LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Bruynzeel keukens onbetrouwbaar

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
fleurtje09
Berichten: 6
Lid geworden op: 29 dec 2008 13:39

Bruynzeel keukens onbetrouwbaar

Ongelezen bericht door fleurtje09 »

Wij willen iedereen waarschuwen die net als wij een keuken wil kopen bij Bruynzeel keukens in Alexandrium. Wij hebben begin maart een keuken besteld voor onze nieuwe woning. De levertijd was eerste week van juli. Wij waren in de veronderstelling dat alles tijdig zou gebeuren temeer de inmeter van Bruynzeel tijdig de juiste maten kwam opnemen en we de nodige wijzigingen ook tijdig hadden doorgegeven. Tot onze schrik kregen wij begin mij een telefoontje dat de keuken pas in september geleverd ging worden want we hadden tot die dag de tijd gehad om de definitieve tekening te ondertekenen en dat hadden we niet gedaan. Het was voor ons een nieuw iets dat was namenlijk niet als zodanig naar ons gecommuniceerd. Toen wij voorstelden om dezelfde dag te komen tekenen gaf de verkoper aan dat er 2 collega's waren weggelopen en dat hij daar geen tijd voor had. Toen wij aangaven dat het alleen om ondertekenen ging gaf hij aan dat hij en de manager onder stress stonden en de manager voegde er aan toe dat de verkoper moest ophangen want hij ging ons toch niet helpen. We moesten het maar slikken dat zij interne problemen hadden en de keuze was of de keuken in september laten leveren of 30% boete betalen en de koop ontbinden. Wij vinden dit een schandalige behandeling van klanten en willen dan ook iedereen waarschuwen voor hun werkwijze die erop gericht is u te laten tekenen om te kunnen incasseren en de rest interesseert ze niet.

16again
Berichten: 12550
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Bruynzeel keukens onbetrouwbaar

Ongelezen bericht door 16again »

Als nergens in je papieren zwart-op-wit staat dat je nog apart accoord moet gaan met tekening, dan kunnen ze je weinig maken.
Leveren ze dan niet op tijd dan kun je volgens cbw voorwaarden kosteloos van de koop af, dus zonder 30% boete!

matthijsboef
Berichten: 18
Lid geworden op: 25 jan 2010 12:13
Contacteer:

Re: Bruynzeel keukens onbetrouwbaar

Ongelezen bericht door matthijsboef »

Ach ja, Bruynzeel keukens..... Ik word al moe als ik aan onze bestelling denk. Begon met een toneelstuk onder de verkoop, je kent het wel, "we gaan jullie van de markt afhalen", "even met het hoofdkantoor bellen" (terugkomen en meuren naar een gerookte sigaret) "Wat is jullie budget?" een prijs die binnen een half uur met driftig rekenen van 30.000 naar 9600 gaat, etc

Los van dat, mooie keuken en op het oog goede kwaliteit. We gingen voor de optima lijn.

Maar nu het ge-emmer;
-In de winkel staat, niet van tevoren betalen, nu blijkt dat het onzin is en dat je aan een ordinaire lening vast zit die renteloos is. Je moet 10 dagen voor levering betalen. Eigenlijk had ik de zaak uit moeten lopen maar we wilde de keuken erg graag hebben.

-begint met tegen de afspraak in met een telefoontje dat de keuken ingemeten moet worden. Dat ging niet want we hadden het huis nog niet en als we dat toen der tijd al hadden dan was de ruimte er niet. Ik ga zelf plaatsen dus maak de ruimte wel pas. Heel gedoe uiteindelijk een document ontvangen dat ik moest tekenen wat er op neer kwam dat Bruynzeel geen enkele verantwoordelijkheid heeft over de maatvoering. Dat moet je natuurlijk niet tekenen dus ik heb zelf maar iets opgesteld dat Bruynzeel alleen verantwoordelijk is voor de afgesproken maten.

-Klap op de vuurpijl, 3 weken voor levering een telefoontje dat "het (f*cking) hoofdkantoor"de keuken niet zo wil leveren. Een inductieplaat zou niet in combinatie gaan met een lade. Ik ben hier ingedoken en dat was onzin. Ik bespaar jullie de technische details maar het kan gewoon. Ze waren niet bereid om de hele rommel gewoon te leveren op mijn verantwoordelijkheid.

Uiteindelijk hebben we ze op eigen advies in gebreke gesteld. De medewerkers van het filiaal waren redelijk behulpzaam, behalve dan dat ik het een slappe hap vind dat ze niet erg hard rennen voor een klant, ik heb in mijn werkzaamheden nooit zulke knullige problemen met leveranciers en klanten.


Nu blijkt Optima gewoon next125 van schmuller te zijn dus kopen we dat maar. Vandaag bij de Boo geweest in Utrecht. Een van de medewerkers aldaar heeft hier wat reclame lopen maken, dat is niet netjes maar ik zie wel als ik de offerte krijg. Anders gewoon een andere next125 leverancier. We weten wat het kost als er 2x aan verdient wordt (lees branded Bruynzeel)

Het vervelende van het verhaal is dat wij dachten handig te plannen door de keuken vantevoren te bestellen, nu zitten we zeker nog 6 weken te wachten als het mee zit. Ik laat wel horen hoe ze echt zijn bij de Boo, in iedergeval geen Mandemakers / Bruynzeel "we gaan je van de markt halen" prietpraat.

hyama
Berichten: 104
Lid geworden op: 13 nov 2007 20:48

Re: Bruynzeel keukens onbetrouwbaar

Ongelezen bericht door hyama »

maar de bruinzeel keuken is dus geannuleerd door hun begrijp ik

matthijsboef
Berichten: 18
Lid geworden op: 25 jan 2010 12:13
Contacteer:

Re: Bruynzeel keukens onbetrouwbaar

Ongelezen bericht door matthijsboef »

Jazeker, door het filiaal waar ik gekocht heb. Ik denk dat ze het zat waren. Wat ik reeds vermelde, ze werkte mee, het is alleen jammer dat ze niet erg hard rennen voor een klant naar mijn mening.

Mijn ervaring staat overigens in schril contrast met ervaringen elders binnen het keuken forum heb ik het idee, ongemak en frustratie maar geen conflict. Ik blijf de optima lijn van Bruynzeel (next 125) erg mooi vinden.

Kenner
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 mar 2011 13:56

Re: Bruynzeel keukens onbetrouwbaar

Ongelezen bericht door Kenner »

Beste,

wat heeft het niet uit willen leveren van een technisch onhaalbare keuken nou te maken met onbetrouwbaar?

Toevallig weet ik over welke keuken het gaat.

De wensen van een kookplaat van 900 reedt bij 70 hoog ( inbouwmaat) tussen 2 lade blokke met een blad van 100mm dik.. wat zou inhouden dat we moeten zagen in kasten... wat niet kon omdat het een greeploze keuken betreft.. waar de traverselijsten 80mm naar binnen vallen... zo kan ik wel even doorgaan maar dat zal ik jullie besparen.

Maar ok zal er verder niet op ingaan gezien ik weet hoe het echt gelopen is.

Daarnaast heeft Bruynzeel het netjes voor u afgehandeld dacht ik zo.

Mvg Kenner

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: Bruynzeel keukens onbetrouwbaar

Ongelezen bericht door maxx »

Beste Kenner,

Ik hoop niet dat de service-afdeling van Bruynzeel net zo vlot reageert want de houdbaarheidsdatum van dit topic is nogal overschreden.

Anyway, ik lees dat een kookplaat in een 10cm dik werkblad een probleem gaat geven omdat er in de kasten gezaagd moet worden?!? Dat mag dan een heel dikke kookplaat geweest zijn. Traverselijsten die 80mm terugspringen? Ten opzichte van wat dan? Ik mag toch hopen dat je geen greeploze keukens verkoopt met een bladoverstek van een "normale" keuken. Dan wordt het openen van een lade nogal lastig.

Dus bespaar ons de details aub deze keer eens niet. Zelfs met 10 jaar montage- en verkoopervaring leer ik nogal graag en ik lees alleen maar nieuwe dingen in jouw bericht. Aangezien jij de kenner bent hoop ik dat je de vraagtekens kunt wegnemen. Die heb je met jouw bericht nogal veroorzaakt :wink:

MVG

p.s. Graag voor 2012 antwoorden aub :lol:

groteknuffelbeer
Berichten: 40
Lid geworden op: 28 nov 2009 07:47

Re: Bruynzeel keukens onbetrouwbaar

Ongelezen bericht door groteknuffelbeer »

Potloden ook onbetrouwbaar, of maken ze daar nu inmiddels keukens van? :D

rijkerswoerd
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 jun 2008 12:09

Re: Bruynzeel keukens onbetrouwbaar

Ongelezen bericht door rijkerswoerd »

Ik heb ook een Bruynzeel keuken gekocht voor 15000 euro. Na een jaar vielen de deurtjes van ellende uit de kastjes. Volgens Bruynzeel een montagefout, volgens de monteur een slechte kwaliteit keukenkast.
Na een hoop gezeur heb ik het maar gewoon op eigen kosten laten herstellen, maar een Bruynzeel keuken komt er nooit meer in!

groteknuffelbeer
Berichten: 40
Lid geworden op: 28 nov 2009 07:47

Re: Bruynzeel keukens onbetrouwbaar

Ongelezen bericht door groteknuffelbeer »

Montagefout is een opmerking waar je als consument helemaal niets aan hebt. Vraag me alleen af welke kwaliteit er gekocht is. Ik heb alleen een donkerbruin vermoeden dat er een keuken gekocht is, die ook in de bouwmarkt gekocht had kunnen worden (merk is dan BEFAS). Je hebt voor die 15.000 of een hele grote keuken of .....................................

Deskundige77
Berichten: 44
Lid geworden op: 19 apr 2009 08:19

Re: Bruynzeel keukens onbetrouwbaar

Ongelezen bericht door Deskundige77 »

Er is ook geen enkel verschil tussen Bruynzeel en Befas. Zelfde produktieband, zelfde deuren, zelfde kasten. Ga maar eens in de fabriek kijken....... Dus waarom niet fijn laten tekenen bij een Bruynzeel winkel en bestellen bij de bouwmarkt. Deze kunnen ook nog sneller leveren en je hebt niks te maken me de onprofessionele Bruynzeel mederwerkers.

Gesloten