LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] vermeende broodfokker

Bespreek alle vormen van illegale handel in dieren hier.
brightey
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 sep 2011 22:51

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door brightey »

Hallo,

Wij hebben onze bernerpup 23-8-2011 gehaald bij stichting poor animal.
Via zijn paspoort kwamen wij dus ook bij de dierenarts in arendonk uit!.
Even op google ingetikt en toen kwamen we dus op deze site uit.

Wij begrepen van stichting poor animal dat de honden inbeslag waren genomen, en dat waar ze vandaan kwamen verschrikkeiijk was.
Wij met een goed gevoel naar huis, want we hebben toch maar mooi een bernerpup gered!
Thuis lazen we du verhalen over te laat inenten van pups, en of zelfs helemaal niet enten van de pups door de dierenarts in arendonk.
Gelukkig hebben wij onze pup laten nakijken en hij heeft zijn laatste inenting nog gekregen.
Mochten de eerste dan niet gegeven zijn is er niks aan de hand anders had hij nu al wel verschijnselen getoont.

Voor ons is er dus niks aan de hand, maar dit had dus ook anders kunnen aflopen.

We hebben bij de dierenarts ook verteld dat we weten dat het niet slim is om een rashond zonder stamboom te nemen omdat je niet weet wie de ouders enz zijn.
De dierenarts zei hierop. Het enige dat ik je nu kan zeggen is dat je nu een gezonde pup hebt en wat dat in de toekomst gaat brengen is altijd maar de vraag.
En ik snap heel goed dat als je zo`n pup ziet zitten bij stichting poor animal, dat je hem niet kunt laten zitten.

Benzo is super lief, en helemaal niet bang, schrikachtig of wat dan ook.
Wat ik heel raar vindt als het daar zo slecht is.
Ik hoop dat hij geen last gaat krijgen van HD enz, maar die garantie heb je nooit.

Een ding weet ik wel, en dat is dat hij bij ons veel liefde zal krijgen.
We zullen zien wat de toekomst ons brengt.

Groetjes Vanessa en een pootje van Benzo

Daisy30
Berichten: 4
Lid geworden op: 04 okt 2011 23:50

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door Daisy30 »

Tot mijn schrik kom ik op dit forum terecht.

Vorige week maandag een franse bulldog gekocht bij een vrouw in Steensel. Netjes een Nederlands paspoort geleverd gekregen, hij was al gechipt, geënt en ontwormd inclusief gezondheidsverklaring (en zelfs een contract met 10 dagen garantie?!?!). De stempel van de dierenarts, wekte geen argwaan omdat Steensel vlakbij de Belgische grens ligt.

Onze Buddha is tot nu toe gezond, speels en noem maar op. Dit forum doet ons echter vrezen voor de toekomst. We weten ook niet hoeveel waarde we moeten hechten aan het paspoort daar de naam niet veel goeds oplevert. We vragen ons nu inderdaad of of dat Buddha wel geent is ed, vandaar dat wij morgen direct contact opnemen met onze dierenarts.

daisy2011
Berichten: 9
Lid geworden op: 17 okt 2011 20:15

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door daisy2011 »

hallo,

nou wij hebben vrijdag ook een shih tzu pup gekocht in utrecht.
alles leek wel in orde met wel elke keer twijfel maar goed we hebben de pup toch mee na huis genomen. zo gezegd was de vader hond aanwezig.maar kan dus als goed is zijn dat het helemaal niet de vaderhond is.

Tot onze verbazing thuis ging ik even in het paspoort kijken van daisy en wel ja de dierenarts uit arendonk [naam verwijderd door moderator] ik haar weer opgebeld die en gevraagd hoe dit kon en ze gaf als antwoord dat haar vriendin in de buurt van [plaatsnaam verwijderd door moderator] woont en niet wist waar ze haar hondjes had laten enten. want zij verkocht die hondje voor haar vriendin omdat zij weer ging werken en dat de pups alleen zouden zitten.

ik de dierenarts in belgie ook gelijk gebeld en die deed eigenllijk een beetje raar aan de telefoon en dat ik haar niet kende en waar ik me eigen druk over maakte ik had toch nog geen ziek hondje blablabla................

tot zaterdag een vriendin van me kwam en me erop wees om eens op google te gaan zoeken en ja hoor ik kwam natuurlijk hier terecht ik gellijk weer de telefoon gepakt en haar weer gebeld s'avond om 11 uur ik was zo boos en terleurgesteld maar ze deed eigenlijk weer heel raar ze was druk en dat ik nog zo laat belde en waar ik me eigen druk om maakte mensen gaan toch ook dood en weet je ook niet wanneer en ik kende haar niet en zij je pup is toch niet ziek nee dat is ze ook niet maar je weet ook niet goed wat je te wachten staat.

nu ben ik gelijk me allerlei dingen bezig gegaan ik undercover nl gelijk gemaild en andere dingen gisteravond ook een adevertentie op mp gezet dat mensen eerst na het paspoort moeten kijken i.p.v de hond. ik heb zelf radar aan de telefoon gehad gisteravond en die gaan het bij de redactie neer leggen want ik zij sla het forum maar van jullie open en het is al rond 2008 allemaal met deze familie aan de gang alleen ze vinden iedere keer een andere weg. ik ga ook contact leggen met de landelijke inspectiedienst dierenbescherming. ik hoop dat we hier verder mee komen en dat deze mensen gaan stoppen met hun pratijken.

ik hoop dat hier mensen zijn die dit ook lezen en e.v.t ook aan mee willen werken ik heb al met een adere vrouw hier contact op het forum waar de pup bij de zelfde mensen vandaan kom als daisy.

maar vanmiddag ga ik met daisy na de dierenarts dus ben heel benieuwd wat hun gaan zeggen en ik ga ook melden waar ik mee bezig ben.

als jullie meer info van me willen of contact met me willen
kunnen jullie mij een PB sturen en als je telefoonnummer achterlaat kan ik terug bellen ik hoop echt dat we hier wat tegen kunnen gaan doen want je hebt het hier wel over levende dieren die een goed leven moeten hebben en niet elke keer bij de dierenarts terecht moeten komen of in het ergste geval dood gaan.

groetjes frida
Laatst gewijzigd door Radar op 30 dec 2013 14:10, 2 keer totaal gewijzigd.
Reden: Reden voor wijziging: Vermelden persoonsgegevens

Daisy30
Berichten: 4
Lid geworden op: 04 okt 2011 23:50

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door Daisy30 »

Hoi Frida,

Wat goed van je dat je er werk van wilt maken. Ik ben ook heel erg boos geweest, en eigenlijk nog steeds.

Zoals je in het bericht van mij hierboven kan lezen hebben wij onze Buddha (Franse Bulldog) gekocht in [plaatsnaam verwijderd door mdoerator], dat ligt dus bij Valkenswaard en zijn paspoort was afgestempeld door dierenarts. Na het schrijven van mijn vorige bericht hebben wij de volgende dag gelijk de dierenarts gebeld en konden direct langs komen. Ze heeft Buddha helemaal nagekeken, gelukkig bleek hij in orde te zijn en zelfs voorzien van een chip. Hij was alleen een beetje verkouden en een licht kuchje wat waarschijnlijk vanzelf over zou gaan. Onze dierenarts kende alle verhalen over dierenarts en haar illegale praktijken. Zij vertelde ons ook dat het echt slecht is wat deze mensen doen maar dat ik het naast me neer moet leggen en moet genieten van de pup omdat deze mensen niet aan te pakken zijn. Ze rijden het hele land af naar overige familieleden of samenwerkende handelaren om hondjes te droppen die ze voor een prikje uit Oost Europeesche hebben gehaald. De honden worden helemaal niet geent en nagekeken, tegenwoordig wel voorzien van een chip omdat dat natuurlijk wel te controleren is. Kan me niet voorstellen dat deze mensen zo gemeen zijn, wat voor een moeite is het om deze lieve beestjes een prikje te geven en zorgen dat ze gezond zijn, vraag er dan wat meer geld voor zou je zeggen.

Maar goed, mijn vriend had dierenarts ook nog gebeld en ze deed net alsof ze handelaar ]naam verwijderd door moderator]niet kende! En dat er zoveel op internet gezet werd en dat we dat allemaal niet moesten geloven.. Nou het wordt er toch niet voor niets opgezet. Nu valt alles op zn plek, dat die [naam verwijderd door moderator] zoveel verschillende nestjes had zonder moederhond.

Nu blijkt trouwens dat Buddha zijn verkoudheid over is gegaan alleen zn hoest is wat erger geworden, vooral als hij net wakker wordt en gerent heeft. Zojuist de dierenarts gebeld en moet om half 4 even langs gaan omdat ze denkt aan kennelhoest. Maar dat kan natuurlijk altijd gebeuren...

Ik zit me weer behoorlijk op te fokken door dit allemaal te lezen en wil graag helpen actie te ondernemen!

Groetjes Daisy
Laatst gewijzigd door Radar op 30 dec 2013 14:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Reden voor wijzigingen: Vermelden persoonsgegevens

daisy2011
Berichten: 9
Lid geworden op: 17 okt 2011 20:15

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door daisy2011 »

hallo

fijn dat u gerageerd heb. ik ben ook net met me daisy bij de dierenarts geweest en ook zij heeft een kuurtje gekregen van de dierenarts ook verkouden dus.

ik heb net ook het landelijk inspectiedienst dierenbescherming aan de lijn gehad alleen die kunnen niks betekenen alleen voor mensen die een verklaring van de dierenarts hebben.

Maar ik had ook gebeld dus en precies hetzelfde gevraag wat jullie vroegen en die kende dus ook die mensen niet??? waar maakt ik me eigen druk om ze had het druk en dat er op internet allemaal niet waar enz.............

Nou ik hoop dat het voor jullie budha ook onschuldig blijft en dat we er van kunnen genieten en dat radar hier zeker iets mee gaat doen.

want dit ligt namelijk bij de redactie zoals je het gelezen heb en ik ben ook met iemand anders in contact die ook op het zelfde adres als waar daisy vandaan kom een hondje heb gehaald.

Maar mijn oproep is dus

ALS ER MENSEN ZIJN DIE EEN VERKLARING VAN EEN DIERENARTS HEBBEN TOEN ZE HET HONDJE GELIJK HEBBEN GEHAALD EN EEN VERKLARING ERBIJ HEBBEN GEKREGEN ER MEE NA HET LANDELIJKE INSPECTIEDIENST DIERENBESCHERMING WILLEN BELLEN HOE MEER MELDINGEN HOE MEER HUN ER AAN KUNNEN GAAN DOEN

ZODAT WE STERKER KOMEN TE STAAN EN HIER WAT AAN KUNNEN DOEN.

groetjes frida
Laatst gewijzigd door Radar op 30 dec 2013 14:07, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Reden voor wijziging: Vermelden persoonsgegeven

Daisy30
Berichten: 4
Lid geworden op: 04 okt 2011 23:50

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door Daisy30 »

We gaan er vanuit dat het bij jullie Daisy ook alleen bij een verkoudheid blijft, het hoeft namelijk niet altijd fout te gaan! Buddha heeft gisteren antibiotica gehad van de dokter, ze dachten aan kennelhoest maar het blijkt een flinke verkoudheid te zijn..

Ik ga ook een mail sturen naar undercover nl, misschien dat wanneer ze meer meldingen krijgen er meer mee doen. Ik hoop ook echt dat tros radar er iets mee gaat doen. Je kan toch ook een aangifte doen online, dat zal ik ook wel eens doen en dan verwijs ik naar deze site! Meer kunnen wij denk ik niet doen, aangezien onze hondjes zo goed als gezond zijn..

HOOP ECHT DAT DE MENSEN MET EEN ZIEK HONDJE VIA DEZE FOKKER, ER MEER WERK VAN ZULLEN MAKEN ZODAT DIT STOPT!!!!

Meer ideeen om iets op te zetten zijn welkom, samen staan we sterker!!!

duiner
Berichten: 637
Lid geworden op: 10 okt 2011 21:23

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door duiner »

daisy2011 schreef: hallo,

nou wij hebben vrijdag ook een shih tzu pup gekocht in utrecht.
alles leek wel in orde met wel elke keer twijfel maar goed we hebben de pup toch mee na huis genomen. zo gezegd was de vader hond aanwezig.maar kan dus als goed is zijn dat het helemaal niet de vaderhond is.

Tot onze verbazing thuis ging ik even in het paspoort kijken van daisy en wel ja de dierenarts uit arendonk [naam verwijderd door moderator] ik haar weer opgebeld die en gevraagd hoe dit kon en ze gaf als antwoord dat haar vriendin in de buurt van [plaatsnaam verwijderd door moderator] woont en niet wist waar ze haar hondjes had laten enten. want zij verkocht die hondje voor haar vriendin omdat zij weer ging werken en dat de pups alleen zouden zitten.
Tot mijn grote ontstellenis zit ik deze verhalen te lezen , maar moet ook vermelden ,

dat als het toch allang bekend is , dat er diverse broodfokkers-praktijken zijn ,
en andere illegale ( hondjes uit Oos-Europa) handelingen de ronde doen ?

Er wordt hiervoor op diverse Honden-forums zo voor gewaarschuwd , om daar geen honden van te kopen,
en om goed op te letten !!

Maar deze topic is al uit 2008 , en nog steeds gebeurd het, dat kopers bij dat soort handelaren nog kopen !

Hoe is dat nog mogelijk .???
.
Laatst gewijzigd door Radar op 30 dec 2013 14:10, 2 keer totaal gewijzigd.
Reden: Reden voor wijziging: Aangepaste quote

daisy2011
Berichten: 9
Lid geworden op: 17 okt 2011 20:15

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door daisy2011 »

ik zou je denk uitleggen hoe het kom meestal kom je er pas achter denk thuis als je het paspoort ga controleren vaak heb je dat op de plek zelf niet gelijk in de gaten jammer genoeg daarom heb ik ook contact gehad met radar in de hoop dat ze hier wat mee gaan doen omdat dit al probleem is van 2008 en dus nog steeds hier mee door gaan.

groetjes frida

duiner
Berichten: 637
Lid geworden op: 10 okt 2011 21:23

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door duiner »

daisy2011 schreef:ik zou je denk uitleggen hoe het kom meestal kom je er pas achter denk thuis als je het paspoort ga controleren vaak heb je dat op de plek zelf niet gelijk in de gaten jammer genoeg daarom heb ik ook contact gehad met radar in de hoop dat ze hier wat mee gaan doen omdat dit al probleem is van 2008 en dus nog steeds hier mee door gaan.

groetjes frida
ik heb het over " in het algemeen " ,

zolang mensen nog niet bij een erkende fokker , of bij een gewoon huisgezin , hun hondje kopen
blijven zij doorgaan met hun illegale praktijken

Ik had mijn stamboomloze hond gewoon van een gezin gekocht , die niets met illegale dingen had
Alleen dat ras was aanwezig , en de pups liepen heerlijk los in de tuin., geen kennels

Zodra ik maar 1 betonnen buiten-binnen-hok zou zien, zou ik al weggaan !

Als je er een beetje bewust van bent, let je meer op " de omgeving" dan op het ras zelf .

1:.Nooit kopen bij mensen , die meerdere rassen verkopen,
2:..nooit kopen bij een alleen maar " buiten- binnen -kennel" - bedrijf !
3:..Ga eerst kijken hoe ze met die pups omgaan , het socialiseren, bv
4:..zijn er kinderen die er goed en leuk mee omgaan ?
5..Gaan zij er zelf goed mee om ?
6...Is de moeder-teef aanwezig en hoe is zij met de pups ??.. die is erg belangrijk !!!

enz enz

Ga eerst kijken hoe de situatie is , zou ik zo waarschuwen !

Als iedreen wat meer oplet?.. hebben zij geen handel meer .. prima, toch ??
.

Daisy30
Berichten: 4
Lid geworden op: 04 okt 2011 23:50

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door Daisy30 »

Nou Duiner, sorry hoor dat wij niet zo op de hoogte zijn als jij!
Wij wisten helemaal niets over illegale dierenhandel!! Je moet mensen niets verwijten. En dan kun je zeggen, dan moet je je daar iets meer in verdiepen voordat je een hond koopt. ONZIN! Er zijn genoeg mensen die niet stil staan bij dierenhandel als alles er keurig verzorgd uitziet, en de verkopers erg aardig zijn. Een hond kopen moet leuk zijn en je gaat niet uit van al het slechts in de wereld. Nu wij dit weten zullen wij een volgende keer WEL het internet raadplegen. Maar zoals wij zijn er velen... Dat wil niet zeggen dat wij minder begaan zijn met het lot van deze hondjes!!

Je kan mensen beter steunen dan achteraf gaan zitten zeuren wat ze allemaal fout hebben gedaan.

En ga helemaal niet iemand afvallen die met een goed initiatief komt...

Randym
Berichten: 4
Lid geworden op: 08 nov 2011 12:08

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door Randym »

Hallo allemaal,
Vrijdag 4 November hebben wij een puppy (franse Bulldog) gekocht.
Nou zijn we 4 dagen verder en onze hond is echt ziek.
Gister 7-11 bij de dierenarts geweest om de 2e inenting te krijgen.
Onze hond heeft heel de nacht overgegeven en dus niet geslapen.
Vanochtend 8-11 weer bij de dierenarts geweest en weer een prikkie gehad voor de misselijkheid en pilletjes gekregen om dus proberen te voorkomen dat die dus geen ziekte bij zich kan dragen.
Nou hebben wij onze hond bij ene [naam en woonplaats verwijderd door moderator gehaald,
We zijn daar zelf geweest om onze hond te halen en zoals wij konden zien leek het ons een geschikte plek om een hond te kopen,
en tuurlijk wisten wij dat we voorzichtig moesten zijn maar, dat is nu allemaal achteraf.
Wij willen nu toch gaan proberen om deze mensen te laten stoppen met handelen in dieren.
We zijn in contact gekomen met de Dierenpolitie/Dierenbescherming en we gaan deze zaak toch voort zetten om ze echt te laten boeten.
Nou zou ik graag willen weten welke mensen er nog meer in aanraking zijn geweest bij de handelaar of een andere, Of bij een dierenarts in. Dit is de dierenarts die de paspoorten maakt en vervalst en waar dus in komt te staan dat de hond gezond is en dat de puppy ze inentingen en chip hebben gehad.
Nou is onze vraag om ons te laten weten of er dus meer van deze gevallen zijn bij 1 van deze handelaren/dierenarts.
U kunt ons ook een PB sturen wat wij het liefst hebben.
Wij zullen dan deze informatie bij elkaar gaan leggen en uit gaan zoeken of we hier echt een zaak van kunnen maken.
Hopend dat we vele reacties krijgen van mensen die dit zelf hebben meegemaakt of nu op dit moment meemaken

Vriendelijke Groet.
Randy Monhemius.
Laatst gewijzigd door Radar op 30 dec 2013 14:13, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Reden voor wijziging: Vermelden persoonsgegevens

duiner
Berichten: 637
Lid geworden op: 10 okt 2011 21:23

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door duiner »

Randym schreef:.
en tuurlijk wisten wij dat we voorzichtig moesten zijn maar, dat is nu allemaal achteraf.
.
en achteraf ,...
is toch, dat er weer nieuwe nestjes kunnen komen, omdat ze maar steeds weer verkocht worden .

Hoe vaak is dit niet al in de media geweest , om niet zulke puppy's bij broodfokkers te kopen ?
Natuurlijk is het er allemaal schoon ,
anders verkopen ze die pups toch niet ?

Broodfokkers herken je aan de vele , vele hokken , met soms ook verschillende rassen
en het niet zo goed omgaan met de puppy's ,
zoals niet veel ruimte , en het niet al laten socialiseren met de omgeving.
Maar goed, dat is weer .. " achteraf " ..

U wens u wel veel sterkte met de pup , en ik hoop dat hij het haalt
.

Randym
Berichten: 4
Lid geworden op: 08 nov 2011 12:08

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door Randym »

duiner schreef:
Randym schreef:.
en tuurlijk wisten wij dat we voorzichtig moesten zijn maar, dat is nu allemaal achteraf.
.
en achteraf ,...
is toch, dat er weer nieuwe nestjes kunnen komen, omdat ze maar steeds weer verkocht worden .

Hoe vaak is dit niet al in de media geweest , om niet zulke puppy's bij broodfokkers te kopen ?
Natuurlijk is het er allemaal schoon ,
anders verkopen ze die pups toch niet ?

Broodfokkers herken je aan de vele , vele hokken , met soms ook verschillende rassen
en het niet zo goed omgaan met de puppy's ,
zoals niet veel ruimte , en het niet al laten socialiseren met de omgeving.
Maar goed, dat is weer .. " achteraf " ..

U wens u wel veel sterkte met de pup , en ik hoop dat hij het haalt
.

Tuurlijk wisten wij het verschil tussen een goede fokker en een broodfokker.
Maar als wij daar aan komen en we komen gewoon in een mooie omgeving bij een boerderij waar hele mooie paarden stonden dus echt als een broodfokker konden wij er niet uithalen en daarom zei ik dus achteraf en daar bedoelde ik dus mee dat ik liever geen vewijten heb met ja had hier en daar naar moeten kijken maar beter hoe we dit met zijn allen kunnen oplossen.


In ieder geval bedankt voor het beste wensen van ons beestje.

duiner
Berichten: 637
Lid geworden op: 10 okt 2011 21:23

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door duiner »

Randym schreef: Tuurlijk wisten wij het verschil tussen een goede fokker en een broodfokker.
Maar als wij daar aan komen en we komen gewoon in een mooie omgeving bij een boerderij waar hele mooie paarden stonden dus echt als een broodfokker konden wij er niet uithalen en daarom zei ik dus achteraf en daar bedoelde ik dus mee dat ik liever geen vewijten heb met ja had hier en daar naar moeten kijken maar beter hoe we dit met zijn allen kunnen oplossen..
ik snap u ook wel, maar was u op zoek naar dit ras , dan is het altijd verstandig je goed in te leven
in de adressen en websites over dit ras .
Hoeft dan geen stamboom te hebben , maar dan weet je al de " ins " en " outs"

" Zomaar" een hondje kopen is soms huilen geblazen , en soms kan je geluk hebben .

Een ras kopen is een studie van echt een paar maanden , om het goede adres te vinden
En dat is ook een leuke periode , het wordt opgebouwd !

Veel mensen hebben daar geen geduld voor, en kopen impulsief , u bent echt niet de enige .

Maar u begrijopt, dat als ik weer zoiets lees, mijn haren weer een beetje overeind gaan staan
over de manier waarop de pup weer gekocht moet worden
.
Sorry, voor dat
.

Strieper

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door Strieper »

Ik gooi maar weer eens een balletje op:

ALLE fokkers zijn broodfokkers...en verdienen ALLEMAAL een hele dik belegde boterham aan de fok. Ze verdienen er dus allemaal hun BROOD mee en dus kun je ze, in de letterlijke zin van het woord, BROODfokkers noemen.
Daarmee vel ik geen oordeel over dierenwelzijn! Broodfokkers zijn fokkers die leven van de fok...en dat doen verreweg de meesten.

duiner
Berichten: 637
Lid geworden op: 10 okt 2011 21:23

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door duiner »

Strieper schreef:Ik gooi maar weer eens een balletje op:

ALLE fokkers zijn broodfokkers...en verdienen ALLEMAAL een hele dik belegde boterham aan de fok. Ze verdienen er dus allemaal hun BROOD mee en dus kun je ze, in de letterlijke zin van het woord, BROODfokkers noemen.
Daarmee vel ik geen oordeel over dierenwelzijn! Broodfokkers zijn fokkers die leven van de fok...en dat doen verreweg de meesten.
er is wel degelijk onderscheid ,
tussen fokkers die liefde voor het ras hebben , en wie het alleen maar voor het geld doen .

Dat is moeilijk, maar ik weet er zeker al eentje , die met veel liefde haar ras voor in de toekomst veilig stelt !
Ze doet veel met de pups, gaat zelfs al met ze naar het dorp , nog voordat ze verkocht zijn .
Om ze alvast te laten socialiseren met allerlei dingen zoals auto-rijden , enz .
Dat is met liefde de pups laten groeien !
Dat ze wat mee mag verdienen, is dan wel terecht , ze heeft er alles voor over , om het goed te doen !
En zo heb je er vast wel meerdere , die dat doen , in alle rassen .

Maar de " pret-nestjes" , zoals dat leuk wordt genoemd, dat zijn de mensen ,
die gewoon even een nestje maken ,
om het vakantie-geld bij elkaar te sparen, als je goed oplet , haal je die er zo uit !.. :roll:
.

Randym
Berichten: 4
Lid geworden op: 08 nov 2011 12:08

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door Randym »

duiner schreef:
Strieper schreef:Ik gooi maar weer eens een balletje op:

ALLE fokkers zijn broodfokkers...en verdienen ALLEMAAL een hele dik belegde boterham aan de fok. Ze verdienen er dus allemaal hun BROOD mee en dus kun je ze, in de letterlijke zin van het woord, BROODfokkers noemen.
Daarmee vel ik geen oordeel over dierenwelzijn! Broodfokkers zijn fokkers die leven van de fok...en dat doen verreweg de meesten.
er is wel degelijk onderscheid ,
tussen fokkers die liefde voor het ras hebben , en wie het alleen maar voor het geld doen .

Dat is moeilijk, maar ik weet er zeker al eentje , die met veel liefde haar ras voor in de toekomst veilig stelt !
Ze doet veel met de pups, gaat zelfs al met ze naar het dorp , nog voordat ze verkocht zijn .
Om ze alvast te laten socialiseren met allerlei dingen zoals auto-rijden , enz .
Dat is met liefde de pups laten groeien !
Dat ze wat mee mag verdienen, is dan wel terecht , ze heeft er alles voor over , om het goed te doen !
En zo heb je er vast wel meerdere , die dat doen , in alle rassen .

Maar de " pret-nestjes" , zoals dat leuk wordt genoemd, dat zijn de mensen ,
die gewoon even een nestje maken ,
om het vakantie-geld bij elkaar te sparen, als je goed oplet , haal je die er zo uit !.. :roll:
Maar wat ik al eerder aangaf wil ik graag mensen die toch dit probleem zijn tegengekomen en waar het ons omgaat is dat we deze handelaar aan gaan pakken want daar draaide deze forum voor dus wil ik het graag bij dit onderwerp laten Dus graag mensen die bij deze handelaar(en) en deze dierenarts uit Arendonk, tegen de lamp zijn gelopen graag reageren.

duiner
Berichten: 637
Lid geworden op: 10 okt 2011 21:23

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door duiner »

Randym schreef:Dus graag mensen die bij deze handelaar(en) en deze dierenarts uit Arendonk, tegen de lamp zijn gelopen graag reageren.
dit topic is al begonnen in 2008 , en nog steeds is deze malaise gaande ???
dan vrees ik , dat er niet veel hoop is
.

Randym
Berichten: 4
Lid geworden op: 08 nov 2011 12:08

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door Randym »

duiner schreef:
Randym schreef:Dus graag mensen die bij deze handelaar(en) en deze dierenarts uit Arendonk, tegen de lamp zijn gelopen graag reageren.
dit topic is al begonnen in 2008 , en nog steeds is deze malaise gaande ???
dan vrees ik , dat er niet veel hoop is
.
Tja deze topic is idd al begonnnen in 2008, Maar als je naar de laatste maand kijkt en er toch 5 honden gekocht zijn en deze handelaar al 5 jaar actief is op marktplaats denk ik dat dit nog een hot item is.
ik zal heel kort uitleggen waar ik mee zit, wij hebben bij deze puppy een paspoort gekregen zoals je dat bij ieder puppy krijgt.
na onderzoeken bij onze eigen huisarts blijken er dus inentingen in het paspoortje te staan die deze puppy dus hoogstwaarschijnlijk niet gekregen heb dus deze handelaren werken samen met een huisarts die dus genaamd heet en die dus gevestigd zit in Arendonk.
Tuurlijk weten we nou dat we een fout hebben gemaakt maar blijkt dus dat deze huisarts de handelaren ondersteunt door dus stickers te plakken in het paspoortje die de puppys niet krijgen.
en daar wil ik achter aan gaan, niet specifiek de handelaren wanr ja daar valt toch niet tegen te vechtten maar wel tegen een dierenarts.
Laatst gewijzigd door Radar op 30 dec 2013 14:16, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Reden voor wijziging: Smaad / laster

duiner
Berichten: 637
Lid geworden op: 10 okt 2011 21:23

Re: vermeende broodfokker

Ongelezen bericht door duiner »

Randym schreef: Tja deze topic is idd al begonnnen in 2008, Maar als je naar de laatste maand kijkt en er toch 5 honden gekocht zijn en deze handelaar al 5 jaar actief is op marktplaats denk ik dat dit nog een hot item is.
ik zal heel kort uitleggen waar ik mee zit, wij hebben bij deze puppy een paspoort gekregen zoals je dat bij ieder puppy krijgt.
na onderzoeken bij onze eigen huisarts blijken er dus inentingen in het paspoortje te staan die deze puppy dus hoogstwaarschijnlijk niet gekregen heb dus deze handelaren werken samen met een huisarts die dus genaamd heet en die dus gevestigd zit in Arendonk.
Tuurlijk weten we nou dat we een fout hebben gemaakt maar blijkt dus dat deze huisarts de handelaren ondersteunt door dus stickers te plakken in het paspoortje die de puppys niet krijgen.
en daar wil ik achter aan gaan, niet specifiek de handelaren wanr ja daar valt toch niet tegen te vechtten maar wel tegen een dierenarts.
waarom is er dan toen niet achteraan gegaan , dat vroeg ik mij af!
wel klachten indienen en schelden hier op zo'n forum , maar verder niets ondernemen
dat heb ik dus zo raar gevonden !!

Begin met een aangifte doen , als er meer dan 5 aangifte's zijn, gaan ze pas wat ondernemen
zelfde geldt voor een bijt-incident, dat moet door meerdere zijn, anders doen ze niets .

Ik zou als ik u was, alle 5 mensen benaderen , via PB , dan krijgen ze thuis een mail, dat
er een bericht is , als ze hier niet meer komen .

En natuurlijk overal aan de bel hangen , van rasverenigingen tot dierenbeschermingen
tot dieren-ambulances, enz enz

Als u zelf start komt de rest ook wel.. eentje moet er toch mee beginnen !

en ? .. vergeet u de Vereniging van Dierenarsten niet te benaderen !
.
.
Laatst gewijzigd door Radar op 30 dec 2013 14:17, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Reden voor wijziging: Aangepaste quote

Gesloten