LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] aan Leveranciers: beste offerte = afspraak! (wie durft?)

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
brave
Berichten: 8
Lid geworden op: 01 nov 2007 21:53

Re: aan Leveranciers: beste offerte = afspraak! (wie durft?)

Ongelezen bericht door brave » 04 nov 2007 01:05

@16again:
zijn alle perspectieven in de tekening onnatuurlijk?
Dat is het perspectief 16again... perspectief bestaat, in tegenstelling wat veel mensen weten, ook vertikaal, en niet alleen horizontaal richting de horizon. Kijk voor een extreem effect maar eens tegen een hoog gebouw omhoog als je er vlak langs staat.
Dat wordt door Autocad keurig exact berekent of het allemaal klopt. Wat jij denkt te zien is een isometrische tekening, waar alle lijnen parallel lopen, maar juist dát is onnatuurlijk.
Wel is het zo dat sommige perspectieven ietwat extreem lijken, maar dat ligt aan de lenskeuze (zelfde lenskeuze als van een fototoestel).

Overigens werd hier door deze of gene Autocad ook wel vergeleken met sommige van die leuke keuken-design progjes (al dan niet 'professioneel'). Totaal geen vergelijk, met Autocad wordt wereldwijd werkelijk álles ontworpen. Van vliegtuigen tot auto's en van wolkenkrabbers tot paperclips.

Wat betreft de rest van wat dit forum inmiddels geworden is: geen commentaar!
*zucht*
Gelukkig heb ik mijn vrije zaterdag leuker kunnen besteden!

Pfffff

Re: aan Leveranciers: beste offerte = afspraak! (wie durft?)

Ongelezen bericht door Pfffff » 04 nov 2007 01:26

:lol:
Laatst gewijzigd door Pfffff op 09 nov 2007 00:47, 1 keer totaal gewijzigd.

16again
Berichten: 10631
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: aan Leveranciers: beste offerte = afspraak! (wie durft?)

Ongelezen bericht door 16again » 04 nov 2007 07:17

Kijk voor een extreem effect maar eens tegen een hoog gebouw omhoog
Ik heb wel eens een fototoestel vastgehouden, en ken dat effect.
In afbeelding 3 wordt omlaag gekeken, en daar is dat effect op zijn plaats.

Afbeelding 1 suggereert echter een standpunt waar de camera normaal horizontaal vooruitkijkt, en dan horen verticale lijnen gewoon verticaal te lopen. Je zou gekunsteld zo'n foto kunnen maken met forse groothoeklens, camera flink naar beneden richten, en dan alleen de bovenrand van de foto gebruiken.

Naar mijn mening zouden dit soort plaatjes echter gewoon moeten tonen wat je zelf zou zien vanuit dat standpunt. Ik zal wel geen escher heten, of in een kubuswoning leven....

GWTE
Berichten: 928
Lid geworden op: 21 mei 2007 21:16

Re: aan Leveranciers: beste offerte = afspraak! (wie durft?)

Ongelezen bericht door GWTE » 04 nov 2007 09:46

Beste Zelfstandigste,

Sorry ben gisteren na Idols in slaap gevallen toen ik m'n dochter naar bed bracht. :D
Bovendien heb ik als vertegenwoordiger van een keukenmerk en als aannemer scholing gehad in 20-20, KIMS, Simar, Compusoft en autocad. Dus ik weet waar ik over praat.
Wat is volgens jou het verschil tussen Kim's en Simar? Als we over tekenprogramma's praten. Dat zou ik graag willen weten.

GWTE
Berichten: 928
Lid geworden op: 21 mei 2007 21:16

Re: aan Leveranciers: beste offerte = afspraak! (wie durft?)

Ongelezen bericht door GWTE » 04 nov 2007 12:07

Beste 16again,

Voor het tekenen van keukens zijn speciale tekenprogramma’s ontwikkelt waarmee zeer snel plattegronden kunnen woorden gemaakt die tot in detail aangeven hoe een keuken, ook op bouwkundig gebied zal worden uitgevoerd. Deze programma’s zijn in hoge mate voorgeprogrammeerd zodat bij het ingeven van de bestelcode de kasten volledig op schaal worden ingetekend. De cursor geeft aan waar de objecten worden ingevoegd maar kunnen ook worden versleept. Daarnaast kunnen alle objecten worden aangepast qua maatvoering en kleur. Deze plattegrond met maatvoering tot op de tiende millimeter kan daarna eenvoudig worden omgezet naar alle mogelijke aanzichten en doorsnede waaronder een perspectief (3D) of een vogelperspectief (erg leuk). Dan kun je ook nog je 1 gezichtsveld bepalen 2 de richting en 3 de hoogte van het gezichtspunt. Dit bepaalt dan hoe de keuken zal worden weergegeven. Dit heeft soms tot gevolg dat de tekening word uitgetrokken waardoor de lijnen een onnatuurlijke vorm krijgen (vergelijkbaar met een fisheye lens bij een camera).

Ook bij het CAD tekenen moeten heel wat instellingen worden ingegeven deze bepalen het uiteindelijke resultaat en de kwaliteit van de perspectieven. Ik heb Brave gevraagd met welk teken programma hij werkt maar ik kreeg slechts een magere AutoCAD 2008 te horen. Ik had natuurlijk liever iets meer informatie gehad bijvoorbeeld met AutoCAD 2008 SLM (ca. €4500,-) - AutoCAD Architecture 2008 SLM (ca. €4800,-). Maar wellicht werkt hij wel met het veel voordeligere Sketchup pro 6 (ca. € 500,-). Wij kunnen bij ons de tekeningen nog realistischer maken met afwerking op de muren, accessoires, verlichting, panorama beeld door de ramen open staande keukenladen of deurtjes enz.

Wat ik als keukentekenaar ook altijd interessant vind is de plattegrond met maatvoering en details zodat ik kan zien hoe de ondersteuning van het blad is en hoe al die speciale wangen en stollen worden gebruikt en hoever ze doorlopen en zijn toegepast. Zeker in een ontwerp als dat van Brave is dit van invloed op de prijs van de keuken. Wat zit er achter al die frontjes. Hoe diep is het werkblad enz. Kortom ik mis een plattegrond, aanzicht en doorsnede zodat ik qua uitvoering eigenlijk nog niets weet (in technische zin).

GWTE :D

scheuj
Berichten: 164
Lid geworden op: 19 mei 2006 09:36

Re: aan Leveranciers: beste offerte = afspraak! (wie durft?)

Ongelezen bericht door scheuj » 04 nov 2007 13:24

GWTE en Pfffff,
Wanneer gaan jullie eens een keer lezen wat er staat (broertjes??) De ene is te stom om in de tekst te kunnen vinden waar de spoelbak en vaatwasser geplaatst gaan worden en de ander wil weten welke versie autocad brave heeft gebruikt.
Hoe simpel kan je zijn als brave heeft geschreven
Betekent wel dat je alles vanaf het begin op moet zetten, geen standaard kastjes etc, maar plankje voor plankje.
Laat die enkele hersencel even een uurtje werken. Dus wat heeft hij gebruikt??? Fijn zo.

En dan nog zo'n misselijke insinuatie
Maar wellicht werkt hij wel met het veel voordeligere Sketchup pro 6
Maar wellicht werk jij wel met het gratis te downloaden Alno ontwerp programma. Of IKEA, dat kan natuurlijk ook.
Laatst gewijzigd door scheuj op 04 nov 2007 14:05, 2 keer totaal gewijzigd.

16again
Berichten: 10631
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: aan Leveranciers: beste offerte = afspraak! (wie durft?)

Ongelezen bericht door 16again » 04 nov 2007 13:33

Dit heeft soms tot gevolg dat de tekening word uitgetrokken waardoor de lijnen een onnatuurlijke vorm krijgen
Lijkt mij dat het doel van de 3D tekening is om juist een realistische kijk te krijgen. m.i. zit de klant niet op onnatuurlijke vormen zit te wachten, en bij de afbeelding van 3D ontwerp naar het platte plaatje (=keuze hoogte/richting/gezichtsveld) dien je daar rekening mee te houden.

Zodra je een 3D tekening gemaakt hebt, zou je er zelfs real-time "doorheen moeten kunnen wandelen." Als die display module web-based is, dan kun je de klant zelfs een linkje mee geven, zodat hij er thuis nog mee kan spelen.....

Pfffff

Re: aan Leveranciers: beste offerte = afspraak! (wie durft?)

Ongelezen bericht door Pfffff » 04 nov 2007 16:40

:lol:
Laatst gewijzigd door Pfffff op 09 nov 2007 00:47, 1 keer totaal gewijzigd.

brave
Berichten: 8
Lid geworden op: 01 nov 2007 21:53

Re: aan Leveranciers: beste offerte = afspraak! (wie durft?)

Ongelezen bericht door brave » 04 nov 2007 17:00

@GWTE:
Ik had natuurlijk liever iets meer informatie gehad bijvoorbeeld
*zucht*
Ben je daar lang mee bezig geweest om dat op internet op te zoeken?
Als Autdesk USA en NL het zélf al over "Autocad 2008" hebben zodra ze de full-version bedoelen (en dus niet al die aanhangsels zoals 'architecture' en 'civil 3d') ga jij het dan beter zitten weten?
zie deze link.
SML is niets meer dan de toevoeging van de standalone (= niet netwerk) versie.
En als je het dan helemaal exact wil hebben, dan heb ik een subscripion program, waarbij alles netjes ieder jaar geupdate wordt, en daarmee goedkoper dan de internetprijzen waar jij mee aankomt.

Wat jij als 'keukentekenaar' (=quote) doet is niets meer dan voorgeprogrammeerde 3d objecten bij elkaar plakken. Knap design hoor!. Leuk voor als je klant iets anders dan een standaard kastje wil... (Met sommige programma's kan dat wel, maar dan begint menig 'keukentekenaar' zich toch al aardig achter de oren te krabben).

Hey, maar wat jij wil hoor. Keuken tekenprogramma's zijn véél beter dan het wereldwijd gebruikte Autocad.
diepe *zucht*


@16again:
de klant niet op onnatuurlijke vormen zit te wachten
Heb je gelijk in, maar ik ben dan ook geen keukenverkoper, maar een 2D/3D engineer voor totaal andere doeleinden. Deze tekeningetjes zijn zomaar voor mezelf. En inderdaad, een 3D 'waltrough' is na het opzetten van zo'n tekening zeer eenvoudig te maken, in elk gewenst bestandsformaat. Het 'renderen' duurt alleen enorm lang wil je een beetje fatsoeblijke resolutie hebben. (Met de high res instellingen moet hij ieder lichtbundeltje tot 16 weerkaatsingen op ieder oppervlakte berekenen, dat kost tijd. Al gauw een dag of 2 met een snelle pc en hoge resolutie voor een filmpje van 2 minuten) Maar dan heb je ook een filmpje scherper en gedetailleerder als 'Pixar' USA z'n films maakt.

scheuj
Berichten: 164
Lid geworden op: 19 mei 2006 09:36

Re: aan Leveranciers: beste offerte = afspraak! (wie durft?)

Ongelezen bericht door scheuj » 04 nov 2007 17:28

Je hebt wel gelijk, niet gelezen over de vw, dat klopt, maar was ook een posting die me niet echt boeide.
Het boeit je niet maar intussen wel proberen een potentiële klant voor 23500 euro er in te luizen. Oplichter!!!!!
Laatst gewijzigd door scheuj op 04 nov 2007 17:37, 1 keer totaal gewijzigd.

Sjoerd15
Berichten: 243
Lid geworden op: 13 sep 2006 00:13

Re: aan Leveranciers: beste offerte = afspraak! (wie durft?)

Ongelezen bericht door Sjoerd15 » 04 nov 2007 17:30

lekker zinloze discussie trouwens. FF ontopic dus...
@Brave, heb je er nog wat aan gehad?

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: aan Leveranciers: beste offerte = afspraak! (wie durft?)

Ongelezen bericht door maxx » 04 nov 2007 19:49

Wat GWTE vergeet is dat al die tekenprogramma's Autocad als fundering hebben. Autocad is natuurlijk veel uitgebreider, het probleem is dat er meer bij komt kijken om er seriematige productie van tekeningen voor elkaar te krijgen.

Voordeel van de keukentekenprogramma's is dat alle bibliotheken al gevuld zijn en hieraan direct een offerteprogramma gekoppeld zit. Kind kan de was doen. Het probleem begint vaak met speciale wensen van de klant die niet in een dergelijke bibliotheek zijn meegenomen.

Ik zou graag met Autocad werken ook omdat deze bestanden dan direct uitwisselbaar zijn met aannemer en architect maar dit zou teveel tijd in beslag nemen.
Wij kunnen bij ons de tekeningen nog realistischer maken met afwerking op de muren, accessoires, verlichting, panorama beeld door de ramen open staande keukenladen of deurtjes enz.
Ahum, en dat zou met Autocad niet kunnen? Download eens het gratis Sketchup en je kijkt je ogen al uit. Op Google staan tekeningen van Sketchup gebruikers van het Witte Huis, Empire State Building en noem maar op. Dan lukt een openstaande lade ook nog wel......(teken je trouwens dan ook die lekkende dempers erin? :lol: )

Mijn compagnon ergert zich, als ex-bouwkundig tekenaar, groen en geel aan de perspectieffoto's die de computer maakt. Dit zou volledig tegen de Gulden Snede ingaan. De klant zal het worst wezen, die wil een zo realistisch mogelijk beeld van de toekomstige keuken. Aan de reactie van de klant, als de keuken staat, blijkt dat dat goed lukt.

MVG

P.s. wij werken met Carat wat buitenassortimentkasten zeer gemakkelijk laat verwerken.

Pfffff

Re: aan Leveranciers: beste offerte = afspraak! (wie durft?)

Ongelezen bericht door Pfffff » 04 nov 2007 20:00

:lol:
Laatst gewijzigd door Pfffff op 09 nov 2007 00:48, 1 keer totaal gewijzigd.

GWTE
Berichten: 928
Lid geworden op: 21 mei 2007 21:16

Re: aan Leveranciers: beste offerte = afspraak! (wie durft?)

Ongelezen bericht door GWTE » 04 nov 2007 22:46

Lijkt mij dat het doel van de 3D tekening is om juist een realistische kijk te krijgen. m.i. zit de klant niet op onnatuurlijke vormen zit te wachten
Beste 16again,

Daar vergis je je dus in. De reden om “de beeldhoek” in het tekenprogramma tijdelijk wijder in te stellen (een soort groothoeklens perspectief) is, om op die manier de klant de totale keuken op 1 perspectief te laten zien. Daar zit de klant soms wel op te wachten om het hele beeld van de keuken te kunnen presenteren. Meestal printen we meerdere perspectieven waaronder ook dus een dergelijke print. Vooral omdat de diverse schaalaanzichten wel al een realistisch beeld geven van de ruimtes en afmetingen is dat dus geen enkel probleem.

Zodra je een 3D tekening gemaakt hebt, zou je er zelfs real-time "doorheen moeten kunnen wandelen
Dat laatste kan bijna, voorlopig nog in een soort filmpje wat je thuis op je computer kunt bekijken, ook leuk. :D

GWTE
Berichten: 928
Lid geworden op: 21 mei 2007 21:16

Re: aan Leveranciers: beste offerte = afspraak! (wie durft?)

Ongelezen bericht door GWTE » 04 nov 2007 23:28

*zucht*
Ben je daar lang mee bezig geweest om dat op internet op te zoeken?
Beetje flauw Brave, ik weet meer dan je denkt. Ik probeer alleen door je dikdoenerij heen te prikken. Je Budget helpt niet echt bij mijn beeld vorming. Eigen bedrijfje als tekenaar. Voorlopig blijkt uit niets dat je de plaatjes niet hebt gemaakt met Sketchup pro 6.

Wat jij als 'keukentekenaar' (=quote) doet is niets meer dan voorgeprogrammeerde 3d objecten bij elkaar plakken. Knap design hoor!. Leuk voor als je klant iets anders dan een standaard kastje wil...
Dat klopt wel een beetje maar ik zal even iets aanhalen uit mijn eerdere posting hier boven.
Deze programma’s zijn in hoge mate voorgeprogrammeerd zodat bij het ingeven van de bestelcode de kasten volledig op schaal worden ingetekend. De cursor geeft aan waar de objecten worden ingevoegd maar kunnen ook worden versleept.
Dat wisten we dus al.
Hey, maar wat jij wil hoor. Keuken tekenprogramma's zijn véél beter dan het wereldwijd gebruikte Autocad.
diepe *zucht*
Dat heb ik dus niet gezegd. Ik ben van huis uit constructeur/tekenaar en via familie als ondernemer in de keukens terecht gekomen. Ben dus wel enigszins op de hoogte van de diverse teken programmatuur. Nu doet Brave het voorkomen alsof ik de AutoCAD teken programma’s niet goed zou vinden. Dat is natuurlijk niet zo. Wel is het zo dat de gespecialiseerde keuken tekenprogramma’s veel efficiënter werken en door veel mensen (zelfs keukenverkopers) probleemloos kan worden gebruikt (bij keuken ontwerpen). Daarnaast is de snelheid waarmee kan worden getekend een groot voordeel. Met AutoCad kan veel gedetailleerder worden gewerkt maar daar zou een minder geoefende gebruiker dan vele dagen mee bezig zijn. Ze ontwerpen er van alles mee zelfs vliegtuigen,....... laten wij dat nu niet doen en jij ook niet waarschijnlijk, wij ontwerpen keukens. Tenslotte ga je in een Ferarri ook niet echt lekker boodschappen doen.

Dat speciaal tekenwerk niet mogelijk is met keukentekenprogramma’s of met de pakketen van Kim’s (keuken tekenprogramma) is absoluut onzin. Wij kunnen alles tekenen, zelfs speciaal maatwerk en eigen ontworpen klassieke schouwen. Als dit niet lukt, ligt dit eerder aan de gebruiker of de versie die men gebruikt. Dat jij denkt dat keukentekenprogramma’s minder professioneel zijn zegt dus meer over jou kennis over deze materie dan over de betreffende tekenpakketten. :D

GWTE
Berichten: 928
Lid geworden op: 21 mei 2007 21:16

Re: aan Leveranciers: beste offerte = afspraak! (wie durft?)

Ongelezen bericht door GWTE » 04 nov 2007 23:39

Wij kunnen bij ons de tekeningen nog realistischer maken met afwerking op de muren, accessoires, verlichting, panorama beeld door de ramen open staande keukenladen of deurtjes enz.


Ahum, en dat zou met Autocad niet kunnen?
Vast wel, heb je een paar dagen :wink: Nee, sukkel ik bedoel natuurlijk met wij (niet jij of Brave maar IK) en met "nog realistischer dan" bedoel ik de geleverde plaatjes van Brave. Want daar zie ik dat nu NOG NIET. :shock:

GWTE
Berichten: 928
Lid geworden op: 21 mei 2007 21:16

Re: aan Leveranciers: beste offerte = afspraak! (wie durft?)

Ongelezen bericht door GWTE » 05 nov 2007 21:25

Joehoe................................................................is daar iemand? Poeoeoeoeoes...........poes poes poes.............................stink cad.

MarcM
Berichten: 14
Lid geworden op: 17 okt 2007 10:24

Re: aan Leveranciers: beste offerte = afspraak! (wie durft?)

Ongelezen bericht door MarcM » 05 nov 2007 22:16

Ach vent ga jezelf bevredigen :!:

Pfffff

Re: aan Leveranciers: beste offerte = afspraak! (wie durft?)

Ongelezen bericht door Pfffff » 07 nov 2007 00:16

:lol:
Laatst gewijzigd door Pfffff op 07 nov 2007 00:28, 1 keer totaal gewijzigd.

Sjoerd15
Berichten: 243
Lid geworden op: 13 sep 2006 00:13

Re: aan Leveranciers: beste offerte = afspraak! (wie durft?)

Ongelezen bericht door Sjoerd15 » 07 nov 2007 00:17

:cry:
Laatst gewijzigd door Sjoerd15 op 07 nov 2007 00:43, 1 keer totaal gewijzigd.

Gesloten