LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] vergo collect /kinderparade

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.
ArneLH
Berichten: 1662
Lid geworden op: 19 okt 2011 13:05
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: vergo collect /kinderparade

Ongelezen bericht door ArneLH »

Invogem is ook een handelsnaam van Fiad B.V.

khali-witch
Berichten: 28
Lid geworden op: 23 mar 2011 12:29

Re: vergo collect /kinderparade

Ongelezen bericht door khali-witch »

Ja, daar ben ik nu ook al achter gekomen. Wat is met dat telekens andere namen??

ArneLH
Berichten: 1662
Lid geworden op: 19 okt 2011 13:05
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: vergo collect /kinderparade

Ongelezen bericht door ArneLH »

Het is een manier om van (negatieve) bekendheid af te komen natuurlijk.

khali-witch
Berichten: 28
Lid geworden op: 23 mar 2011 12:29

Re: vergo collect /kinderparade

Ongelezen bericht door khali-witch »

Als ze nou eens gewoon normaal de wetgeving hanteren hebben ze dat probleem niet!!
Oja, en natuurlijk gewoon normaal met mensen omgaan!!!

Saarr
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 jan 2012 10:40

Re: vergo collect /kinderparade

Ongelezen bericht door Saarr »

Hallo allemaal

In 2001 ook een man aan de deur jaja Kinderparade.
Ik liet me overhalen om een contract voor 3 maanden te nemen voor mijn toen destijds 10jarige dochter.(is nu 21!)
Na een paar keer boekjes te hebben gehad de boel weer afgezegd met het groene formuliertje.
Nooit geen pakketten meer gehad of iets anders gehoord.

Tot enkele weken geleden: Een brief van Fiad incasso. Of ik even 516,75 wilde betalen binnen 5 dagen.
Er stond nog 1 termijn open volgens hun en dat was 2005.

Ik kwam werkelijk niet meer bij en zei dat ik niet ging betalen omdat er niets openstond en ik had opgezegd in 2001.
Een week later een inspecteur aan de deur die ik hetzelfde heb medegedeeld maar tevens erbij heb gezegd dat ie ook maar even moest gaan googlen.

Een paar dagen later een telefoontje van Fiad.Wanneer ik tot betaling zou overgaan.
Niet zei ik maak er maar een rechtszaak van.

Nu vanmorgen gebeld door de inspecteur die mij vertelde dat hij contact had gezocht met Fiad om te vragen of het was opgelost met mij.
Waarop Fiad incasso antwoordde dat mijn dossier weg was.
Tevens had hij gegoogled.

Dit is gewoon echt bijna lachwekkend. Nou ja als ze maar weten nu bij Fiad dat er hier niets te halen valt.
Wij wachten weer af. Wat een soap! :lol:

B.i.a.n.c.a
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 jan 2012 14:56

Re: vergo collect /kinderparade

Ongelezen bericht door B.i.a.n.c.a »

Ik ben dus ook kort geleden in het verkoop praatje getrapt van een leuke jonge vrouw werkend voor Splendid. Leuke actie van boekjes van nickelodeon. 1 malig, geen abonnement alleen verzendkosten. Een geweldig pakket met boekjes spelletjes ect. Omdat mijn kids altijd om van alles zeuren krijgen ze zakgeld en kunnen daar extra's voor kopen. Dus heb met ze afgesproken dat zij de verzendkosten delen. Nu hang ik dus wel voor 4 x aan een abonement wat ik moet opzeggen. De zogenaamd (leuke vrouw) heeft mijn kids opgelicht. 33,80 moet er in totaal betaald worden en voor wat: 1e pakket vandaag binnen gekregen boek van piet piraat, spelletjes boek van sesamstraat en een pinkie doeboek. Allemaal niet van Nickelodeon en mijn jongens zijn 6 en 8, vinden dit echt niet stoer ofzo! Die TEEF mag hopen dat ik haar nooit meer tegen kom, ik trek al haar mooie blonden haren uit haar kop. Ik heb gebeld met Splendid, de man was bij voorbaat al nervous toen hij de telefoon opnam. Ik mijn verhaal gedaan en begon hij meteen met het verwijd dat ik mijn kids de verzendkosten liet betalen en of ik ze ook de luiers had laten betalen toen ze baby waren. Ik werd zo pislink ik maak toch gvd zelf uit hoe ik mijn kids opvoed en het heeft niks met het feit te maken dat ik en mijn kids zijn opgelicht! Ik kan zo niet tegen onrecht! Ik ga meteen een aangetekende brief sturen met de boekjes retour en heb de bank opdracht gegeven dat er nooit door dit bedrijf geincaseerd mag worden. Ik ga voor deze valse verkoop geen cent betalen.

Mvg Bianca

jjjansen
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 jan 2012 15:52

Re: vergo collect /kinderparade

Ongelezen bericht door jjjansen »

Ongekende oplichterij zeg, dat dit zo al jaren doorgaat ook.

Wij ontvingen na 7 jaar!!!! ook nog eens een gezellige brief van FIAD incasso. Of we zomaar 297 euro wilden betalen binnen 5 dagen! Tbv Kinderparade BV....
Denk dat bij deze partijen het licht juridisch uit moet.

Onderstaand de brief die ik als reactie terugstuurde:


Fiad Incasso
Postbus 51
7940 AB Meppel

Onderwerp: Kinderparade BV dossiernummer: xxxxx

Geachte heer / mevrouw,

Tot mijn zeer grote verbazing ontving ik afgelopen zaterdag uw schrijven inzake Kinderparade BV.

U geeft verder helaas geheel niet aan waar dit schrijven over gaat en welk product.

Nadat ik wat onderzoek gedaan heb omdat het mij totaal niet bekend voor kwam blijkt het hier waarschijnlijk te gaan om de boekenclub waar wij tot medio 2005 lid van waren en wat ik reeds in 2005 opgezegd heb.

Dat is notabene bijna 7 jaar geleden!

Sinds 2005 hebben wij ook geen enkel boek of tijdschriften meer ontvangen, ook geen enkel ander product. En ook geen herinnering of ander schrijven inzake Kinderparade BV. De zakelijke relatie is in 2005 afgelopen.

Ik neem aan dat u ook volledig kunt nagaan in verzendlijsten en abonneelijsten dat er niet meer verstuurd is. Indien dat volgens u gegevens wel het geval is ontvang ik daar graag per ommegaande bewijs van.

Indien het hier gaat om dit specifieke bedrijf zal ik uw werkwijze, indien ik hier nog enige tijd en schrijven aan moet verspillen, direct in de media brengen en aanhangig maken bij de diverse consumentenorganisaties. Het blijkt zeer eenvoudig te zijn om u voor onrechtmatig handelen aan te pakken gezien u en de Kinderparade al meerdere malen in opspraak zijn geweest.

Indien ik voor verdere correspondentie juridische kosten zal moeten gaan maken zal ik die inclusief overige kosten op u en/of uw client verhalen.

Ik vertrouw erop dat u deze werkwijze naar mij en ook naar andere consumenten staakt en ik hier geen enkele tijd meer aan dien te besteden.

Hoogachtend,

Jan J. Jansen

Keywords: kinderparade, kinderparade BV, b.v., Fiad incasso, kinderboekenclub, Mill, Meppel, rekening 143747789, kvk nummer, 04054821, dossier, oplichters

Stef2204
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 feb 2012 20:31

Re: vergo collect /kinderparade

Ongelezen bericht door Stef2204 »

Hallo,

ik liep met 3 kinderen bij station Amsterdam RAI op de dag van de huishoudbeurs (24 februari 2012). Daar word ik half staande gehouden door iemand van Splendid die mij een GRATIS pakket aanbied voor de kinderen. Gauw wat dingen ingevuld en ineens werd me rekeningnummer gevraagd. Dat vond ik gek dus ook niet gegeven. Toen moest ik toch ff tekenen dus iets gekrabbeld wat niet eens op mijn handtekening lijkt.

Nu zie ik achteraf dat het allemaal niet eens GRATIS is maar gewoon 33,80 kost en je dus niet binnen 8 dagen mag opzeggen omdat het bedrag onder de 34 euro is. Ze kunnen me in ieder geval niet bellen want mijn telefoonnummer klopt niet. Rekeningnummer hebben ze dus ook niet...

Mijn vraag:
Hoe nu verder??

Moet ik ze berichten dat ik het niet hoef of afwachten of ze om het geld komen vragen...? Ik weet het ff niet meer.

B.i.a.n.c.a
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 jan 2012 14:56

Re: vergo collect /kinderparade

Ongelezen bericht door B.i.a.n.c.a »

Beste Stef,
Wij hebben hetzelfde gehad op de zwarte markt begin dit jaar.
Ik ben ook op internet gaan snuffelen en dit bedrijf kan je niks maken. (Oplichters)
Bij ons op het bonnetje kwam de naam niet overeen met het rekeningnr dus incasseren kunnen ze niet.
Ik heb me laten vertellen door ene Chris die hier al jaren mee bezig is, dat ze je bang maken met deurwaarders etc maar er nog nooit een rechtzaak is geweest.
Ik kreeg 3 boekjes thuis voor mijn zoons van 6 en 8 piet piraat sesamstraat en nog iets kinderachtigs. Ik heb de boekjes aangetekend retour gestuurd met een brief erbij en tot nu toe niks gehoord. Ik ga dus echt niet betalen. Als je een voorbeeld brief nodig hebt kan ik je die wel mailen. Laat maar weten als je dat wil.

Suc6! Gr. Bianca

mdewit60
Berichten: 2
Lid geworden op: 03 jan 2013 14:29

Re: vergo collect /kinderparade

Ongelezen bericht door mdewit60 »

zeer schandalig bedrijf de figuren die telefoon opnemen als je klacht heb zijn zeer onbeschoft en zeggen gewoon zoek maar lekker uit met incassobureau en hangen zo op zonder dat je bent uitgesproken helaas ben ik destijds erin getrap om lid te worden maar bij thuiskomst het kladje nog is te lezen kwam ik er achter dat me naam niet eens klopte en na dag of 4 kwam eerste pakket binnen wat voor meisjes moest zijn maar dus jongens boeken bevatte heb ik zooitje retour gestuurd en boel opgezegd dit was half 2012 nu vandaag deurwaardersbrief ook op verkeerde naam ik gebeld na splendid waar ik dus onbeschoft werd behandeld en ben ook net benaderd door het incassobureau waar ik verhaal heb uitgelgd e die zeiden we gaan is even kijken hoe het zit dat hun met verkeerde naam komen dus ik wacht op reactie van incasso maar 1ding is zeker dat splendid geen cent van mij krijgt ze gaan maar na de rechter vind het best.

riddert
Berichten: 1635
Lid geworden op: 22 okt 2010 08:52

Re: vergo collect /kinderparade

Ongelezen bericht door riddert »

mdewit60 schreef:zeer schandalig bedrijf de figuren die telefoon opnemen als je klacht heb zijn zeer onbeschoft en zeggen gewoon zoek maar lekker uit met incassobureau en hangen zo op zonder dat je bent uitgesproken helaas ben ik destijds erin getrap om lid te worden maar bij thuiskomst het kladje nog is te lezen kwam ik er achter dat me naam niet eens klopte en na dag of 4 kwam eerste pakket binnen wat voor meisjes moest zijn maar dus jongens boeken bevatte heb ik zooitje retour gestuurd en boel opgezegd dit was half 2012 nu vandaag deurwaardersbrief ook op verkeerde naam ik gebeld na splendid waar ik dus onbeschoft werd behandeld en ben ook net benaderd door het incassobureau waar ik verhaal heb uitgelgd e die zeiden we gaan is even kijken hoe het zit dat hun met verkeerde naam komen dus ik wacht op reactie van incasso maar 1ding is zeker dat splendid geen cent van mij krijgt ze gaan maar na de rechter vind het best.
Nou, u heeft groot gelijk hoor!

marielle140
Berichten: 3
Lid geworden op: 24 jan 2013 12:25

Re: vergo collect /kinderparade

Ongelezen bericht door marielle140 »

ik heb vandaag splendid club gebeld om op te zeggen ze deden niet moeilijk een ik krijg nog 3 parketten en dan is het afgelopen.
zou het echt zo zijn? of krijg ik ze gewoon door en moet ik blijven betalen?

Jolijn
Berichten: 6308
Lid geworden op: 02 apr 2011 23:45

Re: vergo collect /kinderparade

Ongelezen bericht door Jolijn »

Ik heb geen glazen bol.

Je weet ondertussen wel als je zo links en rechts eens gelezen hebt, dat aan telefonische beloftes niet zo veel waarde kan worden gehecht.

marielle140
Berichten: 3
Lid geworden op: 24 jan 2013 12:25

Re: vergo collect /kinderparade

Ongelezen bericht door marielle140 »

ik wacht het wel even af..

eric20
Berichten: 6
Lid geworden op: 22 dec 2009 14:10

Re: vergo collect /kinderparade

Ongelezen bericht door eric20 »

Beste marielle140. Als ik tegen u gezegd heb dat u nog 3 pakketten krijgt dan is dat ook zo. U hoeft niet bang te zijn dat het doorloopt, of dat u hierna nog een rekening krijgt. Bij deze nogmaals de bevestiging. Splendid Club.

marielle140
Berichten: 3
Lid geworden op: 24 jan 2013 12:25

Re: vergo collect /kinderparade

Ongelezen bericht door marielle140 »

eric20 ik heb je niet eens aan de telefoon gehad, en vandaag is er weer geld afgeschreven, hoop maar dat dat de laatste keer is geweest, dus ik wacht die 3 pakketjes af.

Lucas144
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 jul 2013 15:07

Re: vergo collect /kinderparade

Ongelezen bericht door Lucas144 »

Zojuist brief naar Kinderparade gestuurd om op te zeggen. Ik zal er nog niet te veel over vertellen maar ik hoop dat ze slim genoeg zijn om gewoon correct te reageren en af te handelen. Dit soort praktijken (gebeld worden terwijl we in het bel-me-niet register staan) en zeggen dat je tot juni 2014 aan je contract vast zit, tssss. Zijn Kinderparade.com en splendidclub.nl nu dezelfde toko's maar met andere adressen?

Selif
Berichten: 2
Lid geworden op: 03 okt 2013 13:44

Re: vergo collect /kinderparade

Ongelezen bericht door Selif »

In december 2011 kwam er bij mij ook een aardige verkoper namens de kinderparade aan de deur.

Ik weer lid geworden want gunde die man het ook.

Vervolgens opgezegd dmv het groene papiertje want een maand later ging ik verhuizen naar een andere tijdelijke woning om vervolgens naar een Nieuwbouw woning te gaan.

Nu kreeg ik een brief van het incasso bureau te Meppel of ik binnen 5 dagen even 213 euro over wil maken namens de kinderparade, want ik ben zwaar in gebreke.

Ik dacht huh? Hoe kan dit? Ik ben nooit gebeld want mijn nummer had ik al die tijd nog. En op mijn nieuwe adres krijg ik ineens een brief van het incasso bureau! Wat moet ik nu doen? Ik heb het netjes opgezegd zoals het werd gezegd en zoals op het papiertje vermeld staat!

Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

ArneLH
Berichten: 1662
Lid geworden op: 19 okt 2011 13:05
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: vergo collect /kinderparade

Ongelezen bericht door ArneLH »

Selif schreef:Wat moet ik nu doen?
Hopen dat je kunt bewijzen dat de opzegging is aangekomen, anders is het pech.

Selif
Berichten: 2
Lid geworden op: 03 okt 2013 13:44

Re: vergo collect /kinderparade

Ongelezen bericht door Selif »

Dat meen je niet? Jemig heb ik weer. Ik ben na een maand meteen verhuisd en heb het papiertje opgestuurd. Na ons was de woning een tijdje leeg en nadat er mensen in kwamen hebben zij een tijdje post voor ons opzij gehouden maar nooit iets gezien van de kinderparade. Ook geen pakket dus ik ga er van uit dat de opzegging gewoon is doorgekomen.

Kan ik dan verder niets doen? Ik heb geen bewijs dat ik het heb opgestuurd. Had ik het maar gedaan! Maar ja nu moet ik betalen voor iets dat ik niet heb gekregen en wil!

Is het hopeloos voor mij?

Gesloten