LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] puppy kennel baarle -hertog

Bespreek alle vormen van illegale handel in dieren hier.
antoinetta
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 jul 2008 12:22

puppy kennel baarle -hertog

Ongelezen bericht door antoinetta »

hoi dieren lief hebbers
we hebben een vlinderhondje gekocht in baarle hertog bij puppy kennel
in begin veel getopt met het hondje diaree enz
poepte constant in de bench,vorige week mee naar dierenarts geweest en die zei
je kunt wel aan zijn oren zien dat het een vlinderhondje is maar is gekruist volgens hem met een chihuahua
anders was ze allang groter geweest,we hebben haar op afbetaling genomen
maar de papieren voor betalen klopte niet en nu pas de goede papieren gehad om te betalen
wie heeft er meer klachten over de puppy kennel
groetjes antoinet

Bonnie555
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 aug 2008 15:34

Re: puppy kennel baarle -hertog

Ongelezen bericht door Bonnie555 »

Hallo iedereen,

Om even te reageren op het bericht van antoinetta
Ik heb afgelopen zaterdag 2 aug. een pomeriaan (dwergkeesje) bij de puppykennel in Baarle-Hertog gekocht. Ik was er al 1 keer eerder binnen gewandeld en had al een paar keer op de site gekeken. Alles leek er goed en verzorgd uit te zien.

Nou ben ik op 4 aug. met het hondje naar de dierenarts gegaan om t beestje toch even voor de zekerheid na te laten kijken en ja hoor er blijkt vanalles mee te zijn. Het arme beeste is veel te licht het weegt nog niet eens 1 kilo en is al 4 maanden oud! Het beestje heeft te weinig haar en hier en daar een kale plek en heeft last van diarree...
van de puppykennel had ik wat medicijnen mee gekregen, ze zeiden dat het gewoon een xtraatje was, maar de dierenarts zei dat het beestje daar al ziek was. Dus wij hebben gewoon een ziek beestje gekocht.

Nou heb ik vandaag puppykennel bij google ingetypt en ik kom de meest afschuwelijke verhalen tegen van mensen die ook hun hondje in baarle hertog hadden gekocht waar ook vanalles mis mee was en die zelfs na een paar weken waren overleden!!!

Ik heb meteen de puppykennel zelf gebeld en die zei dat ik persee naar de dierenarts in turnhout moest, omdat anders de garantie zou vervallen, maar ja aan de verhalen op internet te lezen is die dierenarts ook niet te vertrouwen dus durf ik mijn hondje daar niet heen te brengen. En waarom zou je persee naar die dieranarts moeten, in feite zou elke dierenarts toch het beestje beter kunnen maken, dus daar hangt al een luchtje aan.

Mijn hondje heeft gisteren van de dierenarts nog een extra inenting gehad voor de zekerheid en daar is ie heel erg ziek van gworden, hij is nu al een beetje aan het herstelllen en ik moet morgen weer terug. Ik hoop dat mn beestje het overleeft, maar van deze puppy kennel moet werk van gemaakt worden!

Ik heb van de dierenarts gehoord en verhalen van andere mensen dat die beestjes uit oostblok landen komen en hier weer verkocht, maar ze worden zo slecht verzorgd, de beestjes lijden aan allerlei soorten ziektes en ze worden veel te vroeg bij hun moeder vandaan gehaald. De stambomen worden gewoon ter plekke verzonnen en waarschijnlijk kloppen de geboorte data van die beestjes niet eens. Je krijgt er wel een paspoort bij waarin staat welke inentingen het beestje al heeft gehad, maar die spuitjes zijn gegeven door die dierenarts in turnhout dus of dat te vertrouwen is..

Ik heb €800 betaald voor een ziek beestje, en al die hondjes daar mankeren iets, dit mag en kan niet gebeuren, hier MOET wat aan gedaan worden!!!

JBOa
Berichten: 16
Lid geworden op: 23 jul 2008 12:37

Re: puppy kennel baarle -hertog

Ongelezen bericht door JBOa »

dierenbescherming bellen??? Waar zijn ze anders voor.

licom
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 aug 2008 18:21

Re: puppy kennel baarle -hertog

Ongelezen bericht door licom »

hallo allemaal
we zijn 11aug naar baarle nassau geweest
mijn zoon wilde kijken voor een pommarein
hebben eerst lang moeten zoeken
maar uiteindelijk hadden we het gevonden
mijn man en ik hadden wel verwacht dat het brood fokkers waren
maar mijn zoon kon het niet geloven
dat die dingen gebeuren zoon is 23
nou toen wij binnen waren
wisten we niet wat we zagen
de puppies lagen in glassen kooien
hadden geen speeltje geen eten een heel klein stangetje stak uit
in de glassen kooi daar moesten de puppies uit drinken
de hondjes laggen allemaal te slapen er zat helemaal geen leven in de puppies
een pommarein lijkt helemaal niet op een pommarein
de hondjes hadden een hele slechte vacht het zijn allemaal zieken hondjes de hondje ademde heel zwaar kregen slecht lucht er is heel wienig lucht in die glassen kooier laggen puppies die nog heel klein waren zonder moeder
we zeiden alle drie gewoord mijn zoon draaide in ene keer om
en zijj dit wil ik nooit meer zien hij vond dat wat hij zag verboden moest woorden en wij waren het helemaal met hem eens
wij hopen dat mensen die daar ook eens wilde kijken zich die weg naar baarle nassau sparen naar die brood fokkers
koop ook nooit een hondje in baarle hertog
groetje robert

jeroentje271
Berichten: 585
Lid geworden op: 22 nov 2006 21:28

Re: puppy kennel baarle -hertog

Ongelezen bericht door jeroentje271 »

Zulke heren hebben een paar hapjes koevoet nodig.

Zulke handelaren zijn nog niet goed genoeg om stront te mogen eten.

A. van Braam
Berichten: 3
Lid geworden op: 08 sep 2008 13:29

Re: puppy kennel baarle -hertog

Ongelezen bericht door A. van Braam »

Bericht verwijderd.
Laatst gewijzigd door A. van Braam op 14 sep 2008 20:54, 2 keer totaal gewijzigd.

A. van Braam
Berichten: 3
Lid geworden op: 08 sep 2008 13:29

Re: puppy kennel baarle -hertog

Ongelezen bericht door A. van Braam »

Onze ervaringen met Puppykennel.

Wij hebben bij Puppykennel een Cavalier King Charles spaniëltje gekocht. Het was goed verzorgt, schoon en geen vlooitje ofzo. Het is een lief en speels beestje, echt goed gesocialiseerd. Maar .... ze werd ziek. We zijn bij een week-end arts geweest en ze is in totaal door drie dierenartsen onderzocht. Er kon niets bij haar worden gevonden waarom ze zo ziek was, alles was goed: hartje, longentjes, ontlasting enz. Ze hebben van alles met haar gedaan maar ze werd steeds zieker. We moesten haar kunstmatig voeden en ze bewoog niet meer. Wij hebben toen Puppykennel gebeld en zij hebben haar nog diezelfde dag opgehaald. (120km heen, 120km terug) We waren bang dat ze de reis niet zou overleven maar het is gelukkig goed gegaan. Dr. Hoet heeft zich daar over haar ontfermd en na een paar weken werd ze weer helemaal gezond bij ons afgeleverd. (240km) Wij hoefden niets te betalen want dit hoorde bij de service werd gezegd dus alles was helemaal GRATIS.

Ze heeft deze week de laatste cocktailprik gekregen en is van top tot teen onderzocht en alles bleek perfect in orde te zijn. Ze is ook voor 100% een Cavaliertje.

Het is makkelijk om te beweren dat je nergens een puppy mag kopen behalve bij een officieel aangesloten fokker. Die vraagt belachelijk hoge prijzen en door deze absurde hoge prijzen zijn ze zelf de oorzaak van alle misstanden en houden het zo in stand. Alsof alleen rijke mensen een hondje/poesje mogen kopen.

Remster
Berichten: 535
Lid geworden op: 04 sep 2005 09:22

Re: puppy kennel baarle -hertog

Ongelezen bericht door Remster »

Zolang er mensen blijven bestaan die zo goedkoop mogelijk een rashond willen kopen zullen er ook malafide handelaars en broodfokkers blijven bestaan.

Als een rashond boven je budget ligt, koop dan gewoon een andere leuke hond, in plaats van de broodfok te stimuleren.

lil-ladii
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 sep 2008 13:35

Re: puppy kennel baarle -hertog

Ongelezen bericht door lil-ladii »

Ik heb 2 chihuahua's en die komen ook van puppykennel.be uit baarle-nassau.
Ik heb helemaal geen problemen en t zijn schatjes van honden..
Maar daar in baarle-nassau is gewoon de winkel zeg maar.. ze hebben meerdere vestigingen in belgie. Daar worden de hondjes geboren.
Ik heb dus helemaal geen klachten over puppykennel en ben nog steeds blij met mijn schatjes..;)

en ik heb voor die chihuahua's ook meer als 1000 euro betaald en als k op zoek ga naar die hondjes op internet kosten ze overal rond de 1000 waar je ze ook haalt dus het gaat er niet over of je het niet kan betalen of niet..

mainj
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 okt 2008 21:24

Re: puppy kennel baarle -hertog

Ongelezen bericht door mainj »

hallo allemaal ik heb 19-10-08 een puppy gekocht een golden retriever,van 11weken op zijn paspoort ze zeiden daar dat hij 9weken was.na thuis gekomen te zijn was hij zeer levendig en speelde lekker ging in zijn bench liggen en ging slapen had niets gegeten hadden daar brokken mee gekregen van denkadog.maandag naar de dierenarts hier want ja even laten controleren alles was goed,thuis gekomen at hij niet,helemaal niet na paar x geprobeert toch 50grm gegeten maar ja das niet genoeg.


dus ja dachten hij moet wennen gebeld met de kennel dat meisje had gezegd zondag dat hij 4x per dag eten kreeg maar de man die we aan de telefoon hadden zie 2x per dag ????hij had ook diarre hij zei kip met rijst onze arts ook,maar goed dat eet hij ook niet.


woensdag zelfde liedje hij wilt niet eten jah dat gaat fout...

donderdag naar de dierenarts want ja hij moet eten daar weer een dikke rekening speciaal pate en andere brokken,hij at het daar maar thuis niet die avond maar naar dierenarts hoet (hun dierenarts) gaf hem paar spuiten die hij bij ons ook al had gehad bij ons (antibiotica) en bij hoet ook een oppep middel eetlust hij zei dat we ons niet hoeven druk te maken alles was goed maar onze dierenarts maakte zich wel druk,thuis gekomen paar uur gewacht eten gegeven maar ja niets.

vrijdag (vandaag) bloed laten prikken zijn organen werken goed maar hij eet niet ook daar niet het bloed wordt naar het lab gestuurd en zijn ontlasting ook voor nader onderzoek.de dierenarts maakt zich weer zorgen...weer een dikke rekening puppykennel gebeld om ons te gemoet te komen maar dat doens ze niet allen bij hun dierenarts waar ik eigenlijk niet na toe wil ondanks dat gratis is.

we gaan nu het weekend in hopelijk dat hij gaat eten en horen maandag de uitslag van het bloed en ontlasting,als er iets niet goed is gaar het weer geld kosten maar dat hoop ik niet...ook hoop ik niet dat hij niet hoef ingeslapen te worden als hij een of andere ziekte heeft!!

ik denk ook dat hij daar dus de brokken die ik mee kreeg niet heeft gehad want ook die eet hij niet!alles wat ze daar zeggen geeft mij niet veel vertrouwen en ook de dierenarts niet.

ik hoop dat niemand het zelfde mee maakt als ons!!!

mvg j.t.

[email protected]
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 nov 2008 20:36

Re: puppy kennel baarle -hertog

Ongelezen bericht door [email protected] »

Hoi

Wie heeft er een Golden retriever pup uit een nestje van 26 Februari 2008? van de puppykennel Milando Rashonden?
Graag z.s.m bericht terug.

Angelique Bours
Berichten: 4
Lid geworden op: 02 nov 2008 19:33

Re: puppy kennel baarle -hertog

Ongelezen bericht door Angelique Bours »

Op 18 oktober hebben wij een Shiba Inu gekocht bij de puppykennel. Per mail werd gemeld dat Lasko 9 weken zou zijn, toen we daar aankwamen bleek dat bijna 13 weken te zijn. Lasko zat met nog een pup in een aparte ruimte waar mijn vriend en ik en een familie uit Utrecht de hondjes konden bekijken. Ze waren beide levendig en speelden. De overige honden zaten trouwens in glazen kooitjes, vaak met 3 in 1 kooi zonder eten/drinken of speeltjes, er lag enkel een beetje zaagsel op de grond!
Wij hebben Lasko meegenomen maar thuis bleek dat hij diarree had. We zijn met hem naar onze dierenarts geweest daar bleek dat hij kennelhoest en tevens hartruis heeft, oormijt en veel ondergewicht. Hij woog 2,2 kg. Op tijd van een week is hij nu 1,1 kg aangekomen maar heeft nog steeds ondergewicht. Dit wil toch wel iets zeggen he! Volgens onze dierenarts is het paspoort niet juist, het is een Belgisch paspoort maar de dieren komen uit de oostbloklanden en worden veel te vroeg van moeder gescheiden. Vraag is of ze uberhaupt geënt zijn. Deze stickers zijn namelijk heel makkelijk na te maken. Ze zouden dus een paspoort moeten hebben van een oostblokland omdat de entingen daar al plaats hadden moeten vinden. Gelukkig gaat het nu beter met Lasko maar die andere familie hebben ook een Shiba Inu meegenomen die een dag later is overleden. Hij poepte bloed met water. Ze mochten een nieuwe pup uitzoeken. Nou met deze pup gaat het niet goed. Ze zijn nu al een week dagelijks naar de dierenarts geweest, hij wil niet eten en drinken en heeft ook bloed bij de ontlasting. Dit is zeer gevaarlijk. Onze eigen dierenarts had ons gewaarschuwd voor deze kennel. Blijkbaar staan ze er bekend om dat ze de honden pepmiddel geven waardoor ze levendig lijken maar een paar uur later liggen ze voor dood. Dit was ook zo met die andere pup.
Ook al gaat het nu enigszins goed met Lasko, wij willen het hier natuurlijk niet bij laten. Er zitten nog zoveel andere zieke hondjes die niet geholpen worden. Mijn vriend heeft contact gehad met Dion Graus, hij is tweedekamerlid en zet zich in voor mishandelde dieren. Wij hebben dit verhaal en overige verhalen van internet verteld en hij schrok hier enorm van. Hij heeft aangegeven actie te ondernemen tegen de kennel en hij gaat diverse instanties inschakelen. Mochten jullie een bijdrage willen leveren dan kunnen jullie hem jullie eigen verhaal mailen op [email protected]
Hoe meer verhalen, hoe meer hij natuurlijk kan ondernemen. Insteek is om de kennel te laten sluiten en de eigenaar te laten vervolgen voor mishandeling/nalatigheid van de dieren.
Let op: al deze kennels zijn van dezelfde eigenaar:
www.puppykennel.nl
milando rashonden
www.dogy.nl
www.puppykennel.be
www.puppykennel.eu
[email protected]
dogs-r-us.be
deutschewelpen.de
eurdogy.de
traumwelpen.de
chiots.be
Qualitydogs

Wij zijn in ieder geval blij dat we kunnen bijdragen aan een beter leven voor deze hondjes!

Groetjes Sacha en Angelique
Laatst gewijzigd door Angelique Bours op 01 dec 2008 22:44, 1 keer totaal gewijzigd.

debeste
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 okt 2008 10:48

Re: puppy kennel baarle -hertog

Ongelezen bericht door debeste »

U bent blijkbaar nog een linkje vergeten.

Kijk hier eens, zo ziet u dat het ook anders kan.
http://puppykennel.bbforum.be/

Mvg,
Michel verschuren,
Een tevreden klant van puppykennel

Angelique Bours
Berichten: 4
Lid geworden op: 02 nov 2008 19:33

Re: puppy kennel baarle -hertog

Ongelezen bericht door Angelique Bours »

Hoi,

Nou bedankt voor je link. Maar dit is een forum van de kennel zelf dus negatieve berichten zul je daar niet tegen komen. Ik twijfel er ook niet aan dat er ook tevreden mensen zijn, ik heb alleen mijn eigen ervaringen op dit forum vermeld. En wat ik daar gezien heb, baart me flinke zorgen! Ieder heeft recht om zijn eigen mening kenbaar te maken. Lees maar alle andere berichten op internet, de positieve berichten zijn op 1 hand te tellen. Een goede kennel zou niet zo negatief in het nieuws zijn geweest!

chihuahualover
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 nov 2008 15:46

Re: puppy kennel baarle -hertog

Ongelezen bericht door chihuahualover »

Hallo,

Met veel verbazing lees ik hier meerdere negatieve reacties m.b.t. deze fokker.
Begin september kochten wij een chihuahuapup (Fleur) bij puppykennel in Baarle-Hertog.
We werden daar zeer goed geholpen en ik kreeg uitgebreide info wat betreft de verzorging en we werden naar mijn gevoel helemaal niet in het ooitje genomen.
De week volgend op de aankoop had Fleur plots last van diahree en zij braakte ook af en toe.
Ik heb toen zoals de verkoper mij aanraadde direct contact opgenomen met de kennel die mij onmiddellijk doorverwees naar Dr Hoet uit Turnhout.
We mochten nog dezelfde avond langskomen.
Na onderzoek kreeg Fleur een spuitje; ook kregen we tabletten mee die we nog 3 dagen moesten geven.
De volgende ochtend was Fleur weer kiplekker en sindsdien hebben we ook geen enkel probleem meer gehad.
Ondertussen is Fleur een prachtige jongedame van 5 maanden oud die door alle leden van ons gezin op handen wordt gedragen.
Ik begrijp dus niet waarom er negatieve reacties worden gepubliceerd.
Mijn ervaring met deze kennel is uitermate positief zowel wat betreft het onthaal, de pup als de naservice.
Ik kan moeilijk geloven dat deze 'klagers' gehandeld hebben volgens de gemaakte afspraken; ik werd zeer goed geholpen en heb alleen maar lof voor deze mensen.

Karin44
Berichten: 3
Lid geworden op: 15 nov 2008 15:10

Re: puppy kennel baarle -hertog

Ongelezen bericht door Karin44 »

Hallo,

Een jaar geleden heb ik mijn hond Simba, bijna 13 jaar ou geworden, na een goed leven in moeten laten slapen. Dit blijft een van de moeilijkste en zwaarste momenten uit mijn leven.
Toch besloot ik weer voor een hond te gaan kijken, ik miste het enorm.
Ik wilde deze keer graag een klein hondje en heb eerst op mijn gemak internet afgestruind om te kijken welk karakter me het meeste aansprak. Ik kwam uit bij een Lhasa Apso.
Bij nader onderzoek bleken deze te koop te zijn bij de puppykennel in bijv. Baarle Nassau. Dit is niet zover bij mij vandaan dus besloot ik te gaan kijken.

Bij binnenkomst sprongen de tranen in mijn ogen. Al die lieve hondjes achter het raam... Ik heb echt getwijfeld of ik niet direct weer om moest draaien. Maar ik zag een Lhasa Apso voor het raam springen en ik wist dat ik haar mee wilde nemen. Ik had voor 2 andere Lhasa Apso's bebeld die op de site stonden. Die hadden ze voor mij apart gehouden in een ruimte. Op de site stonden ze als pups van een week of 7 vermeld, maar toen ik binnenkwam bleken het pups te zijn van 4 maanden oud! En ze waren nog hartstikke bang ook.

Ik vroeg of ze de pup die ik graag wilde hebben voor me uit het hok wilde halen. Ik kreeg haar in mijn armen en ik was verkocht. Wat een schatje.
Ze bleek al 3 maanden te zijn maar dat maakte me niet uit. Ze is het gewoon.

De eerste paar dagen ging het heel goed. Ze was heel vrolijk, lief, aanhankelijk en ze deed (doet) het goed in de bench.
Zo af en toe een beetje dunne ontlasting, maar dat is normaal voor een pup. Ze had wel af en toe last van een "kuchje".

Tot afgelopen donderdag. Toen bleef ze aan de diarree maar nog niet zo dramatisch dat ik gelijk naar de dierenarts moest. Vrijdag was ze de hele dag heel levendig en ineens 's avonds was ze heel stil, lag alleen maar te slapen. Ze begon ineens te "hoesten" en te spugen en nog steeds diarree. Dit is 's nachts ook nog een aantal keren gebeurd en vanmorgen poepte ze ineens alleen maar waterig bloed en ze stonk enorm. Direct mijn eigen dierenarts gebeld (ondanks dat ik nog garantie heb van de fokker, maar ik heb meer vertrouwen in mijn eigen da) en ik kon gelijk komen. Daar hoorde ik waar ik al bang voor was, naar alle waarschijnlijkheid Parvo. Het enige lichtpuntje is dat ze geen koorts heeft.

Ik kreeg nog een beetje op mijn kop van mijn dierenarts dat ik via deze weg een pup had gekocht. Hij zei dat als mensen maar een pup blijven kopen uit deze winkel dat het fokken dan maar doorgaat.
Daar heeft hij natuurlijk gelijk in, maar ik blijf toch hopen dat het met mijn Sandy goed komt! Al krijg ik het wel spaans benauwd van al deze reacties die ik lees.

Ze heeft een aantal spuiten gehad en ik heb poeder mee gekregen zodat ze wel voedsel binnen krijgt. Dit eet ze gelukkig en ze komt ook haar bench uit om te drinken.

Ik ben echt doodsbang dat ze het niet gaat overleven. Ze is me zo dierbaar geworden in korte tijd. Ze moet binnen 3 dagen aan de betere hand zijn anders ziet het er heel slecht uit.
Duimen dus! Ik hou jullie op de hoogte.

Paul van Oosten
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 dec 2008 13:31

Re: puppy kennel baarle -hertog

Ongelezen bericht door Paul van Oosten »

message edit
Laatst gewijzigd door Paul van Oosten op 29 dec 2008 11:55, 1 keer totaal gewijzigd.

nanda80
Berichten: 39
Lid geworden op: 04 dec 2008 16:33

Re: puppy kennel baarle -hertog

Ongelezen bericht door nanda80 »

Hallo Paul,

Dit is zeer treurig om te horen. Als vrijwilliger van de dogtrust uk. (ja ik woon in engeland) Maar misschien heb je wat aan deze tips. Verzamel zoveel mogelijk over deze fokker. Hoeveel rassen verkopen ze? Hoeveel teefjes hebben ze? Waar zijn ze geregistreerd? Hebben ze een fokkers licentie? Zo ja voor welk ras?
Daarna moet je ook alle informatie hebben van de dierenarts, onderzoeken etc.

Klinkt misschien overdreven maar dan heb je wel heel wat om aan te vechten. Indien ze 1 van de bovenstaande overtreden zijn ze al zwaar in de problemen. Indien ze een professionele fokker (beweren) te zijn hebben ze daarvoor papieren nodig.
Neem ook contact op met de dierenbescherming. En dien daar een klacht in dat je bewijs hebt dat een fokker honden met parvo verkoopt. Dit is niet alleen voor jou een verlies maar omdat het zo besmettelijk is kan het schadelijk zijn voor de gehele buurt waar deze honden wonen.

Angelique Bours
Berichten: 4
Lid geworden op: 02 nov 2008 19:33

Re: puppy kennel baarle -hertog

Ongelezen bericht door Angelique Bours »

Hoi Paul,

Ik heb ons verhaal ook op dit forum gezet en wij willen ook verdere actie tegen deze kennels. Misschien wil je jouw verhaal ook kwijt aan Dion Graus, tweede kamerlid [email protected]
Hij zet zich in voor alle dieren en houdt zich op dit moment bezig met deze kennel. Hoe meer verhalen hoe meer punten hij heeft om een zaak te hebben tegen de kennels.
In ieder geval heel erg dat jullie pup het niet heeft gered!

Groetjes Angelique

Paul van Oosten
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 dec 2008 13:31

Re: puppy kennel baarle -hertog

Ongelezen bericht door Paul van Oosten »

message edit
Laatst gewijzigd door Paul van Oosten op 29 dec 2008 11:55, 1 keer totaal gewijzigd.

Gesloten