LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Huur nooit een pand bij Fresch Real Estate: Ze laten je letterlijk in de kou zitten

Goede of slechte ervaringen met huren? Geef hier jouw mening.
VictorvanderValk
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 mar 2021 11:19

Huur nooit een pand bij Fresch Real Estate: Ze laten je letterlijk in de kou zitten

Ongelezen bericht door VictorvanderValk »

Ik ben mede-ondertekenaar van het huurcontract van mijn dochter die woont in een pand van Fresch Real Estate te Den Haag. Het is vandaag 29 maart en zij zit al vanaf 13 januari zonder verwarming/warm water. Er is van alles geprobeerd om de verhuurder adequaat te laten herstellen maar die komen niet verder dan het doen van goedkope reparaties door mensen die net zo onbetrouwbaar zijn als zij zelf.

Als je probeert om met hen in gesprek te gaan dan wordt je door iemand met een kluitje in het riet gestuurd. Je kunt met deze meneer, die Joey heet, in gesprek maar dat lost niets op. Hij komt niet verder dan het laten uitvoeren van een aantal halfbakken reparaties. Monteur geeft zelf aan dat de ketel moet worden vervangen. Als je Joey vraagt waarom de ketel niet wordt vervangen (waarop sinds 2003 geen deugdelijk onderhoud is uitgevoerd), dan is het antwoord dat de directie daar op bedrijfseconomische gronden vanaf ziet.

Logisch dat je dan om een gesprek met de directie vraagt. Dat wordt door Joey tegengehouden. Het enige advies is wat hij heeft is het te melden bij de Huurcommissie en dat hebben we gedaan en dat is fijn maar voorlopig zit zij met een buitentemperatuur van 9 graden in een onverwarmd huis waar ze ook niet kan douchen. Ik vind het echt onbestaanbaar dat iemand die anno 2021 € 700,-- per maand betaald voor 2 kamertjes geen aanspraak kan maken op een normale voorziening en dat het lijkt dat huurders in Nederland beschermd zijn maar dat is dus niet zo... echt heel triest. Fresch zal een dubbele agenda hebben en dat is niet erg maar laat ze dan met ons in gesprek gaan. Dan komen we er wel uit. Dit is echt zo slecht, op het misdadige af. Ik had bij de ondertekening een totaal ander beeld bij deze organisatie. Jammer.

Lady1234
Berichten: 27109
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Huur nooit een pand bij Fresch Real Estate: Ze laten je letterlijk in de kou zitten

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Dan maar schriftelijk aangeven dat als het binnen zeg 14 dagen niet gerepareerd is, u het zelf laat repareren en de kosten bij hen in rekening brengt, cq verrekend met de huur.

Bob Schurkjens
Berichten: 9778
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Huur nooit een pand bij Fresch Real Estate: Ze laten je letterlijk in de kou zitten

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

Wat heeft u dan gemeld bij de huurcommissie? De huurcommissie doet helemaal niets met meldingen.

Wanneer u uw recht wil halen, zult u zelf aan de bak moeten. Gebrekenbrief huurcommissie downloaden en invullen. Opsturen naar de verhuurder. Etcetera. Zo moeilijk is dat niet.

Jablan
Berichten: 6184
Lid geworden op: 24 jan 2005 20:49
Contacteer:

Re: Huur nooit een pand bij Fresch Real Estate: Ze laten je letterlijk in de kou zitten

Ongelezen bericht door Jablan »

Het is niet moeilijk, maar je moet net de weg weten. Ik zou er zo snel niet opgekomen zijn.
Gebrekenbrief is goed, zelf laten herstellen is goed. Mg je de betaalde rekening verrekenen met de huur? Zo ja, dan dit alvast aankondigen in de brief.

Seinhuis
Berichten: 2375
Lid geworden op: 20 dec 2020 17:18

Re: Huur nooit een pand bij Fresch Real Estate: Ze laten je letterlijk in de kou zitten

Ongelezen bericht door Seinhuis »

VictorvanderValk schreef:
29 mar 2021 11:35
. Er is van alles geprobeerd om de verhuurder adequaat te laten herstellen maar die komen niet verder dan het doen van goedkope reparaties door mensen die net zo onbetrouwbaar zijn als zij zelf.

De verhuurder bepaald hoe het gerepareerd wordt, daar dient de huurder medewerking te verlenen. Achteraf kan je klagen dat het niet deugdelijk gerepareerd is of dat het nog niet doet.

Stuur alle berichten per mail, zodat je bewijs hebt.

Ga naar je rechtsbijstandverzekering als de problemen zich aanhouden. Anders zal je zelf naar de kantonrechter moeten gaan.

Op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... ud-aanpakt staan tips hoe verder.

Gesloten