Discriminatie op grond van diploma

Goede of slechte ervaringen met huren? Geef hier jouw mening.
witte angora
Berichten: 22199
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Discriminatie op grond van diploma

Ongelezen bericht door witte angora » 16 nov 2017 10:45

Nijogeth schreef:
JohnTheBassist schreef:
Nijogeth schreef:Ach ja, hier heeft de woningbouwvereniging ook eisen. Dat noem ik geen discriminatie. Bij sommige woningen moet je 55+ zijn en bij andere 23-. Ook zijn er inkomenseisen. Helaas werkt het zo.
Dat een woningbouwvereniging wil weten of je de huur kunt betalen is prima. Maar dat heeft toch echt niks met een diploma te maken. Een overzicht van je bankgegevens van de laatste 3 maanden volstaat hiervoor prima. Wat wordt het volgende? Dat je specifiek een Theologie-diploma moet hebben? Dierenarts? Psychologie?
Maar de regels omtrent leeftijd vind je ook ok? Bij de woningbouwvereniging in ons dorp kun je wel reageren op woningen waarvan jij niet aan de eisen voldoet, maar zodra de inschrijving is afgelopen staat er netjes 'je voldoet niet aan de eisen voor deze woning'.
Leeftijd is niet eens zo gek. Wat al eerder gezegd is: sommige woningen zijn voor jongeren gereserveerd, zodat die ofwel kunnen doorstromen uit een studentenkamer, ofwel eindelijk eens onder moeders rokken vandaan kunnen.

En seniorenwoningen? Geloof me, op een gegeven moment bereik je een punt dat je niet meer de hele dag tussen gezinnen met kinderen wil wonen, in een wijk waar vanaf 6.00 uur de ene na de andere auto gestart wordt omdat mensen naar hun werk moeten. Plus dat het helemaal niet verkeerd is als ouderen, die uit de kinderen zijn, doorstromen van een grote eengezinswoning naar een kleinere woning die meer aangepast is op hun (toekomstige) behoeften. Maar als jongeren massaal in die 2-kamer seniorenwoningen kruipen omdat ze anders niks kunnen krijgen? Dan komt er van doorstroming gegarandeerd niks meer terecht.

Maar dat is dus niet waar het in het geval van de topicstarter om gaat. Waarbij ik me nu eigenlijk afvraag om wat voor wijk het gaat. Toevallig een zogenaamde aandachts/krachtwijk? Waar men inderdaad meer hoger opgeleide mensen in de wijk wil krijgen om het imago van de wijk wat op te vijzelen?

Brahms
Berichten: 2612
Lid geworden op: 15 okt 2015 23:09

Re: Discriminatie op grond van diploma

Ongelezen bericht door Brahms » 16 nov 2017 10:56

renewouters schreef:
stofzuigertje schreef: Ik heb vele studenten woningen gezien en de meerderheid...... Verder is even een printje van Universitaire opleiding dus kopie maken en aanpassen met Photoshop voldoende om toegelaten te worden.
Studenten hebben dan ook nog geen HBO of WO diploma, dus de vergelijking gaat volkomen mank. En die tweede opmerking suggereert dat jij een ervaren fraudeur bent. Misschien moet je even vermelden hoe jouw bedrijf nu eigenlijk heet zodat we kunnen voorkomen om zaken met je te doen ;-)
Reminder:
De stille afspraak was alhier niet te reageren op de niet aflatende stroom vreemde berichten van Stofzuigerd, welke het forum telkens weer vervuilen :wink:
Dat Stofzuigerd werkelijk alles al in zijn leven heeft meegemaakt wat hier ook door de jaren heen vooorbij komt is opvallend te noemen.

snuffel1
Berichten: 3680
Lid geworden op: 06 dec 2012 16:14

Re: Discriminatie op grond van diploma

Ongelezen bericht door snuffel1 » 16 nov 2017 18:28

Ik heb nog geen enkele reactie van Ts gezien dus m.i. ook niet als geloofwaardig topic te kwalificeren.

Plaats reactie