LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] incasso

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.
ann

incasso

Ongelezen bericht door ann » 01 jul 2003 01:07

omdat ik weer wilde studeren, ben ik op zoek gegaan naar en cursus die bij me past, zodoende ben ik terecht gekomen bij het nti. via internet heb ik gevraagd om mij informatie op te sturen inzake de cursus bedrijfscounselling.Sindsdien ben ik minstens 2x per week opgebeld door een medewerker van de helpdesk met de vraag wanneer ik met de cursus start.
Ik heb aangegeven telefonisch dat het nti mij in maart een proefpakket mag opsturen . het eerste proefpakket heeft het nti opgestuurd via TPG post deze heb ik 10 of 11 april opgehaald. ik kreeg geen bewijs van tpg.
dit studiepakket heb ik binnen een maand geretourneerd, doordat ik ten gevolge van familie problemen niet kon niet in staat was te starten met de cursus
moeder(82 ziek) partner ziek vervolgens geopereerd ik had een verhoogde bloeddruk en moest van mijn huisarts rusten.
Ik heb het nti per brief keurig een verzoek ingediend om in het najaar te starten met de cursus in plaats van de maand maart.
Wat schets mijn verbazing. ik kreeg geen reactie op mijn verzoek, maar wel enkele brieven van een incasso bureau het NIB
waarin ik gesommeerd ben een bedrag van 1933,93 euro te voldoen zijnde het totale cursusgeld en een formulier om in te vullen als ik niet in staat ben om het totale bedrag ineens te voldoen, ik de mogelijkheid heb bovenstaand bedrag in termijnen af te lossen.
Ik heb, naar aanleiding van het bovenstaande telefonisch contact opgenomen met zowel het NIB als het NTI, maar zijn beide niet voor rede vatbaar, volgens hun moet ik het cursusgeld betalen.
Inmiddels heb ik ook en brief geschreven naar het NIB over de gang van zaken.
Kunt u mij hieromtrent adviseren.
Graag ontvang ik per mail een bericht van u.

Nicole

Re: incasso

Ongelezen bericht door Nicole » 01 jul 2003 11:17

Ik heb nooit problemen gehad met het NTI. Ik heb er verschillende mappen met cursussen van ontvangen en netjes binnen 30 dagen retour gestuurd. Verder nooit rekeningen ontvangen.
Uiteindelijk heb ik daar weer wat besteld, netjes ontvangen, cursus Ass. Drogist was dat. Die cursus heb ik wel gedaan, altijd keurig te woord gestaan, ze nemen alle tijd voor mensen.

Dus ik denk echt dat de fout bij jou zelf ligt. Misschien dat je het pakket te laat hebt terug gestuurd. Dan moet je idd de kosten betalen.

Groetjes Nicole

ik

Re: incasso

Ongelezen bericht door ik » 01 jul 2003 11:40

Bij NTI is er altijd wel wat.

Marieke

Re: incasso

Ongelezen bericht door Marieke » 19 aug 2003 09:17

:evil:
Ook ik heb slechte ervaringen met de NTI, ik heb vorig jaar maart een proefpakketje aangevraagd via de NTI, destijds een aanbieding.
In de eerste brief stond dat als je het pakketje niet binnen 1 maand retourneerde ze er vanuit gaan je de gehele cursus gaat volgen.
Toen ik het pakketje kreeg had ik net een nieuwe baan en heb besloten de cursus niet te gaan volgen, dezelfde dag heb ik het pakketje ongeopend geretourneerd. Zij zeggen nu dat zij dat pakketje nooit retour hebben ontvangen. Ik heb echter ook nooit een vervolgpakket gekregen dus volgens mij hebben ze dat pakket wel gekregen anders had ik het 2e pakket ook wel ontvangen.
Zij beweren van niet en ik van wel, uiteindelijk kreeg ik een brief van de NIB waarin ik een bedrag van meer dan FL. 200,- moest betalen. Ik toen telefonisch diverse malen kontakt met beide instanties gehad. Uiteindelijk om van het gezeik af te zijn heb ik de kosten van het proefpakket betaald (FL. 103,-). Heb ook schriftelijk de cursus geannuleerd.
Daarna heb ik er een tijdje niets van gehoord. In Oktober 2001 kreeg ik weer een brief van het NIB met daarin een bedrag van meer dan FL. 900,-. Heb telefonisch kontakt gehad met een meisje daar. Hele verhaal nogmaals uitgelegd en alle stukken op de fax gelegd. Daarna kreeg ik telefonisch bericht van het NIB dat het dossier werd gesloten en daarmee afgedaan. Prima.
Nu augustus 2003 krijg ik een brief van een ander incassobureau DRA, waarin ik een bedrag van € 238,- moet betalen in opdr. van de NTI.
Ik heb de stukken van toen niet bewaard alleen de brieven die ik nog in de computer heb staan heb ik nog. Zij zeggen dat ik dat min. 5 jaar had moeten bewaren maar ik vraag me af of dat wel zo is. Heb nu diverse keren kontakt met partijen gehad en ze zijn niet voor rede vatbaar. Erger nog op de rekening die ik heb gekregen van DRA staat niet eens op waar het bedrag voor staat, wat schetst mijn verbazing DRA weet niet waar het voor is, NIB heeft het afgesloten en de NTI weet ook niet precies waar het voor is. Heb gezegd dat ik nooit een cursus bij hun heb gevolgd en heb het verhaal wel zeker 5x uit moeten leggen en nog begrijpen ze het niet. Zij kunnen niet meer terug zien in de computer of ik daar wel of niet een cursus heb gevolgd en ook niet waar het bedrag voor staat. Ik vind het een heel raar verhaal. Ze dreigen mij nu met een dagvaarding en dat ze het voor de rechter willen uitspelen. Let wel we praten nu over een bedrag van € 149,- verschuldigd aan de NTI niet wetend waarvoor en een kleine € 100,- aan incasso kosten. Naar mijn mening heb ik hun al te veel betaald waar ze geen recht op hebben, en ben dus niet van plan nog maar 1 cent aan deze oplichterij te betalen.
Graag zou ik advies willen over dit verhaal hoe ik van ze af kan komen, mogen zij na bijna 2 jaar dat het dossier bij het NIB gesloten is er zomaar weer op terug komen, zonder dat ze precies weten waar het bedrag voor betaald moet worden ??

Gast

Re: incasso

Ongelezen bericht door Gast » 26 sep 2003 13:56

:evil:

IK ben nu al DRiE !!! jaar bezig met het NTI .Zij boden destijds het 'fameuze' proefpakket aan , niet tevreden?Binnen een maand retour en het is ok.Zo gezegd zo gedaan..Ik had 5 cursussen genomen, wat dus achteraf niet kon voor die aanbieding , medewerker had mij verzekerd van wel..Netjes alles binnen een maand teruggestuurd ,ontelbare keren de verzendbewijzen gefaxt ect. niks hielp.Nu heb ik de meestedreigende brieven ontvangen dat ze mijn loon in gaan houden , en naar de rechter gaan stappen blablabladiebla want ze willen dus € 3950..Ben nog steeds bezig met rechtshulp..die nu al anderhalf jaar bezig is met hun om dat ze ook niet reageren op de brieven van de advocaat...vervelend bedrijf dus!!!

tigertje

Re: incasso

Ongelezen bericht door tigertje » 10 okt 2003 23:30

Ik heb zelf ook te maken gehad met deze incasso buro.
Dit speelt zich af in 2001 kort na het overlijden van zowel mijn moeder als me zuster, dit om even duidelijk te maken wat ,ijn reactie was wat onder in staat.
Het ging over een curssus "fotografie" die ik zou hebben besteld.
Echter had ik alleen informatie gevraagt maar kreeg een meteen een curssus van de NTI.
Daar ik hier niet om gevraagt had heb ik ook de rekening niet betaald wat wertelijk is toegestaan omdat dit net als bij front ongevraagte mail is.
Ik kreeg na ruim een maand al iemand van deze incassoburo die op ZEER onvriendelijke wijze begon te vragen waneer ik eens van plan was om de rekening te gaan betalen en als ik in gebreken bleef er wel maatregelen zouden volgen. waarna ik een poging deed om deze mevrouw uit te legen dat ik om informatie had gevraagt en niet om een doos met wat uit de 18de eeuw lijkende papiertjes waar ik dus niet om had gevraagt.
Echter bleef mevr. windhoos door brullen dat ik maar moest betalen.
Ik heb deze mevr. netjes een goede voorzeting van haar avond gewenst en de telefoon op de haak gehangen en heb een tijd niets meer van deze firma gehoord.

Wat echter later gebeurde is nog vreemder
Mijn nichtje moest voor haar werk een opleiding volgen die zo vierjaar zou gaan duren of ze moest een HAVO opleiding gaan volgen wat haar ruim driejaar zou schelen.
Nou had ze als ziekenhulp (verzorging) veel avond diensten en haar leek een schriftelijke curssus makelijk omdat het soms erg rustig was en die tijd wou gebruiken voor een curssus HAVO.
Dus zo gezecht, zo gedaan heeft ze een curssus HAVO besteld bij de NTI.
Nou heeft ze een hele duidelijk handschrift maar tot haar stomme verbasing kreeg ze ipv HAVO dus een curssus MAVO ! okee M & H lijken erg op elkaar maar wat iedereen zou denken dat ze dus ook een rekening van MAVO zo krijgen bij het paket vergist zich knap wand juist daar op stond dus jawel HAVO.
Zij heeft dit onmiddelijk via de telefoon door gegeven aan NTI en die erkende het dat er een fout was gemaakt en dat ze het paket mocht houden en de rekening mocht weg gooien.
Okee gedaan maar ehu? Paket HAVO? hallo waar bleef die nou? nee die is nooit gestuurt wel een vette rekening van bijna 500euro plus worden onze buren lastig gevallen door een incasso buro waar zelfs personelijke gegevens aan deze mensen wordt door geven!.
Nou weet me nichtje dat als ik er achter kom welke incasso buro dit is ik niet zou schuwen om de Toezicht houder privegegevens in te schakelijk en een advocaat maar anders had ik deze hier ook met naam willen noemen.
En NTI? wat je daar als cursus krijgt kan je ook leren bij de ROC maar dan met nieuwe les matriaal.

Gesloten