LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] BKR A2 met succes binnen 24 uur verwijderd

Hypotheek of hypotheekverstrekkers kan je hier bespreken.
nijona
Berichten: 9
Lid geworden op: 28 apr 2010 21:03

BKR A2 met succes binnen 24 uur verwijderd

Ongelezen bericht door nijona »

Bij deze wil ik jullie laten weten dat een negatieve BKR notering toch verwijderd kan worden.
Hieronder een voorbeeld van de mail die ik verstuurd heb aan het betreffende incasso bureau.
En binnen 24 uur een zeer positive reactie terug.
Nu moet ik wel aangeven dat het schuld bedrag onder de € 500,- lag, maar toch een groot probleem waar geen Hypotheek mee te verkrijgen was.

MIJN MAIL

........... 19 Maart 2013


Betreft: Verzoek herziening BKR notering Contractnummer ..............


Geachte heer/mevrouw,

Na inzage van mijn gegevens bij het BKR verzoek ik bij deze de genoteerde code te herzien.
Ik erken dat er in die tijd betalings problemen waren die ik door omstandigheden niet kon voldoen, het betrof hier problemen bij mijn werkgever wat zelf tot gevolg heeft gehad dat ik bij de reorganisatie bij dat bedrijf zonder werk kwam te zitten.
In Mei 2008 is er beslag gelegen op mijn bank en spaar rekening waardoor er op dat moment direct ... euro werd afgeboekt op de openstaande schuld.
De schuld bedroeg op dat moment nog € .......
Hierna heb ik hulp gezocht bij “..............Advies En Trajectbegeleiding” , deze heeft toen voor mij met de deurwaarder een betalings regeling getroffen.
Deze regeling ben ik ook in zijn geheel nagekomen, doordat ik mijn financiën hierdoor weer op orde had heb ik op ......... 2010 dan ook een verzoek ingediend bij de deurwaarder om het resterende bedrag in 1 keer af te betalen.
Deze heeft hiervoor na goedkeuring van ( krediet verstrekker) akkoord voor gegeven, en op ....... 2010 heb ik het resterende bedrag van € ....... afbetaald.

Ik hoop dat u begrip heeft voor mijn verzoek en aan deze uw medewerking wil verlenen.
De betalings regeling is in ..... 2008 weer hersteld wat inmiddels ook 5 jaar geleden is.

De problemen die ik ondervind door deze code wil ik u bij deze graag toelichten.
Sinds 2010 heb ik een goede baan als ...........waardoor mijn financiën weer helemaal op orde zijn.
Gezien deze functie willen wij verhuizen naar de gemeente waar mijn werkgever gevestigd is onze kinderen school gaan en onze familie woont.
Een huurhuis met ons gezamenlijk inkomen is via de woningbouw vereniging niet voorhanden, waardoor wij op zoek zijn naar een betaalbaar koophuis.
Ons huidige huurhuis zal gezien de huidige inkomens afhankelijke verhoging duurder worden per maand dan de hypotheek lasten van een koophuis.
Door deze en enige notering bij het BKR kunnen wij geen hypotheek krijgen mits deze wordt verwijderd.

Ik verzoek u dan ook om het BKR opdracht te geven deze registratie [te wijzigen/door te halen/aan te passen] en binnen twee weken schriftelijk op deze brief te reageren.

U zou mij en ons gezin hiermee een grote dienst bewijzen.

Hoogachtend,

Naam
Adres
Tel. Nr

Reactie Incasso Bureau

Geachte heer ............,

Wij hebben uw mail in goede orde ontvangen en reageren graag als volgt.

Allereerst bedankt voor de duidelijk uiteenzetting van de situatie. Voor de vordering van ......... (toentertijd .........) betrof het een nog relatief laag saldo. Gezien dit saldo inmiddels al geruime tijd geleden geheel is voldaan hebben wij intern beraad of wij vanuit coulance overweging u (en uw gezin) tegemoet kunnen komen.

Na dit interne overleg is besloten om, vanuit coulance overweging, de negatieve A en 2 codering te verwijderen uit het BKR. Deze opdracht is reeds vanochtend aan het BKR gegeven en zal binnen 48uur verwerkt moeten zijn.

Wij gaan er vanuit u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en wensen u / jullie veel succes met het vinden van een nieuwe (koop) woning dan wel het verkrijgen van een hypotheek.

Met vriendelijke groet,

DUS BIJ DEZE DOE ER JULLIE VOORDEEL MEE, JE ZIET HET KAN ECHT.

Haasjd
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 aug 2014 07:58

Re: BKR A2 met succes binnen 24 uur verwijderd

Ongelezen bericht door Haasjd »

Beste Nijona,

Ontzettend bedankt voor deze tip. Ik zat in een soortgelijke situatie. En had nog 3 jaar BKR voor de boeg. Ik heb op basis van jouw voorbeeld ook een mailtje gestuurd. Bij mij ging het echter wel om een bedrag van 3000 euro. Ik heb me vanaf het moment dat er een betalingsregeling was ook altijd aan de afspraak gehouden en de laatste 1000 euro in 1 keer afgelost. Ik heb in mijn mail uitgelegd dat het een eenmalige fout was door omstandigheden en dat ik nu een vaste baan heb met een goed inkomen.

Binnen een week kreeg ik onderstaande reactie:

Wij hebben uw e-mail in goede orde ontvangen en berichten u als volgt.

****** is bereidt u tegemoet te komen met het verwijderen van de negatieve A2-codering bij Bureau Krediet Registratie, indien u een bewijsstuk kunt overleggen waaruit wij kunnen opmaken dat u bezig bent met het verkrijgen van een Hypotheek.
Dat kan een brief of e-mail zijn die u nog in u bezit heeft van uw hypotheekadviseur of mogelijke hypotheekverstrekker.

Er op vertrouwend u voldoende te hebben geïnformeerd en in afwachting op uw reactie.

Dus ik kan iedereen die in een soortgelijke situatie zit aanraden het ook te proberen.

Succes!!!

brigitta1980
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 aug 2014 21:49

Re: BKR A2 met succes binnen 24 uur verwijderd

Ongelezen bericht door brigitta1980 »

hoi haasjed,

ik zie jouw recente bericht. ik zit in hetzelfde schuitje. mag ik vragen welke instantie het betrof?

Noen
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 aug 2014 10:04

Re: BKR A2 met succes binnen 24 uur verwijderd

Ongelezen bericht door Noen »

Door dit bericht kreeg ik het idee om maar het zelfde te proberen. Ik zit namelijk nog 3 jaar vast aan een BKR registratie in verband met een krediet van 1.500,-. De registratie kwam door een uit de hand gelopen thuissituatie en een hoop gedoe er om heen.

Enfin, al geruime tijd heb ik echt wel mijn zaakjes op orde. Vaste baan, een goed inkomen, geen schulden, spaargeld, autotje etc. Maar ja, toch krijg ik geen hypotheek. Huren is voor mij een te dure optie daar ik door de inkomensgrens niet in aanmerking kom voor sociale huur en in mijn regio alleen voor gemiddeld 950 euro per maand vrije sector kan huren. Voor mij alleen is dat een te hoog maandbedrag.

Ik heb van de week contact opgenomen met de desbtreffende schuldeiser en mijn situatie uitgelegd. Na 1 bewijsstuk te moeten overleggen kreeg ik een positieve reactie terug. Zij hebben de opdracht gegeven aan het BKR om mijn registratie in zijn geheel te verwijderen. Naar verwachting zal het binnen 3 werkdagen verwerkt worden en kan ik met een opgelucht hart ademhalen en aankloppen bij diverse hypotheekverstrekkers.

Dus, mijn advies aan jullie; probeer het. Leg het verzoek neer bij de schuldeiser en wellicht kun je met een goed en duidelijk verhaal de BKR registratie laten verwijderen. Er is hoop!

birgit1s
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 apr 2016 17:36

Re: BKR A2 met succes binnen 24 uur verwijderd

Ongelezen bericht door birgit1s »

Hallo,

Wij zitten zelf ook in zo'n situatie.
Mijn vriend heeft in 2010 een lopend krediet bij ing afgesloten.
1e jaren heeft hij er wel aan afbetaald, alleen wegens omstandigheden (ziektewet, contract op werk niet verlengd vanwege bezuinigingen, bedrijfsongeval) had hij geen inkomen om aan zijn betalingsplicht te voldoen. Na dag het financieel weer goed ging, heeft hij gelijk weer betalingsregeling getroffen. Ing had het uit handen gegeven aan een deurwaarders kantoor, wij hebben nooit aanmaningen ontvangen. Anders hadden we veel eerder actie kunnen ondernemen. Na zelf veel bellen en doen met ing zijn we erachter gekomen wie het dossier heeft overgenomen. Gelijk met deurwaarders kantoor regeling getroffen. Sinds kort hebben we het hele bedrag in 1x afgelost. Pasgeleden bkr papieren opgevraagd met een registratie code a3. (Ze hebben nooit een brief gestuurd dat ze hem gaan aanmelden in het bkr) hij kan ook aantonen dat hij het toendertijd niet kon betalen. Al zo vaak met de ing aan de telefoon gezeten, na 10x doorverbonden te worden kan hij telkens zijn verhaal weer opnieuw uitleggen. Waar het ons om gaat is dat hij een a3 code heeft gekregen. Er is dus een bedrag van 250,- of meer afgeboekt. We hebben alles volledig terug betaald. Dit is ook bevestigd voor het deurwaarders kantoor. In feite is er dus niets afgeboekt want het is terug betaald, en zullen ze er helemaal geen a3 mogen opzetten, maar zullen ze het moeten wijzigen. + dat we nooit aanmaningen hebben ontvangen, anders hadden we veel eerder actie kunnen ondernemen. Nu wil ik ing een brief sturen met uitleg hoe het is ontstaan, met bewijs toevoegen dat hij het die tijd niet had kunnen betalen, + ze nooit brieven hebben verstuurd terwijl er 2 adressen bekent waren. Geven jullie mij veel kans dat ze de bkr gaan aanpassen of verwijderen? We willen zo graag op onszelf hebben het financiële hartstikke goed, kunnen veel lenen, vast contract, alleen dit houdt het tegen. Ook al bij hypotheekadviseurs geweest, maar alle deuren zijn gesloten met een a3 codering.
Heb ik kans van slagen?

Angele122
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 jun 2016 16:19

Re: BKR A2 met succes binnen 24 uur verwijderd

Ongelezen bericht door Angele122 »

Ik ben ongewenst genoteerd en dit heeft grote gevolgen gehad voor jaren. Bedankt voor je tip. Ik heb het ook geprobeerd op deze manier maar het is mij helaas niet gelukt. Ik heb het internet afgestruind op zoek naar oplossingen en ervaringen van anderen. Ik heb een maand geleden bkr-registratieverwijderen.nl [commerciële link door Moderatie verwijderd] benaderd met mijn probleem. Ze hebben mijn aanvraag in behandeling genomen om de notering weg te halen. Ik ben nu eindelijk een week registratie vrij. Ik heb een hyptoheek kunnen afsluiten op mijn eigen naam na heel veel getouwtrek en ellende. Ik hoop dat meer mensen geholpen kunnen worden met dit probleem.

stofzuigertje

Re: BKR A2 met succes binnen 24 uur verwijderd

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Registratie is verwijderd maar nog wel zichtbaar dat er iets was gedurende een aantal jaren....

Na verwijderen staat er geen schuld meer open maar wel een verleden.
Of je Hypo kunt krijgen hang af van schuldbedrag en verval termijn.

Dus wel een aantekening en met bewijs hoe deze schuld was een hypo aanvragen lijkt me 10 jaren na oplossen wel verstandig om niet
met onnodige kosten te komen zitten.
Ook weet de persoon die de hypo regelde of dit een probleem is en houd je de verkopers woning niet onnodig in spanning.

Vraag eerst eens of je en hoeveel Hypo je nu kunt krijgen met deze oude vervallen notering want dat zoekt makkelijker.
Ook weet je wat je eventueel kunt bieden en te dure woningen overslaan.

Zowel voor jou als de makelaar handig want als je maar €150.000,- kunt lenen is vooraf vragen of een huis van €165.000,- wil en kan zakken....
Dan voorkom je onnodig geloop zelf en van makelaar....

een vraag, een antwoord
Berichten: 706
Lid geworden op: 14 nov 2008 12:07

Re: BKR A2 met succes binnen 24 uur verwijderd

Ongelezen bericht door een vraag, een antwoord »

Wel erg uitgebreide reactie op spam ...........

john18
Berichten: 1749
Lid geworden op: 17 mar 2016 19:40

Re: BKR A2 met succes binnen 24 uur verwijderd

Ongelezen bericht door john18 »

een vraag, een antwoord schreef:Wel erg uitgebreide reactie op spam ...........
Inderdaad. Angele122 » 03 jun 2016 16:26 eerste en enigste bericht. Lijkt wel of die persoon is aangemeld voor alleen zijn site te promoten.
Wat mij overigens lijkt op oplichting. Je kunt alleen contact krijgen met mail. Er staat geen gegevens van adres of niks!

een vraag, een antwoord
Berichten: 706
Lid geworden op: 14 nov 2008 12:07

Re: BKR A2 met succes binnen 24 uur verwijderd

Ongelezen bericht door een vraag, een antwoord »

john18 schreef:
een vraag, een antwoord schreef:Wel erg uitgebreide reactie op spam ...........
Inderdaad. Angele122 » 03 jun 2016 16:26 eerste en enigste bericht. Lijkt wel of die persoon is aangemeld voor alleen zijn site te promoten.
Wat mij overigens lijkt op oplichting. Je kunt alleen contact krijgen met mail. Er staat geen gegevens van adres of niks!
Al op meerdere sites gespot, onder verschillende namen, boodschap altijd hetzelfde.

Gesloten