Webcasso factuur verjaard

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.
Moneyman
Berichten: 17750
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Webcasso factuur verjaard

Ongelezen bericht door Moneyman »

gosewijn schreef:
12 aug 2019 16:05
Okee . uit nieuw schierigheid , Is een telefoon abbo met telefoon- 50 % korting- een consumenten koop ?
Dat is gelijk een leuk voorbeeld. Het antwoord is: dat hangt ervan af. De definitie van consumentenkoop is te vinden in art. 7:5 lid 1 BW:
In deze titel wordt verstaan onder consumentenkoop: de koop met betrekking tot een roerende zaak die wordt gesloten door een verkoper die handelt in het kader van zijn handels-, bedrijfs-, ambachts- of beroepsactiviteit en een koper, natuurlijk persoon, die handelt voor doeleinden buiten zijn bedrijfs- of beroepsactiviteit.
Nu jouw voorbeeld. Is dit een zakelijke overeenkomst, dan is er uberhaupt geen sprake van een consumentenkoop. Is het een prive-aanschaf in een gewone winkel (of via internet), dan is het deels wel en deels niet een consumentenkoop. De aanschaf van de telefoon zelf is een consumentenkoop (want een telefoon is een roerende zaak), het abonnement is echter een dienst (geen roerende zaak) en daarom geen consumentenkoop.

Er is dus in jouw voorbeeld sprake van twee verjaringstermijnen: twee jaar als het gaat om de telefoon, en vijf jaar als het gaat om vorderingen die voortvloeien uit het abonnement.

Theotrucker
Berichten: 5025
Lid geworden op: 21 jan 2018 19:42
Locatie: Landgraaf

Re: Webcasso factuur verjaard

Ongelezen bericht door Theotrucker »

Dat is duidelijk!

gosewijn
Berichten: 2318
Lid geworden op: 10 apr 2014 18:00

Re: Webcasso factuur verjaard

Ongelezen bericht door gosewijn »

Helder MM. :)

Plaats reactie