Verzoek van T-Mobile om dataverbruik in het buitenland te minderen

Heb je goede of slechte ervaring op het internet of met het internet? Hier kan je jouw mening geven over de zaken rondom het internet.
Wybe Kerkhof
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 apr 2020 14:22

Verzoek van T-Mobile om dataverbruik in het buitenland te minderen

Ongelezen bericht door Wybe Kerkhof »

Ik heb 2 unlimited T-mobiel abb. In verblijf meestal van nov t&m apr in buitenland. na 4 mnd krijg ik bericht dat ik mijn gemiddeld data gebruik moet aanpassen omdat anders ik per GB moet gaan betalen. (heb nu ook die rekening gehad). Zou volgens een EU richtlijn moeten gebeuren!!
Ik heb dus unlimited (in btl 18 GB per abb) maar blijk in btl meer te gebruiken dan gemiddeld in bnnl. Maar in bnnl en btl niet meer als de 18 GB.
Als de EU regel dus zo is (mi die dan aanpassen) en wordt toegepast moet ik dus maar extreem veel gaan gebruiken om mijn gemiddeld verbruik te verhogen zodat ik btl geen probleem meer krijG.??

Mi een zeer rare regel ik betaal voor unlimited en krijg uiteindelijk de volle rekening naast het betalen van mijn abonnement!!!

NeoDutchio
Berichten: 7548
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Verzoek van T-Mobile om dataverbruik in het buitenland te minderen

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

U hebt een Nederlands abonnement en deze mag, met normaal gebruik, ook in het buitenland gebruikt worden. Normaal gebruik wil zeggen een dagje weg of een (zomer)vakantie van 3 weken. U verblijft 6 maanden per jaar in het buitenland en dat valt niet onder het fair use policy en het normaal gebruik. Dit heeft elke provider om te voorkomen dat er een abonnement wordt afgesloten in een land waar de prijs het goedkoopst is en het veelvuldig gebruikt wordt in een land waar de kosten hoger liggen.

U kunt beter een simkaart nemen in het land waar u verblijft.

berndv
Berichten: 8476
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Verzoek van T-Mobile om dataverbruik in het buitenland te minderen

Ongelezen bericht door berndv »

Wybe Kerkhof schreef:
01 apr 2020 15:08
Mi een zeer rare regel ik betaal voor unlimited en krijg uiteindelijk de volle rekening naast het betalen van mijn abonnement!!!
Mijns inziens heeft u dan de voorwaarden niet goed gelezen. Want datgene wat u ervaart, staat gewoon in de voorwaarden. Heb de meest recente voorwaarden gelezen, en daar staat het volgende in:
T-Mobile verstaat in ieder geval, doch niet uitsluitend, onder “Oneigenlijk
gebruik” danwel “misbruik”:
• Gebruik dat voortkomt uit de omstandigheid dat de klant geen woonof verblijfplaats in Nederland heeft en/of geen stabiele link heeft met
Nederland. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in het feit dat over een periode
van minimaal 4 maanden de aanwezigheid en/of het gebruik van (data)
diensten in het buitenland groter is dan in Nederland
, de SIM kaart langere
periodes inactief is en/of enkel wordt gebruikt om te roamen of enkel wordt
gebruikt voor telefoongesprekken in of vanuit de EU of USA;
https://www.t-mobile.nl/Consumer/media/ ... ebruik.pdf
deze zijn overigens geldig vanaf ergens in 2018, maar ook in de eerdere voorwaarden stond het gewoon in:

https://www.t-mobile.nl/consumer/media/ ... 290118.pdf
https://www.t-mobile.nl/Consumer/media/ ... an2017.pdf

kweenie
Berichten: 15412
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Verzoek van T-Mobile om dataverbruik in het buitenland te minderen

Ongelezen bericht door kweenie »

Het idee van die roaming regeling is dat je in het buitenland je internet net zo kunt gebruiken als in je thuisland. Dat betekent dus dat je verbruik daarmee in lijn ligt. Als je in het buitenland veel meer gebruikt dan in het binnenland, dan gebruik je je abonnement dus niet zoals je dat in Nederland zou doen. En daarvoor is de roaming regeling niet bedoeld.

Meest logische is dus een abonnement afsluiten in het land waar je bent. Als je in meerdere landen bent, dan is dat natuurlijk voer voor discussies. Ik weet niet hoe de regeling geldt als je verbruik per buitenland wel redelijk laag is, maar het totale verbruik in alle landen samen buitensporig is.


MichielFRL
Berichten: 2420
Lid geworden op: 02 nov 2008 10:11

Re: Verzoek van T-Mobile om dataverbruik in het buitenland te minderen

Ongelezen bericht door MichielFRL »

Mijn ervaring is dat het niet eens zozeer om de hoeveelheid data gaat, maar vooral de duur van het verblijf en dus verbruik buiten Nederland.
Als je thuis 3GB verstookt een tijdens een weekje vakantie in het buitenland maar binnen de EU en je verbruikt 10GB is er niemand die klaagt.

Plaats reactie