LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] schimmel op de badkamer

Goede of slechte ervaringen met huren? Geef hier jouw mening.
stiertje

schimmel op de badkamer

Ongelezen bericht door stiertje »

ik heb een probleem op mijn badkamer . ik woon met mijn gezin al 10 jaar in een huurwoning. nu heb ik ook al zo`n 10 jaar last van schimmel op de badkamer . het zit op het plafond en op de tegels, en ook in de voegen .zelfs de tegels in de douche zitten bijna allemaal los. nu heeft de woningbouw er al heel vaak met chloor de schimmel verwijderd en daarna opnieuw getext. maar dit wil niet baten . ook hebben ze in de spouw gekeken , maar dat was ook in orde. ze hebben er een nieuwe ventilator geplaatst , en ook nog 5 cm. van de deur gezaagd, en ook heb ik dubbele baglazing gekregen met een tochtstrip erin .en ondanks dat ik van s`morgens vroeg tot ik naar bed ga de raam open heb staan heb ik na 10 jaar nog last van schimmel .nu krijgen we over 10 jaar eigenlijk pas een nieuwe badkamer . maar ze weten dat het nu eigenlijk het beste is dat we die nu krijgen , maar doen het niet tenzij we het zelf betalen . en dat vertik ik . kan mij misschien iemand vertellen wat ik het beste kan doen , zodat ze mij die badkamer geven . ik ben nl. over 3 maanden uitgerekend van mijn derde kindje en wil voor die tijd dat de badkamer in orde is . ook wegens gezondheidsredenen . WIE O WIE KAN MIJ GOEDE RAAD GEVEN .

karr-1
Berichten: 368
Lid geworden op: 17 jan 2005 16:54

Re: schimmel op de badkamer

Ongelezen bericht door karr-1 »

De enige raad in deze is natuurlijk betalen. Niemand gaat jou een badkamer kado geven, zelfs niet als er al 10 jaar schimmel instaat. Als de woningbouw alles gedaan heeft wat ze kon doen (schoonmaken, nakijken etc.) dan hebben zij hun plicht gedaan en valt hen niets meer te verwijten.

Ik denk dan ook dat je weinig van ze te verwachten hebt.

rmhcou

Re: schimmel op de badkamer

Ongelezen bericht door rmhcou »

De verhuurder is nooit verplicht tot het verstrekken van een nieuwe badkamer (of keuken). Instandhouding is de enige verplichting van een verhuurder/eigenaar. Het leveren van een compleet nieuwe faciliteit (keuken, badkamer, CV installatie, enz.) valt onder 'geriefsverbetering' en wordt in de meeste gevallen met de huurder afgerekend middels een huurverhoging. De huurder kan natuurlijk ook zelf voor een dergelijke nieuwe faciliteit zorgen, maar dan moet je later, bij het opzeggen van de huur, met de verhuurder in onderhandeling om iets van je investering terug te krijgen.
Vermoedelijk is hier sprake van een inpandige badkamer, d.w.z. niet grenzend aan een buitenmuur en dus ook geen natuurlijke ventilatie. Schimmel is dan niet tegen te gaan als er niet voldoende wordt geventileerd. Het enige advies is dan de badkamerdeur open te houden en ervoor te zorgen dat de stoom zoveel mogelijk de badkamer verlaat.

J.Bathoorn

Re: schimmel op de badkamer

Ongelezen bericht door J.Bathoorn »

Het probleem is wel degelijk op te lossen .Werk zelf als onderhoudsschilder en doe alle klachten en mutatie's voor de plaatselijke woningbouwvereniging.
Ten eerste de wanden goed schoonmaken met bleekwater(verdund met water) of met soda.Wat ook goed werkt is de schimmelvreter van Bison.
Daarna douche minimaal 2x behandelen met Steridex.
Eerste laag horizontaal aanbrengen en 2é laag verticaal.
Wij werken hier al zo'n 15 jaar mee met een prima resultaat.
Mocht er nog iets van schimmelplekjes tzt doorkomen dan kan men deze direct en eenvoudig met een beetje soda in lauw water direct verwijderen.


M.Vr.Groet


J.Bathoorn

Simply

Re: schimmel op de badkamer

Ongelezen bericht door Simply »

Als ik mij niet vergis staat op de website van VROM dat schimmel in huis in de top 3 staat van ernstige gebreken.

shemdy
Berichten: 11
Lid geworden op: 25 apr 2005 20:34

Re: schimmel op de badkamer

Ongelezen bericht door shemdy »

stiertje

Ik heb het zelfde probleem gehad een aantal jaren geleden. Onze woningstichting de toenmalige Woningbouwvereniging IJsselmonde, kwam met zoveel lapmiddelen aan zoals er hier beschreven wordt.
Het schoonmaken met chloor enz. helpt dus niet. Je verwijderd even de klachten, doch de oorzaak los je zo niet op. Als je een zenuwontsteking hebt in je kies, en de tandarts vult hem alleen maar, is het gat dicht, maar de oorzaak zit er nog.
Wij zijn zelfs zover gegaan, dat Antoinette Hertzenberg bij ons thuis geweest is, en meerdere malen, met een camera cruw.
Daardoor werden geloofd en heeft de woningbouwvereniging na een rechtzaak die ze verloren hebben!! ons 10.000 gulden schadevergoeding moeten betalen, we kregen ook huurverlaging!! De hele douche afgebroken en opnieuw een aantal wanden neergezet.
We hoefden daar NIETS voor te betalen, want je hebt immers recht op woongenot, en niet op een badkamer waar je een groente kwekerij kunt beginnen.
Dus kijk uit met al die lapmiddelen, en neem zeker geen wegenverf op je plafond, daar zullen ze wel mee aankomen, maar dat is uiterst giftig, vooral met kleine kinderen.
Als je wat wilt weten mail me maar, ik heb hier alles nog liggen, ook een termografisch onderzoek van TNO.
Diverse rapporten van bouw en woningtoezicht enz.

[email protected]

Gast

Re: schimmel op de badkamer

Ongelezen bericht door Gast »

Heeft uw badkamer wel voldoende ventilatie,is er wel een deugdelijke aan en afvoer meestal mechanisch van de lucht tijdens het douchen en erna,veegt u de muren wel droog na het gebruik?
Heeft u niet voldoende ventilatie aan en afvoer van de lucht ,dan is de verhuurder aansprakelijk,dit zijn gebreken.

sja.....

Re: schimmel op de badkamer

Ongelezen bericht door sja..... »

:shock: muren droogvegen na gebruik????

sorry maar dit heb ik nog nooit gehoord :?

shemdy
Berichten: 11
Lid geworden op: 25 apr 2005 20:34

Re: schimmel op de badkamer

Ongelezen bericht door shemdy »

Heeft uw badkamer wel voldoende ventilatie,is er wel een deugdelijke aan en afvoer meestal mechanisch van de lucht tijdens het douchen en erna,veegt u de muren wel droog na het gebruik?
Heeft u niet voldoende ventilatie aan en afvoer van de lucht ,dan is de verhuurder aansprakelijk,dit zijn gebreken.

wat is dit voor flauwekul muren droog wrijven?
straks moet ze nog douchen met een open raam... :?
als er sprake is van zo'n erge schimmel zal de huurcommissie het eerst gooien op: u bent niet schoon genoeg"das bull en dat weet de huurcommissie ook.
Doorslaand vocht veroorzaakt ten alle tijden schimmel in de douche. Ik heb de raporten van TNO (termografisch onderzoek) nog liggen wil ze graag aan de bovenstaande gast toezenden.
[/b]

Gast

Re: schimmel op de badkamer

Ongelezen bericht door Gast »

Hallo,
Mijn badkamer heeft ook geen raampje, zit tussen 2 slaapkamers ingebouwd.
Ik heb ook altijd last van schimmel.
Ik maak het altijd goed schoon en na het douchen goed droog.
Ik heb tegen mijn kinderen gezegd dat ze niet langer dan 3 minuten mogen douchen, zodat er zo min mogelijk damp ontstaat, daarna zetten we de douchedeur open en de 2 slaapkamer deuren en de ramen tegen elkaar open.
We witten het plafond en de bovenkant boven de tegels eens per half jaar met speciale verf. Toch ontstaat er na 3 mnd weer schimmel, omdat het vocht niet weg kan.
Je moet eigenlijk een raam in je douche hebben en dat ook tijdens het douchen wijd open zetten.
Maar dat is in ons huis dus niet.
Ook hebben wij een idioot hoge huur, 520 euro per maand voor een rijtjeshuis in een achterbuurt met zicht op 3 flatgebouwen.
Maar de woningbouwvereniging doet niks meer aan de binnnenkant, alleen de buitenkant doen ze nog, maar de dakgoot ook niet meer.
Dus het enige wat ze doen is eens per 10 jaar de kozijnen van de ramen schilderen aan de buitenkant, alles verder moet je zelf doen.
De trapleuning zat al los toen ik hier nog maar 2 mannden woonden, maar daar doen ze niks aan, en ik kan het zelf ook niet, ik ben een vrouw en gehandicapt. Ze willen het wel doen, maar dan krijg ik een vette rekening, hebben ze gezegd. Ze hebben eens een stopcontact gemaakt, dat kostte mij 65 euro, nog geen 10 minuten werk. Ik wist toen niet dat dat niet bij de huur in zat, en ik kan dat niet en mijn kinderen ook niet. Dus nu zitten hier ook nog alle stopcontacten los, want ik kan ze niet maken, en ze hebben het gewoon snel gerenoveerd toen ik erin kwam, en de huur van 300 naar 500 verhoogd. Omdat ik nieuw kwam.
En de schakelaar van de huiskamer was helemaal lachen, die hebben ze wel gemaakt, er zat 1 knmop, en of het licht in de voorkamer ging aan, en als je dat uit deed ging het licht in de achterkamer aan, dus je kon nooit met een lamp uit.
Daar hebben ze toen 2 knoppen van gemaakt.
En alles zat al heel snel los.
En die douche kost mij heel veel geld aan verf, 2 keer per jaar, gelukkig kan ik dat wel zelf.

shemdy
Berichten: 11
Lid geworden op: 25 apr 2005 20:34

Re: schimmel op de badkamer

Ongelezen bericht door shemdy »

als de sodemieter bouw en woningtoezicht inschakelen!!!!
die speciale verf is levensgevaarlijk voor kleine kindetren, dat is nl. wegenverf. En mail naar Antoinet, zij weet wel wie ik ben, ze heeft voor ons ook alles geregeld!
[email protected]

Gast

Re: schimmel op de badkamer

Ongelezen bericht door Gast »

hebben wij ook last van gehad,maar de woningbouw doet er niks aan.
naar de gamma geweest,dure schimmelwerende verf gehaald ,eerst goed schoongemaakt zoals op de verpakking stond,daarna geschilderd en echt na 2 jaar nog steeds wit..
was wel duur maar erg mooi geworden!!dus naar de gamma
(ik zou er geld voor moeten krijgen! :lol: )

JWDA
Berichten: 1
Lid geworden op: 30 nov 2008 19:00

Re: schimmel op de badkamer

Ongelezen bericht door JWDA »

Wat mij het meest is opgevallen omtrent schimmel in de badkamer dat bv in Thailand in een kleine ruimte zonder enige ventilatie de muren prachtig mooi wit bljven. Er wordt daar minimaal 4x door 4 mensen gedoucht is 16 keer op een dag in ruimte van 2x3mtr en allels mooi wit zonder enige ventilatie. Zou het aan de temparatuur of luchtvochtigheid liggen?

biosbart
Berichten: 15
Lid geworden op: 18 sep 2007 13:36

Re: schimmel op de badkamer

Ongelezen bericht door biosbart »

Ik maak de muren altijd droog na het douchen.
En dan de randjes nog eens extra.
Dan de voor en achterramen tegen elkaar open, ook nu in de winter.
En dan de hele dag de deur van de douche open laten staan.

Ik moet wel bekennen dat ik een aardige hekel aan douchen heb gekregen.
Wat natuurlijk wel weer voordelig is voor mijn waterrekening.
Maar het is niet meer van "He lekker douchen"....

Ik wil nu echter een ventilator aansluiten op de passieve luchtafvoer die ik 2 jaar geleden dichtgeplakt heb omdat ik dacht dat er uit zo'n passieve afvoer meer troep komt dan eruit weg gaat.
Nu ben ik echter bang dat er zoveel schimmel is ontstaan in die afvoer dat ik als ik het weer open er nog meer rotzooi mijn huis inkomt.

Weet iemand professionele reinigingsmethoden?

bouke79
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 jan 2009 12:51

Re: schimmel op de badkamer

Ongelezen bericht door bouke79 »

door een google search kwam ik op dit topic uit, waarna ik me meteen geregistreert heb.

vlak voor de jaarwisseling hebben mijn vrouw en ik besloten een nieuwe badkamer te nemen.

dit na een jaar of 4, en mede door de komst van een kleintje hebben we dan maar besloten accoord te gaan met de kleine huursverhoging, op een belachelijk hoge huur van rond de 480 euro voor een flatje.

toen de inspecteur naar onze badkamer kwam kijken, heb ik hem gevraagd of ik er zelf iets aan kon doen.

zijn reactie, was dat de hele muur schoon en kaal tot op het beton moest worden gemaakt waarna ik een strijkmiddel moest aanbrengen en vervolgens opnieuw stuccen.

vandaag echter ( 7-1-2009 ) komt de stuccer zo over de schimmel heen smeren met een strijksel waarna hij direct is gaan stuccen.

ik ben dus bang dat ik na verloop van tijd weer schimmel in mijn nieuwe badkamer ontstaat.

voorlopig gaan we nog van het goede uit, en hopen we dat de schimmel definitief verdwenen is nadat de badkamer is opgeleverd, desalniettemin, blijft de angst bestaan dat er toch nog schimmel doorheen komt.

okidokio
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 jan 2009 20:23

Re: schimmel op de badkamer

Ongelezen bericht door okidokio »

Ik vroeg me af of iemand het nieuwe mailadres van Shemdy heeft? (gezien [email protected] niet werkt) Of dat Shemdy me die zelf zou kunnen geven? Ik zou hem/haar graag een mail sturen!

Met vr. groet

okidokio (@ gmail.com)

biosbart
Berichten: 15
Lid geworden op: 18 sep 2007 13:36

Re: schimmel op de badkamer

Ongelezen bericht door biosbart »

Hoi Bouke

Ik denk dat je niet het ergste hoeft te vrezen.
Zelf heb ik een badkamer met slechte ventilatie ook laten stuccen.
De voorgaande bewoner had alles gigantisch verwaarloosd. Mijn stucadoor had ook gewoon over de oude laag gestucd na eerst enkel een strijkmiddel aangebracht te hebben.
Perfect resultaat hoor.
Ik kreeg van allerlei kanten te horen dat ik het niet moest laten stuccen omdat dan de stinkende onderkant niet meer zou kunnen "ademen", maar dat is echt larie gebleken.
Tenzij je een lek achter je muur hebt komt de schimmel denk ik alleen terug als er gewoon opnieuw te veel vocht in je douche blijft hangen.
Het is een rotkarweitje maar gewoon de muren en vloer afdrogen na afloop is de beste garantie op geen schimmel. En natuurlijk blijven luchten die ruimte!
Succes.

Gesloten