Verbouwing boven ons tijdens & na bevalling

Goede of slechte ervaringen met huren? Geef hier jouw mening.
Tim Jansen
Berichten: 8
Lid geworden op: 11 dec 2017 13:21

Verbouwing boven ons tijdens & na bevalling

Ongelezen bericht door Tim Jansen » 28 mei 2018 11:53

Dag beste forum-mensen,

Na de uitstekende reactie & fijne hulp bij mijn vorige forum post, vraag ik wederom om jullie hulp!

viewtopic.php?f=18&t=179029
In deze oude post van een half jaar geleden beschreef ik dat het appartement boven ons gesloopd & verbouwd gaat worden. Wij wonen op de 3e verdieping van dit pand (ong. 25 huizen breed), de 4e verdieping is leeg komen te staan en gaat nu helemaal gesloopt worden en vervolgens opnieuw gebouwd. Een half jaar geleden ging het om de vraag van de eigenaar om de meterkast van de gang naar onze "bijkamer" te verplaatsen, dit wilden wij niet omdat dit een kinderkamer gaat worden. Destijds waren we er net achter gekomen dat mijn vriendin in verwachting was. Wij hebben dus nee gezegd, en dat heeft de eigenaar bij monde van de beheermaaschappij die het verhuren regeld geaccepteerd. Wij blij.

Zoals ik mijn laatste reactie al aangaf begonnen ze al wel met de sloop van het "huis" appartement op de begane grond, dit heeft in de daaropvolgende maanden voor een flinke berg stof en geluidsoverlast gezorgd. De aannemer die dit werk deed is de vaste klusjesman van het pand, hij is eigenlijk non stop bezig met appartement die in ons pand vrijkomen ombouwen zodat ze voor goeie bedragen (amsterdam-oost) de verhuur in gaan. Hij vertelde mij dat hij totaal niet zag zitten om de vierde verdieping boven ons te doen, omdat er geen kraan voor de deur mag staan en het dus ongelofelijk veel tijd&moeite zal kosten om al het slooppuin naar beneden, en al het materiaal naar boven te krijgen. Hij vertelde ook dat al drie andere aannemers de klus om die reden afgewezen hadden. Kortom, wij nog een keer blij, het zou maar zo kunnen dat de hele verbouwing nooit zou plaatsvinden en in ieder geval heel waarschijnlijk niet tijdens de zwangerschap. Mijn vriendin is uitgerekend op 5 augustus.

Afgelopen dinsdag knaagde de onzekerheid hierover toch een beetje bij mijn vriendin. Wij willen thuis bevallen, en dan wil je niet dat ze drie dagen daarvoor ineens beginnen met klussen. Daarom belde ze die dag even met ons contactpersoon bij het beheerbedrijf om te vragen wat de stand van zaken is rondom de verbouwing. Deze persoon had destijds in december aangegeven ons direct op de hoogte te houden, dus wij verwachtten niet echt nieuws onder de zon. Maar tot onze verrassing deelde hij mee dat ze een aannemer gevonden hadden en dat de verbouwing binnen nu en 3 maanden gaat beginnen!
Een grote schrik, zeker door onze ervaring met de verbouwing beneden weten we dat het onmogelijk zal zijn om daaronder te bevallen of de eerste weken met een klein kindje door te brengen. Door het lawaai, maar zeker ook door het stof. Wat dan uit alle hoeken en kieren komt zetten. Kortom, wij zullen vervangende woonruimte moeten gaan zoeken voor de periode van de verbouwing. En het is enorm naar, dat dit nu dus precies tijdens en na onze bevalling valt. Bijkomend in deze situatie is dat het stel op de eerste verdieping óók zwanger is, en op 21 augustus is uitgerekend.
Het zou dus al een stuk beter zijn als de verbouwing uitgesteld zou kunnen worden tot bv. 1 september, dan zouden we vanaf dan bv. 3 maanden in een vakantiehuisje o.i.d. kunnen gaan zitten. De beheermaatschappij geeft aan nog niet precies de startdatum te weten, dus het zou zo maar kunnen dat dat het ze niet eens lukt om binnen 3 maanden te beginnen.
Dus we zitten ineens best een beetje in de rats. We hebben ons erg verheugd op de komst van de kleine, en lekker thuis bevallen en eerste kraamweken in rust doorbrengen. Als de verbouwing begint kunnen we er echt niet zijn, en willen we dus een andere plek. Maar ja, we weten nu niet wanneer en voor hoe lang dat dan zal moeten.....
Ik hoop dat jullie ons wat op weg kunnen helpen...

Is de eigenaar verplicht om het met een bepaalde termijn aan te kondigen zodat wij wel even de tijd hebben om vervangende woonplek te zoeken?
Wat zijn de plichten van de eigenaar ten aanzien van het aangeven van een planning?
is een verbouwing recht boven twee zwangere vrouwen verantwoord?
Of zouden we er voor moeten gaan dat ze de redelijkheid ervan inzien en de bouw uitstellen tot na de bevallingen? Wat over drie maand al zover is, en misschien niet zó erg gezien het feit dat de verbouwing al 8 maand niet gebeurd is (het moment dat de vierde verdieping vrij kwam)
Ik voel we dat de contactpersoon die we nu hebben (type makelaar, eind twintig) niet echt open staat voor rekening houden met zwangerschappen. Zouden jullie andere kanalen aanboren binnen de beheer organisatie?
Ik begrijp goed dat er verbouwd moet worden, maar dat is wel op zo'n enorm ongelukkig moment voor ons.
En dat maakt het heel lastig dat we niet weten hoe, wat en wanneer en dus ook niet alvast kunnen gaan verhuizen. Met een uitreken datum van 5 augustus wil je niet pas om 25 juli ergens anders in trekken...

Lang verhaal, bedankt voor het lezen & ik hoop op een goede afloop!

BL2
Berichten: 3096
Lid geworden op: 08 sep 2016 22:02

Re: Verbouwing boven ons tijdens & na bevalling

Ongelezen bericht door BL2 » 28 mei 2018 12:11

Tsja, moeilijke zaak. Als eerste maak je niet te veel zorgen.
Sloopwerk van een appartement hoeft niet langer dan twee dagen te duren. Als ze dit een beetje proffesioneel aanpakken hoeft dit in jullie woning niet te stuiven.
Omdat er nu geen termijn bekend is blijft het koffiedik kijken wanneer er wordt gestart.
Eén aannemer hoeft natuurlijk niet met elke privé situatie rekening ge houden, kan ook niet, want dan wordt er nooit gewerkt.
Jullie willen thuis bevallen, hoe realistisch is dat anno 2018, zowat geen verloskundige waagt zich daar nog aan ivm de risico's op complicaties.

angel1978
Berichten: 7299
Lid geworden op: 30 aug 2005 11:08

Re: Verbouwing boven ons tijdens & na bevalling

Ongelezen bericht door angel1978 » 28 mei 2018 12:16

Jullie willen thuis bevallen, hoe realistisch is dat anno 2018, zowat geen verloskundige waagt zich daar nog aan ivm de risico's op complicaties.
Pardon? Dit is gewoon nog steeds een eigen keuze ( ongeveer 13% bevalt thuis ) en als er geen contra-indicatie is, dan is er ook geen reden om dit niet te doen. Sterker nog, de veel verloskundigen zijn een voorstander van een thuisbevalling.

NeoDutchio
Berichten: 7372
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Verbouwing boven ons tijdens & na bevalling

Ongelezen bericht door NeoDutchio » 28 mei 2018 12:51

Aannemers zijn schaars in deze tijd. Elke dag dat er vertraging zou komen omdat u moet bevallen kost goud geld. Natuurlijk gaat een aannemer geen rekening houden met buren.
Het enige dat u kunt vragen is om niet teveel overlast te krijgen. Geluiden zal u moeten dulden.

Lowieze
Berichten: 2835
Lid geworden op: 30 nov 2017 10:09

Re: Verbouwing boven ons tijdens & na bevalling

Ongelezen bericht door Lowieze » 28 mei 2018 12:57

"Kortom, wij zullen vervangende woonruimte moeten gaan zoeken voor de periode van de verbouwing. En het is enorm naar, dat dit nu dus precies tijdens en na onze bevalling valt."

Ik zou nu al naar vervangende woonruimte gaan zoeken en als u zich zo'n zorgen maakt om stof en lawaai als de baby er net is, daar een half jaar blijven zitten.
Het lijkt me sowieso niet een ideaal huis als ik lees wat er allemaal om u heen gebeurt.
Zelfs als de sloop uitgesteld wordt, zal u toch overlast ervaren, ook als de baby dan een paar maanden oud is.

En of een thuisbevalling verstandig is of niet, doet hier natuurlijk helemaal niet terzake. Het is een keuze die u mag maken.

Lady1234
Berichten: 13838
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Verbouwing boven ons tijdens & na bevalling

Ongelezen bericht door Lady1234 » 28 mei 2018 13:28

Dat uw vrouw en ook nog de buurvrouw binnenkort moeten bevallen, daar kan die aannemer echt geen rekening mee houden. Dus nu maar vast elders ruimte zoeken, is het verstandigst.

Plaats reactie