LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] JVC en vastlopen tapes

Goede of slechte ervaringen met jouw huishoudelijk apparatuur? Geef hier jouw mening.
J.D. Beukers

JVC en vastlopen tapes

Ongelezen bericht door J.D. Beukers »

In november 1999 hebben wij een digitale videocamera gekocht van het merk JVC type GR-DVL9000. In deze camera is tot 2 maal toe een bandje vastgelopen. De eerste keer was de tape er nog, zij het beschadigd, uit te halen doch sloot de camera niet meer. Deze camera moest met de uiterste zorgvuldigheid naar de dealer ter reparatie gebracht worden daar de camera in uitgeklapte positie met open lade (mechanisme waar de tape in geschoven moet worden)vervoerd moest worden. Wij waren toen met vacantie in het buitenland. De tweede keer was de tape vastgelopen en was er niet uit te halen daar de lade niet opende. (dit gaat namelijk met een electomotor en werkt niet handmatig. Deze reparaties nemen zo`n 6 weken in beslag! De laatste keer was dit zeer jammer daar wij net een nest jonge katten hadden die we nu niet konden filmen. Ik vind dat deze reparaties sneller afgehandeld moeten worden. De tapes die ik gebruik zijn o.a. van Fuji, Maxell en Sony. Dit zijn toch geen slechte kwaliteit tapes. Ik denk daarom dat het meer aan de kwaliteit van de camera ligt dan aan de tape. Waarom hebben andere merken hier dan geen last van? Gelukkig heb ik een verlengde garantie afgesloten voor deze reparaties anders was ik nu zo`n 400 Euro armer geweest.

P. van der Sluijs

Re: JVC en vastlopen tapes

Ongelezen bericht door P. van der Sluijs »

Op 23 december 2000 heb ik een JVC camera GR-DVX 9 bij Manrho Apollo in Almere gekocht. Na een week gaf hij al gelijk aan dat de koppen moesten worden gereinigd. Na enige tijd was het kennelijk weer in orde. Daarna kwam er regelmatig de melding dat hij in "safe-mode" ging en ik de batterij moest verwijderen. Tijdens mijn vacantie kreeg ik bij het afdraaien van de opname een leeg beeldscherm met op de tijdcode streepjes als teken dat er geen opname had plaats gevonden. Later bleek dat er toch een opname had plaats gevonden. Bij de aankoop heb ik betaald voor een extra garantieperiode. De leverancier deelde mij mee dat ik rechtstreeks naar Elektronica Servicecenter Nederland adres Fruitweg 34 2321 DH Leiden (tel 026-3193333)moest gaan.Dit bedrijf repareerde alle JVC camera's. Op 9 november 2001 heb ik hem afgeleverd. Op 4 december 2001 was hij gerepareerd met als omschrijving van de reparatie: "Bandloop mechanisme hersteld/ afgeregeld schoongemaakt". Het probleem bleef zich voordoen. Op 1 februari 2002 Opnieuw naar Leiden. Omschrijving van de reparatie was opnieuw: "Bandloop mechanisme hersteld/ afgeregeld schoongemaakt". Kennelijk ontvangt men zoveel van dit soort klachten dat men de omschrijving standaard in de tekstverwerker heeft opgenomen. Onze vacantiefilm van dit jaar is helemaal mislukt omdat het probleem zich voor blijft doen. De leverancier gevraagd hoe nu te handelen. "Komt u maar naar Almere dan kunnen we ernaar kijken". Daar vertelde men op 21 augustus 2002 mij dat zij hem niet zelf repareren maar zullen opsturen Leiden. Ik heb aangegeven dat ik mijn geld terug wilde vanwege de voortdurende klachten. Dat kon niet. Ik moest mijn aankoopbewijs en Apollo garantie paspoort inleveren, 21,50 euro betalen en zou mijn aankoopbon en paspoort terug gestuurd krijgen. Tot nu toe heb ik nog niets gehoord.
Piet van der Sluijs, Gouda.

H.W.Dam

Re: JVC en vastlopen tapes

Ongelezen bericht door H.W.Dam »

Op 23-11-1999
heb ik een camera gekocht JVC DVX 4.In het eerste jaar liep een bandje vast.Toen heb ik het bandje er uit gekregen en van mijn dealer Expert te Emmen een nieuw bandje gekregen.
In februari 2001 dus 15 maanden na aanschaf liep er weer een bandje vast maar deze keer kon het bandje er niet uit.
Toen is de camera opgestuurd en het mechanisme gerepareerd.
Ondanks dat dit probleem zich in het eerste jaar ook al voorgedaan had moest ik toch F25,- eigen risico betalen op mijn verlengde garantie,de rekening was overigens totaal F197,45.
Het bandje met de 80ste verjaardag van mijn moeder was ik kwijt ondanks aandringen dat het bandje in welke staat dan ook retoer moest komen.
In september 2002 loopt er weer een Sonybandje vast.De camera is weer opgestuurd onder protest mijnerzijds want ik wilde op basis van mijn verlengde garantie een nieuwe camera,om niet weer het risico te lopen een waardevolle opname te verliezen.De heer Meijer van Expert te Emmen heeft mij toegezegd als er weer problemen zouden zijn ik de camera in kon ruilen.Hierop heb ik gereageerd dat inruil niet bespreekbaar is maar een nader overeen te komen oplossing dan besproken moet worden.Ik heb mijn camera inmiddels weer terug en werk nu met JVC bandjes en maak opnames van mijn eerste kleinzoon.Ik hoop dat ik deze niet ook kwijt raak.De tweede reparatie koste overigens € 107.68.
maar doordat ik een verlengde garantie heb zou ik weer
€ 11.34 moeten betalen,dit heb ik geweigerd.
Mijn dank voor de aandacht die u aan dit probleem schenkt en ik hoop dat JVC met een oplossing komt.

Jeldau Janssen

Re: JVC en vastlopen tapes

Ongelezen bericht door Jeldau Janssen »

Ik heb begin april 2002 de JVC DVL 157 gekocht. Er zaten 2 tapes van het merk Sony bij. Hiermee heb ik geen problemen gehad.
Nadat ik een tape van een ander merk gebruikt had en deze versnel terugspoelde, liep ook mijn camcorder vast en verschenen er strepen over het beeld. Ik ontving het bericht dat ik de koppen vuil waren. Met veel moeite heb ik eindelijk een reinigingscassette weten te vinden (HEMA). Want veel winkels verkochten deze blijkbaar niet. Deze heeft me zeker bijna 25 Euro gekost. Ongeveer 10 seconden in de camcorder afgespeeld, en hij deed het weer perfect. Verder heb ik geen problemen meer met mijn camcoreder gehad. Ik hoop dat dit zo zal blijven.
Groetjes, Jeldau

chris

Re: JVC en vastlopen tapes

Ongelezen bericht door chris »

Probeer zoveel mogelijk om bij 1 merk te blijven van tapes, Dit zal veel van dergelijke problemen voorkomen !
En als je van merk wisselt, eerst even een schoonmaak tape
gebruiken.
(al weet ik niet of het raadzaam is om dit te vaak te doen)

Alfred

Re: JVC en vastlopen tapes

Ongelezen bericht door Alfred »

Ik wou even reageren op het gebruik van de schoonmaaktape
Als ik het niet gebruikt had, dan had ik een dure camera gekocht waar ik alleen maar mozaik op de tape krijgt of van die beelden die beginnen te trillen.
Als dat niet mag waarom verkoopt JVC dan reinigingtapes? Als ik de reinigingstape niet had gebruikt had ik ook een hoge rekening mogen betalen voor de reparatie en was ik de camera ook weken kwijt geweest. Nu heb ik gelukkig een aantal bruiloften kunnen filmen en ook de ontwikkelingen van kinderen.
Ten zoveelste heeft ook de dealer mij geadviseerd, nadat ik mijn probleem aldaar kenbaar heb gemaakt, geen sony en tdk tapes te gebruiken. Daarnaast hebben ze mij geadviseerd om de cleaningtape te gebruiken.
Je hebt toch een videocamera om momenten op te kunnen nemen behalve de werkplaats van de reperateur ?(als ik sommige verhalen lees).

Willem van Rhee

Re: JVC en vastlopen tapes

Ongelezen bericht door Willem van Rhee »

Hierbij wil ik reageren op het vastlopen van mijn videocamera en hoe deze zaak werd opgelost door JVC Nederland. Als eerste werd mij een doos opgestuurd om de videocamera in te pakken. Deze doos zou opgehaald worden door een pakketdienst. Aangezien er met de pakketdienst het een en ander mis gelopen was verzocht JVC Nederland mij de camera op hun kosten zelf op te sturen. Dit lukte niet op het postkantoor en daarom heb ik de camera op mijn kosten opgestuurd. Vervolgens kreeg ik de videocamera na een week al weer terug van JVC. De camera had geheel kosteloos een grote onderhoudsbeurt gehad. Tevens waren er een aantal nieuwe tape's en een schoonmaakcassette bij in gesloten.
Ook heeft JVC Nederland mij de kosten van het opsturen vergoed. Mijns inziens heeft de firma JVC er alles aangedaan om de problemen op te lossen. Dus alle lof voor JVC en wat mijn betreft verdienen zij de warme douche.
Deze maand (december) ga ik tijdens een vakantie de camera uitgebreid testen. Indien dit allemaal goed verloopt zal ik geen bericht meer maken. (geen bericht is goed bericht)

erik grootenhuis

Re: JVC en vastlopen tapes

Ongelezen bericht door erik grootenhuis »

In juni 2000 heb ik een JVC (gr-dvl 150)dig. camera gekocht.
Onlangs kreeg ik ook te maken met het vastlopen van een bandje (van het merk Sony). Het meest vervelende was natuurlijk het defecte bandje, waardoor vastgelegde beelden permanent verdwenen waren. Daarnaast moest ik € 48,- betalen aan de dealer, die het loopwerk van de camera weer had schoongemaakt. Deze dealer vertelde me dat ik eigenlijk beter alleen JVC bandjes kon gebruiken, en dat het probleem met bandjes van een ander merk bekend waren. Hierop heb ik JVC Nederland een mail gestuurd, met mijn ongenoegen.
Zij hebben gereageerd, met de vraag of ik de nota wilde opsturen. Dit heb ik gedaan en daarna hebben zij de rekening betaald! Heel netjes dus van JVC.
Ik gebruik dus voortaan JVC bandjes. Verder ben ik over de camera zeer tevreden.

Wim Romeijn

Re: JVC en vastlopen tapes

Ongelezen bericht door Wim Romeijn »

In november 1998 heb ik een JVC GR-DVL9000 gekocht. Ik heb hem probleemloos gebruikt tot de zomervakantie vorig jaar (2002). De vakantiefilm is nog wel gelukt, maar bij het afspelen van de bandjes kwam soms een schril snerpend geluid door (door de opname, dus niet alleen uit het mechanisme). Blijkbaar liep de tape niet soepel meer langs de koppen o.i.d. In het verleden heb ik ook wel Sony tapes gebruikt, maar tot dan toe gaf dat geen merkbare problemen. De vakantieopnamen 2002 heb ik op Emtec-tape gemaakt. Zou dit nu ook een verdacht merk zijn? Het is wel zo, dat nadat de schade was ontstaan, de tapes van andere merken (oa JVC), die eerder waren opgenomen, ook een snerpend geluid lieten horen. Toen ik de camera na de vakantie opnieuw wilde gebruiken, werd hij geblokkeerd door de vochtbeveiliging (druppel in scherm), hoewel hij kurkdroog was. Ik heb hem toen in november 2002 bij ESN Leiden laten repareren,kosten ca EUR 400 , en op de bon stond inderdaad : "Bandloopmechanisme hersteld / afgeregeld / schoongemaakt". Bij het afhalen werd terloops de opmerking gemaakt, dat het door Sony-tapes zou kunnen komen. TDK werd niet genoemd, maar die vertrouw ik ook niet meer (opm. Alfred), en Emtec lijkt me toch ook verdacht. Sinds de reparatie heeft mijn camera goed gefunctioneerd, maar zoiets wil ik niet nog een keer meemaken, JVC! Verkopers van JVC-camera's zouden hiervan toch op de hoogte moeten zijn???

Gesloten