LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Pelgrim vaatwasser veroorzaakt roestend bestek

Goede of slechte ervaringen met jouw huishoudelijk apparatuur? Geef hier jouw mening.
resp00172578

Pelgrim vaatwasser veroorzaakt roestend bestek

Ongelezen bericht door resp00172578 »

In onze keuken hebben wij een Pelgrim vaatwasser (GVW 855) welke roest achterlaat op het bestek. Bij de tweede bestekcassette (wijdachten dat het aan het bestek zou liggen) was er weer roest.
Wij kennen enkele andere gevallen met ditzelfde probleem. nieuw of oud bestek, duur of goedkoop maakt niet uit.Wie herkent dit probleem???

ricardo1

Re: Pelgrim vaatwasser veroorzaakt roestend bestek

Ongelezen bericht door ricardo1 »

Heeft u alleen roestvlekken op het bestek en niet op andere spullen die tegelijk met het bestek in de vaatwasser hebben gestaan? Dan moet de oorzaak toch bij het bestek gezocht worden en niet in machine.
Die vaatwasser verwarmt en pompt het water in het rond, meer doet ie niet hoor. Al zou hij roestwater produceren dan moet dat zichtbaar moeten zijn op alles dat in de machine heeft gestaan en niet alleen op het bestek.

dyson

Re: Pelgrim vaatwasser veroorzaakt roestend bestek

Ongelezen bericht door dyson »

Een vaatwasser is gemaakt van roestvrijstaal. Kan dus ook geen roest veroorzaken.
Aan het gewone bestek ligt het ook meestal niet maar wel aan kaasschaven of schilmesjes die eigenlijk niet in de vaatwasser mogen.
Kijk hier maar eens naar.

gvw

Re: Pelgrim vaatwasser veroorzaakt roestend bestek

Ongelezen bericht door gvw »

Wij hebben een ander merk vaatwasser. Ook daar doet zich dat probleem voor. Het heeft te maken met een soort electrostatische ontlading tijdens het wassen. Vraag me niet hoe het precies zit maar een goede verkoper kan het wel uitleggen. Met een stukje staal wol kun je het zo weer wegpoetsen. Het schijnt dat de miele vaatwassers er geen probleem mee hebben omdat deze een besteklade hebben bovenin.
:wink:

resp00199441

Re: Pelgrim vaatwasser veroorzaakt roestend bestek

Ongelezen bericht door resp00199441 »

Ik ben in het bezit van een Miele afwasmachine met een besteklade. Ook ik had dat probleem met het bestek. Op een gegeven moment kwam ik erachter dat het bestek niet tegen elkaar mag aanliggen tijdens de afwasbeurt, dus gewoon een klein afstandje houden. Ik heb er nu niet zoveel last meer van.

Gesloten