Ex-huurbaas blijft extra geld vragen en start incasso

Goede of slechte ervaringen met huren? Geef hier jouw mening.
ujjain
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 jul 2018 13:21

Ex-huurbaas blijft extra geld vragen en start incasso

Ongelezen bericht door ujjain »

Verhuurder heeft mij op 6 juli 2018 een rekening/incassobrief toegestuurd. Bij het overhandigen van de sleutel deed de verhuurder erg moeilijk over gebreken, maar naar urenlang gezeur was er een akkoord en is er afgesproken dat er €300 voor de borg in mindering werd genomen en is er eindelijk hiervoor getekend.

Hierbij konden we het contract voor het uitchecken eindelijk tekenen. Toen ik na 3 uur ook eindelijk naar mijn werk kon gaan was ik opgelucht hiervan af te zijn. Hierbij was ik bereid financieel extra in te leveren, omdat ik dacht ik eindelijk van het gezeur af zou zijn en elk uur vrij van werk mij ook geld kost.

De rekening is onterecht, omdat de verhuurder alsnog meerdere keren met declaraties van extra onterechte kosten.

Daarbij werkt de verhuurder structureel met incorrecte bedragen:
  • 1. Er wordt een te hoge vraagprijs voor een TV gevraagd, die 8 jaar oud is en al serieuze defecten (strepen in het scherm) vertoonde, waar ik foto’s van heb.
  • 2. Er wordt €55 voor wijnglazen berekend. Wijnglazen die ik nooit heb gezien.
  • 3. Meerdere kleine items die ik nooit gezien heb. Ik heb destijds alle bestek, messen, handdoeken, pannen, een tuinstoel achter gelaten om achteraf gezeur met de huurbaas te voorkomen.
De verhuurder biedt per sms aan netjes mijn post door te sturen. Twee dagen ik niet mijn post, maar een aangetekende brief met sommatie tot extra betaling.

Ik heb ook al meerdere keren financiële flexibiliteit getoond door een totaal €3.450 aan borg en extra kosten in te leveren en ben dus geen slechte betaler. Dit bovenop de €20.000 aan huur die al betaald is over 15 maanden, voor een erg eenvoudige woning.

Echter blijft de verhuurder maar meer eisen, factureert zelfs soms producten die nooit aanwezig zijn geweest, soms producten die aanzienlijk duurder zijn, dan het product die wel aanwezig en heeft al meerdere keren met incorrecte bedragen gerekend:
  • 1. Voor het beddengoed van IKEA grusblad, worden kosten in rekening gebracht voor het duurste type beddengoed van de IKEA. Het betrof echter smerig beddengoed van het goedkoopste merk, dat meerdere malen goedkoper was.
  • 2. €75 te weinig aan door mij betaalde borg te verrekenend.
  • 3. Verhuurder eiste gelijk nieuwprijs voor een 8 jaar oude TV en ging tevens niet eens akkoord met een gelijkwaardige TV van Marktplaats.
Van de €595,21 bedoeld voor gebreken/ontbrekende zaken, heb ik al een totaal van €400 aan borg overgemaakt. Dit is mijns inziens al te hoog, maar ik wilde dit graag snel netjes afsluiten. Ik sta er ook voor open dit door een neutrale commissie als de huurcommissie op te laten pakken.

HansieZant

Re: Ex-huurbaas blijft extra geld vragen en start incasso

Ongelezen bericht door HansieZant »

Als er is getekend voor die €300 aftrek van borg, dan is het daarna ook klaar. Laat hem per brief weten dat jullie samen een eindinspectie hebben gedaan waarin jullie alles zijn langs gelopen waar een bedrag van €300 uit kwam en dat het verder niet meer uw verantwoordelijkheid is als de verhuurder nu nog, ná de eindinspectie, met allerlei zaken op de proppen komt.

limburgs
Berichten: 76
Lid geworden op: 05 jun 2018 17:04

Re: Ex-huurbaas blijft extra geld vragen en start incasso

Ongelezen bericht door limburgs »

Misschien een tip voor een volgende huur woning : maak gezamelijk fotoos van elke ruimte en alle goederen die onder het gehuurde vallen . Neem deze fotoos mee in het huurcontract , onderteken dit beide . Zo is altijd duidelijk in welke staat het gehuurde dient te worden opgeleverd en welke goederen bij het gehuurde horen / in welke staat ze zijn. Ook hiermee zul je misschien bij een lastige huurbaas niet alles kunnen voorkomen , maar raak je hopelijk niet meer in deze situatie. Wij doen dit altijd gezamelijk met onze huurders en ervaren dat deze hier vaak eerst verbaast maar daarna toch blij mee zijn omdat het ook voor hen een stukje duidelijkheid schept ivm het terug krijgen van de borg bij de gezamelijke eindinspectie enz. verder heeft HansieZant gelijk in zijn reactie ,Als er is getekent voor de aftrek van 300 euro aan borg is de verhuurder hiermee duidelijk accoord gegaan en dient hij u verder niet meer lastig te vallen.

Uw Jurist
Berichten: 846
Lid geworden op: 01 apr 2006 10:14
Contacteer:

Re: Ex-huurbaas blijft extra geld vragen en start incasso

Ongelezen bericht door Uw Jurist »

Gisteren reageerde ik op de zelfde kwestie op http://rechtenforum.nl/forum/posting.ph ... e&p=230329:
UwJurist.nl schreef:Wat is uw vraag (u stelt namelijk geen vraag)?

U moet uiteraard niet betalen voor iets dat u niet te verwijten valt.
Overigens kunt u niet naar de huurcommissie omdat sprake is van geliberaliseerde huur (gezien de huurprijs die u noemt).

stofzuigertje

Re: Ex-huurbaas blijft extra geld vragen en start incasso

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Het huren van een gemeubileerde woning is niet alles huur.
Er moet bij aangaan overeenkomst een lijst zij met goederen die aanwezig zijn.

Je mag zelf een eigen TV plaatsen als de geleverde zo slecht is, en de oude op zolder zetten.
Als je dingen miste zoals de wijnglazen of verkeerde lakens op bed moet je dat melden bij verkrijgen woning en niet jaar later bij verlaten.

Het kan zijn dat een vorige huurder een tuinstoel die kapot was bij groot vuil zette en niet gemeld heeft.
Daarom, bij dit soort vrije sector woningen altijd de lijst controleren of het klopt.

€300,- borg korten is niets, beter is bij gebreken aan woning de huurprijs per maand minder te maken want dan had je elke maand voordeel en had je zelf een nieuwe eigen TV voor kunnen kopen.

Plaats reactie