Radar ben ik er over na gaan denken en vraag me af of dit vreemd is.Het is een heel lief beest het is echt m'n alles maar hij kan soms heel schuw reageren.Ik vraag me nu af heb ik ook te maken gehad met een broodfokker.Ik heb 750 voor m€ijn hondje betaald.Ze zei dat ze zo duur waren omdat kaninchen teckels maar 2 of hooguit 3 pups krijgen.Kunt u uit mijn verhaal opmaken of ik met een broodfokker te maken heb gehad? alvast bedankt

JPdeJong
Berichten: 20
Lid geworden op: 07 mar 2006 15:04

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door JPdeJong » 09 mar 2006 20:12

Ehh..ikke ben vrouwelijk :wink: :D

Ik kan dit niet hieruit opmaken, en ik denk dat je je daar ook niet zo druk meer over moet maken. Geniet van je hondje en als hij/zij gezond is dan heb je mss een hoop geluk gehad maar mogelijk dat je gewoon toch met een goede fokker te maken hebt gehad. Heeft deze fokker een geregistreerde kennelnaam? En heb je Raad van Beheer stamboompapieren bij je hondje gekregen?
Als jouw hondje een kennelnaam (zeg maar achter- of voornaam bij de naam die jij de hond gegeven hebt) heeft dan is bijna 100% zeker dat jouw hondje daar geboren en is deze fokker ook eigenaar van het moederhondje is.
Je kunt ook binnenkort wel weer via www.kennelclub.nl bij 'stamboek online' de kennelnaam van deze fokker als 'zoek' invullen, en je kunt ook de stamboomnaam van je hond of nhsb nummer invullen.
Dit is nu een tijdje off-line maar ik heb vernomen dat binnenkort deze service bij de RvB weer gebruikt kan worden.

Met je nhsb nummer kun je de andere nest broers/zussen van jouw hondje terug vinden. Er staan alleen geen adressen van de nieuwe eigenaren bij.

Als de kennelnaam bekend is dan kun je bij de rasvereniging van de Dashond nog eens navraag doen.
Tja over de prijs kan ik niet veel zeggen, dat weet ik echt niet. Vraag dat ook bij de Dashonden rasvereniging. Het klopt wel dat een kanichen maar een paar pupjes krijgt. 2 of 3 is heel gewoon.

Dat je hondje schuw is kan een helehoop oorzaken hebben. Heeft ze lang bij de fokker gezeten? Heb je haar uit een huiskamer of ruimte die direct verbonden is met de woning? Of zat ze in een kennel of schuur? Heb je hem/haar zelf wel vanaf het begin overal aan laten wennen en mee naar toe genomen.
Is ze terughoudend naar andere mensen? of naar andere honden? Is dit al vanaf het begin? of later pas geworden en heb je mss ongemerkt hier een beetje aan toegegeven door hem/haar te sussen en lief toe te spreken?
Er zijn zoveel oorzaken voor een schuwe pup, da's moeilijk hoor om zo even vanachter dit beeldscherm te beoordelen.
Doe je een cursus met je hondje op dit moment? of wil je ook in de toekomst net als de fokker shows gaan bezoeken?

erus
Berichten: 25
Lid geworden op: 08 mar 2006 20:19

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door erus » 09 mar 2006 20:15

He Jp de jong

Jij hebt toch meerdere honden uit australie laten komen :)
voor de fok, want jij bent toch net als ik een ex fokker van Jack Russell terriers.

Je weet het ik hou van de waarheid en deze verkondig je niet


verders vindt ik de prijzen die jij opsomt absurd, net als de prijs van de pups die kunnen naar beneden, net zoals de stamboom aanvraag, de DA kosten, het dekgeld en noem maar op.
dan kunnen pups voor de helft weg en dan staat de prijs gelijk aan de pups van de handelaren.
op deze manier ga je de markt gedeeltelijk tegen

dus mijn bescheiden mening is dat de fokker gedeeltelijk de handel in stand houdt, door de pups te verkopen van 500 euro tot 1500 euro

Veel liefs van
Boudewijn (en niet meteen gaan schelden dat ze dombo's zijn)

bizar
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 mar 2006 20:43

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door bizar » 09 mar 2006 21:06

Hoe kunnen mensen zo dom zijn en waarom worden deze smerige praktijken in dierenhandel niet GESTOPT !!!! Dierenbescherming waar zijn jullie met je loze beloften ???dit moet zwaar gestraft worden ,in en in trieste! :shock: :!: dit wil ik nog kwijt ,TOEN IK DE MENSEN LEERDE KENNEN ,HAD IK DE DIEREN LIEF !!!!!!!!!!! :oops: [/b]

inge b
Berichten: 59
Lid geworden op: 06 mar 2006 21:10

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door inge b » 10 mar 2006 10:10

MEVROUW de jong (dacht gewoon dat ik met een man te maken had!)
De fokker heeft inderdaad een geregistreerde kennelnaam en ik heb een stamboom van raad van beheer gehad.Hij heeft ook een lange naam.Hij was 12 weken toen we heb hebben opgehaald.hij en zijn broertje waren de 2 laatste uit het nestje.Ze lagen in de keuken maar het was er echt ontzettend vies.Dit kun je natuurlijk ook oppakken als die mensen hebben alles voor de honden over(?).We hebben onze Ziggy meteen vavaf dag 1 overal mee naartoe genomen,op visite,naar de stad enz nu gaat hij nag eigenlijk overal mee naartoe
.Toch blijft hij winkels en winkelstraten eng vinden.Ik heb ook cursussen met hem gevolgd,puppycursus,jonge honden en toen V.E.G maar na 2 maal examen te hebben gedaan zeiden ze daar ook dat het waarschijnlijk nooit wat zou worden! (hij is echt heeeeel eigenwijs).Ik ga geen shows met hem lopen,alhoewel hij ontzettend knap is heeft hij geen goede vacht die is te zacht voor een ruwharige vacht.Ook is hij een pup van een dwerg en een kaninchen iets wat op shows niet mag schijnbaar.Vinden we niet erg,en daarbij als hij daar geen zin in heeft (wat ik denk) gebeurt het ook niet want hij doet toch niks tegen zijn zin in.Toch bedankt voor de inf,ga zeker kijken op die site als die het weer doet.Verder genieten we inderdaad van onze teckel,hij leid zijn eigen leven in ons huis en hij is volgends mij heel gelukkig bij ons!

xantia-sx
Berichten: 35
Lid geworden op: 01 mar 2004 20:57

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door xantia-sx » 10 mar 2006 10:43

Ook is hij een pup van een dwerg en een kaninchen iets wat op shows niet mag schijnbaar.
Die snap ik niet helemaal. Wanneer het een variëteitskruising betreft is deze aangevraagd bij de Raad van Beheer en moet de moeder een dwerg zijn en de vader een kaninchen.

Dit hoeft voor tentoonstellingen geen probleem te zijn. Wanneer uw teckel echter uit twee kaninchen ouders komt. Kan het inhouden dat uw kaninchen teckel te groot geworden is.
Hiermee bedoel ik dat de borstomvang van uw teckel groter dan 30 cm is. Dat houdt in dat hij volgens de richtlijnen een dwerg is. En dan kan u inderdaad wat moeilijkheden ondervinden. Want dan staat u in de kaninchenklasse en wordt u verwezen naar de dwergen klasse.
Nu las ik echter ook dat uw teckel geen goede vacht voor een ruwhaar zou hebben en u geen belangstelling voor tentoonstellingen heeft dus is dat niet zo'n probleem.

Mocht u echter wel eens een tentoonstelling willen lopen en de borstomvang van uw kaninchen teckel is inderdaad groter dan 30 maar minder groot dan 35 cm kunt een overmeting bij de RvB in gedachten houden. Uw hond wordt dan omgemeten naar dwerg. En u krijgt dan een nieuwe stamboom. U zou dan wel mee kunnen doen op tentoonstellingen.

showgirl
Berichten: 539
Lid geworden op: 24 feb 2006 15:42

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door showgirl » 10 mar 2006 12:23

euh...
jpdejong fokt toch niet? of is het niet meer??
en ik kan het niet voldoende zeggen, een stamboom wil niet zeggen dat je met de perfecte fokker te maken hebt.

inge b
Berichten: 59
Lid geworden op: 06 mar 2006 21:10

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door inge b » 10 mar 2006 21:47

Xantia zijn moeder is een dwerg en zijn vader een kaninchen inderdaad,ik had begrepen dat je dan geen shows mag lopen.Maar zoals ik al zei hij heeft geen goede vacht en ik denk ook niet dat hij daar zin in heeft en hij doet echt niks tegen zijn zin in!! Mijn vraag aan jp de jong was dat ik het achteraf vreemd vindt dat we de moederhond niet hebben gezien.Het waren wel éigen'honden en kampioenen maar het programma van Radar heeft me aan het bdenken gezet,wat denkt u ervan?

just the cook
Berichten: 247
Lid geworden op: 14 nov 2005 20:23

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door just the cook » 11 mar 2006 11:42

Wat mij betreft heeft de heer of mevr. (ik kan ook schrijven dat ik vrouw ben :roll: ) de Jong iets te veel te vertellen en schrijft ook over dingen waar een mens dat zich niet met fokken bezig houdt zich niet in verdiept.

showgirl
Berichten: 539
Lid geworden op: 24 feb 2006 15:42

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door showgirl » 11 mar 2006 23:07

dat is echt wel een fokker hoor,
ik ben niet gek :lol: .

Gesloten