Ervaring met CANLiving by Capreit Netherlands

Goede of slechte ervaringen met huren? Geef hier jouw mening.
EsCo2017
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 dec 2017 12:21
Locatie: Utrecht

Ervaring met CANLiving by Capreit Netherlands

Ongelezen bericht door EsCo2017 » 15 dec 2017 13:08

Zo onderhand worden wij er echt kriebelig en heel naar van... CANLiving by Capreit is als grote vastgoedonderneming uit Canada gekomen om hier in Nederland koop- en huurwoningen te beheren. Geweldig, prima dat de Nederlandse vastgoedmarkt er een concurrent bij heeft. Het is één van de vele, tenminste, zo dachten wij toen wij 2 maanden geleden een prachtige huurwoning in Utrecht toegewezen kregen. Met Heijmans als hoofdaannemer zou dit project, Your Urban Space (YUS) in Kanaleneiland (Utrecht) een prachtproject worden.

Toen wij de sleutels overhandigd kregen vanuit de makelaar die het proces begeleidde, kregen wij te horen dat wij een opleverlijst moesten maken, om die vervolgens naar CANLiving te sturen. Prima, dit moet bij elke nieuwe woning. Natuurlijk doen wij dat. Via een e-mailadres konden wij de opleverlijst doorsturen naar CANLiving, deze zouden dan z.s.m. contact met ons opnemen. Tja... Dat was een moeilijk proces, want om iemand van CANLiving te pakken te krijgen is een dagtaak (en dan is het nog geen garantie). Het hoofdkantoor bevindt zich in Amsterdam, maar daartussen zit helaas nog een callcenter dat alle telefoontjes eerst grondig inspecteert. Ik zeg hier helaas, want doorschakelen naar het hoofdkantoor, nee, dat doen ze niet. Het enige wat zij kunnen doen is het telefoontje aannemen, en het via de e-mail doorschuiven naar het hoofdkantoor. Als het hoofdkantoor nu wel normaal reageert op e-mails, dan is dat callcenter tot daar aan toe. Maar nee, ook via de e-mail krijg je geen gehoor. Hoe vaak wij al niet aan het callcenter hebben verzocht of CANLiving ons terug kan bellen, aangezien wij nog steeds met de opleverlijst zaten. "Ik geef het door", "Ik zal nogmaals een e-mail sturen", "Wij mogen alleen met spoedgevallen doorverbinden", "Ik maak een notitie", dat zijn de zinnen die wij dagelijks te horen kregen, en nog steeds te horen krijgen!

Na een maand (!!!) hebben wij eindelijk contact gekregen met iemand van het hoofdkantoor. Na een maand, van technische zaken die het niet doen en bouwelementen die niet goed zijn afgemaakt, zou zij contact opnemen met iemand Heijmans, de hoofdaannemer van het project. De volgende dag stond er eindelijk iemand van Heijmans op de stoep, die een paar flinke ergernissen heeft verholpen in de woning. Niet alles, want sommige zaken hoefde niet aangepakt te worden van de opdrachtgever (CANLiving dus). Die zaken zouden wij weer moeten bespreken met CANLiving, en als zij opdracht geven aan Heijmans, dan zouden die punten worden aangepakt.

Zucht... Oké, terug naar CANLiving. De opleverlijst die wij hadden verstuurd namen wij onder de loep en stuurde een uitgebreide e-mail met de punten die goed zijn opgepakt en punten die nog aangepakt moesten worden. Je kan niet in één kamer een vensterbank in de grondverf zetten en de andere twee kamers niet doen, vinden wij. Vooral de slechte conditie van de raamrubbers baat ons zorgen; er blijft ontzettend veel condens op de ramen staan en vooral in de slaapkamer leidt dit tot zwarte schimmel-vorming, wat ontzettend slecht is voor de gezondheid. Dit hebben wij duidelijk verwoord naar CANLiving, maar je raadt het al... Geen contact. Het callcenter zit ertussen, en kan alleen een notitie maken. Op de zeldzame momenten dat wij wel direct iemand van het hoofdkantoor te pakken krijgen (of dit per ongeluk is, dat weten wij niet, maar het is altijd dezelfde mevrouw) worden wij weer weggewuifd. Beloftes dat zij ons terug zou bellen komen zij nooit na. Het is om gek van te worden. Dit terwijl wij dus eigenlijk nog steeds in de opleverfase zitten, na 2 maanden. En dit terwijl de schimmel nu ernstige vormen begint aan te nemen. Gezondheidsklachten komen nu serieus aan het licht, en CANLiving verstopt zich achter het callcenter en loze beloftes...

Het is echt om gek van te worden. Wij staan ermee op en gaan ermee naar bed. Elke dag, zonder ook maar een stap verder te komen met deze organisaties. Het is ondertussen meer een vloek geworden dan een zege. Wij willen ook maar wat graag een klacht indienen bij deze organisatie. Maar, verrassing, dit moet via de e-mail; hetzelfde e-mailadres als waar wij de opleverlijst naartoe hebben gestuurd. En ja, wij hebben een e-mail gestuurd met onze klacht(en). En ook op deze e-mail hebben zij nooit gereageerd. Ronduit schandalig!

Wij vragen ons af of er meer mensen zijn in Nederland die dit soort ervaringen hebben met CANLiving by Capreit. Of dat er mensen zijn die tips hebben voor dit soort slechte service. Wij weten dat wij recht hebben op het juist oplossen van de opleverpunten (en normaal contact vanuit de organisatie), maar hoe behalen wij dit? Wij zitten met onze handen in het haar, en zouden graag CANLiving op hun vingers willen tikken. Als vastgoedonderneming ga je zo niet om met de huurders, schaam jullie!

robstilb
Berichten: 12
Lid geworden op: 22 nov 2017 14:05

Re: Ervaring met CANLiving by Capreit Netherlands

Ongelezen bericht door robstilb » 01 jan 2018 13:59

Heel vervelend allemaal. Door wie is het koopcontract ondertekend? De rechtspersoon in A'dam of in Canada? Als u de bedrijfsnaam googled komt u o.a. uit bij de linkedin pagina van de algemeen directeur en m.b.v. de Kamer van Koophandel op het juiste adres in Amsterdam. Omdat bellen niks oplevert is een aangetekende brief met ontvangstbevestiging wellicht een alternatief. Op consuwijzer en vereniging eigen huis vindt u voorbeeldbrieven m.b.t. ingebrekestelling. Geef ze wel even de tijd om het alsnog op te lossen, verstrijkt de tijd zonder uitgevoerde oplossingen, vorder een dwangsom die dagelijks oploopt. Heeft u een rechtsbijstandsverzekering, breng deze ook op de hoogte van de situatie en vraag om advies. Succes.

Marcello55plus
Berichten: 4
Lid geworden op: 29 mei 2017 21:46

Re: Ervaring met CANLiving by Capreit Netherlands

Ongelezen bericht door Marcello55plus » 14 jul 2019 21:16

Van horen zeggen is Canliving by Capreit Netherlands een stelletje Canadese cowboys, eerst schieten en dan vragen stellen, met andere woorden woning goedkoop opkopen en dan zo min mogelijk opknappen en zo hoog mogelijk verhuren.
Eerst zoveel mogelijk woningen kopen, maar dan beginnen de problemen, hoe ga je dit behartigen, zij begonnen met een a twee personen een paar jaar geleden en dan al die problemen oplossen, gaat niet en is nu geloof ik uitgebreid tot 25 man.
Zij begonnen een paar jaar geleden zoals u dat noemt een call center, nou dat is dan twee man en nu meen ik is dit ook nog twee man, dus zoals u na kunt gaan ze gaan er niet op vooruit met het call center, slechte service ja.
En repareren, alleen het hoog nodige.
Ze hebben geen technische dienst.
Geen groot call center.
Ze zitten gevestigd in Amsterdam op de 8de verdieping van het Sarphati plaza.
Ik zou liever gaan huren bij een grote woningbouw vereniging die het wel allemaal voor elkaar heeft.
Canadese Cowboys.
:!: :!: :!:

Marcello55plus
Berichten: 4
Lid geworden op: 29 mei 2017 21:46

Re: Ervaring met CANLiving by Capreit Netherlands

Ongelezen bericht door Marcello55plus » 12 aug 2019 23:29

De Canadese Cowboys.
Ze hebben ongeveer nu 4000 woningen en dat is gemiddeld dan 4000 x 1000 euro huur is geld dat binnenkomt zo'n 4.000.000 euro.
Dan kunnen ze toch wel een goede zorg verlenen denk je?
Ze breiden snel uit naar nog meer, nog meer ellende op de markt, goedkope woningen opkomen en dan een beetje opkappen en met hoge huur verhuren. Om snel geld te maken voor de aandeelhouders in Canada.
Weinig onderhoud laten doen en veel geld binnenhalen.
De commerciele verhuurders.
:evil: :evil: :evil:

Plaats reactie