LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] bruynzeel keuken nooit doen!!

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
16again
Berichten: 10296
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: bruynzeel keuken nooit doen!!

Ongelezen bericht door 16again » 28 jun 2009 07:49

Die wet verschaft de consumentenautoriteit een basis om dit sort bedrijven aan te pakken.
Van belang is dan dat klanten zoals robbbb zich beklagen bij de consumentenautoriteit
http://www.consuwijzer.nl/Overige_pagin ... _klacht_in
Gelukkig doorzag robbbb de truc, genoeg klanten happen verblind door "korting" direct toe, en betalen nog steeds veels te veel.

robbbb
Berichten: 3
Lid geworden op: 27 jun 2009 21:45

Re: bruynzeel keuken nooit doen!!

Ongelezen bericht door robbbb » 28 jun 2009 10:28

Klopt. We konden het nog wel 1 dag rekken uiteindelijk, maar dan zouden ze daarna kijken of ze het nog voor die prijs zouden kunnen doen. Dus: toch onder druk gezet. Bah. Er was een apparaten actie tot afgelopen zaterdag. Het hoeft van mij al niet meer.

We gaan misschien liever naar een plaatselijke/regionale keukenzaak met wel goede servicegerichtheid en niet met zogenaamde 50% of apparaten gratis acties. Als je ergens zoveel korting voor krijgt weten ze wel iets anders wel weer duurder te maken (montage, extra opties etc etc.) Oftewel komt het niet uit de lengte dan wel uit de breedte.

Dus liever dan maar naar de kleinere middenstander (ervaren vakman), dan zo'n door de keukenoorlog verziekte keten. Misschien uiteindelijk iets duurder maar misschien minder kans op een stugge organistatie en lange wachttijden bij problemen. Minder stress en geregel. Want bij bruynzeel moet je zelf weer loodgieter en electricien (op basis van Bruynzeel afegegeven tekeneningen) regelen. Nou dan weet ik al hoe het loopt. Allemaal afschuiven van problemen naar elkaar. Nee, liever een bedrijf die alles onder 1 dak heeft en echt de keuken compleet levert voor 1 bedrag!

Forumvoorklanten
Berichten: 63
Lid geworden op: 12 jul 2009 09:58

Re: bruynzeel keuken nooit doen!!

Ongelezen bericht door Forumvoorklanten » 12 jul 2009 13:02

Een vriendelijk verzoek aan alle keukenspecialisten en keukenverkopers:

Laat het forum met rust!

Het forum is bedoeld voor klanten jullie vervuilen het forum en maken het voor klanten nutteloos.

Jullie verspreiden reclames en vechten ruzies met (ex)werkgevers uit.
Proberen de concurrentieslag te winnen op een forum?

Hoe zie je als klant wat een verkoper is?
Kijk op meerdere onderwerpen en je ziet steeds dezelfde namen, bij 16 again, legoleek, spaanplaatboertje, zelfstandigste, Maxx, keukenklepper, student538 etc. etc.

AUB alleen klantervaringen.

gewa
Berichten: 14
Lid geworden op: 31 jan 2009 10:41

Re: bruynzeel keuken nooit doen!!

Ongelezen bericht door gewa » 14 jul 2009 16:27

zoals je net zelf al schreef :laat het forum lekker met rust ....
als het je niet bevalt.......!!!!

aavanputten
Berichten: 51
Lid geworden op: 12 mei 2009 17:47

Re: bruynzeel keuken nooit doen!!

Ongelezen bericht door aavanputten » 24 jul 2009 12:48

Nog even een update: afgelopen week de keuken goeddeels afgemonteerd. We hadden de keuken zelf geplaatst (zie eerdere bericht) maar vanwege de rest van de verbouwing nog in plastic ingepakt en niet afgemonteerd.

Afgelopen week afgemonteerd. Bijna alles klopte. Alleen zat in een pak met handgrepen waar de goede maat op stond toch de verkeerde maat. Bruynzeel gebeld en twee dagen later kregen we de goede grepen bij de post. De andere, verkeerde, hoefden ze niet terug. Dat vond ik netjes.

ook de achterwand was keurig gelevrd. Wel zelf met Kemie gebeld om de afspraak te maken want via de Bruynzeel-winkel was een drama, maar de meneer van Kemie was vriendelijk en werkte netjes.

Al met al denk ik dat alle Bruynzell horror-verha;en dus vooral in de plaatsing zitten. Omdat we die zelf hebben gedaan, is die horror ons bespaard gebleven. Anders hebben we gewoon mazzel gehad blijkbaar, maar de ellende waarop ik me had voorbereid na alle verhalen hierboven is vrijwel uitgebleven.

verkoper01
Berichten: 13
Lid geworden op: 02 sep 2008 21:27

Re: bruynzeel keuken nooit doen!!

Ongelezen bericht door verkoper01 » 31 jul 2009 12:43

..
Laatst gewijzigd door verkoper01 op 21 aug 2009 11:14, 1 keer totaal gewijzigd.

Eek
Berichten: 426
Lid geworden op: 20 jan 2007 10:07

Re: bruynzeel keuken nooit doen!!

Ongelezen bericht door Eek » 04 aug 2009 18:55

Verkoper01 de gefrustreerde Bruynzeel verkoper in het V&D pand in Den Haag..zullen ze wel blij mee zijn in BoZ dat jij het topic weer bovenaan zet !?

MAXIEM

Re: bruynzeel keuken nooit doen!!

Ongelezen bericht door MAXIEM » 04 aug 2009 19:01

@@@

De beste manier om erachter te komen wie in deze branche te vertrouwen is, is informeren bij buren, kennissen, vrienden en familie. Mond tot mond reklame is nu eenmaal de beste reklame die er is. En als je mensen met een nieuwe keuken gevonden hebt kun je daar ook meteen kijken hoe die er uit ziet en ook praten over de kwaliteit en over de installatie van de keuken.

De meest grove fout die je kunt maken is, na een fraai en glad verkoopgesprek de offerte meteen op dezelfde dag tekenen. In negen van de tien gevallen teken je dan in feite een koopovereenkomst die uitsluitend tegen hoge annuleringskosten (vaak meer dan 30%) kan teniet worden gedaan. Dus: absoluut niets tekenen maar altijd mondeling een bedenktijd van minimaal 7 dagen aanhouden. Als de verkoper zegt dat hij een handtekening nodig heeft om zijn of haar werktijd te verantwoorden voor zijn baas, dan moet je zo snel als mogelijk het pand verlaten, want zo iemand moet je nooit vertrouwen.
De volgende valkuil is dat je tegen het kopen van een keuken opziet en maar één zaak bezoekt. Het is heel belangrijk dat je er veel tijd voor uittrekt en gaat shoppen, dus meerdere zaken langs gaat. Daarbij is het belangrijk dat je niet je naam en adres en telefoonnummer geeft. Die heeft de verkoper helemaal nog niet nodig om een offerte te maken en je voorkomt ermee dat hij of zij in de computer gaat kijken of je al ergens anders een offerte gevraagd hebt.
De derde fout die je kunt maken is, dat je verblind wordt door de hoge kortingen. Elke zaak die openlijk adverteert met kortingen van 30 tot 50% moet je mijden als de pest. Bovendien zegt de verkoper in zo'n zaak meestal dat die korting heel speciaal is en alleen die dag geldt. Als je dat hoort moet er onmiddellijk een lampje bij je gaan branden en heeft onderhandelen verder geen zin meer omdat je bij zo'n zaak met zo'n uitpraak zeker niet moet kopen.
De volgende valkuil die ik noem is, uiteindelijk accoord gaan met een offerte die onduidelijkheden bevat. Na het zetten van je handtekening kunnen juist die onduidelijkheden grote problemen geven.

Maak vóór het ondertekenen van de overeenkomst een schriftelijke afspraak over de betaling. Bij een goede keukenzaak kun je meestal afspreken dat 30% van de koopsom vooraf betaald wordt (het wettelijk maximum is 50%), gevolgd door 60% van de koopsom bij oplevering en 10% na de levering en installatie. Zo hou je wat geld achter de hand als alles nog niet goed afgewerkt is bij de eerste oplevering. Het allermooiste is dat je niets vooruit betaald. Van zo’n zaak weet je zeker dat die niet op korte termijn failliet gaat.
Spreek ook af dat de maten die jij als klant hebt meegenomen indicatief zijn. Sta er op dat iemand van de keukenzaak zelf persoonlijk de zaak bij je thuis komt opmeten. Zo voorkom je dat later gezegd kan worden dat jij een meetfout hebt gemaakt.

Bovenstaande wil niet zeggen dat, als je een goed gevoel hebt bij de gang van zaken in de showroom, je niet kunt onderhandelen over de prijs. Ook in een goede keukenzaak is daar altijd ruimte voor. Maar denk dan niet in termen van 40 tot 50%, maar meer aan 5 tot hooguit 10%.

Deze tekst is tot stand gekomen in samenwerking met de KASSA-expert Hutch.

Zie ook: http://www.consuwijzer.nl/content.jsp?objectid=7066

Maxiem

verkoper01
Berichten: 13
Lid geworden op: 02 sep 2008 21:27

Re: bruynzeel keuken nooit doen!!

Ongelezen bericht door verkoper01 » 19 aug 2009 15:32

hey wat leuk eek:)
oud collega ozfo?
kom op nou, sommige mensen kunnen erg overdrijven hoor.
er gaat idd wel eens wat fout in de keuken wereld. maar om dan gelijk alle keuken winkels af te branden..
de reacties zijn soms gewoon leuk :) dan moeten we toch om kunnen lachen?

jawi
Berichten: 68
Lid geworden op: 31 mar 2006 08:58

Re: bruynzeel keuken nooit doen!!

Ongelezen bericht door jawi » 20 aug 2009 09:48

Maak vóór het ondertekenen van de overeenkomst een schriftelijke afspraak over de betaling. Bij een goede keukenzaak kun je meestal afspreken dat 30% van de koopsom vooraf betaald wordt (het wettelijk maximum is 50%), gevolgd door 60% van de koopsom bij oplevering en 10% na de levering en installatie. Zo hou je wat geld achter de hand als alles nog niet goed afgewerkt is bij de eerste oplevering. Het allermooiste is dat je niets vooruit betaald. Van zo’n zaak weet je zeker dat die niet op korte termijn failliet gaat.
Zeker in de huidige tijden zou je nooit iets aan moeten willen betalen. Er zijn ook genoeg keukenzaken waar je niets hoeft aan te betalen, bij de zaken waar wij geweest zijn (in Nederland en Duitsland) was dat in ieder geval meestal geen probleem.

Ik heb in ieder geval wel geleerd via dit forum dat je niet op de CBW garantie moet vertrouwen, want dat is een loze belofte.

Gesloten