LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Agressief!

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
keukenspecialist
Berichten: 640
Lid geworden op: 08 jan 2004 20:40

Agressief!

Ongelezen bericht door keukenspecialist »

ik had bij keukenkampioen een offerte laten maken ze hadden een leuke actie 40%korting op kasten en 40% korting op keukenapparatuur.De verkoper heeft een tekening gemaakt met al mijn wensen ik weigerde eerst om te zeggen hoeveel ik uit wilde geven omdat ik zoiets had van ze rekenen er wel naartoe,weg is dan je voordeel, maar hij gaf mij wel vertrouwen uren duurden het tot wij een mooie keukenopstelling hadden ik had echt het idee dit wordt hem.uiteindelijk wilde ik weten wat het mij zou kosten WEIGERDE HIJ HET TE ZEGGEN stom verbaasd stond ik daar,ik moest op dat moment een beslissing nemen dat ik die keuken zou kopen dan zou ik horen wat het mij zou kosten belachlijk vond ik dat,omdat ik het eerst wilde bespreken met mijn partner.ik heb geen tekening en geen lijst met de apparatuur hij zelf had uitgekozen meegekregen.dat je zo voor het blok gezet kan worden!
Bovenstaande tekst is gekopieerd vanaf een site.

Zoals bekend is Keuken Kampioen een onderdeel van DMG, waarbij in de personeelsadvertenties geadverteerd word met een zg. "in-house" opleiding. Zie boven het resultaat.

In andere forumdiscussies hebben we het al eens gehad over de 40% korting die gegeven wordt op kastprijzen. Ik hoop dat de consument reeds gelezen heeft dat DMG met eigen prijsboeken werkt, zoals Hans Verkerk dat in het verleden ook heeft gedaan.



keukenspecialist
Berichten: 640
Lid geworden op: 08 jan 2004 20:40

Re: Agressief!

Ongelezen bericht door keukenspecialist »

Wij hebben vorige week met iemand van Keukenmaxx gesproken. Voor het gesprek begon zeiden we dat we nog geen idee hadden en eigenlijk graag wilden weten wat een keuken ons zou gaan kosten. Hij nam alle tijd voor ons en maakte een mooie tekening maar toen het op de prijs aankwam wilden hij ons alleen zeggen dat het ergens tussen de 10 en 12 duizend euro zou kosten en dat hij geen tijd in een berekening wilde steken als we het die middag niet eens werden. Hij wilde dus dat we tekende voor een keuken bij Keukenmaxx nog voor we een keuze maakte. Wij zijn hier niet op ingegaan, maar zijn er wel van geschrokken. Ik heb van verschillende mensen gehoord dat dit een normale werkwijze is, maar ik wil een aantal prijs offertes vergelijken voor dat ik een keuze maak. Mijn vraag is: zijn er keukenzaken waar dit mogelijk is?
Bovenstaande is gekopieerd van een site

KeukenMaxx is ook een onderdeel van DMG.

En een antwoord op de vraag is dat ik er wel degelijk van overtuigd ben dat er (nog) keukenzaken zijn waarbij dit WEL mogelijk is.

keukenspecialist
Berichten: 640
Lid geworden op: 08 jan 2004 20:40

Re: Agressief!

Ongelezen bericht door keukenspecialist »

Laatst zijn we bij BRUGMAN keukens geweest. Daar hebben ze hele agressieve verkooptechnieken. Ze proberen in twee uur een handtekening van je te krijgen en dus de keuken te verkopen. Nergens voor nodig. Ze proberen je in te pakken met de prijs, Ze starten met een hoge prijs, alles is hier de adviesprijs.Vervolgens gaat men een hele grote kortingen geven. Dan gaan ze nog eens zogenaamd met hun baas praten om de prijs nog lager te maken Dan moet je blij zijn, maar ondertusseen betaal je nog steeds te veel, Doe het niet. Enkele bekende opmerkingen van de keukenverkoper We hebben nu toch precies uitgezocht wat u wilt, waarom koopt u hem dan niet. Ik ga even een balletje opgooien bij mijn baas.In alle eerlijkheid moet ik zeggen dat we geen enkele geheimen voor u hebben. Vandaag loopt de korting af, dus als u vandaag beslist.
Bovenstaande is gekopieerd vanaf een site

Ook Brugman in onderdeel van DMG.

Bovenstaande is weer een resultaat van de "in-house" opleiding.
Laatst gewijzigd door keukenspecialist op 11 mei 2004 16:51, 1 keer totaal gewijzigd.

keukenspecialist
Berichten: 640
Lid geworden op: 08 jan 2004 20:40

Re: Agressief!

Ongelezen bericht door keukenspecialist »

naar Wooning keukens in Den Haag, (Megastore) voor een vrijblijvende offerte. Rond 21:45 uur had de verkoper mij zo in een hoekje gedreven dat ik maar 1 mogelijkheid had, en dat was tekenen van de vrijblijvende offerte.
Bovenstaande is gekopieerd vanaf een site

Ook Wooning is onderdeel van DMG

Advies voor de consument - BESLIS WANNEER HET U UITKOMT!
De keukenbranche zit al enkele maanden in de hoek waar de klappen vallen en ze hebben honger, maar mijn inziens moeten ze het toch anders gaan aanpakken. De consument is op dit moment (gelukkig) sterker dan de keukenzaak, en daar kunnen veel verkopers niet tegen. Worden ze agressief van!
Laatst gewijzigd door keukenspecialist op 11 mei 2004 16:50, 1 keer totaal gewijzigd.

keukenspecialist
Berichten: 640
Lid geworden op: 08 jan 2004 20:40

Re: Agressief!

Ongelezen bericht door keukenspecialist »

een aankoopcontract getekend voor een keuken bij de Keukenconcurrent in Hoorn/Zwaag. Wij hebben gevraagd om een offerte, maar kregen die niet. 'Zo werkte men niet'. De advertentie-aanbieding was: 5 apparaten gratis alsmede montage gratis. Dit kon alleen op diezelfde dag, vertelde men. Die zelfde week realiseerden wij ons, dat wij deze aankoop niet hadden gewild. We zijn offertes gaan aanvragen bij andere keukenleveranciers. En hebben uiteindelijk bij een andere leverancier besteld. En getracht de aankoop bij Keukenconcurrent te annuleren tegen
Bovenstaande is gekopieerd vanaf een site

Ook Keukenconcuerrent is een onderdeel DMG

Oordeel zelf!

Zie-alles-hoor-alles

Re: Agressief!

Ongelezen bericht door Zie-alles-hoor-alles »

Ik wil wel even oordelen.

Je bent een dikke onruststoker en probeert met je gewauwel, klanten te weerhouden een keuken van 1 van deze zaken te kopen.

Waarschijnlijk loopt je eigen keukenzaak totaal niet en sta je op de rand van een faillisement.

Hoe dan ook, voor mij ben je een dikke loser!

Zie-alles-hoor-alles

Re: Agressief!

Ongelezen bericht door Zie-alles-hoor-alles »

Je hebt het zeker niet druk, aangezien je tijdstip van je mailtjes, meestal s'middags is.

leesveel - reageer soms

Re: Agressief!

Ongelezen bericht door leesveel - reageer soms »

Hahahahahaha, dat was mij ook al opgevallen.

Het lijkt wel of de specialist met een persoonlijke vendetta bezig is
tegen DMG. Hij doet doen voorkomen of alleen DMG met kortingen werkt en consumenten onder druk zet.
In een andere topic meldt hij dat ook kleinere keukenzaken zich nu bezig houden met dit soort praktijken.
Specialist hinkt blijkbaar op twee gedachten.

Ik denk overigens niet dat de specialist een keukenzaak heeft of bij een keukenzaak werkt.
De specialist werkt mijnsinziens wel in de branche maar dan bij een leverancier / fabrikant denk ik.
En een loser wil ik hem zeker niet noemen, dat is onaardig, overbodig en onnodig kwetsend. De specialist heeft zeker ook goede kanten.

Quasi-Modo
Berichten: 243
Lid geworden op: 03 apr 2004 21:45

Re: Agressief!

Ongelezen bericht door Quasi-Modo »

Ik lees ook veel en volgens mij heeft die keukenspecialist helemaal geen medeforummers nodig om een discussie te voeren. Hij doet dit helemaal in zijn eentje.
Advies: gewoon negeren!
QM

Edward

Re: Agressief!

Ongelezen bericht door Edward »

Beste allemaal,

Allemaal Stress voor niets. Koop je keuken bij Ikea, bij Ikea ? waaibomenhout zeker. Nou zeker niet, alle keukens bij Ikea komen als pakket bij gerenommeerde fabrikant waaronder K & M, Pochen Poll enz. vandaan.
Dit staat uiteraard niet op de keukens maar overtuig jezelf en kijk naar het hang en sluitwerk en kijk door de bescheiden opstelling in de zaken heen. Niet voor niets 10 jaar garantie op deze keukens. Koop vervolgens je apparatuur bij een inbouwstunter b.v. 123 keukens in Utrecht of Budgetplan in Ridderkerk. Resultaat een perfect mooie keuken goede apparatuur en duizenden euro's uitgespaard en nee ik werk er niet en heb er ook geen aandelen. Maar wel de ervaring hiermee.

16again
Berichten: 16101
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Agressief!

Ongelezen bericht door 16again »

Ik kan begrijpen dat sommigen de keukenspecialist (KS) irritant vinden, door zijn soms schreeuwerige toon en het overmatige gebruik van vetgedrukte tekst.
Voor zover ik kan inschatten beschikt KS over een flinke kennis van de branche, en inhoudelijk stel ik zijn bijdragen van KS dan ook zeer op prijs.


De in dit topic door KS gesignaleerde trend bij de verkoop van keukens is inderdaad te gek voor woorden:
-Volgens de CBW voorwaarden heeft de consument gewoon recht op een 18 dagen geldige offerte, waar uiteraard duidelijk de prijs vermeld staat.
-Het is wettelijk geregeld dat alle artikelen in een winkel geprijsd moeten zijn. Voor een keukenshowroom betekent dit volgens mij dat aan elke opstelling een duidelijk totaalprijs moet hangen, met daarbij vermeld hoe die prijs is samengesteld. Met een dergelijke transparante prijsopbouw, zoals IKEA wel gebruikt, zou het voor de consument makkelijk vergelijken zijn.
Helaas schiet het toezicht op de uitvoering van die wetgeving te kort, en wordt de consument in de keukenwinkel vaak opgezadeld met onrealistiche kortingspercentages en gratis apparaten.

K+M Top keuken

Re: Agressief!

Ongelezen bericht door K+M Top keuken »

Voor Ikea niet te hopen dat ze hun keukens bij K+M halen want die is al een aantal maanden failliet. Dus zulke TOP Keukens zullen het wel niet zijn ( woordgrapje voor de keuken-insiders)!

En dat Ikea zijn keukens bij Poggenpohl vandaan haalt is helemaal volslagen onzin. Eventueel bij Optifit ( ook een dochter van de nobia groep waar Poggenpohl toe behoort ) maar ook daar heb ik nog niet van gehoord.

keukenspecialist
Berichten: 640
Lid geworden op: 08 jan 2004 20:40

Re: Agressief!

Ongelezen bericht door keukenspecialist »

Ik wil wel even oordelen.

Je bent een dikke onruststoker en probeert met je gewauwel, klanten te weerhouden een keuken van 1 van deze zaken te kopen.

Zie-alles-hoor-alles werkzaam bij DMG?

Ik lees ook veel en volgens mij heeft die keukenspecialist helemaal geen medeforummers nodig om een discussie te voeren. Hij doet dit helemaal in zijn eentje.
Leuk toch, jezelf een beetje vermaken!

Gast

Re: Agressief!

Ongelezen bericht door Gast »

QM vermaakt zichzelf altijd
doet ook vanalles met zichzelf

keukenspecialist
Berichten: 640
Lid geworden op: 08 jan 2004 20:40

Re: Agressief!

Ongelezen bericht door keukenspecialist »

Het lijkt wel of de specialist met een persoonlijke vendetta bezig is
tegen DMG. Hij doet doen voorkomen of alleen DMG met kortingen werkt en consumenten onder druk zet.
Voor de goede orde; ik ben niet bezig met een persoonlijke vendetta tegen DMG. Dit bedrijf heeft mij persoonlijk niets misdaan.

Daar DMG met haar werkmaatschappijen een van de grotere, zo niet de grootste, speler in de markt is en binnen DMG veel gecentraliseerd is, zal er binnen DMG e.e.a. wel eens misgaan, wat dan weer zijn uitwerkingen heeft naar de werkmaatschappijen binnen DMG.

DMG heeft bijvoorbeeld door het drukken van eigen verkoopboeken een bepaalde strategie uitgezet. Hierdoor wordt de keukenprijs binnen DMG, en doordat zij heel groot zijn dus in een groot gedeelte van Nederland, kunstmatig hoog gehouden. Er zijn mensen die dit "kartelvorming" noemen. Hans Verkerk was ook een bedrijf dat met eigen gedrukte verkoopboeken werkte. Voor de overname door DMG maakte KeukenMaxx en Brugman ook gebruik van eigengedrukte verkoopboeken. Het zelfde model keuken wordt bij iedere werkmaatschappij anders genoemd, waardoor het voor de consument lijkt of ze verschillende keukens aan het vergelijken zijn (als ze zichtzelf de mogelijkheid van vergelijken gunnen!), echter heeft men het steeds over dezelfde keuken, echter in verschillende prijssegmentaties.

Dit gebeurt bij DMG, maar zo hebben ook andere keukenzaken eigen gedrukte verkoopboeken. Bijvoorbeeld van Engelen Keukens (regio Rotterdam) of Aswa Keukens (regio Brabant). Dit alleen maar om de consument korting te kunnen geven.

Je mag dit zelf zien als een persoonlijke vendetta. Ik zie het als een waarschuwing aan het adres van de consument.

lees veel - reageer vaak

Re: Agressief!

Ongelezen bericht door lees veel - reageer vaak »

KS,

DMG werkt met kunstmatig hooggehouden prijzen omdat ze korting willen geven. 50% korting, 5 apparaten gratis, reisje etc. Ze geven dus een sigaar uit eigen doos! Helemaal eens, maar komt dat niet omdat de nederlandse consument korting koopt in plaats van eens goed te kijken wat er nu uiteindelijk onder aan de streep staat?

Eigenlijk biedt DMG de consument wat zij willen; korting!
Elke gek begrijpt toch dat je geen 50% korting kan geven zonder eerst de prijs te verhogen!
DMG heeft de power om leveranciers te dwingen een prijsboek voor hem te laten drukken. Kleinere zaken werken met een puntenlijst. En niemand weet wat een punt waard is. Is dat systeem in of excl. btw?
Dat is ook zo'n leuke variant. Voor je het weet heb je 19% marge erbij.

Nee, het zijn allemaal verkooptrucs!
Maar er komt een moment dat de nederlandse consument zich niet meer door korting laat leiden en daadwerkelijk onder aan de streep kijkt wat hij nou uiteindelijk moet betalen.

Hopelijk komt dat moment snel en daarom zijn jouw bijdrages meestal wel zinnig maar probeer het branchebreed te houden en niet alleen richting DMG ookal heeft die ca. 30% marktaandeel.

DMG is een prima markleider voor de branche.
In het nabije verleden toen Hans V. nog de scepter zwaaide in keukenland was er veel meer consumentenellende.

Gast

Re: Agressief!

Ongelezen bericht door Gast »

DMG werkt met kunstmatig hooggehouden prijzen omdat ze korting willen geven. 50% korting, 5 apparaten gratis, reisje etc. Ze geven dus een sigaar uit eigen doos! Helemaal eens, maar komt dat niet omdat de nederlandse consument korting koopt in plaats van eens goed te kijken wat er nu uiteindelijk onder aan de streep staat?

Eigenlijk biedt DMG de consument wat zij willen; korting!
Elke gek begrijpt toch dat je geen 50% korting kan geven zonder eerst de prijs te verhogen! DMG werkt met kunstmatig hooggehouden prijzen omdat ze korting willen geven. 50% korting, 5 apparaten gratis, reisje etc. Ze geven dus een sigaar uit eigen doos! Helemaal eens, maar komt dat niet omdat de nederlandse consument korting koopt in plaats van eens goed te kijken wat er nu uiteindelijk onder aan de streep staat?


mensen van radar kan hier geen aandacht aan besteed worden of is de dmg groep echt te machtig[/

LaBamba

Re: Agressief!

Ongelezen bericht door LaBamba »

Iedereen doet hier aan mee. Iedereen is bang omzet mis te lopen.
Net als koopzondagen, feestdagen etc.
Is de 1 open dan moet de ander ook open.

keukenconsument

Re: Agressief!

Ongelezen bericht door keukenconsument »

keukenconsument

ik denk nog steeds dat het verstandig is om te gaan "schoppen'' bij de kleineren keukenzaak .
Vanwege de service en vooral om de prijs .
Zij hoeven geen duur hoofdkantoor te onderhouden

keukenspecialist
Berichten: 640
Lid geworden op: 08 jan 2004 20:40

Re: Agressief!

Ongelezen bericht door keukenspecialist »

Iedereen doet hier aan mee. Iedereen is bang omzet mis te lopen.
Net als koopzondagen, feestdagen etc.
Is de 1 open dan moet de ander ook open.
Een goede verkoper loopt geen omzet mis!

Gesloten