LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] vermeende broodfokker

Bespreek alle vormen van illegale handel in dieren hier.
rottweiler
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 apr 2008 20:10

vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door rottweiler »

ik ben op zoek naar mensen die via marktplaats een puppy hebben gekocht.
bij zijn advertenties (medio december 2007) stond een telefoon nummer uit tilburg.
tevens garrandeerde hij dat al de puppys onder toezicht stonden van de dierenkliniek en dat ze een stamboom hadden.

hij adverteert nu onder een andere naam met een ander telefoon nummer.
ik heb van verschillende mensen verschrikkelijke verhalen gehoord over deze man.
onze puppy komt hier ook vandaan en is gelukkig gezond alleen de stamboom laat op zich wachten(die komt gewoon niet meer)
ondanks dat wij geluk hebben gehad heb ik er een heel naar gevoel over dat deze man gewoon doorgaat met zijn vuile handel.
ik vraag dan ook of er iemand is die mij meer informatie kan geven over deze man want ik laat het er niet bij zitten en ga wanneer ik voldoende bewijs heb hier serieus werk van maken.
en mocht ik het mis hebben en is deze man toch een eerlijke fokker laat het dan ook weten.

groetjes

poeria
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 apr 2008 20:28

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door poeria »

Wij hebben uw advertentie van 21 april gelezen en wij willen graag over deze kwestie met elkaar praten.

Wilt u contact met ons opnemen via een PB?
Laatst gewijzigd door Radar op 30 dec 2013 13:00, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Reden voor wijziging: Vermelden persoonsgegeven

Sam Stam
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 jul 2008 16:09

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door Sam Stam »

Ik heb bij deze man ook een hond (chihuahua) gekocht. Het zou om een mini chihuahua gaan met stamboom. Het bleek dus uiteindelijk dat het niet om een mini ging en de stamboom bleek waardeloos. Ben nog in onderhandeling. Afhankelijk hiervan zal ik deze post bijwerken.

nadine&thomas
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 aug 2008 09:20

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door nadine&thomas »

wij hebben een maand geleden ook een pup gekocht bij de kennel op de lusthoven. Toen wij aankwamen bij een grote boerderij, moesten we met een man doorrijden naar de kennel. (20 kilometer verderop) Wij kregen de pup te zien(rottweiler) hij leek gezond. Het paspoort was niet meteen aanwezig, deze zou opgestuurd worden. We namen de hond mee naar huis. Thuis aangekomen zagen we dat hij onder de vlooien zat en ook had hij wormen. Wij hebben een kuurtje gehaald voor onze pup en er was (nog) niks aan de hand. Een week later kreeg de pup hele erge diaree. We zijn naar de dierenarts geweest en het bleek dat hij giarda (parasieten) had. Hij was hierdoor erg vermagerd, maar zou er weer boven op komen. Tot een paar dagen geleden. Onze pup kreeg last van aanvallen. Tijdens de aanvallen begon hij te schuimbekken, plaste en poepte zich onder en was totaal niet meer aanwezig. Wij weer naar de dierenarst. Ze wisten niet zo goed was het kon zijn. Na grondig onderzoek constateerde de dierenarst dat hij hondenziekte had. Een ziekte waar de meeste pups aan overlijden. in het begin kon het hondje de aanvallen aan, omdat ze niet zo lang duurde. Tot gister avond. De hond kwam niet meer uit zijn aanval (het duurde 4 uur lang) hij was bang voor ons, blafte naar niks en heeft uit angst mijn vriend gebeten. De hond was niet meer bij zinnen te brengen en was niet meer te redden en we moesten hem in laten slapen. Ik wil aan iedereen die ook zoiets meegemaakt heeft bij deze kennel vragen, contact op te nemen met mij

Is er een manier om deze vreselijke handel te stoppen!!!??
weet iemand wat voor stappen ik kan nemen tegen deze mensen, of wat de mogelijkheden zijn???

groetjes nadine & thomas
Laatst gewijzigd door Radar op 30 dec 2013 11:50, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Reden voor wijziging: Vermelden persoonsgegeven

Margrietverhulst
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 okt 2008 18:18

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door Margrietverhulst »

Een jaartje of 8 geleden kochten wij een bordercollie. Het beestje had epilepsie. Omdat hij te kennen gaf niets met honden op te hebben, hebben wij hem nadien nog een paar keer gebeld om tot een oplossing te komen.
Nu, na 8 jaar, durfden we het eindelijk aan toch een bordercollie aan te schaffen, maar vanzelfsprekend niet daar. Mijn man is vandaag jarig en dus ben ik er vandaag heen geweest. De locatie was een verassing, want die wilde men niet prijs geven. We troffen elkaar dus bij een café en daar moest ik achter een zekere heer aanrijden.
Wat bleek: het was dezelfde man, Ik kon wel door de grond zakken! Hij zei meteen dat hij mijn man gesproken had, dat hij wist waar ik woonde (nogal dreigend) en dat hij mijn man bewust niet verteld had dat hij die middag nog gebeten was door de moeder hond. Hij legde me uit dat ma nogal agressief was en dat mijn man er prijs op stelde dat ik die hond zou ontmoeten. Hij gooide het hok open, maar ik stond daar met mijn kinderen van 6 en 7 jaar en was erg bang. Mijn kinderen gingen vlug terug de auto in. Het erge van de zaak was, dat HIJ wist wie IK was en daarom liet hij me opdraven. Mijn man heeft hem destijds n.l. meerdere malen gebeld i.v.m. een oplossing voor de zieke puppy, die niet geboden werd. Dit leek zijn genoegdoening.
Uit het hok kwam alleen gegrom en de pups werden op de grond buiten neergezet, waar ze plat op de grond bleven liggen. Eéntje zag een afvoerbuis en probeerde er angstig in te kruipen. De vacht was vies en geel. Het waren geenszins de pups uit de advertentie. Ik zal het makkelijk voor je maken, want je wilt ze niet. Waarop ik enkel "nee" kon uitbrengen. Ik heb meteen mijn man gebeld en het verhaal gedaan. Niemand mag daar op die plek in Poppel komen. Het is aan het zicht onttrokken. Ik heb nog de dierenarts gebeld en zij zei dat ze niet wist dat de man praktijken had, maar ze wist wel dat er geblaf van die plek kwam. Toen [naam verwijderd door moderator] vroeg of hij de moeder hond mocht zien, was de enige reactie dat het 100 euro extra zou kosten vanwege te nemen moeite. Dit maal heeft hij een uitzondering gemaakt. Ik trek me niets aan van de dreigende taal dat hij weet waar ik woon. Hij wist wie ik was, want [naam verwijderd door moderator] is geen veelvoorkomende naam. Ik wist niet wie hij was en dus was ik geschokt. Hij heeft zijn moment gehad zullen we maar denken..... Mijn hart brak toen ik de toestanden daar zag. Niks wit vachtje zoals op de Internet/Marktplaats foto's.....
Laatst gewijzigd door Radar op 30 dec 2013 11:59, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Reden voor wijziging: Vermelden persoonlijke gegevens

pascal de valk
Berichten: 13
Lid geworden op: 05 nov 2008 20:42

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door pascal de valk »

beste mensen,

ook ik heb een hondje gekocht.
Heb enkel mijn vrhaal als nieuw onderwerp geschreven en had dat beter hier onder kunnen doen.

Ik zou graag willen weten of jullie al iets meer bekend is over hoe we die fokker kunnen stoppen...?

En of wat jullie zoal voor plannen hebben of er al aan gedaan hebben?

jullie kunnen mij ook een PB sturen.
Laatst gewijzigd door Radar op 30 dec 2013 11:51, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Reden voor wijziging: Vermelden persoonlijk gegeven

bully33
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 jan 2009 14:07

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door bully33 »

Hey,

Ik vind alle berichten over broodfokkers maar verontrustend.
Ik ben op zoek naar een Franse Bulldog en kwam via marktplaats op deze advertentie uit:

Te koop: zeer mooie franse bulldog pups. Door ons zelf gefokt, dus moeder aanwezig.
De kleur van de pups is fawn / bont en gestroomd. Met gezondheidsverklaring.
Voor alle informatie bel gerust.

Ik ben bij deze mensen langs geweest. Ik vroep me af of deze mensen dan ook wel te vertrouwen zijn aangezien ze eerder al met meer honden gefokt hebben. Ze deden net of de dieren in huiselijke kring verzorg waren terwijl hij het nestje buiten had liggen. Hij liet ons het verblijf en de moeder niet zien. Alleen de puppie die we echter niet aan mochten raken. Hij praatte heel kil over de honden en zei dat hij het echt voor de handel deed. Aan socialisatie deden ze niets. Al denk ik niet dast dit voor een pup van 6 weken veel uit maakt.
kan iemand mij vertellen of deze man te vertrouwen is?!!
Laatst gewijzigd door Radar op 30 dec 2013 12:00, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Reden voor wijziging: Vermelden persoonlijke gegevens

rottie
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 jan 2009 15:19

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door rottie »

Heej Bully

Eigenlijk lijkt het me heel simpel, niet vertrouwen. Als je de ouders al niet mag zien is het riskant. Aan een van de ouders kun je zien hoe je hondje ongeveer zal worden, vrolijk, waaks angstig enz. Wij hebben van onze pup de moeder gezien, en terwijl wij met haar pup in onze hand liepen deed ze heel vrolijk en lief, geen enkel spoor van agressie. Ook aan de behuizing van de honden kun je zien of de dieren met liefde worden gehouden of zomaar gewoon honden houden. Persoonlijk zou ik geen hondje kopen daar. Wees geduldig en heb geen haast. Kijk goed rond. Je kan beter even wachten dan dat je gehaast een beslissing neemt waar je over een jaar spijt van krijgt, of nog eerder. Wij hebben die fout ook eens gemaakt in onze beginjaren met rottweilers. Inmiddels hebben we 25 jaar rottweilers en toch stinken we er bijna in. Zie mijn berichtje. Kijk goed uit wat je doet.

Sterkte en succes.
Ans

Scooby31
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 jan 2009 23:51

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door Scooby31 »

Hoi, wij zijn klaar met onze ''vriend''.
Wil dit toch nog ff kwijt

In Juli 2000 gingen we op zoek naar een pup
Grote vraag was, wat willen we.

De keuze was gevallen voor een Schotse Collie (Lassie)
We gingen op zoek en kwamen via de gouden gids bij de ''fokker''

Ik belde ff en kon op zondag gewoon terecht
We gingen kijken en zagen op de weg al honden lopen :shock:

Toch naar binnen gegaan en vriendelijk ontvangen en werden gewezen op de onderkomens van de pups die te koop waren.

Na een korte rondleiding kwamen we in een bijkeuken met een doos waar 4 pups in zaten

Raar genoeg waren dit 4 verschillende rassen en eentje stak erboven uit en daar is onze keuze toen op gevallen.

We waren meteen verkocht door de zielige ogen en hebben toen een aanbetaling gedaan van toen 25,- gld.

We hadden alle inentingen en papieren gezien en alles was in onze ogen oke.

Voor de zekerheid zijn we naar een plaatselijke dierenwinkel geweest en die heeft ons toen geadviseerd om er vanaf te zien omdat deze ''fokker'' een zeer slechte naam had/heeft.

Maarja we hadden het koppie gezien en helemaal verliefd dus hebben hem de dag erop opgehald met paspoort en inentingen.

De dag erop naar de dierenarts gebracht voor onderzoek en is daar 2 weken geweest.
In de tussentijd gebeld en die zei dat als de pup zou overlijden we een nieuwe konden ophalen.

Natuurlijk hebben we er alles aan gedaan om de pup te redden.
De dierenarts zei na 2 weken dat we hem beter in konden laten slapen want de diagnose was PARVO.

Een nachtje over geslapen en toen we voor de laatste keer naar hem gingen kijken stond ie te kwispelen en ons aan te kijken wanneer ie mee mocht.

Natuurlijk waren we zeer blij en is alles weer goed gekomen.
De rekening van de dierenarts hebben we opgestuurd maar niks van gehoord.

Paar keer gebeld en hij zei dat ie ons tegemoet zou komen.
We waren al blij genoeg dat Jaro het overleefd had en hebben het laten rusten.

De pup was 750,- gld.
De rekening van de dierenarts was 800,- gld.

Hij is alle gld/euro's waard en zouden nooit zonder hem kunnen.
Inmiddels bijna 9 jaar en zo gezond als een vis.

De inentingen waren vals en door een kwakzalver gedaan
Geboren: 23-04-2000
De eerste inenting is gebeurd op 27-06-2000

Naar onze mening te laat.
De volgende inenting stond gepland (in paspoort) op 9-2000

We zullen nooit meer zomaar een pup bij een fokker kopen.
alleen vinden we het te gek dat hij anno 2008/2009 nog steeds bezig is
Laatst gewijzigd door Radar op 30 dec 2013 12:02, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Reden voor wijziging: Ongefundeerde uitspraak

Dogolover
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 apr 2009 00:25

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door Dogolover »

In 1999 hadden wij besloten om een hondje te nemen.
Vrienden va ons hadden een hondje gehaald bij een kennel.
Wij zijn bij deze zelfde kennel gaan kijken en namen ook een pup mee.
Voor deze hond hebben wij 2000 gulden betaald en volgens de heer zat er een officiele stamboom bij de hond en zou deze later per post verstuurd worden.
Het hondje hadden wij in april 1999 gekocht en september 1999 hadden wij nog steeds geen stamboom binnen.
Een paar keer gebeld en nee hoor, geen probleem, hij zou zo snel mogelijk worden opgestuurd.
In oktober 1999 kregen wij dan eindelijk de stamboom, maar er stond een hele andere naam op dan dat wij de hond hadden gegeven.
Wij hebben deze stamboom na laten kijken door iemand van de Raad van Beheer en deze stamboom bleek waardeloos te zijn.
Kortom, een hoop geld voor een hond betaald zonder stamboom!
Ik heb toen telefonisch contact opgenomen om hem hiermee te confronteren en hij begon al lachend zijn verhaal met of ik wel zeker wist dat ik die hond bij hem gekocht had.
Uiteinelijk zei hij dat wij ons geld terug konden krijgen maar dan wilde hij de hond terug.
Een hond, die wij al 6 maanden hadden en stapelgek op waren, het is toch geen kledingstuk wat je even terugbrengt!!
Ik heb hem ook duidelijk gemaakt dat ik dat zeker niet van plan was en dat ik hem overal zwart zou maken waar ik maar kon.
Hierop begon hij te lachen en zei dat er toch wel mensen waren die bij hem honden kwamen kopen.
Uiteindelijk heb ik de verbinding verbroken.
De desbetreffende hond leeft inmiddels niet meer. deze is op vierjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker.
Later heb ik van meerdere mensen gehoord die daar een hondje hadden gekocht dat de honden ziek waren, na enkele weken overleden en een enkele die een hond had gekocht die op een dag helemaal doorgedraaid is zodat het niet vervantwoord was om deze hond nog rond te laten lopen.
Het verbaasd mij dat deze man dus blijkbaar nog steeds ongestraft honden kan verkopen.
Is er dan geen enkele instantie die hier iets tegen kan doen?
Laatst gewijzigd door Radar op 30 dec 2013 11:54, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Reden voor wijziging: Vermelden persoonlijk gegeven

Soraya
Berichten: 501
Lid geworden op: 08 feb 2006 15:04

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door Soraya »

Een groot stuk ligt bij de kopers zelf, je moet je van te voren er in verdiepen, en dan bespaar je jezelf al veel leed.

Veel mensen denken te helpen als ze een "zielig" diertje verkopen, maar zo stimuleren ze de broodfokker gewoon om door te gaan.

Hoe minder de broodfokkers kunnen verkopen, hoe eerder het kwartje ook voor hun zal gelden.

Dat is op het moment het enigste dat er tegen gedaan kan worden.

AEMLB
Berichten: 21
Lid geworden op: 14 apr 2010 16:25

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door AEMLB »

Op ons rottweilerforum waarschuwen wij altijd voor dit soort praktijken maar zolang de mens er geen 1000 euro voor over heeft kunnen wij schreeuwen wat wij willen. Je koopt pas een echte rottweiler voor 1000 euro bij mensen die lid zijn van de NRC. Voor elk ras geldt koop het via de rasvereniging dan weet je bijna zeker dat je goed zit. Koop nooit een hond via MP!
Laatst gewijzigd door Radar op 30 dec 2013 13:01, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Reden voor wijziging: Ongefundeerde uitspraken

hettie41
Berichten: 5
Lid geworden op: 01 mei 2010 16:52

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door hettie41 »

hallo,

ik ben het er dus niet mee eens dat er slchte honden worden verkocht/
ik heb in 1994 een newfoundlander pup bij hem gekocht.
mijn newfy was heel lief, gezond en heel speels.
ook toen ik hem mee naar huis heb genomen heeft ie de lange weg naar huis helemaal niets gedaan. niet over gegeven en geen diaree.
alleen zijn normale behoefte toen we stopten om haar uit telaten.
mijn newfoundlander is 11 jaar geworden en ik heb er echt waar een hele goede hond aan gehad. Ben nu ook weer er naartoe gegaan om daar een nieuwe newfy te halen. Ik heb dat vertrouwen wel in hem.

oke je hoort hier natuurlijk alleen de verhalen die niet goed zijn. maar waar zijn de mensen die wel een pup of hond hebben en wel tevreden zijn?
die mogen ook weleens hun verhaal hier schrijven. En niet alleen negatieve verhalen. Bij elke fokker is wel eens iets.

ik heb nu een maltezer gekocht bij een erkende fokker.
en die heeft een verlamt achter kant. sleept de benen over de grond.
en die fokker zei breng haar maar terug dan krijg je een andere.
dat bedoel ik ook bij een erkende fokker kan het fout gaan.

groetjes hettie
Laatst gewijzigd door Radar op 30 dec 2013 13:03, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Reden voor wijziging: Vermelden persoonsgegeven

hettie41
Berichten: 5
Lid geworden op: 01 mei 2010 16:52

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door hettie41 »

wat ik er nog even aan toe wil voegen,
ik heb er dus wel een stamboom bij gekregen. werd gewoon per post opgestuurd.
en heb ook een keurings rapport laten doen en toen kwam ze met de hoogste score eruit.

ik mis mijn newfy elke dag, maar weet dat ze een heel goed leven bij mij heeft gehad.

hettie

janamba10
Berichten: 27
Lid geworden op: 13 sep 2009 11:41

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door janamba10 »

Hetty41; de moederhond van de pups die je daar gekocht hebt is vast ook heel blij dat ze haar hele leven in een schuur pups heeft moeten werpen (misschien wel in oost europa) en dat zij nooit liefde en aandacht en medische zorg heeft gehad en waarschijnlijk gedumpt is toen ze te oud was om pups te krijgen. Zeker even niet aan gedacht?!
Zucht. :roll:

JJ1983
Berichten: 66
Lid geworden op: 09 nov 2009 00:35

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door JJ1983 »

Even off-topic, maar wel belangrijk. Ik heb nu al een aantal keer gelezen dat mensen op Marktplaats beginnen met de zoektocht naar een hond.

Wanneer je tegen broodfok bent, is Marktplaats geen goed startpunt! Begin bij de fokvereniging van het betreffende ras, die kunnen je doorverwijzen naar betrouwbare en erkende fokkers.

Ook zijn er vaak per ras fora op internet te vinden, waar mensen je ook kunnen doorverwijzen naar fokkers die als 'goed' te boek staan.

Veel succes met jullie zaak tegen deze vermeende broodfokker.

taquine
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 mei 2010 15:57

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door taquine »

Wat ik mij in gemoede afvraag, is waarom er nog steeds mensen zijn die een door hun gewenst hondje niet bij een erkende fokker halen.
Uiteraard is dat i.v.m. dekgeld, kosten voor een verantwoorde zorg, het premium voer, bij het spenen gebruik maken van niet bepaald goedkope geitenmelkpoeder, de vaccinaties, het ontwormen etc. duurder dan bij zo maar een adres.
Maar als je daarmee een hond krijgt zonder problemen, goed gesocialiseerd en waarvan je in principe JARENLANG plezier hebt omdat de karaktereigenschappen van zo'n hondje bij een goede fokker door vererving bekend zijn, zou ik zeggen: spaar dan nog maar even door, als de prijs teveel is voor je budget.
Je krijgt er wel kwaliteit voor terug!

En als je liever goedkoper uit wil zijn en een kruising geen bezwaar is, GA DAN NAAR EEN DIERENASIEL. Daar vind je een gezonde, gesteriliseerde/gecastreerde hond, gevaccineerd en ontwormd en nagekeken door een dierenarts.
Ook dat kost geld, maar door donaties is dat -moeizaam- mogelijk!
En... de asiels zitten tjokvol dieren die smachten naar een warm nest!

Laat iedereen gewaarschuwd zijn voor hondenwinkels en zgn. fokkers

hettie41
Berichten: 5
Lid geworden op: 01 mei 2010 16:52

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door hettie41 »

hoi janabama,

ik ben het helemaal met je eens. de moeder zal wel helemaal door gefokt zijn, maar ik wilde alleen maar zeggen dat ik een hele goede pup heb gehad.
niet ziek en vreselijk lief.
maar laten we wel wezen, ik wil heel graag een newfy, maar heb het geld niet om dat bij een erkende fokker te kopen omdat ze daar voor een pup 1250,- tot 1600,- euro vragen. Ik ben een alleenstaande moeder en als ik een newfy kan kopen voor een stuk minder dan ga je wel twijfelen toch! je wilt toch graag zo'n hond? waarom moeten de honden bij een erkende fokker dan zo duur zijn?
ja ivm entingen en stamboom ed.

nou ik heb dat geld niet en zoek ik toch een goedkopere hond en dan weet ik dat ik er tenminste 1 gered heb want bij mij zal de newfy een heel goed tehuis krijgen. dat weet ik zeker.

janamba10
Berichten: 27
Lid geworden op: 13 sep 2009 11:41

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door janamba10 »

Sorry, maar je hebt geen dier gered, je hebt juist de handel in stand gehouden. Dus omdat jij perse een bepaald ras wilt moet een dier daar maar voor lijden?
Neem gewoon een dier uit het asiel, dan doe je iets goeds.

hettie41
Berichten: 5
Lid geworden op: 01 mei 2010 16:52

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door hettie41 »

ik vind van wel, want de andere hondjes gaan wellicht dood.
die van mij is 11 jaar geworden, was kern gezond, en harstikke lief.
toen ik de hond kocht was de moeder en de vader erbij. En alles zag er goed uit.
dus ik heb geen problemen gehad met mijn hond. ik lees hier pas over .. een broodfokker is, toen ik mijn pup kocht wist ik dat niet en heb het ook niet achter hem gezocht.
dus in mijn ogen heb ik dus een gezonde pup gered.

Gesloten