LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Budgetticket.nl : dwaling / woekerprijzen

Heb je goede of slechte ervaring op het internet of met het internet? Hier kan je jouw mening geven over de zaken rondom het internet.
Harmpie
Berichten: 10
Lid geworden op: 29 sep 2006 11:52

Budgetticket.nl : dwaling / woekerprijzen

Ongelezen bericht door Harmpie »

Voor de wedstrijd van afgelopen zondag (24/9), Feyenoord - Excelsior, hadden wij 2 kaarten besteld via budgetticket.nl. De kaart (categorie 2) kosten 35,- per stuk, hieroverheen nog eens 12,= verzendkosten. Totaal 82,=.

De verzending van de kaarten had nogal wat voeten in aarde, maar uiteindelijk, zaterdag 23/09 om 17:00 konden we ze van het postkantoor halen. Onze eerste verbazing was dat op de kaarten een prijs van 16,= stond vermeld, wat nogal een verschil is met de berekende 35,=. Op de budgetticket site wordt wel aangegeven dat kaarten duurder zijn dan de nominale prijs, maar toch vind ik ruim 100% nogal een verschil. Hier zou op zich nog mee te leven zijn geweest als we in het stadion de verwachte stoelen zouden hebben gekregen. Echter, wat ons was toegestuurd waren kaarten voor vak Z3. Z3 is een vak ZONDER stoelnummers, waar iedereen overal mag gaan zitten. 1 van de goedkoopste plekken in het stadion !

Budgetticket.nl volhard aan de telefoon in een slap verhaal over het feit dat kaarten duurder kunnen zijn dan de genoemde prijs, verwijst naarvoorwaarden, en houdt vol dat deze kaarten bij hun in categorie 1 vallen, waarbij nergens op de site categorien te vinden zijn. Na enkele minuten werd de telefoon er door de telefoniste opgegooid.

Wij voelen ons opgelicht. Ik ben graag bereid aanvullende informatie te verstrekken, ik hoop dat via organisaties als de uwe, een bedrijf als budgetticket.nl zich moet verantwoorden voor dit schandelijke gedrag.

Lezers : BESTEL NOOIT VIA BUDGETTICKET.NL, behandeling aan telefoon is slecht, prijzen zijn idioot hoog, gewekte verwachtingen worden niet nagekomen. Zoek voor de aardigheid maar eens in google op "budgetticket.nl" en u zal ontdekken dat ik niet de enige ben met klachten !

Dilbert29
Berichten: 2509
Lid geworden op: 31 mar 2005 15:08

Re: Budgetticket.nl : dwaling / woekerprijzen

Ongelezen bericht door Dilbert29 »

Je had de kaarten natuurlijk ook gewoon via de officiele weg kunnen kopen, dan had je al die ellende niet gehad.

Bedrijfjes als budgettticket draaien op dit soort zaken, in principe kunnen ze vragen wat ze willen voor die kaarten, als jij ze niet neemt neemt een ander ze wel. Zolang mensen bereid zijn om te betalen en te lui zijn om de officiele weg te volgen, zal je dit soort dingen blijven houden.

Harmpie
Berichten: 10
Lid geworden op: 29 sep 2006 11:52

Re: Budgetticket.nl : dwaling / woekerprijzen

Ongelezen bericht door Harmpie »

Klopt, juridisch zullen ze ook niet aan te pakken zijn. Ik wil langs deze weg ook alleen maar anderen waarschuwen. Budgetticket.nl misleid de boel met halve/onvolledige gegevens en een foute voorstelling van zaken. Ticketbox.nl is een beter adres voor kaarten, hiermee heb ik goede ervaringen.

??
Berichten: 768
Lid geworden op: 22 jun 2005 12:18

Re: Budgetticket.nl : dwaling / woekerprijzen

Ongelezen bericht door ?? »

Budgetticket.nl is anders vrij duidelijk over de handelswijze. Ze kopen kaarten in en verkopen die door tegen prijzen die ze zelf bepalen, volgens het aloude vraag- en aanbodprincipe. Gewilde kaarten kosten dus veel geld. Dat had je kunnen en moeten weten.

Niet dat de handelswijze ethisch door de beugel kan, maar je kunt ze niet beschuldigen van misleiding. Ze zijn op de website glashelder over het feit dat de kaarten duurder zijn dan via de gangbare methoden.

Harmpie
Berichten: 10
Lid geworden op: 29 sep 2006 11:52

Re: Budgetticket.nl : dwaling / woekerprijzen

Ongelezen bericht door Harmpie »

Niet helemaal mee eens :

Ten eerste : De plaatsen waren bij lang na niet uitverkocht en in hun voorwaarden relateren ze de prijsverschillen heel expliciet aan het vraag/aanbod principe. Oftewel de door hun opgegeven mogelijke aanleiding van een prijsafwijking is niet van toepassing. Sowieso vind ik prijsafwijkingen van ruim 100% afzetting, maar dat ik hier niets aan ontleen snap ik.

Ten tweede : De categorie indeling is nergens zichtbaar. Je verwacht voor dit geld gewoon een stoel op de 1e ring, en niet de equivalent van een staanplaats... dwaling wat mij betreft. In de algemene voorwaarden wordt nergens gesproken over het ontvangen van "mindere" kaarten dan de bestelde. Desgevraagd vertelde de medewerkster van budgetticket.nl me zelf dat "categorie 1" in hun systeem een plaats op de 1e ring betekent, toen ik vertelde waar we dan wel niet hadden gezeten (aan het veld), had ze zelfs t lef te verkondigen dat we BETERE kaarten hadden gekregen dan besteld !! Dit was vlak voor ze de hoorn erop gooide.

Ten derde : Zoals je zelf ook al concludeert kan de handelswijze gewoon niet door de beugel en daarom ben ik hier. Dat zij juridisch alles goed hebben dichtgetimmerd twijfel ik niet aan. Ik wil gewoon dat deze vorm van handel op internet onder de aandacht komt en dat men hiervoor gewaarschuwd wordt.

??
Berichten: 768
Lid geworden op: 22 jun 2005 12:18

Re: Budgetticket.nl : dwaling / woekerprijzen

Ongelezen bericht door ?? »

Ik snap je punt. Je had zelf alleen iets beter op moeten letten. Als er nu meer mensen doorkrijgen dat je teksten op een website moet lezen zijn dit soort waarschuwingen verder totaal overbodig.

Harmpie
Berichten: 10
Lid geworden op: 29 sep 2006 11:52

Re: Budgetticket.nl : dwaling / woekerprijzen

Ongelezen bericht door Harmpie »

Tja, erg slim is t niet geweest, een beetje onderzoek op google had al heel duidelijk gemaakt met wat voor organisatie men te maken heeft. Wat betreft beter lezen op de site.... tja, ik vind toch echt dat men heel vaag is, slechts 1 puntje m.b.t. prijzen in voorwaarden. Met name de uitlatingen als "goedkoop", "budget" e.d. vind ik niet passen bij een bedrijf zoals budgetticket.nl. Maar goed, uiteindelijk heb je misschien wel gelijk....we zijn er nogal naief ingetrapt.

queenfan
Berichten: 1415
Lid geworden op: 14 jun 2004 12:50

Re: Budgetticket.nl : dwaling / woekerprijzen

Ongelezen bericht door queenfan »

Erg sneu maar de werkwjze van Budgetticket is al een keer breed uitgelegd in kassa.
Dat zij hogere prijzen berekenen was al bekend.
Is des ondanks naturlijk heel rot als je meer dan 2x van het officiele bedrag betaalt.

Gesloten