LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Hoe om te gaan met Intrum Justitia

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.
hdis
Berichten: 5
Lid geworden op: 24 okt 2006 13:59

Hoe om te gaan met Intrum Justitia

Ongelezen bericht door hdis »

Ik heb al vele klachten gelezen over Intrum Justitia. De makkelijkste manier om met deze onbeschofte club om te gaan is ze te bestoken met brieven. Ze hebben nagenoeg geen medewerkers die het niveau hebben om daarmee om te gaan. Zodra ze niet reageren op je brieven maar gewoon een standaard verhaaltje toezenden, dien dan een klacht tegen ze in bij de Nederlandse Vereniging van Incasso-organisaties (NVI).
Daardoor geef je ze zoveel werk dat ze geen zin meer in je hebben.
Vraag ook om de gegevns die ze over je hebben vastgelegd. Ook deze zijn ze verplicht te geven. Een standaard brief kan je vinden op de site van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP).

Kortom weet je zeker dat je in je recht staat bombardeer ze dan met brieven en klachten. Op een gegeven moment zijn ze je zat (omdat de kosten niet opwegen tegen de baten) en krijg je een bericht dat je schuld zomaar is verdwenen.

Mocht je wat hulp nodig hebben, laat maar weten.

sjaco1
Berichten: 4
Lid geworden op: 06 dec 2006 12:51

Re: Hoe om te gaan met Intrum Justitia

Ongelezen bericht door sjaco1 »

Vandaag ontvingen wij een brief van Intrum Justitia inzake een openstaande post. Omdat de opdrachtgever (Tiscali) mij niet bekend voorkwam heb ik gebeld om te vragen waar deze vordering in hemelsnaam over gaat.
Volgens de dame aan de andere kant van de lijn ging het om een vordering van WorldOnLine (!!) van 01-08-1999. Volgens haar gegevens was hierover al eerder telefonisch contact geweest medio 2000, maar tot op heden is deze vordering niet door ons voldaan.
De feiten: tot december 1998 hadden wij inderdaad een abonnement bij WorlOnLine en voorzover wij weten hebben wij alles netjes betaald. Van januari 1999 tot juni 1999 hadden wij helemaal geen internetaansluiting en in juni '99 hebben wij internet via de kabel aangeschaft. Dit hebben wij ook in het telefoongesprek in het jaar 2000 aangegeven. Sindsdien hebben wij nooit meer iets vernomen van Intrum Justitia.
Eerlijkheidshalve moet ik er wel bijvertellen dat wij in het jaar 2001, en opnieuw in het jaar 2004 zijn verhuisd. Maargoed, tussen de verhuizingen zit steeds een verschil van 3 jaar, dus het lijkt mij dat het incassoburo ons wel eerder had kunnen vertellen dat de zaak nog steeds niet was opgelost.
Het lijkt erop dat Intrum Justitia haar archieven heeft opgeruimd en nog een vage vordering aan ons is tegengekomen. Nu, in de nieuwe brief staat dat met deze brief een nieuwe verjaringstermijn van 5 jaar is ingegaan. Naar mijn idee was de vordering al verjaard, immers de vordering schijnt te gaan over augustus 1999 en we leven nu toch echt al in december 2006.
Ik heb gevraagd om een kopie van de originele rekening aan het incassoburo (dus waarover dit bedrag nu precies gaat).
Voor ons wordt het lastig om in onze eigen administratie na te spitten of we misschien iets over het hoofd hebben gezien, want wij vernietigen onze administratie altijd na 5 jaar.
Kortom, wij dachten dit in het jaar 2000 al te hebben opgelost, maar nu krijgen we ineens dit.
Kan iemand ons vertellen of we nu maar gewoon domweg moeten betalen of wat?

Alvast bedankt voor uw reactie.

geennaam
Berichten: 27
Lid geworden op: 17 okt 2006 15:57

Re: Hoe om te gaan met Intrum Justitia

Ongelezen bericht door geennaam »

Gewoon even afwachten of je een kopie toegestuurt krijgt. Ik heb in het verleden ook een rekening van deze gasten gehad maar toen ik vroeg om mij een gespecificeerde rekening te sturen heb ik niks meer van hun gehoord.

hdis
Berichten: 5
Lid geworden op: 24 okt 2006 13:59

Re: Hoe om te gaan met Intrum Justitia

Ongelezen bericht door hdis »

Beste Sjaco,

Waarschijnlijk heb je van Intrum Jutitia een brief ontvangen dat je in hun "schuld bewakings systeem" bent opgenomen. Dit houdt in dat de vordering niet actief wordt bijgehouden maar in een soort "winterslaap" zit. Na vijf jaar wordt deze vordering verwijdert.
Als je van mening bent dat de vordering niet terecht is, kan je eisen van Intrum Justitia dat zij je uit dat bestand halen. Zij geven nl. aan dat je een schuld hebt tewijl jij die betwist. Aangezien Intrum Justitia, gelukkig, niet kan/mag vaststellen dat jij een schuld hebt openstaan (dat is in Nederland voorbehouden aan een rechtbank of eventueel een geschillencommissie) zijn zij verplicht je uit dat bestand te verwijderen.
Doen ze dat niet of reageren ze niet (bij Intrum Justitia geen uitzondering) kan je daarover een klacht indienen bij de NVI.
Groeten, hdis

Exe

Re: Hoe om te gaan met Intrum Justitia

Ongelezen bericht door Exe »

Niet betalen, zaak verloopt na 5 jaar!

Cesar
Berichten: 674
Lid geworden op: 24 aug 2005 15:48

Re: Hoe om te gaan met Intrum Justitia

Ongelezen bericht door Cesar »

Dat ze je na al die verhuizingen en na een periode welke de 5 jaar is overschreden, nu al 6,5 jaar, nog kunnen vinden.
Dan had dat eerder toch ook gekund.
Nee hoor, al was het nog waar, ook dan zijn ze nu te laat..

wiske72
Berichten: 21
Lid geworden op: 08 dec 2006 23:58

Re: Hoe om te gaan met Intrum Justitia

Ongelezen bericht door wiske72 »

Hoi Allemaal,

Wat een toeval (of niet) maar ik heb ook een brief gekregen van intrum justitia over het feit dat ik blijkbaar nog een rekening bij tiscali open heb staan. Ik heb nog geen tijd gehad om ze te bellen. Ik heb zelf nooit wat met tiscali van doen gehad wel met worldonline alleen dit is al 7 jaar geleden. Ik heb nooit een telefoontje gehad of een brief of iets dergelijks gehad. Uiteraard heb ik destijds worldonline opgezegd alleen bewijs daarvan heb ik na ruim 7 jaar echt niet meer. Dit mag de pret niet drukken tenslotten moeten zij bewijzen dat ik schuld bij ze heb en daarnaast is het verjaard. dus ik wens ze veel succes en zie ze desnoods in de rechtbank (heb en rechtsbijstand verzekering :lol: )

Blijkbaar is tiscali op oorlogspad ofzo.

groetjes Wiske

Cesar
Berichten: 674
Lid geworden op: 24 aug 2005 15:48

Re: Hoe om te gaan met Intrum Justitia

Ongelezen bericht door Cesar »

Ik zou het in ieder geval wel even neerleggen bij je rechtsbijstand dan kun je altijd schermen met een advocaat.

Verder exact wat ik hierboven heb vermeld: de wet schrijft dat na 5 jaar deze zaken verjaren. Wat nu gebeurt is conform de wet. Men heeft twijfels of er wat te halen valt. Nu zou er een nieuw termijn in gaan ware het niet dat het vorige al ruim verlopen was.

Ook jou kan ik mededelen: ze zijn gewoon te laat.

Het is trouwens momenteel een fenomeen om overal de debiteurenbestanden door te nemen in de hoop er iets uit te kunnen vissen.
Veel mensen worden op deze manier geintimideerd en maken gelijk geld over. De angst heeft de overhand.

Dus, gewoon afwachten..... er zal verder niets meer gebeuren. Of vraag hoe ze aan die wijsheid komen en vraag bewijsstukken. Wie eist bewijst.

Jij hebt de plicht de boekhouding 5 jaar te bewaren.

Walter van V
Berichten: 1997
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: Hoe om te gaan met Intrum Justitia

Ongelezen bericht door Walter van V »

IJ stuurt bij mijn weten nooit een bevestiging dat iets afgesloten is, zijn ze te lui voor. Altijd alleen schriftelijk communiceren met deze club! Asl het nodig zou zijn heb je tenminste bewijzen. (en je kan ergernis lekker van je afschrijven!).

De tips van de topic-opener zijn heel goed!

wiske72
Berichten: 21
Lid geworden op: 08 dec 2006 23:58

Re: Hoe om te gaan met Intrum Justitia

Ongelezen bericht door wiske72 »

hoi allemaal,

Het verhaal aan mijn kant wordt steeds mooier. Daar het weekend is en ik IJ niet kan bellen heb ik toch maar tiscali gebeld. In het telefoonmenu werd mij al verteld dat als het om IJ brief gaat dat ik hun dan moest bellen. Uiteraard heb ik toen niet opgehangen en vriendelijk gevraagd aan het vrouwtje van tiscali of zij enig idee had waar het over ging. Zij vertelde mij dat ik waarschijnlijk worldonline abbonement had en die automatisch naar hun was overgezet. Ik had zelf nog niks over een mogelijk verband met worldonline verteld. Zij heeft wel gekeken in het systeem of er op de drie adressen die ik in die tijd gehad heb nog rekeningen open stonden in dit was niet het geval. Ik ben dus nu erg benieuwd wat IJ mij morgen gaan vertellen. Dit wordt nog leuk..... heb er u al zin in om te bellen.

groetjes

Wiske

Vortex
Berichten: 21
Lid geworden op: 10 dec 2006 10:38

Re: Hoe om te gaan met Intrum Justitia

Ongelezen bericht door Vortex »

Hallo mensen,

Het is fijn om te zien dat ik niet de enige ben met dit probleem.
Ik heb intussen ook een mooi incasso van IJ ontvangen en uiteraard meteen gebeld met Tiscali. Ik schijn in 2002 een inbel abonnement afgesloten te hebben op een adres waar ik alleen in 1997 gewoond heb.
De medewerkster van Tiscali zei dat ik hun een brief moest sturen waarin het uitleg en bewijs moet meesturen dat ik daar in 2002 niet woonachtig was, een huurkontrakt bijvoorbeeld.
Nou die kunnen ze krijgen, dubbel zelfs.. Eentje naar de afdeling administratie en eentje naar de directie.
Ik walg van zulke praktijken.

Vortex

wiske72
Berichten: 21
Lid geworden op: 08 dec 2006 23:58

Re: Hoe om te gaan met Intrum Justitia

Ongelezen bericht door wiske72 »

hoi Vortex,

Ik snap dat jij de bewijslast wel wil opsturen maar aan de andere kant hoef je dit niet te doen. Zij moeten tenslotte bewijzen dat het om een rekening van jou gaat. Ik vermoed zelf dat mijn rekening vast ook wel zoiets zal zijn als bij jou. Alleen tiscali heeft mij niet kunnen vertellen waar de rekening over gaat. Als ik merk dat het om rekening gaat op een adres waar ik destijds niet gewoond heb dan kunnen ze wat mij betreft de boom in en zie ik ze wel in de rechtzaak.

groetjes en succes

Cynthia

bodejosm43
Berichten: 3041
Lid geworden op: 03 dec 2003 23:26

Re: Hoe om te gaan met Intrum Justitia

Ongelezen bericht door bodejosm43 »

Hoi Vortex,

Wanneer IJ iets beweert, laat ze dat dan maar met argumenten onderbouwen.

De bewijslast ligt bij HUN, en niet bij jou. Wanneer jij aan kan tonen dat je alleen in 1997 op het bewuste adres hebt gewoond, is het aan IJ om dit te weerleggen. Het zou wat zijn als Radar eens een thema-uitzending aan IJ en IU zou besteden. Ik durf te wedden dat geen van beide bedrijven woordvoerders naar de studio durven te sturen.

Zo wel, dan zou ik graag eens bij een dergelijke opname aanwezig willen zijn.

Vortex
Berichten: 21
Lid geworden op: 10 dec 2006 10:38

Re: Hoe om te gaan met Intrum Justitia

Ongelezen bericht door Vortex »

Het is inderdaad wel een beetje idioot dat ze mij willen laten bewijzen dat ik daar niet woonde in die periode maar om mijn goede wil te tonen krijgen ze waar ze om vragen.
Een thema uitzending over dit onderwerp zou idd niet verkeerd zijn, ik vrees dat er meer mensen met dit probleem zitten.

Ben benieuwd of Tiscali iets van zich laat horen, ik laat het nog wel weten hier.

Groetjes,
Henk

Cesar
Berichten: 674
Lid geworden op: 24 aug 2005 15:48

Re: Hoe om te gaan met Intrum Justitia

Ongelezen bericht door Cesar »

Nu keert IJ de bewijslast om.
Let op!!!!!
Trap hier niet in.

Vortex
Berichten: 21
Lid geworden op: 10 dec 2006 10:38

Re: Hoe om te gaan met Intrum Justitia

Ongelezen bericht door Vortex »

Ik stuur deze bewijzen niet naar IJ maar naar Tiscali.
Of bedoelt u dit niet?

wiske72
Berichten: 21
Lid geworden op: 08 dec 2006 23:58

Re: Hoe om te gaan met Intrum Justitia

Ongelezen bericht door wiske72 »

hoi vortex,

als je ze al opstuurt dan zal ik ze naar beide sturen. Ik ga zelf morgen bellen naar IJ om eens te kijken waar de rekening nu vandaan komt. Kans is groot dat het bij mij om dezelfde reden gaat als bij jou. Als dat het geval is dan ga ik dat nie bewijzen dat mogen hun lekker doen. Daarnaast al het om rekeningen gaat in 2000 dan zijn deze al verjaard en mogen ze dit niet eens doen. Rekeningen zonder aanmaningen ed verjaren na 5 jaar.

ik hou jullie op de hoogte hoe het aan deze kant gaat.

groetjes

Wiske

bodejosm43
Berichten: 3041
Lid geworden op: 03 dec 2003 23:26

Re: Hoe om te gaan met Intrum Justitia

Ongelezen bericht door bodejosm43 »

Ha, dat gaat de goede kant op: Nederland in het geweer tegen die aso-clubs.

En als je wiske heet, heb je jerommeke helemaal niet nodig om je zin te krijgen, he?

Succes in elk geval. Hopelijk helpt het.

Vortex
Berichten: 21
Lid geworden op: 10 dec 2006 10:38

Re: Hoe om te gaan met Intrum Justitia

Ongelezen bericht door Vortex »

@Wiske; Ik ben heel benieuwd of jij IJ wel telefonisch kan bereiken, ik heb dat afgelopen vrijdag zowat de hele dag geprobeerd maar alle medewerkers waren en bleven in gesprek. Ook na het inspreken van hun voicemail heb ik niets meer gehoord. Veel succes van deze kant!

Groetjes
Vortex

brindo
Berichten: 3
Lid geworden op: 11 dec 2006 18:14

Re: Hoe om te gaan met Intrum Justitia

Ongelezen bericht door brindo »

Hallo allemaal,

Toevallig dat ik vanmiddag een vraag heb gesteld bij het Kassa forum, en een attent iemand mij de link stuurt van dit onderwerp.

Ik maak hetzelfde mee als de meeste van jullie.
Op 4 dec. j.l. een Vorderning gehad van I.J.
Tiscali kwam mij onbekend voor en belde I.J. op > onbereikbaar.
Tiscali gebeld en werd onbeschoft geholpen, maar hoorde wel dat het om een inbelabonnement ging van World Online en is overgezet naar Tiscali en men gaf mijn oude adres op.
We hebben het nu over 1997 want daarna ben ik verhuisd !!!! Het is echt niet te geloven.
Ik heb toendertijd gewoon betaald en opgezegd, maar heb hier geen brief meer van want het is immers zo'n 9 jaar geleden...

Ik zal morgen een brief sturen naar I.J. dat ik het er niet mee eens ben en ben benieuwd wat ze gaan doen.

Als iemand nog andere tips heeft dan houdt ik mij aanbevolen.

Als Radar of Kassa hier een uitzending over wil maken dan wil ik mijn verhaal wel vertellen. Pure oplichtingspraktijken vindt ik het.

Groet,

Brindo

Gesloten