LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid

Hypotheek of hypotheekverstrekkers kan je hier bespreken.
Loulou22
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 mar 2013 09:52

Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid

Ongelezen bericht door Loulou22 »

Heb dringend jullie hulp nodig.
Mijn (nieuwe) schoonzus is al 5 jaar gescheiden van haar ex. Ze woont ook al 5 jaar alleen in een ander huurhuis. Probleem is dat ze niet van de hypotheek afkomt. Volgens de bank verdient haar ex te weinig om de hypotheek in zijn eentje voort te zetten, terwijl hij toch echt maandelijks de hypotheek in zijn geheel opbrengt. Dit komt omdat hij naast zijn 40-urige baan, een nulurencontract erbij heeft. De woning staat ook al 5 jaar te koop en ze zijn al ver in prijs gedaald, maar zonder enig resultaat. Excecutieverkoop gebeurt ook niet, omdat de hypotheek netjes iedere maand wordt betaald.

Mijn schoonzus heeft sinds een aantal maanden een nieuwe vriend (mijn broer) en ze zouden graag samen een ander huis kopen. Dit kan dus niet, omdat ze nog steeds de andere hypotheek op haar naam heeft staan. Ook is ze heel bang dat haar ex naar zijn vriendin in Thailand emigreert of simpelweg de hypotheek niet meer betaalt. De bank zal dan bij haar aankloppen. Met haar ex valt niet te praten, ze heeft zelfs de sleutel van het huis niet meer. Ook heeft ze niets meer van de woning en de jaaropgaaf van de bank krijgt ze ook niet voor de belastingaangifte, omdat deze maar 1x per jaar verstrekt wordt (aan haar ex).

Dit kan toch allemaal niet!!! Zou heel graag jullie advies willen, ik wil ze zo graag helpen, maar zou niet weten hoe. Geld voor een (gespecialiseerde) advocaat is er niet.
Laatst gewijzigd door Loulou22 op 25 mar 2013 21:58, 1 keer totaal gewijzigd.

Jantje7
Berichten: 984
Lid geworden op: 15 feb 2013 12:50

Re: Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid

Ongelezen bericht door Jantje7 »

Hieraan is helaas weinig te doen. Zelfs al was dit bij de scheiding ter spraken gekomen, ook dan had de bank zeer waarschijnlijk geen toestemming gegeven voor ontheffing van de hoofdelijke aansprakelijk heid.
De bank kijkt naar haar eigen belang. Beide zijn voor 100% hoofdelijk aansprakelijk, hiervan wil de bank niet af.
Huis verkopen en hypotheek aflossen is waarschijnlijk de enige oplossing.

Jantje

GJvdZ
Berichten: 7404
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid

Ongelezen bericht door GJvdZ »

Loulou22 schreef:Uitkopen doet/wil hij niet en daar is helaas ook niets over afgesproken in de scheidingsakte.
Dat kan hij ook niet, want hij krijgt geen hypotheek op zijn inkomen. De enige optie om van de hoofdelijke aansprakelijkheid af te komen is de boel t.e.a.b. te verkopen en de restschuld voor lief nemen. Niks aan te doen (dat is 1 van de gevolgen van het beeindigen van een relatie tussen 2 personen).

olaf79
Berichten: 8271
Lid geworden op: 17 okt 2011 23:53

Re: Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid

Ongelezen bericht door olaf79 »

Je bent mede eigenaar van het huis. Als jij wil dat de bank jou een jaaropgave stuurt, moet de bank dat gewoon doen. Je kunt het beste een advocaat in de arm nemen, het verhaal is waarschijnlijk te ingewikkeld om hier zomaar even op een consumentenforum advies over in te winnen.

WilWil
Berichten: 279
Lid geworden op: 26 dec 2009 14:08

Re: Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid

Ongelezen bericht door WilWil »

Als geen van beiden het huis kunnen of willen betalen dan dient het huis verkocht te worden. Wil de ex hier niet aan meewerken dan kun je via de rechtbank vervangende toestemming vragen. Schakel hiervoor een gespecialiseerde advocaat in, hij/zij kan je informeren over de mogelijkheden.

Loulou22
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 mar 2013 09:52

Re: Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid

Ongelezen bericht door Loulou22 »

Bedankt voor jullie reacties. Verkopen wordt waarschijnlijk lastig, omdat haar ex niet zo nodig uit de woning hoeft. Geld voor een (gespecialiseerde) advocaat is er niet. Ben bang dat ze volledig is overgeleverd aan de grillen van haar ex...

bprosman
Berichten: 9935
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid

Ongelezen bericht door bprosman »

Ben bang dat ze volledig is overgeleverd aan de grillen van haar ex...
Zij kan dit ook voor de rechter brengen.

Gesloten