Nederwoon renoveert zonder toestemming, huurder wordt verantwoordelijk gesteld voor de schade.

Goede of slechte ervaringen met huren? Geef hier jouw mening.
Yoranvt
Berichten: 7
Lid geworden op: 10 dec 2018 10:11

Re: Nederwoon renoveert zonder toestemming, huurder wordt verantwoordelijk gesteld voor de schade.

Ongelezen bericht door Yoranvt »

Lady1234 schreef:
12 dec 2018 09:57
Ik zou maar heel zorgvuldig alle schade door middel van foto’s vastleggen en kopieën daarvan met uw klachten op papier aan Nederwoon sturen.

Ook ik lees overal dat vervanging van enkel glas door dubbel renovatie is, onafhankelijk of daarvoor extra huur gerekend gaat worden.

Mijns inziens dient de schade door de huisbaas hersteld te worden.

Ik denk dat dit geen sociale huurwoning is, anders zou u nog te rade kunnen gaan bij de huurcommissie of de Woonbond.
Ik heb gelukkig meteen foto's gemaakt en gestuurd naar Nederwoon een week na oplevering.

Dit valt nog wel onder sociale huur en had zelf nog helemaal niet gedacht aan huurcommissie of Woonbond. Dank u wel voor tip!


Komkommertijd
Berichten: 5930
Lid geworden op: 02 nov 2018 17:44
Locatie: Nederbelg!

Re: Nederwoon renoveert zonder toestemming, huurder wordt verantwoordelijk gesteld voor de schade.

Ongelezen bericht door Komkommertijd »

Als ze dubbel glas of nieuwe kozijnen plaatsen horen ze dat redelijk af te werken.
U hoeft niet het schilder werk te doen omdat zij slordig opleveren.

Of er huur vermindering in zit weet ik niet, maar als je voor elk huis in de juiste kleur verf moet bijwerken word dat lastig.
Net als behang wat soms tot het kozijn door geplakt is.

Gezien het VVE verhaal vermoed ik dat er huurders en kopers door elkaar wonen, vaak deel verkocht en als je weg gaat komt jou huis dan ook te koop? Vermoedelijk wel...... en dat is lastig omdat Huurders niet bij VVE vergadering mee mogen stemmen en zelden toegang kregen.

otto107
Berichten: 20
Lid geworden op: 18 jun 2015 01:25

Re: Nederwoon renoveert zonder toestemming, huurder wordt verantwoordelijk gesteld voor de schade.

Ongelezen bericht door otto107 »

Indien door of namens de verhuurder in of buiten de woning verrichte (renovatie)werkzaamheden leiden tot schade in de woning van een huurder, dan is de verhuurder daarvoor aansprakelijk en is het redelijk dat de verhuurder die schade vergoedt. Hiervoor gelden de algemene regels van aansprakelijkheid voor en vergoeding van aangebrachte schade
Huurders hebben een sterke rechtspositie bij het begin van renovatieprojecten.
De hoofdregel is immers dat een verhuurder niet zonder instemming van de huurder wijzigingen aan de woning mag aanbrengen (de verhuurder moet het rustig woongenot leveren). Bij complexgewijze renovatie volstaat instemming van 70% van de huurders van het betreffende wooncomplex. De huurder wordt dus altijd betrokken bij renovatievoorstellen van verhuurders. Als huurders niet tevreden zijn over de faciliteiten die de verhuurder wil verstrekken om overlast te beperken of te voorkomen, kunnen zij daarover in overleg treden met de verhuurder en als de verhuurder naar hun mening het renovatievoorstel onvoldoende bijstelt niet instemmen met het renovatievoorstel van de verhuurder.

Indien de renovatiewerkzaamheden anders lopen dan was voorzien en afgesproken, is het zaak dat de verhuurder en betrokken huurders een oplossing vinden en nieuwe afspraken maken over het verloop van de renovatie en de eventuele faciliteiten voor huurders om de overlast te beperken (wissel-/logeerwoning, verhuiskostenvergoeding) of een tegemoetkoming voor de ervaren overlast. Mocht dat niet lukken, dan kan de huurder naar de rechter. Als de verhuurder een klachtencommissie heeft, kan de huurder ook daar een klacht indienen. Daarom is het van belang om vooraf afspraken te maken over een procedure die in werking treedt als de renovatiewerkzaamheden anders lopen dan was voorzien en afgesproken.

http://www.landelijkeklachtencommissiehuurwoningen.nl/

Gesloten