Veel sekswerkers krijgen geen hypotheek

Hypotheek of hypotheekverstrekkers kan je hier bespreken.
Prutskast
Berichten: 7
Lid geworden op: 07 jul 2016 03:40

Re: Veel sekswerkers krijgen geen hypotheek

Ongelezen bericht door Prutskast »

Het probleem is niet de banken eerlijk gezegd, het is de wet aan waaraan de banken moeten voldoen. En die zorgt ervoor dat banken super paniekerig aan het doen zijn, aansturen op zoveel mogelijk met pin betalen, electronisch en zelfs brieven naar klanten of leden schrijven met neem minder contant geld op. Hier in Zuid-europa staat op iedere hoek van de straat teminste 3 pinautomaten en hier kan je op ieder moment gewoon contant geld ophalen wanneer je maar wilt. Ik vindt dat Nederland doorslaat.

Ik heb genoeg klanten die aan een inkomen van 15k in de maand zitten en wel degelijk een huis of een luxe auto kunnen kopen ervan. Het is gewoon goed en gedisciplineerd in deze business aan de slag gaan. Maar je ontkomt er niet aan dat je ook contante betalingen moet nemen en het is gewoon een wettig betaalmiddel. Als de bank dat niet accepteert, nou ja er zijn naar mijn weten gewoon voldoende alternatieven dan de boerenbank alleen. Je bent ook niet verplicht om een bank in NL alleen te hanteren.

Als je alles gewoon documenteert, is er niet zoveel aan de hand. En in duitsland bijv. is sekswerk wel gewoon legaal in de zin dat je indirect ook opbouwt voor je eigen pensioen. Ik doe met regelmaat vergunningen voor seksbedrijven, afgelopen jaar ruim 5 escort bedrijven, 1x erotische club, 1x massage salon en 1 privehuis geholpen daarmee en met succes. Zolang je business plan gewoon goed in elkaar steekt en je je ook houdt aan je eigen bedrijfsplan is er niet zoveel aan de hand. Als je een controle krijgt is het spreekwoordelijk even met de voeten omhoog of met de billen bloot, maar erna laten ze je ook met rust.

Het wordt verdacht als je zonder opgaaf of zonder enige (geldige) reden contant blijft storten. De bank kan daar aanzienlijk voor beboet worden en die kijken wel uit. Ik vindt het jammer dat de nederlandse overheid zo door aan het slaan is in dit alles. Cash geld zal blijven bestaan. En als men het ook maar in het hoofd haald het eruit te halen dan breekt de pleuris binnen europa uit.

Kokka1
Berichten: 398
Lid geworden op: 23 jul 2011 23:32

Re: Veel sekswerkers krijgen geen hypotheek

Ongelezen bericht door Kokka1 »

je wordt als sexwerker gewoon genaaid.
Het is natuurlijk super oneerlijk als je aan de ene kant het werk legaal maakt, maar dan aan de andere kant hun het deelnemen aan de maatschappij onmogelijk maakt. Het is voor de belastingdienst ook niet te controleren of een sexwerker al zijn of haar inkomsten netjes opgeeft. er wordt niet gewerkt met facturen, en de namen van klanten zijn niet bekend.
de berekening die je prutskast maakt is natuurlijk onrealistisch, als je 150.000 euro per jaar verdient gaat er een heel groot deel naar de belasting. dan heb je natuurlijk nog steeds een heel mooi inkomen, maar daar leven de mensen ook naar. Zeker als je als prostituee ben moet je toch een beetje knap voor de dag komen. anders ga je die 150.000 per jaar niet halen.

Moneyman
Berichten: 30036
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Veel sekswerkers krijgen geen hypotheek

Ongelezen bericht door Moneyman »

Prutskast schreef:
22 dec 2022 01:33
Als je een controle krijgt is het spreekwoordelijk even met de voeten omhoog of met de billen bloot, maar erna laten ze je ook met rust.
Is dat dan omkoperij, chantage of betaling in natura? :D

Plaats reactie