LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Keukenspecialist

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
Alia

Keukenspecialist

Ongelezen bericht door Alia »

Per toeval kwam ik op deze site terecht voor een onderzoek die ik nodig heb voor mijn opleiding. Sociaal Juridische Dienst verlening .

Mijn naam is Alia van Dam
[email protected]




Wat moeten we hier nu mee???

De website is duidelijk niet goed gelezen, (zie gedragsregels)!. “Welkom op het forum van TROS Radar. Dit forum is bedoeld voor consumenten, die willen praten over onderwerpen die in de uitzendingen van TROS Radar behandeld zijn of over andere onderwerpen op het gebied van consumentenzaken of andere dienstverleningen. Om dit forum beschaafd, informatief, aangenaam en interessant te houden, zijn Gebruikersvoorwaarden opgesteld waar iedere bezoeker van dit forum zich aan dient te houden.”

Wie stuurt dan zo`n reactie`s ????…. Meneer de keukenspecialist weet u wel wat gedrag en communicatie inhoud? De zelfde vraag stel ik aan DHR. M. v. Boxtel en de andere gasten… die alleen maar niveau loze uitspraken kunnen doen op dit forum.
Mij is opgevallen dat er maar weinig mensen zijn die hun naam en toenaam durven te noemen Meneer de Keukenspecialist… of ben je een eenzame puber die zich verveelt? Ik zie je naam op vele pagina`s doch niets vertel je over jezelf of heb je gewoon zin om even in het wilde weg ongenuanceerd te schrijven over andere? Je kunt het meeste over jezelf leren van mensen waar je een hekel aan hebt misschien is dit een zeer bruikbare tip voor je.


Respect voor Dhr. R.d.Vormer hij weet wat opencommunicatie inhoud in feite heeft hij het niet nodig om zich te verantwoorden op deze site! Toch doet hij dat op een eerlijke en oprechte manier. Mijn oprechte complimenten daarvoor.
Meneer de Keukenspecialist vraagt om aandacht.... sommige mensen dwarsbomen andermans doelen om aandacht van je te krijgen. Negatieve aandacht vinden ze beter dan geen aandacht.( Klopt toch meneer de keukenspecialist)?

Als de keukenspecialist zich bij mij bekend maak zal ik hem een verkorte cursus eerlijke communicatie aanbieden alvast hier in het kort:

Mensen zoals meneer de keukenspecialist en de heer van Boxtel vertonen dit soort gedrag omdat ze geleerd hebben dat ze daarmee anderen uit balans kunnen brengen en de actie van anderen kunnen beïnvloeden of zelfs verhinderen. Het kan bewuste manipulatie zijn, maar ook een onbewust gegroeide karaktereigenschap. Meestal hebben deze mensen hulp nodig van psychologen.
Negatievelingen, pessimisten en klagers zien overal problemen en bezwaren. Het zijn vaak angstige mensen met weinig zelfvertrouwen, die geloven dat de wereld vijandig is. Hun voortdurende ontmoedigingen en geklaag kan andere mensen tot wanhoop drijven. Ze zuigen alle energie uit je weg.
Sommige mensen bemoeien zich graag met kwesties waar ze eigenlijk niets mee te maken hebben. Vaak creëren ze problemen die voordien niet bestonden. Ze proberen andere mensen op te stoken om actie te ondernemen. Ze creëren en verspreidenArrogante of neerbuigende mensen plaatsen zichzelf op een voetstuk. Ze voelen zich beter of belangrijker dan anderen. Vaak demonstreren ze hun meerderwaardigheid door de minderwaardigheid van anderen te benadrukken roddels en geruchten.Ze denken vaak dat ze door deze actie`s groter worden om de ander kleiner te maken...

Ze voelen macht
Sommige mensen ontlenen een machtsgevoel aan het uiten van kritiek. Hoe negatiever er op hun kritiek gereageerd wordt hoe machtiger zij zich voelen. Misschien voed je onbewust hun lastige gedrag.
Ze zoeken genegenheid
Mensen zoals meneer de keukenspecialist en de heer van Boxtel komen soms wat in hun leven tekort. Met de nodige dramatiek in het werk vullen ze dat aan en vragen ze om sympathie.
Ze genieten van jouw reactie
Sommige mensen genieten van jouw reactie op hun negatieve gedrag. Het bevestigt hun cynische levenshouding. Ze zullen zich bewust of onbewust zo gedragen dat het een reactie bij jou oproept daarom is het het verstandigste om deze mensen te negeren en er vooral niet op te reageren.

Met een vriendelijke lach wacht ik op je reactie :D ,

Alia

Joop37

Re: Keukenspecialist

Ongelezen bericht door Joop37 »

Eindelijk eens iemand opdit forum die verstand heeft van zaken.

Je lijkt mij een pittige tante Alia.

Scara

Re: Keukenspecialist

Ongelezen bericht door Scara »

Pittig of niet, maar dit heeft werkelijk niets op het forum te maken.
( Maar Alia moet je niet tegen je krijgen :P )

Word tijd dat de TROS de bezem door dit forum haalt.

Alia

Re: Keukenspecialist

Ongelezen bericht door Alia »

[quote]Pittig of niet, maar dit heeft werkelijk niets op het forum te maken.
( Maar Alia moet je niet tegen je krijgen )

Word tijd dat de TROS de bezem door dit forum haalt.

:D hahahaaha nee maar wat heeft wel met het forum te maken dan?? hahahha het hele forum gaat nergens over toch...
En ja wat mij betreft mogen ze het hele forum wissen en opnieuw beginnen. :!:

Gastvrij

Re: Keukenspecialist

Ongelezen bericht door Gastvrij »

Toch heb ik een hoop nuttige informatie in de bijdragen van de keukenspecialist gevonden. En daar gaat het mij om.
Tuurlijk, niet alle bijdragen waren even sterk, maar wie levert uitsluitend topprestaties en voelt zich altijd happy?
Knap mens lijkt mij degene die nooit negatief is.

Beste Alia, waar gaat dit allemaal over?
Wat heeft dit in hemelsnaam te maken met keukens?
Volgens mij kun je voor jouw opleiding beter een politiek forum opzoeken, daar komen veel meer emoties en toestanden aan bod.
Ik moest echt lachen om je bijdrage.
:lol:

By the way; nog op zoek naar een keuken? 8)

Succes met je studie

Mr.P.
Berichten: 123
Lid geworden op: 30 sep 2004 22:55

Re: Keukenspecialist

Ongelezen bericht door Mr.P. »

Beste Alia,

welkom op dit forum.
Normaliter reageer ik niet op berichten die weinig of niet met keukenproblemen c.q. vragen te doen hebben, maar gezien de studierchtingvan de "nieuwkomer" dacht ik er maar een berichtje aan te wagen.

Een welkome aanvulling misschien voor het beantwoorden van juridische vragen. Er bestaat nog al wat commotie omtrent bijvoorbeeld hoe het zit met de garantie als de fabrieksgarantie is afgelopen. Iemand die bekend is met de juridische materie zal misschien bepaalde uitspraken van de rechtbank wat makkelijker kunnen vinden en citeren dan ik die slechts bekend is met de keukenmaterie zelf.

Samen met u en de andere vakmensen kunnen we er dan toch een volwassen forum van maken.
Als de Tros nu ook nog een beetje meewerkt en nietszeggende berichten wil verwijderen dan komen we al een heel eind.

Mr.P.

p.s.Overigens blijf ik gebruik maken van de anonieme naam Mr.P. Ik wil absoluut onafhankelijk blijven en geen reclame maken voor het bedrijf waarvoor ik werk.

Gast

Re: Keukenspecialist

Ongelezen bericht door Gast »

Lieve Alia,

Wat is de essentie van jouw intentie?

KS

Gast

Re: Keukenspecialist

Ongelezen bericht door Gast »

@KS,

De bedoeling van Alia?
Ik zou zeggen; lees tussen de regels door en je begrijpt het.
Nog niet door? Stuur haar een mail en het zal je spoedig duidelijk worden.

Gezellige tijd samen.

Gast

Re: Keukenspecialist

Ongelezen bericht door Gast »

@KS,

De bedoeling van Alia?
Ik zou zeggen; lees tussen de regels door en je begrijpt het.
Nog niet door? Stuur haar een mail en het zal je spoedig duidelijk worden.

Gezellige tijd samen.
Ik heb het nog niet door. Dit komt omdat er nog geen reactie van de uitdagende persoon is gegeven. Alleen een reactie van een persoon die het invult voor de uitdagende persoon.

Zodra ik van Alia heb mogen lezen wat de essentie van haar intentie is, zal ik verder reageren.
KS

Gastvrij

Re: Keukenspecialist

Ongelezen bericht door Gastvrij »

Keukenspecialist en Alia,

Zoveel kennis en dan zo'n zinloze discussie. Speur toch het forum af en probeer vragen te beantwoorden.Volgens mij kunnen jullie elkaar prima aanvullen.

En keukenspecialist, ik meende te mogen lezen dat jij zo'n mooi streven had, nl de consument voorlichten over de handel en wandel in de keukenwereld. Waarom merk ik daar de laatse tijd weinig meer van?

Alia, ik lees zoals ik al eerder aangaf het gehele forum + berichten van keukenspesialist echt anders. Positiever wellicht?
En Mario van Boxtel heet toch heus Mario van Boxtel en gebruikt m.i geen nickname.

Is de beschrijving ven de gemoedstoestand van KS en MvB soms een weergave van de jouwe? Zo komt het op mij over, en vandaar mijn eerder beschreven vrolijkheid hierover, die mogelijk ongepast is.
Medelijden misschien meer op z'n plaats?

Ga de uitdaging aan van juridische problemen op dit forum.
Van mij krijgen jullie nu beide het voordeel van mijn eerdere twijfel, en vormen jullie een goed team. :D

Vr. Gr. S.

Alia
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 nov 2004 11:24

Re: Keukenspecialist

Ongelezen bericht door Alia »

koper1


Geplaatst op 12 Nov 2004 11:39 door koper1


--------------------------------------------------------------------------------

Ik stoor mij al enige tijd aan de berichtgeving op deze site. Volgens mij is deze site bedoeld voor consumenten en niet voor retailers. Uit de berichten en reacties merk ik dat het zo langzamerhand een chatsite voor keukenverkopers is geworden. Mijn verzoek als consument: stop hiermee. Wij zijn niet geinterresseerd in jullie branche beslommeringen. Wij willen terdege geinformeerd worden over ervaringen, tips, adviezen, valkuilen etc. Verschuil je niet achter nicknames. Uit jullie insite informatie merken we dat julie keukenverkopers zijn.

Naar boven

[quote]


Ik rond af met een laatste gedachte.Degene die dan willen reageren kunnen dat doen op mijn mail adres . Ik heb me laten verleiden om mijn gedachten hierop te zetten.

Verder zal ik op dit forum ook geen discussie aangaan.Daar ik er de tijd niet voor heb.

Om aan de voorgaande processen inhoud en concreet vorm te geven, zult u veel bewust ingezette en onbewust werkende tegendruk moeten overwinnen. Daartoe moet u in mijn optiek in elk geval met een zeer sterke autonome innerlijke constitutie zijn toegerust. Je moet een eigen interne locus of control hebben. Dat is de plek, het centrum, de innerlijke kern in jezelf, die je stuurt. En je dus niet laten sturen door de buitenwereld. Die innerlijke locus of control maakt je speler en geen speelbal en biedt je de mentale instelling en kracht om buiten de kaders van instrumentele aanpak te denken, te treden en dus te handelen. Is een dergelijke volwassenheid teveel gevraagd van beginnende beroepsbeoefenaars? Ik denk het niet. Bovendien is dat een irrelevante vraag. Want de huidige tijd eist die kracht simpelweg. Ik ga er dus blijmoedig vanuit dat u die heeft.

Het lijkt me heerlijk wanneer de klant weer bovenaan het aandachtspuntenlijstje van de ondernemers zou komen te staan. Met de belangen van de investeerders komt het dan wel goed. Ik vrees echter dat dat met de huidige generatie van die ondernemers opdit forum niet meer goed komt. Voor deze andere focus op het professionele handelen zijn we afhankelijk van een nieuwe generatie.

Praat met je concurrent op een eerlijke manier maar niet via dit forum en dat dan ook nog eens onder een andere naam. Noem je dat dan betrouwbaar?Hoe komt dat nou op een klant over?

Holle Bolle Gijs
Heb je wel gehoord van de holle bolle wagen,
waar die schrokkerige Gijs op zat?
Die kon schrokken
grote brokken :
Een koe en een kalf
Een heel paard half
Een os en een stier
En zeven tonnen bier
Een schip vol rapen
Een kerk vol schapen
En nog kon Gijs van de honger niet slapen!

Gast

Re: Keukenspecialist

Ongelezen bericht door Gast »

Alia,

Wil jij mij antwoord geven op de eerder gestelde vraag en die is namelijk:

Wat is de essentie van jouw intentie?

KS

Gastvrij

Re: Keukenspecialist

Ongelezen bericht door Gastvrij »

Daartoe moet u in mijn optiek in elk geval met een zeer sterke autonome innerlijke constitutie zijn toegerust. Je moet een eigen interne locus of control hebben. Dat is de plek, het centrum, de innerlijke kern in jezelf, die je stuurt. En je dus niet laten sturen door de buitenwereld. Die innerlijke locus of control maakt je speler en geen speelbal en biedt je de mentale instelling en kracht om buiten de kaders van instrumentele aanpak te denken, te treden en dus te handelen
:D

Alia,

Zeg eens eerlijk, heb je zitten blowen ofzo?
Ik kan hier geen garen van spinnen.
Je doet de studie Sociaal Juridische Dienst verlening.
De wet lijkt me nogal concreet en binnen de kaders van de instrumentele aanpak liggen. :P

Nu, maar weer gauw aan je studie, wanneer de rook om je hoofd is verdwenen. :wink:

Erik-Jan

Re: Keukenspecialist

Ongelezen bericht door Erik-Jan »

Hallo Alia,


Je spreekt erg duidelijke taal en je weet waar je het over heb.
Als je goed kijkt naar de reacties van bepaalde domme wezens hier op de site weten ze totaal niets van communiceren af :) . Als ze alles nou eens goed zouden lezen dan zouden ze begrijpen waar je het over heb. Ik vind het nog beter dat je niet meer reageert op de meeste sukkels die zich opdit forum voor gast(vrij) uitgeven en zich niet kenbaar durven maken!Alleen al om de angst dat de een de ander herkent.. Zielig gedrag toch.
En daarbij wil ik jou er bij vermelden dat vele mensen zich toch op de een ofandere manier aangesproken voelen en daarom botweg reageren zonder erbij na tedenken.... Dat verteld toch genoeg als ze zo hun keukens aan de man willen brengen.

Ik zal een copie sturen naar je email.
Ervaren Top Verkoper.
Erik-JAn

Gastvrij

Re: Keukenspecialist

Ongelezen bericht door Gastvrij »

Erik Jan,

Hoe heet jij dan vol uit?
Enkel je voornaam noemen zegt toch ook niets?

Groetjes van een uit haarzelf redenerende consument.

S.

Gast

Re: Keukenspecialist

Ongelezen bericht door Gast »

Zeg, Erik Jan,

Zijn je keukenontwerpen gelijk aan je spellingskwaliteiten?

Of zijn je keukenontwerpen ook verleden tijd? :D

Erik-JAn

Re: Keukenspecialist

Ongelezen bericht door Erik-JAn »

Gastvrij,

Ik denk dat ik mijn achternaam niet bij jou bekend hoef te maken.Zit je nog steeds in de ziektewet?

Groetjes van een uit haarzelf redenerende consument.[/quote]

verklaar je nader.Als je uitgesnoven bent.

Gastvrij

Re: Keukenspecialist

Ongelezen bericht door Gastvrij »

Erik- JAn,

Waarom pleiten voor openheid op dit forum en er zelf niet aan ( durven) voldoen?

gema

Re: Keukenspecialist

Ongelezen bericht door gema »

Hou het kort en bondig. En over keukens a.u.b.

Gastvrij

Re: Keukenspecialist

Ongelezen bericht door Gastvrij »

Mr. P. schrijft;
p.s.Overigens blijf ik gebruik maken van de anonieme naam Mr.P. Ik wil absoluut onafhankelijk blijven en geen reclame maken voor het bedrijf waarvoor ik werk
.
Wat is dit nu?
Ik gooi het e-mail adres van Mr.P/ R. Palland door google en kom bij een keukenadviesburo terecht, wordt vervolgens doorgelinkt naar een keukenzaak.

Lijkt mij een slechte zaak voor een consumenten forum.
Stel dat Gastronoom, Gastig , KS en vele anderen hun e-mail gaan vermelden en ons vervolgens doorlinken naar hun werkgevers / winkels.
Dit alles gaat toch ontaarden in een concurrentieslag?

Of zie ik het weer te simpel?

In mijn optiek verliest dit forum dan zijn onafhankelijkheid naar de consument toe. :roll:

Een "open communicatie" zal dit zeker niet opleveren, meer een mooipraterij naar eigen broodheer toe.

Jammer, erg jammer.

Gesloten