Badoo OPGEPAST bij automatsiche incasso!!

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.
PJ 66
Berichten: 731
Lid geworden op: 07 apr 2004 13:10
Locatie: Nijmegen

Badoo OPGEPAST bij automatsiche incasso!!

Ongelezen bericht door PJ 66 » 01 jul 2017 15:13

Badoo is zoals jullie weten een populaire datingsite, maar is inmiddels een poeplinke site geworden. Ik raad eenieder aan GEEN cent over te maken bij deze malafide onderneming! Wie 1 keer geld overmaakt per iDeal zit gelijk vast aan een abonnement. Deze kun je wel maandelijks opzeggen en staat zeggen zij ergens zeer klein in de voorwaarden. Okay daarmee kunnen ze nog wegkomen. Met het tweede niet. Wie ergens op een knop drukt voor bijvoorbeeld een extra leuke dienst. Bijvoorbeeld Superkrachten zit zonder dat hij het weet vast aan een nieuw abonnement. De voorwaarden dat je dan vast zit aan een nieuw abonnement dus VOOR de betaling wordt NIET getoond. Ze gaan per direct over op een automatische incasso! En hier ben ik PISLINK over. Uiteraard niet akkoord gegaan en gelijk alles stop gezet. Bank gebeld en alles laten weigeren.

Wat kun je zelf doen. Sowieso zou ik nooit meer voor Badoo kiezen tenminste geen credits kopen!! Bank bellen als ze over willen gaan tot automatische incasso. Incassolijst per dag bekijken en alles dubbel blokkeren. Ook dat ze geen tweede rekeningnummer kunnen gebruiken. Bel naar Consument en recht en geef je klacht door. Stel ook Badoo in kennis van de huidige praktijken. Daarnaast mogen zij zich nooit verschuilen achter de algemene voorwaarden bij automatische incasso. Dit moet bij de betaling duidelijk zijn. Daarnaast je moet een handtekening zetten. Inmiddels is ook de AFM ingeschakeld.

Mijn advies trap niet in deze fakesite die ook nog eens vol zit met fakefoto's van 10 jaar of ouder. U bent gewaarschuwd!!

alfatrion
Berichten: 15497
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Badoo OPGEPAST bij automatsiche incasso!!

Ongelezen bericht door alfatrion » 01 jul 2017 16:00

PJ 66 schreef:Wie 1 keer geld overmaakt per iDeal zit gelijk vast aan een abonnement. Deze kun je wel maandelijks opzeggen en staat zeggen zij ergens zeer klein in de voorwaarden. Okay daarmee kunnen ze nog wegkomen.
Dit is essentiële informatie die ze duidelijk in beeld moeten brengen (art. 6:193b e.v. BW). Als ze dat niet doen dan hoef je de maandelijkse kosten niet te betalen, omdat je de overeenkomst dan kan vernietigen.
PJ 66 schreef:Met het tweede niet. Wie ergens op een knop drukt voor bijvoorbeeld een extra leuke dienst. Bijvoorbeeld Superkrachten zit zonder dat hij het weet vast aan een nieuw abonnement. De voorwaarden dat je dan vast zit aan een nieuw abonnement dus VOOR de betaling wordt NIET getoond. Ze gaan per direct over op een automatische incasso! En hier ben ik PISLINK over. Uiteraard niet akkoord gegaan en gelijk alles stop gezet. Bank gebeld en alles laten weigeren.
Je had even kunnen wachten en na acht weken een MOI melding kunnen doen. Dat had ze 50 euro gekost. Voor een incasso moeten ze een digitale of schriftelijk handtekening hebben. Digitale handtekeningen ben ik nog nergens tegengekomen.

PJ 66
Berichten: 731
Lid geworden op: 07 apr 2004 13:10
Locatie: Nijmegen

Re: Badoo OPGEPAST bij automatsiche incasso!!

Ongelezen bericht door PJ 66 » 01 jul 2017 16:05

Dat MOI kende ik nog niet. Die digitale handtekeningen ook nog niet. Kennelijk is dat bij hun gewoon een druk op de knop gelijk een digitale handtekening. Je ziet ook geen apart scherm in beeld van let op dit is een digitale handtekening. Daarmee zitten ze sowieso fout.

alfatrion
Berichten: 15497
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Badoo OPGEPAST bij automatsiche incasso!!

Ongelezen bericht door alfatrion » 01 jul 2017 16:10

Digitale handtekening verlopen via je bank, met tan codes of iets vergelijkbaars. Ik ben dit nog nergens tegengekomen, zelfs niet bij de rentewinkel van de ING, de ING was de eerste bank die deze techniek had geïmplementeerd.
Een MOI melding kun tot 13 maanden doen en dan kun je aangegeven dat er geen rechtsgeldige machtiging is afgegeven.

PJ 66
Berichten: 731
Lid geworden op: 07 apr 2004 13:10
Locatie: Nijmegen

Re: Badoo OPGEPAST bij automatsiche incasso!!

Ongelezen bericht door PJ 66 » 01 jul 2017 16:20

Bedankt voor je informatie. Gelukkig kun je tegenwoordig snel iets nakijken via internet. De ingeplande incasso's zijn absoluut een meerwaarde. Je moet alleen even goed kijken wat je invult. Ook dat ze niet met een ander rekeningnummer alsnog iets gaan incasseren. Het zijn echt ratten wat dat betreft.

Hans999
Berichten: 2
Lid geworden op: 30 jun 2017 19:04

Re: Badoo OPGEPAST bij automatsiche incasso!!

Ongelezen bericht door Hans999 » 01 jul 2017 16:20

Ik heb dit dus meegemaakt van de week. bij Badoo. Na 1 dag had ik al door dat het een bedrieglijke site was. Er is 4 keer 9,99 euro IC via Stichting AYDEN afgeschreven. Heb dat gisteren gestorneerd bij mijn bank ING.
Ik heb voor IC geen enkele toestemming gegeven. Ik heb slecht eenmaal 9,99 euro overgemaakt voor 1week account-abo.
IK waarschuw hierbij alle relatiezoekers voor http://www.badoo.com! Trap er niet in. Bovendien houden ze geen rekening met uw privacy en sturen ze ongevraagd uw vrienden een e-mail met uw account om lid te worden. Te gênant voor woorden!
Hans999, Den Haag

PJ 66
Berichten: 731
Lid geworden op: 07 apr 2004 13:10
Locatie: Nijmegen

Re: Badoo OPGEPAST bij automatsiche incasso!!

Ongelezen bericht door PJ 66 » 01 jul 2017 16:27

Dat laatste stuk is hier al een keer beschreven dat Badoo slecht omgaat met de privacy van leden. Ik hoop dat de toezichthouder dit bedrijf keihard bestraft. Het linke van Badoo is dat wanneer je EEN keer hebt betaald voor een dienst elke KNOP een automatische incasso abonnement kan opleveren. Eenmaal jouw bankgegevens binnen en ze weten er raad mee met allerlei slinkse regeltjes en onduidelijkheden. Het gaat mij niet om het lage bedrag dat ik zou moeten betalen. 11.99 ofzo maar wel op de manier hoe ze klanten geld weten te plukken. Daarom heb ik het account gelijk opgezegd want ik doe niet mee aan malafide praktijken die compleet onduidelijk zijn voor de klant. Helaas is dit vooral voor jongeren hier een gevaar. Daarom hoop ik ook dat Radar/Kassa of de AFM hier tegenop treedt.

claesino
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 feb 2018 14:43

Re: Badoo OPGEPAST bij automatsiche incasso!!

Ongelezen bericht door claesino » 17 feb 2018 14:53

Goeiedag,

Heb ditzelfde ook meegemaakt. Eerst met superkrachten. Daarna is in November kennelijk mijn premium abonnement weer ingegaan. En 4x 11.99 per maand afgeschreven. Kwam er pas laat achter omdat dit me niet opviel omdat dit via Adyen wordt afgeschreven. Heb de laatste 2 gelukkig kunnen storneren. Maar de andere 2 niet. Na veel mailen met Badoo word je enkel steeds door verwezen naar de voorwaarden. Zeer triest dat dit allemaal zo maar kan. Ze hebben me bevestigd dat mijn abo is stopgezet maar ik vertrouw het niet. Bank gebeld en die adviseerden mij om betreffende afschrijver te blokkeren. Ben benieuwd hoe Badoo aangepakt wordt. Het is voor mij echt zeer principiele rechtskwestie.

Mvg
Filip Claessens

alfatrion
Berichten: 15497
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Badoo OPGEPAST bij automatsiche incasso!!

Ongelezen bericht door alfatrion » 20 feb 2018 08:48

Je kan altijd een MOI melding doen bij je bank. Als je stelt dat er geen geldige machtiging is, dan krijg je meer terug.

HansBBD
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 feb 2019 15:26

Re: Badoo OPGEPAST bij automatsiche incasso!!

Ongelezen bericht door HansBBD » 04 feb 2019 15:38

Dat van die MOI melding wist ik niet. Nadeel si wel dat je na 50 (45) dagen niet meer kunt storneren en dan moet je maar afwachten of je je geld terug krijgt en hoelang dat gaat duren.
Het is mij net ook overkomen. Begin dus beter niet aan Badoo en ga iig nóóit enig abonnement aan of betaal zg 'eenmalig' om 'populairder' oid te worden: het resultaat nml is incasso's ohm van 'doorlopend. Dat alles geheel ongevraagd of ongemeld.
Ik heb de ongeoorloofde bedragen laten storneren en de incassant (ADYEN) geblokkeerd.
Het zijn de gebruikelijke oplichtingspraktijken van Badoo als je even niet oplet. Had eenzelfde ervaring enige jaren terug. En dat zegt feitelijk genoeg over de mentaliteit: die lui deugen niet.
Contact zoeken is volkomen nutteloos, ze reageren nooit.

Badoo : bad too.

berndv
Berichten: 6995
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Badoo OPGEPAST bij automatsiche incasso!!

Ongelezen bericht door berndv » 05 feb 2019 08:20

HansBBD schreef:
04 feb 2019 15:38
Het zijn de gebruikelijke oplichtingspraktijken van Badoo als je even niet oplet.
Wat is daar nou weer oplichting aan? Zij bieden abonnementen aan, bij die abonnementen horen voorwaarden, deze voorwaarden dient u, neem ik aan, akkoord voor te geven, alvorens het abonnementen in gaat, voor dit abonnement brengen zij kosten in rekening, waarvoor u, vermoed ik, toestemming moet geven om die per automatisch incasso te betalen.

Dat u in de zoektocht naar de ware Jacob(a) niet meer let op voorwaarden of wat u afsluit, is badoo toch volgens mij niet aan te rekenen. Dat u vervolgens ook uw bankafschriften niet controleert op waar u overal wat voor betaald, is dan ook niet handig. En deze opstapeling van onhandigheden is de schuld van badoo?
HansBBD schreef:
04 feb 2019 15:38
Ik heb de ongeoorloofde bedragen laten storneren en de incassant (ADYEN) geblokkeerd.
Ik hoop dat u ook uw abonnement beeindigd heeft? Alleen storneren brengt u in een proces met incassobureaus en als u pech heeft deurwaarders. Daarbij kunt u Adyen wel blokkeren, dit is alleen maar een betaalprovider, welke ook door veel webshops gebruikt wordt.

Guardian72
Berichten: 6840
Lid geworden op: 04 jun 2008 13:37
Contacteer:

Re: Badoo OPGEPAST bij automatsiche incasso!!

Ongelezen bericht door Guardian72 » 12 feb 2019 13:10

Badoo staat al langer als 'niet pluis' bekend.
Spam versturen, misbruik maken van andermans mail account (hun hele adresboek benaderen) en dan beweren dat de gebruiker van de mailbox op badoo.nl toestemming heeft gegeven (onjuist, persoon leest/spreekt geen Nederlands - maar dat terzijde).
Vervolgens dagenlang allerhande bedrijs mail adressen bestoken met 'jantje wil dat je lid word van badoo' - en pas na een juridische blafbrief willen stoppen...

Datingsites - prima - maar badoo best maar even overslaan.

Plaats reactie