Huiskamer

Lees de huisregels goed door voordat je berichten op het forum van Radar plaatst.
breien
Berichten: 3555
Lid geworden op: 01 nov 2014 12:51

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door breien » 07 feb 2020 18:55

Bossche bol, moorkop, roomkop of chocoladebol. Het maakt niet uit.
Veel te veel kilocalorieën en veel te weinig gezonde voedingsstoffen.

witte angora
Berichten: 22199
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door witte angora » 07 feb 2020 19:06

En na twee happen heb je het wel gehad.

moederslink
Berichten: 7693
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door moederslink » 07 feb 2020 19:31

Het versje "10 kleine negertjes " mag ook niet meer ; oorspronkelijk heette het nb:
" ten little Injuns. " ( indianen ) .

Erthanax
Berichten: 4876
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Erthanax » 07 feb 2020 20:24

Je kunt sgroom opkloppen tot een ietwat luchtige, maar stevige massa. Dat doet een goede banketbakker zoals Jan de Groot. In Den Bosch e.o. worden Bossche Bollen vaak sjeklade bolle genoemd.

Je kunt het ook met lachgas opblazen tot flutprut die heel even blijft staan en dan tot een einig appetijtelijk ogende kledder inzakt, zoals men doorgaans in de horeca doet bij koffie met appelgebak.

Het gebak van de Hema was vanouds altijd van goede kwaliteit. Of dat nog zo is weet ik niet.

Bob Schurkjens
Berichten: 7514
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens » 07 feb 2020 20:45

Die mok hierboven is natuurlijk weer voor rechtshandigen. Het zal een keer niet zo zijn!

Maar ik ga er verder niet over mokken als linkshandige.

witte angora
Berichten: 22199
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door witte angora » 07 feb 2020 20:51

Erthanax schreef:
07 feb 2020 20:24
Je kunt sgroom opkloppen tot een ietwat luchtige, maar stevige massa. Dat doet een goede banketbakker zoals Jan de Groot. In Den Bosch e.o. worden Bossche Bollen vaak sjeklade bolle genoemd.

Je kunt het ook met lachgas opblazen tot flutprut die heel even blijft staan en dan tot een einig appetijtelijk ogende kledder inzakt, zoals men doorgaans in de horeca doet bij koffie met appelgebak.
Dat kan best wel. Als ik zelf slagroom klop (met de hand... :D ) smaakt het heel anders dan die zooi op gebak van de supermarkt en sommige 'banketbakkers'. Het eet ook heel anders, voelt ook heel anders.

Bob Schurkjens
Berichten: 7514
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens » 07 feb 2020 21:00

Maar het zakt wel sneller uit als je het zelf klopt.

Klopt toch?

witte angora
Berichten: 22199
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door witte angora » 07 feb 2020 21:01

Ja dat klopt. En dat geeft eigenlijk al aan dat het spul dat je bij de bakker koopt op een of andere manier een toevoeging heeft. En daar zit ik niet op te wachten,

Bob Schurkjens
Berichten: 7514
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens » 07 feb 2020 21:12

Ja, emulgatoren en stabilisatoren. Zoals carrageen. Zit ook in chocolademelk uit pak en vanille-ijs etc. Gemaakt van zeewier.

v.d.Heyden
Berichten: 669
Lid geworden op: 19 jan 2010 22:04

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door v.d.Heyden » 07 feb 2020 21:23

tttlocke schreef:
07 feb 2020 17:08
Komkommertijd schreef:
07 feb 2020 08:53
Ik ga nu echt geen Russisch ei bakken!
Russisch ei wordt nooit gebakken! :mrgreen:
Toen komkommer nog stofzuigertijd had, had ie ook z'n eigen restaurant. Waar dus wel een Russisch ei gebakken werd....
Daarom werd het toch nog snel komkommertijd in de horeca.
:mrgreen:

mh73
Berichten: 2137
Lid geworden op: 27 feb 2012 17:59

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door mh73 » 07 feb 2020 21:29

witte angora schreef:
07 feb 2020 21:01
Ja dat klopt. En dat geeft eigenlijk al aan dat het spul dat je bij de bakker koopt op een of andere manier een toevoeging heeft. En daar zit ik niet op te wachten,

Toch vind ik zelfgeklopte slagroom vaak te vettig. Kan ook zijn dat ik het niet goed doe natuurlijk.

Mijn dochter had een paar jaar geleden een vriendje, jaar of 16, 17 waren ze toen. Ik slagroom kloppen, zat hij raar te kijken. Zegt ie: slagroom, dat zit toch in een spuitbus ...? :lol:

breien
Berichten: 3555
Lid geworden op: 01 nov 2014 12:51

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door breien » 07 feb 2020 21:42

Even ter informatie de alwetende geraadpleegd.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Slagroom

witte angora
Berichten: 22199
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door witte angora » 07 feb 2020 21:56

Bob Schurkjens schreef:
07 feb 2020 21:12
Ja, emulgatoren en stabilisatoren. Zoals carrageen. Zit ook in chocolademelk uit pak en vanille-ijs etc. Gemaakt van zeewier.
Nou,,,
Carrageen is een gecompliceerd mengsel van polysachariden.

Het is een natuurlijk product en wordt gewonnen uit bepaalde soorten zeewier afkomstig uit Europa, Amerika en Azië.

Carrageen wordt toegepast in zeer veel voedingsmiddelen als verdikkingsmiddel en stabilisator. Carrageen moet als ingrediënt gedeclareerd worden met E-nummer 407 of 407a. Een bekende toepassing is bijvoorbeeld chocolademelk.

Gebruik van hoge concentraties carrageen kan leiden tot flatulentie.

Wetenschappers[1] hebben ernstige bezorgdheid geuit over de veiligheid van carrageen in voedsel, gebaseerd op laboratoriumstudies met dieren die gastro-intestinale ontsteking, ulceraties en op colitis lijkende ziekte vertonen bij dieren die carrageen van voedselkwaliteit in hun drinkwater of dieet kregen. Sommige artsen adviseren om de consumptie van voedingsmiddelen met carrageen te vermijden, vooral voor mensen met gastro-intestinale symptomen.

Wordt in Nederland vaak gebruikt in slagroom. Kan allergische reacties veroorzaken

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Carrageen
En flatulentie is dus winderigheid.

Vandaar dus dat ik dat soort slagroom en vanille-ijs altijd zo raar vind smaken, en ook van chocomelk een brrr- gevoel krijg.

Bob Schurkjens
Berichten: 7514
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens » 07 feb 2020 22:08

Klopt als een bus. Het is een lieveling van de voedingsmiddelenindustrie.

Nijogeth
Berichten: 3617
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Nijogeth » 07 feb 2020 22:29

Komkommer bedoelt natuurlijk gewoon een gebakken ei waarbij, in plaats van boter of olie in de pan, gewoon wodka is gebruikt.

Komkommertijd
Berichten: 4625
Lid geworden op: 02 nov 2018 17:44
Locatie: Nederbelg!

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Komkommertijd » 08 feb 2020 09:43

Bossche Bol? Naast zelfgemaakte Neppers zijn er enkele bakkers in Noord Holland die elke op bestelling deze leveren!
Dan komen ze met koerier naar het Noorden, met andere dagelijkse producten mee!

Dus naar 's-Hertogenbosch rijden hoeft niet meer!
Zelfs de Dozen staat het adres van de bekende bakkerij op!

breien
Berichten: 3555
Lid geworden op: 01 nov 2014 12:51

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door breien » 08 feb 2020 18:53


Bob Schurkjens
Berichten: 7514
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens » 08 feb 2020 20:29

Storm uit Jiskefet vond ik leuker.

Komkommertijd
Berichten: 4625
Lid geworden op: 02 nov 2018 17:44
Locatie: Nederbelg!

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Komkommertijd » 08 feb 2020 21:00

MOGELIJK.......Storm op komst, wist niet dat Pieter Storms nog leefde en hier langs gaat komen!

Slagroom moet wel bij een bepaalde temperatuur opgeklopt en bewaard worden voor niet inzakken.

En als je een spuitbus wilde...ik heb nog scheerschuim, blijft prima staan en je hebt na 1e hap 1e persoon zeker er genoeg van!
Het zijn de kleine details waarom iets vaak bij amateurs fout gaat.

witte angora
Berichten: 22199
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door witte angora » 08 feb 2020 21:11

Geen idee wat een komkommer nou met scheerschuim moet...

Plaats reactie