LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Hooyer uit Harskamp

Bespreek alle vormen van illegale handel in dieren hier.
Joan.H
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 aug 2007 16:15

Hooyer uit Harskamp

Ongelezen bericht door Joan.H » 28 aug 2007 16:40

Ik zal iedereen afraden om nooit een hond van Hooyer te kopen.
Hij fokt maar raak, verkoopt zieke hondjes en geeft zelfs valse afstammingspapieren mee.
Ik ken al een paar mensen die bij hem een kruising labrador X ridgeback hebben gekocht en sommige werden niet ouder dan een paar maanden.
Deze man is een broodfokker en een oplichter en zeker geen dierenliefhebber, hij fokt soms ook honden met stamboom maar meestal zonder of kruisingen.
Bij de stamboomloze rashonden geeft hij dan een kopie van de stambomen van de zogenaamde ouder dieren mee om zo de indruk te wekken dat hij netjes te werk gaat maar hij gebruikt een kopie van een kopie en heeft daar in zitten knoeien !!!
Ik ken een recent geval waarbij hij de de stamboom van een ridgeback reu heeft gebruikt die al 2 jaar geleden is overleden en deze hond is zelfs nooit van hem is geweest.
Er zijn hiervan al meldingen gedaan bij bepaalde instanties maar nog steeds fokt en knoeit deze man maar raak.
Hij is regelmatig op marktplaats te vinden.

eipep
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 feb 2006 20:01

Re: Hooyer uit Harskamp

Ongelezen bericht door eipep » 13 dec 2007 12:45

Hoi Joan, ik zoek mensen die willen helpen om dit een halt toe te roepen, maar dat kan alleen als ik meerdere mensen ken die een "verkeerde' pup hebben gekocht daar. Wie kan me helpen?

odie1
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 feb 2008 22:54

Re: Hooyer uit Harskamp

Ongelezen bericht door odie1 » 13 feb 2008 23:00

:twisted: Deze man is dus nu onder de naam Bertus aan het verkopen. Hij leest blijkbaar ook want nu staat er ineens een meisje op de foto.
Maar wat kan je nu doen aan dit soort praktijken ?
Ik zelf ben ook opzoek naar een puppy en wil het niet bij dit soort fokkers vandaan hebben. hebben jullie misschien tips ?

eerlijk11
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 mar 2008 09:52

Re: Hooyer uit Harskamp

Ongelezen bericht door eerlijk11 » 11 mar 2008 10:21

Vorige week stond er een labrador x ridgeback te koop bij de heer Hooyer uit Harskamp, een zogenaamde herplaatser. Ik ben wezen kijken maar vond de pup van 13 weken te terughoudend naar mensen toe, ook waren de entingen niet in orde ( had er pas 1 gehad ) al met al vertrouwde ik het zaakje niet en heb besloten de pup niet te kopen.
Thuis aan het googleën gegaan en daar bleek mijn gevoel juist.
Mijn dank hiervoor, die er een stukje over geschreven hebben, is groot.
Dat deze man een broodfokker is, is vrij duidelijk, hij heeft op dit moment weer een nestje berner sennen pups te koop staan op marktplaats. De foto van de pup is bijna altijd op een trampoline gemaakt, maar deze man heeft géén jonge kinderen, hooguit een dochter uit Wekerom die ook zijn belangen behartigt.
Ik heb niets tegen broodfok, maar zorg er dan voor dat de pups gezond zijn, de entingen en ontwormingen op tijd hebben gehad en goed gesocialiseerd zijn.

jeweethet
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 mar 2008 20:49

Re: Hooyer uit Harskamp

Ongelezen bericht door jeweethet » 19 mar 2008 20:56

Dit geld trouwens niet alleen voor pups die ze verkopen maar ook
voor hun paarden. We hebben er ooit een paard gekocht die ook niet
in orde bleek te zijn. Ik denk dat je daar gewoon helemaal niets moet kopen.Het is maar ter informatie maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. :cry:

jonok
Berichten: 6
Lid geworden op: 16 sep 2008 22:35

Re: Hooyer uit Harskamp

Ongelezen bericht door jonok » 20 sep 2008 23:06

Helaas hebben wij (zonder dit te weten natuurlijk) ook een pup daar vandaan. Hij heeft erg problemen met ontlasting..is nooit normaal geweest zoalng we hem hebben en afgelopen week al 3x bij dierenarts geweest. Maandag wordt ontlasting opgestuurd...oh had ik dit forum maar eerder gelezen...Maar ...arme hondjes...heb zo met ze te doen. Hoop eigenlijk te achterhalen waar broertjes en zusjes van onze pup zijn en hoe het hun vergaat.

silam
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 jan 2009 09:45

Re: Hooyer uit Harskamp

Ongelezen bericht door silam » 30 jan 2009 13:18

Hallo,
Ook wij hebben (inderdaad zonder het te weten :? ) een pup gekocht in Harskamp bij de heer Hooijer. Wij hebben haar gekocht in april 2008 en is een kruising tussen een rhodesian ridgeback en een labrador. Wij hebben al problemen met haar ontlasting sinds dat we haar hebben. Van alles geprobeerd dierenarts in en uit maar niets hielp :( . We zijn nu overgestapt op diepvriesvoeding van Rhodi en dat lijkt te helpen. Ben alleen benieuwd of er meer mensen zijn die hun pup daar gekocht hebben en daar problemen mee hebben. Een ding is zeker, wij zullen de volgende keer beter informeren en goed het internet afstruinen :wink: . Verder is ze een hond met een heel lief karakter (is natuurlijk ook heel belangrijk) maar ze was totaal niet gesocialiseerd. Ben benieuwd of er meer mensen zijn die zich erkennen in ons probleem

feda
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 aug 2010 21:08

Re: Hooyer uit Harskamp

Ongelezen bericht door feda » 23 aug 2010 21:21

In april kochten wij een Duitse herder pup bij de heer Hooijer in Harskamp. De eerste maanden waren er grote problemen met haar ontlasting, veel aan de diarree, veel te mager blijven etc. Ze bleek een ernstige giardia-besmetting te hebben en heeft verschillende panacur-kuren gehad en nu gaat het eindelijk beter. Omdat ze erg slecht loopt hebben we foto's van haar heupen laten maken en ze blijkt HD te hebben. Het is een geweldige hond en we zullen er alles aan doen om, voor zover dan mogelijk is, ervoor te zorgen dat ze er zo min mogelijk last van krijgt.
Onze vraag is eigenlijk of ook anderen ervaringen hebben met de Duitse herder pups van de heer Hooijer. Wij schrokken nl. nogal van de berichten op deze site over zijn rhodesian ridgbacks in het verleden.


jacomina
Berichten: 2
Lid geworden op: 05 apr 2011 09:14

Re: Hooyer uit Harskamp

Ongelezen bericht door jacomina » 05 apr 2011 10:08

hallo, wij hebben in november een pup gekocht in harskamp. Nu weten we niet of dit bij hooijer is geweest. Maar we zin nogal aan het spitten en het ziet ernaar uit dat dit wel bij de desbetreffende man is geweest. Maar zij had ook erg veel last van diaree en heel veel wormen. tevens was ze erg mager en bang toen we haar meenamen (Maar we dachten dat dit kwam omdat we ineens met ons 4ren kwamen kijken).
Ze is nu ong. 7 maand oud en begint wat raar te lopen met haar rechter achterpoot.
Ik krijg ineens de kriebels, als ik nl de berichten lees.Ze heeft vanaf het begin eigenlijk alwel dat ze een beetje moeilijk opstaat, maar begin daar nu een beetje zorgen over te maken. En ze schudt nogal met haar achterkant waarom wij geregeld lachten zodat het leek of ze een slag in de kont had. We hebben toen wel gevraagd of de ouders hd hadden, maar dit was niet het geval. Ze hadden zelfs zeer goede papieren. En Stom maar we hebben de man geloofd en niet naar de papieren gevraagd.Ook hebben we toen aan de man gevraagd, als er wat is met de hond? nou hij gaf ons als antwoord dat hij dan niet ineens vertrokken zou zijn, dus wij dachten dat zeg je niet als ze niet goed zijn. Wel had ik (later) de kennel waar de vader weg kwam gebeld en ze zeiden dat de reu wel bestond,maar meer wilden ze er niet over kwijt. dus nam dat mijn toenmalige angst wel weg. Tevens lag ze ook wel geregld met de poten naar achteren.En honden met HD doen dit niet. Maar nu?????????????????????. Kan iemand ons misschien vertellen of we het over de zelfde man hebben.

Bedankt

ciske
Berichten: 10822
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: Hooyer uit Harskamp

Ongelezen bericht door ciske » 05 apr 2011 13:13

jacomina schreef:hallo, wij hebben in november een pup gekocht in harskamp. Nu weten we niet of dit bij hooijer is geweest.
Je weet de naam niet van degene waar je een hond koopt?? dat is al raar.
Ze is nu ong. 7 maand oud en begint wat raar te lopen met haar rechter achterpoot.
Als je iets met die poot wilt , moet je naar een DA gaan die zitten ervoor.
Trouwens geef je die hond soms nog puppenvoer? Zo ja , stap dan eens over naar junior.

Met de poten naar achteren liggen doen meer honden vooral in die leeftijd nog.

jacomina
Berichten: 2
Lid geworden op: 05 apr 2011 09:14

Re: Hooyer uit Harskamp

Ongelezen bericht door jacomina » 05 apr 2011 14:42

De naam stond niet bij de advertentie, hij had zich wel voorgesteld, maar zo enthousiast als wij waren kan ik de naam niet meer herrinneren. Thuis nagekeken in het ent boekje maar deze was niet volledig ingevult.

Wij weten dat daar een Da voor is en hadden daar al kontakt mee gehad, en moeten het tot donderdag even aankijken, misschien dat het spieren zijn omdat we zondag nogal een tijdje hebben gelopen en gespeeld, zoniet gaan we foto's maken.

Maar we zijn gewoon wat angstig, we en nadat ik vanmorgen een beetje gegoogled heb, ben ik nl geschrokken van de berichten over een fokker uit Harskamp.

ciske
Berichten: 10822
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: Hooyer uit Harskamp

Ongelezen bericht door ciske » 05 apr 2011 14:52

jacomina schreef:
Maar we zijn gewoon wat angstig, we en nadat ik vanmorgen een beetje gegoogled heb, ben ik nl geschrokken van de berichten over een fokker uit Harskamp.

Dat snap ik maar zover ik zag had iemand hier al een link gezet, niet ieder heeft een negatieve ervaring met deze man.

Hoop dat de hond gauw beter loopt sterkte.

feda
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 aug 2010 21:08

Re: Hooyer uit Harskamp

Ongelezen bericht door feda » 05 apr 2011 15:47

Nou, reken er maar op dat jouw pup van Hooijer uit Harskamp komt. Het was al weer een tijdje rustig rond die meneer. Het enige wat ik je kan adviseer: zorg goed voor hem/haar en geniet er vooral van. Blijkbaar is het niet mogelijk het soort gespuis als deze meneer uit te roeien.

jennnifer blankwater
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 jun 2011 19:31

Re: Hooyer uit Harskamp

Ongelezen bericht door jennnifer blankwater » 04 jun 2011 19:35

Hallo ciske,

Wat voor hond hebben jullie in november aangeschaft uit harskamp?
Wij een berner sennen.

Groet jennifer

ciske
Berichten: 10822
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: Hooyer uit Harskamp

Ongelezen bericht door ciske » 05 jun 2011 12:19

hoi Jennifer

Ik heb geen hond uit de Harskamp, ik ken wel die kruisingen die Hooier verkocht.
Laatst gewijzigd door ciske op 04 mei 2013 09:21, 1 keer totaal gewijzigd.

shimz
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 jul 2011 23:18

Re: Hooyer uit Harskamp

Ongelezen bericht door shimz » 27 jul 2011 23:23

Dag Iedereen,

Het is spijtig om deze trieste verhalen te horen. Dit soort praktijken dienen niet plaats te vinden.

De plaats Harskamp waar het in dit topic over gaat, betreft dat de plaats Harskamp in Gelderland of de plaats Harskamp net over de grens in Duitsland?

Vriendelijke groeten.

Tara02
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 jan 2012 15:23

Re: Hooyer uit Harskamp

Ongelezen bericht door Tara02 » 14 jan 2012 15:30

Het is natuurlijk altijd triest als hondjes op deze manier worden verkocht, met zo veel gezondheidsklachten. Wat ik me wel afvraag is waarom men niet via een rasvereniging op zoek gaat. Ook dat geeft geen garantie dat honden gezond zijn, echter de meeste fokkers aangesloten bij een rasvereniging doen dit uit liefhebberij voor het ras en proberen zeer zorgvuldig te zijn ten aanzien van gezondheid en het kruisen van bloedlijnen.

Voor de goede orde: ik ben zelf geen fokker en heb onze eerste Berner Sennen ook (naar later bleek) bij een broodfokker vandaan, met alle nare gezondheidsklachten van dien. De volgende keer ga ik echter via de vereniging en niet meer lukraak via internet.

ciske
Berichten: 10822
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: Hooyer uit Harskamp

Ongelezen bericht door ciske » 14 jan 2012 17:50

Wat ik me wel afvraag is waarom men niet via een rasvereniging op zoek gaat.
het gaat hier over het algemeen over kruising honden Tara :wink:

buiten dat , op honden heb je nou eenmaal geen garantie , of je zou je dier moeten afstaan als er iets is.

anoniem272
Berichten: 13
Lid geworden op: 11 apr 2007 23:00

Re: Hooyer uit Harskamp

Ongelezen bericht door anoniem272 » 30 jan 2012 13:31

Ook ik heb een pup gekocht bij dhr Hooyer. (duitse herder). (sept. 2011) Hier hebben we vreselijk veel problemen mee gehad en nog steeds. De pup bleek een giardia besmetting te hebben, waardoor hij veel te mager werd en een groei achterstand op liep. De pup was helemaal niet gesocialiseerd, hierdoor is hij overal bang voor en blaft hij bijna de hele dag door. Wij hebben ontzettend veel training en therapie met hem gedaan en langzaam aan gaat het ietsje beter. Ik hoop dat als je van plan bent een pup aan te schaffen bij deze man, je nog eens bedenkt. Deze manier van fokken moet absoluut stoppen.

Gesloten