Feedback op het Forum - deel 2

Lees de huisregels goed door voordat je berichten op het forum van Radar plaatst.
JvandeW
Berichten: 760
Lid geworden op: 21 jun 2017 10:47

Re: Feedback op het Forum - deel 2

Ongelezen bericht door JvandeW » 28 jun 2018 13:31

Radar schreef:De ergernis dat sommige nieuwe gebruikers na 1 bericht nooit meer terugkomen, terwijl forumgebruikers moeite hebben gestoken in het beantwoorden van hun vraag

Ook hiervoor is een ticket ingeschoten: wellicht is het mogelijk om dergelijke 'wegblijvende nieuwe gebruikers' automatisch na een X-aantal dagen van inactiviteit een vriendelijk verzoek te sturen om nog eens te reageren. Tot die tijd is het volgende wellicht een werkbare tussenoplossing
Ooit nog gedacht aan mijn voorstel om standaard een e-mail te sturen naar de TS van een topic bij reactie?

Dat is relatief eenvoudig te realiseren in posting.php.

Huidige code

Code: Selecteer alles

<input type="checkbox" name="notify" id="notify">
Nieuwe code

Code: Selecteer alles

<input type="checkbox" name="notify" id="notify" checked="checked">

alfatrion
Berichten: 17234
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Feedback op het Forum - deel 2

Ongelezen bericht door alfatrion » 28 jun 2018 14:09

Radar schreef:1. De wens om een bericht / toelichting te krijgen bij het afhandelen van een melding of verwijderen van een bericht.
Volgens mij leeft hier de wens dat dit soort dingen ook door de andere leden te zien is. Ik zie daar juridisch geen probleem mee. Een drop-down is makkelijk, maar draagt juist bij aan niet proportioneel afhandelen van de tickets.
Radar schreef:Stel, een nieuwe gebruiker heeft een topic geopend en hierin is een levendige discussie ontstaan. Je merkt dat de berichtenteller van TS na een week nog steeds op '1' staat: hij / zij heeft dus niks meer van zich laten horen. Als gebruiker kun je dan het topic melden, en ons hierop wijzen. Wij kunnen de TS dan een PB of mail sturen. Wij hopen dat jullie dit wat vinden, en hieraan -in elk geval voor nu - willen meewerken.
Ik zou gaan voor de oplossingen die JvandeW heeft aangedragen. Door het toevoegen van het woord checked staat de checkbox standaard aan. Dat is in 30 minuten te realiseren.
JvandeW schreef:De discussie of de handelaar dat risico van dergelijke kosten zou moeten dragen is misschien heel interessant, maar toch echt offtopic. Het is nu eenmaal bepaald dat de handelaar dat risico wel draagt en op zo'n moment helpt die discussie niet de TS om tot een oplossing te komen.
Een discussie over het herroepingsrecht is daar niet off-topic. Dat bepaalde leden een opvatting hebben met weinig raakvlakken heeft met de wet betekent niet dat dergelijke opmerkingen off-topic zijn. Dat is een vorm van censuur waarbij een bepaalde opvatting niet mag worden geuit. Echter, als je toe wilt naar discussies van meer kwaliteit dan kan gekeken worden naar het artikel How to disagree van Paul Graham. Je kan bijvoorbeeld de lat leggen op DH4, waarmee dan schelden, ad hominem, reacties op de toon en contradicties niet (meer) zijn toegestaan.

Dit is een forum en op fora worden discussies gevoerd. Ik zie het probleem verder niet. TS heeft adviezen gekregen en de discussie die ontstaat is mede het gevolg van dat TS niet betrokken is. Problematischer vind ik de recente discussie waar TS beticht werd van het zwart maken van een winkel, waarna TS is vertrokken. Het beheer heeft daar te laat en niet effect opgetreden. Als er geen echt probleem is, dan kom je in situaties terecht waarbij optreden van het beheer iedere discussies doodslaat. Ik denk hierbij over de discussie over gebruiker vs houder en goede trouw vs kwade trouw.

ClaimConcept
Berichten: 1629
Lid geworden op: 22 mei 2012 10:45
Contacteer:

Re: Feedback op het Forum - deel 2

Ongelezen bericht door ClaimConcept » 28 jun 2018 14:28

JvandeW schreef:Ooit nog gedacht aan mijn voorstel om standaard een e-mail te sturen naar de TS van een topic bij reactie?
Goed idee, maar bestaat al:
Gebruikerspaneel > Foruminstellingen > Wijzig berichtstandaarden > Waarschuw mij bij antwoorden > Ja/Nee

JvandeW
Berichten: 760
Lid geworden op: 21 jun 2017 10:47

Re: Feedback op het Forum - deel 2

Ongelezen bericht door JvandeW » 28 jun 2018 14:33

ClaimConcept schreef:
JvandeW schreef:Ooit nog gedacht aan mijn voorstel om standaard een e-mail te sturen naar de TS van een topic bij reactie?
Goed idee, maar bestaat al:
Gebruikerspaneel > Foruminstellingen > Wijzig berichtstandaarden > Waarschuw mij bij antwoorden > Ja/Nee
Die staat standaard ook niet ingeschakeld.

fonsflons
Berichten: 1966
Lid geworden op: 10 okt 2017 19:20

Re: Feedback op het Forum - deel 2

Ongelezen bericht door fonsflons » 28 jun 2018 15:28

alfatrion schreef:Dit is een forum en op fora worden discussies gevoerd. Ik zie het probleem verder niet.
Zonder aanvallend over te komen, want dat is zeker niet mijn bedoeling, wil ik hier graag de visie van de moderatie over horen. Regelmatig zie ik discussies zo complex worden dat het inderdaad tot op de letter van wet beargumenteerd wordt alsof de zaak al voor de rechter verantwoord moet worden. Hierbij wordt dan als argument gebruikt dat het uiteraard aan een TS de keus is om hier wel of niet iets mee te doen. Soms heb ik ook als conclusie gezien dat personen die volledig op de hoogte van de wet na pagina's discussie en uitleg zelf tussen neus en lippen aangeven 'ik zou dit overigens zelf niet zo doen.'
In het recente printer topic geeft TS halverwege aan 'natuurlijk niet naar de rechter te stappen voor dit bedrag' maar de discussie of de zaak haalbaar is gaat daarna nog pagina's lang door.

!! Ik snap volledig dat deze discussie voor mensen met juridische kennis volledig on-topic is
!! Ik snap volledig dat deze discussie voor mensen met een praktische instelling volledig off topic is
!! Ik snap dat een argument kan zijn dat de discussie wellicht voor TS niet van belang is, maar wel voor anderen in dezelfde situatie
!! Ik snap dat een argument kan zijn dat de discussie wellicht in een apart forum gedeelte beter op zijn plek is, waar 'real life cases' besproken kunnen worden.
!! Ik weet de mening van de deelnemers en mijn eigen mening hierover, en daar probeer ik geen discussie over uit te lokken. Die is vaak zat gevoerd en beide partijen hebben gelijk vanuit hun eigen standpunt (dat lijkt mij een mooie omschrijving van een mening.)

Wat is de visie en het beleid van de moderatie hierover aangezien bovenstaande regelmatig in conflicten uitloopt.
Laatst gewijzigd door fonsflons op 28 jun 2018 17:00, 1 keer totaal gewijzigd.

alfatrion
Berichten: 17234
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Feedback op het Forum - deel 2

Ongelezen bericht door alfatrion » 28 jun 2018 15:45

fonsflons schreef:Regelmatig zie ik discussies zo complex worden dat het inderdaad tot op de letter van wet beargumenteerd wordt alsof de zaak al voor de rechter verantwoord moet worden. Hierbij wordt dan als argument gebruikt dat het uiteraard aan een TS de keus is om hier wel of niet iets mee te doen.
Vaak vragen mensen naar hun rechten. Als daar verschil van inzicht over bestaat dan krijg je een juridische discussie. In het printer topic is de vraag wat hij het beste kan doen. Daar is antwoord opgekomen en daarna is een discussie gestart of het herroepingsrecht, dat heeft invloed op wat je kan doen.
fonsflons schreef:Soms heb ik ook als conclusie gezien dat personen die volledig op de hoogte van de wet na pagina's discussie en uitleg zelf tussen neus en lippen aangeven 'ik zou dit overigens zelf zo doen. 'In het recente printer topic geeft TS halverwege aan 'natuurlijk niet naar de rechter te stappen voor dit bedrag' maar de discussie of de zaak haalbaar is gaat daarna nog pagina's lang door.
Er zijn vaak meerdere manieren waarop je ergens mee kan omgaan. Je kan besluiten om het er bij te laten zitten, omdat het gaat om een klein bedrag. Je kan ook besluiten om het toch voor de rechter te brengen. We kunnen hier met zijn alle vinden dat je hiervoor niet naar de rechter gaat, maar het is niet aan ons om dat te voor TS te beslissen.
fonsflons schreef:!! Ik snap volledig dat deze discussie voor mensen met een praktische instelling volledig off topic is
En dan subjectief bekeken?

BL2
Berichten: 3096
Lid geworden op: 08 sep 2016 22:02

Re: Feedback op het Forum - deel 2

Ongelezen bericht door BL2 » 28 jun 2018 15:55

Mijn bericht over huidverzorging is verwijderd uit het "Kruitvat diefstal" topic.
Maar geen strafwaarschuwing of levenslange verbanning van het forum maar een kort en net bericht van de moderatie met de reden waarom.
Kijk, het kan dus wel, netjes gedaan Radar Moderatie !

Zo kan het dus ook, ga zo door !

fonsflons
Berichten: 1966
Lid geworden op: 10 okt 2017 19:20

Re: Feedback op het Forum - deel 2

Ongelezen bericht door fonsflons » 28 jun 2018 15:56

alfatrion schreef:
fonsflons schreef:!! Ik snap volledig dat deze discussie voor mensen met een praktische instelling volledig off topic is
En dan subjectief bekeken?
Jazeker, het proberen te bewijzen van een theorie waarmee TS aangeeft in de praktijk niets mee te willen doen lijkt mij offtopic in de discussie van TS. Die is dan meer geholpen met een oplossing die wel binnen zijn bereik ligt. Of een mededeling dat hij dan bot zal vangen.

Het bewijzen van de theorie kan dan mooi in een apart draadje. Is er een uitkomst dan kan die alsnog vermeld worden.

Er wordt regelmatig refereerd naar de uitkomsten van rechtzaken. Hierbij wordt toch ook niet de hele transcriptie van de complete zaak gequote, omdat deze uiteindelijk niet relevant is. De uitkomst is relevant.

En om weer ontopic n.a.v. mijn post: ik ben benieuwd wat de visie van de moderatie is hierover. Die van Alfa weet ik.
Laatst gewijzigd door fonsflons op 28 jun 2018 16:20, 1 keer totaal gewijzigd.

arvandongen
Berichten: 1185
Lid geworden op: 09 mar 2011 12:03

Re: Feedback op het Forum - deel 2

Ongelezen bericht door arvandongen » 28 jun 2018 16:07

fonsflons schreef:Het bewijzen van de theorie kan dan mooi in een apart draadje.
En wat let ons om (in onderling overleg) zo een draadje op te starten als de discussie te theoretisch wordt en niet meer in verhouding staat tot de vraag van een TS?

Dan zijn meteen 2 doelen gerealiseerd:
1) TS is geholpen binnen zijn verwachtingspatroon
2) Er is een draadje met diepgang voor fijnproevers dat ter naslagwerk kan dienen als vergelijkbare problemen zich aandienen (bij een andere TS).

fonsflons
Berichten: 1966
Lid geworden op: 10 okt 2017 19:20

Re: Feedback op het Forum - deel 2

Ongelezen bericht door fonsflons » 28 jun 2018 16:14

arvandongen schreef:
fonsflons schreef:Het bewijzen van de theorie kan dan mooi in een apart draadje.
En wat let ons om (in onderling overleg) zo een draadje op te starten als de discussie te theoretisch wordt en niet meer in verhouding staat tot de vraag van een TS?
Dat zal niet werken omdat dan natuurlijk iedereen de mening moet delen dat dit in een apart draadje thuishoort, en dat is duidelijk niet het geval.

v.d.Heyden
Berichten: 687
Lid geworden op: 19 jan 2010 22:04

Re: Feedback op het Forum - deel 2

Ongelezen bericht door v.d.Heyden » 28 jun 2018 16:15

arvandongen schreef:
fonsflons schreef:Het bewijzen van de theorie kan dan mooi in een apart draadje.
En wat let ons om (in onderling overleg) zo een draadje op te starten als de discussie te theoretisch wordt en niet meer in verhouding staat tot de vraag van een TS?

Dan zijn meteen 2 doelen gerealiseerd:
1) TS is geholpen binnen zijn verwachtingspatroon
2) Er is een draadje met diepgang voor fijnproevers dat ter naslagwerk kan dienen als vergelijkbare problemen zich aandienen (bij een andere TS).
Voor een draadje met diepgang, juridisch gezien dan (wat dat wordt volgens mij bedoeld), zijn er andere fora. O.a. rechtenforum e.d.
Een consument die niet juridisch is onderlegd zal ook in een "draadje met diepgang" verstrikt raken in de discussie. Zou hij (of zij) wel juridisch onderlegd zijn, had hij (of zij) waarschijnlijk de vraag in eerste instantie al niet hier gesteld.

Ik ben bang dat ook in zo'n draadje het opnieuw weer een wedstrijdje gaat worden, want ook daar gaan zich ongetwijfeld weer leden bemoeien die een andere kijk, al dan niet juridisch correct, hebben op het geheel. En laten we nou proberen om van Radar geen rechtenforum te maken.

v.d.Heyden

arvandongen
Berichten: 1185
Lid geworden op: 09 mar 2011 12:03

Re: Feedback op het Forum - deel 2

Ongelezen bericht door arvandongen » 28 jun 2018 16:18

I rest my case :lol:
Afgewezen dus.

alfatrion
Berichten: 17234
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Feedback op het Forum - deel 2

Ongelezen bericht door alfatrion » 28 jun 2018 17:07

fonsflons schreef:
alfatrion schreef:
fonsflons schreef:!! Ik snap volledig dat deze discussie voor mensen met een praktische instelling volledig off topic is
En dan subjectief bekeken?
Jazeker, het proberen te bewijzen van een theorie waarmee TS aangeeft in de praktijk niets mee te willen doen lijkt mij offtopic in de discussie van TS. Die is dan meer geholpen met een oplossing die wel binnen zijn bereik ligt. Of een mededeling dat hij dan bot zal vangen.
Subjectiviteit zie ik niet als een ongewenste beoordelingsstijl. Immers, je laat op basis van je onderbuikgevoel afhangen of iets off-topic is. Ik vind dat objectief moet worden vastgesteld of een bepaalde regel is overtreden. Een bericht is off-topic als het zich buiten de kaders bevind van de huidige discussie. Het is mij niet duidelijk waarom een juridische discussie niet binnen de kader zou kunnen plaats vinden. Dat jezelf geen juridische discussie wilt tegenkomen wilt niet zeggen dat een juridische discussie daarom off-topic is.

Er zijn topics waarin een TS wilt weten wat hij kan doen, maar er zijn ook topic waarin TS vraag wat zijn rechten zijn. In de laatste gevallen wordt niet gevraagd om een oplossing. Ik zie niet in waarom in dergelijke gevallen zo nodig een oplossing moet worden geboden, daar wordt immers niet naar gevraagd. In de eerste gevallen vraagt men wel om een oplossing. De standaard oplossingen zijn: overleg met de winkelier, naar rechter, naar de geschillencommissie, naar een incassobureau, het er bij te laten zitten. De ene persoon kan dat haalbaar of binnen het bereik van TS achten, terwijl de ander dat niet haalbaar acht. Dit kan op basis van kosten, maar ook op basis van de inhoudelijke casus. Het wordt mij niet duidelijk waarom we ons in een topic zo nodig zou den moeten beperken tot aangegeven wat TS zou kunnen doen, terwijl dat aanleiding geeft tot dezelfde discussie. "TS vangt bij de rechter bot, omdat hij geen herroepingsrecht heeft." - "Welnee, de rechter honoreert de eis van TS, want hij heeft wel een herroepingsrecht" - "Kun je dat onderbouwen?" - "Ja, ....".
fonsflons schreef:Het bewijzen van de theorie kan dan mooi in een apart draadje. Is er een uitkomst dan kan die alsnog vermeld worden.
Zo'n uitkomst is er niet.
fonsflons schreef:Er wordt regelmatig refereerd naar de uitkomsten van rechtzaken. Hierbij wordt toch ook niet de hele transcriptie van de complete zaak gequote, omdat deze uiteindelijk niet relevant is. De uitkomst is relevant.
De uitkomst van een zaak wordt juist zelden gezien. Dat een eiser gelijk heeft gekregen is lang is niet zo interessant als waarom de rechter daartoe is gekomen.
v.d.Heyden schreef:Voor een draadje met diepgang, juridisch gezien dan (wat dat wordt volgens mij bedoeld), zijn er andere fora. O.a. rechtenforum e.d.
Een consument die niet juridisch is onderlegd zal ook in een "draadje met diepgang" verstrikt raken in de discussie. Zou hij (of zij) wel juridisch onderlegd zijn, had hij (of zij) waarschijnlijk de vraag in eerste instantie al niet hier gesteld.
Ik heb nog nooit een TS daarover horen klagen. Waar TS wel met enige regelmaat over klagen is hoe ze bejegend worden. Ik denk dat het hier gaat om een voorstelt probleem dat in het echt niet bestaat.

fonsflons
Berichten: 1966
Lid geworden op: 10 okt 2017 19:20

Re: Feedback op het Forum - deel 2

Ongelezen bericht door fonsflons » 28 jun 2018 17:17

Heel mooi. Nu ben ik benieuwd wat de visie van de moderatie is.

Vinden die het prima vind ik ook het prima.

Lady1234
Berichten: 13827
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Feedback op het Forum - deel 2

Ongelezen bericht door Lady1234 » 28 jun 2018 17:20

arvandongen schreef:
fonsflons schreef:Het bewijzen van de theorie kan dan mooi in een apart draadje.
En wat let ons om (in onderling overleg) zo een draadje op te starten als de discussie te theoretisch wordt en niet meer in verhouding staat tot de vraag van een TS?

Dan zijn meteen 2 doelen gerealiseerd:
1) TS is geholpen binnen zijn verwachtingspatroon
2) Er is een draadje met diepgang voor fijnproevers dat ter naslagwerk kan dienen als vergelijkbare problemen zich aandienen (bij een andere TS).
En moet men dan eerst ook nog bewijzen een “fijnproever” te zijn, voordat men mag deelnemen aan dat draadje? :lol:

HansieZant

Re: Feedback op het Forum - deel 2

Ongelezen bericht door HansieZant » 28 jun 2018 18:20

We moeten niet vergeten dat dit een consumentenforum is en we hier niet zitten om over alles wat los en vast zit te discussiëren. Geef de TS een advies zoals dat jou goed dunkt en laat het daar dan bij. Soms wordt ergens op de 2e pagina een uitstekend advies gegeven, maar doordat er binnen een mum van tijd 13 pagina's aan discussie bij komt, raakt dat advies op de achtergrond. Geef advies en laat het daarbij en laat je niet verleiden tot het aangaan van allerlei discussies.

witte angora
Berichten: 22682
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Feedback op het Forum - deel 2

Ongelezen bericht door witte angora » 28 jun 2018 18:28

Ik zou eerlijk gezegd ook niet weten welke topicstarter iets heeft aan een discussie van 13 pagina's. Of 10. Of 15. Of...

Mensen stellen een vraag, en willen een antwoord waar ze wat mee kunnen. Dat antwoord kan het beste kort en ter zake zijn. Ik denk toch niet dat mensen aangetekende brieven van 13 pagina's gaan schrijven om hun recht te halen, is het wel? Er zijn nota bene genoeg voorbeeldbrieven te vinden voor de meeste gangbare situaties. Daar zou ook naar verwezen kunnen worden. Of dat iemand een opzetje maakt van een voorbeeldbrief en dat neerzet. Meer als dat lijkt me niet nodig, en het is meteen nog praktisch ook.

Wordt het juridisch te ingewikkeld, dan is het wel leuk en aardig dat allemaal hier uitgebreid uiteen te zetten, maar in de praktijk zal er dan toch een jurist mee aan de slag moeten. Een verwijzing naar het Juridisch Loket lijkt mij in zo'n geval veel praktischer.

alfatrion
Berichten: 17234
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Feedback op het Forum - deel 2

Ongelezen bericht door alfatrion » 28 jun 2018 18:32

Wat houdt je tegen om een link te geven naar een voorbeeldbrief van ConsuWijzer? Ik zie dat maar amper gebeuren.

witte angora
Berichten: 22682
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Feedback op het Forum - deel 2

Ongelezen bericht door witte angora » 28 jun 2018 18:35

alfatrion schreef:Wat houdt je tegen om een link te geven naar een voorbeeldbrief van ConsuWijzer? Ik zie dat maar amper gebeuren.
Klopt, ik denk dat dit een aandachtspunt kan zijn.

BL2
Berichten: 3096
Lid geworden op: 08 sep 2016 22:02

Re: Feedback op het Forum - deel 2

Ongelezen bericht door BL2 » 28 jun 2018 18:38

zelf gemaakt schreef:Soms wordt ergens op de 14e pagina een uitstekend opmerking geplaatst, maar doordat er binnen een mum van tijd 13 pagina's aan discussie bij komt, raakt deze opmerking op de achtergrond..
Tsja, zoals mijn bericht met een toch wel goede ontwikkeling op het forum. Maar voor vele is dat blijkbaar amper interresant, ze plaatsen liever berichten om hun eigen wijsheid maar te blijven verkondigen !
Zelfs in dit topic wordt alles tot in detail uitgevochten en uitgemolken. Waarschijnlijk gaat binnenkort het ene kamp het andere volgens het BW art 6.zoveel voor de rechter dagen.

Gesloten