LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Radar Test: Home Cinema Sets

Goede of slechte ervaringen met jouw huishoudelijk apparatuur? Geef hier jouw mening.
Ralf

Re: Radar Test: Home Cinema Sets

Ongelezen bericht door Ralf »

Geachte redactie,

Het plaatje dat u toont in de test is de Sony Dav-400 en niet de naam die u noemt. Wat klopt er nu niet het plaatje of is er een ander type getest?

Met vriendelijke groeten

Ralf

Gast

Re: Radar Test: Home Cinema Sets

Ongelezen bericht door Gast »

Beste Radar,

Kijk voor alle berichten hierover, bij uitzending in het forum.

En wel alles goed lezen, misschien leren jullie daar wat van!

JaapG

Re: Radar Test: Home Cinema Sets

Ongelezen bericht door JaapG »

Ik ben van meneing dat een echt goede home cinemaset niet in de door jullie geteste prijklasse is te vinden. Zelf bezit ik een JVC en mijn vriendin heeft een Sony, beide sets rond de 600 á 700 euro. Zelf vind ik de Sony dan beter qua geluid. De JVC klinkt (soms) wat blikkerig.
Wil je echt goed geluid, koop dan een set bestaande uit DVD-speler en aparte versterker (evt. met radio tuner). Je hebt dan een set waarbij je het geluid beter kunt regelen dan veel sets (ook die van mij) die alleen een keuze bieden uit een aantal vaste instellingen (Theater, hall, dance club e.d.).
Let ook op dat de set in te stellen is op breedbeeld en normaal beeld (16:9 of 4:3), omdat je anders de ondertitels op de verkeerde plek krijgt.

ww

Re: Radar Test: Home Cinema Sets

Ongelezen bericht door ww »

eens met de vorige spreker!, het beroerde is dat het een heel ondoorzichtige markt is. ik heb zelfs dvd spelers zien staan met dolby 2.0 als vermelding, dat is notabene gewoon stereo.
de geluidssets zijn redelijk geschikt voor dvd maar ellendig voor gewoon cd geluid, dus muziek. Zelf heb ik mijn bestaande versterker ingewisseld voor een surroundversterker met alle toeters en bellen (dolby pro logic 2, dolby digital en dts) vervolgens goede kleine achterspeakers en een centerspeaker los gekocht plus dvd speler van zelfde merk als versterker (scheelt in de afstandsbedieningen). op deze manier integreer je je bioscoopgeluid van je films (en live concerten op dvd) met je bestaande stereo, en da's wel een mooi geluid.

ThomasJs

Re: Radar Test: Home Cinema Sets

Ongelezen bericht door ThomasJs »

Hallo,

Ik heb de Philips LX3600D en bevalt uitstekend. Inderdaad een beetje zware bass, maar je kunt voor een andere instelling kiezen waardoor het wel goed klinkt. Jammer is dat je niet een aparte BASS/TREBLE regeling hebt, dan zou je het geluid nog meer naar je eigen smaak kunnen aanpassen. Verder is het voor de prijs van 275 euro wel een aanrader (Inmiddels is het apparaat al tussen de 260-280 euro te koop ipv. 300 euro).

miraltje
Berichten: 155
Lid geworden op: 26 okt 2003 16:09

Re: Radar Test: Home Cinema Sets

Ongelezen bericht door miraltje »

de naam zegt het al een Home Cinema-set is voor bioscoop beleving in je huiskamer.
deze sets zijn niet geschikt voor een goede weergave van muziek, je hebt dan een goede HiFi installatie nodig die nog werkt met de oude bekende A-B aansluiting deze sets zijn voor muziek ontwikkeld.
Een Home Cinema-set kan hier wel voor gebruikt worden en via electronische kunstgrepen komt er dan door alle luidsprekers geluid uit maar de qualiteit zal altijd onder de maat van een goede HiFi set blijven.
Een leuk wist u datje; een hifi installatie moet aan een bepaalde norm voldoen om het predicaat HiFi te mogen voeren

Faq

Re: Radar Test: Home Cinema Sets

Ongelezen bericht door Faq »

Ik ben het ook eens met de vorige sprekers... het probleem is namelijk dat wij zuinige nederlanders voor het bekende dubbeltje.....
Je kunt op je blote voeten nagaan dat je voor +\- 350 euro geen hifi systeem vervangt!!
De enige oplossing voor de mensen die meer eisen is dan ook heel simpel: meer betalen.
Als je een home cinema in de prijscatogorie van ongeveer 700 tot 1000 euro koopt (dat is ongeveer het bedrag wat een goed ouderwets hifi systeem vroeger ook koste) dan merk je duidelijk een verschil.
Let er tevens op dat het systeem een mogelijkheid heeft als bijvoorbeeld all channels stereo (JVC) of S-Stereo (Pioneer) dit zorgt namelijk voor een behoorlijke verbetering van het stereo geluid van onze vertrouwde muziek cd.
En laat de verkoper ook een muziek cd demonstreren op de set.

audiofreak

Re: Radar Test: Home Cinema Sets

Ongelezen bericht door audiofreak »

Als je van plan bent om een goede set te gaan kopen, laat je niet verleiden door zo'n verkoper die je alleen een film wil laten horen.
Vraag naar een demonstratie met een goede muziek cd (Eagles, Dire Straits, etc) Dan zul je het verschil horen tussen een klein (Bose) speakertj en een zuilluidspreker (Mission,Magnat,B&W etc.)
Vanaf 1000 euro kun je al een uitstekende set samenstellen die heel veel jaren voor veel plezier zorgt.
En let op!! Alle Home Cinema setjes in de lage prijsklasse gaan niet langer dan 5 !!! jaar mee. Omgerekend zijn die alles in 1 pakketten dus schrikbarend duur.

Gesloten