LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] De beste keuken van Nederland!

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
hark
Berichten: 447
Lid geworden op: 19 dec 2006 11:41

Re: De beste keuken van Nederland!

Ongelezen bericht door hark »

vreemd dat ik niemand hier hoor over mijn zo geliefde Rotpunktje.....

keukenklepper
Berichten: 601
Lid geworden op: 16 mar 2007 17:20

Re: De beste keuken van Nederland!

Ongelezen bericht door keukenklepper »

Dat komt omdat het hier over keukens gaat Hark.. (sorry, inkoppertje..)

Grolli
Berichten: 2
Lid geworden op: 15 jan 2008 10:14

Re: De beste keuken van Nederland!

Ongelezen bericht door Grolli »

Wat is een goede keuken als hij niet goed gemonteerd is? Of wanneer deze niet goed wordt onderhouden? Sterker nog uit de beste keuken komen niet per definitie de beste gerechten...
Waarom gaan we altijd af op meningen en volgen we niet een beetje ons eigen gevoel en verstand. Wanneer je bij de verkoper die tegenover je zit het gevoel hebt dat deze je voorziet van goede adviezen en je gevoelsmatig niet om de tuin leidt dan heb je toch een goed "onderbuik gevoel".
Wij als kopers worden alleen maar onzekerder van alle offertes die we her en der ophalen. We willen veel te veel weten en wat doen we met die informatie.... weinig.
Een auto kun je overal kopen, overal de zelfde Alfa of Audi... maar de reparaties en de service verschillen per bedrijf. Dat geldt ook voor de aanschaf van een keuken. De monteur is bijvoorbeeld essentieel in dit verhaal.
Kopend Nederland moet wat meer met gevoel kopen dan wordt het kopen van een keuken ook weer iets leuks!

hark
Berichten: 447
Lid geworden op: 19 dec 2006 11:41

Re: De beste keuken van Nederland!

Ongelezen bericht door hark »

Wat een wijze woorden Grolli........
Ik ben ervan onder de indruk.........

Kuchegirl
Berichten: 101
Lid geworden op: 21 aug 2006 12:01

Re: De beste keuken van Nederland!

Ongelezen bericht door Kuchegirl »

Reactie van klant,

Schat ga je nu ook beter koken, nu je een nieuwe keuken hebt??
Schat zegt ja tuurlijk, stoomoven 5 pits atag, etc etc!!!!

Mooi zegt die man koop ik ook een nieuw bed.

Echt gebeurd afgelopen zaterdag, dus de beste keuken is een gevoel.

Mvg Kuchegirl.

Pfffff

Re: De beste keuken van Nederland!

Ongelezen bericht door Pfffff »

haha, kee kuchegirl, is een hele leuke :lol:

DikkeBertha
Berichten: 134
Lid geworden op: 19 nov 2006 20:08

Re: De beste keuken van Nederland!

Ongelezen bericht door DikkeBertha »

Beter slapen. :wink:

pfffff
Berichten: 735
Lid geworden op: 02 jun 2008 14:10

Re: De beste keuken van Nederland!

Ongelezen bericht door pfffff »

:lol:
Laatst gewijzigd door pfffff op 26 aug 2009 11:47, 1 keer totaal gewijzigd.

(G)e(W)e(TE)n
Berichten: 137
Lid geworden op: 31 mei 2008 13:19

Re: De beste keuken van Nederland!

Ongelezen bericht door (G)e(W)e(TE)n »

Beste lezers,

Welk merk is beter? Almat, Bribus, Composit, E+K Keukens, Ballerina Küchen, Miele Küchen, Geba, Häcker, Brigitte Küchen, Leicht, Nieburg, EBKE Küchen, Eggersmann, Nolte Küchen, Rotpunkt, Pronorm, Poggenpohl, Wellmann, Rational, Schüller, Grattarola, Störmer Küchen, RWK, Zeyko Küchen, Linea Quattro, Schröder Küchen, Format, Bauformat, Pino, Siematic, Buynzeel, Vancel, Burger, Keller, Tulp keukens, enz enz.

Waarom willen veel consumenten toch steeds al die verschillende merken keukens in hokjes plaatsen, “is dit merk beter dan dat?…. of is het juist iets slechter?..... en dan graag van de kenners reactie graag…… is dit midden segment of hoog segment?”. Het bijna wanhopig zoeken naar de bevestiging dat merk X toch net wat beter is dan merk Y.

Ik zal u zeggen veel “kenners” (verkopers) weten het ook niet. Ze weten natuurlijk wel dat Siematic of Poggenpohl duurder is dan bijvoorbeeld een Systemat van Häcker maar wat nu precies de kwaliteitsverschillen zijn weet bijna niemand (op kwaliteits gebied dan). Veel van de status en naamsbekendheid van een merk komt voort uit de manier van positioneren in de markt middels reclame en profilering op beursen en dergelijke. Hier hangt een prijskaartje aan je betaald voor de naam zeggen ze dan. Uitvoeringsverschillen zijn er wel maar wat de één goed zal vinden aan een merk vindt de ander weer juist iets minder. Dat geldt natuurlijk ook voor andere merken zoals Nolte, Pronorm of Geba. De verschillen zijn uiterst klein tussen de meeste merken. Behalve natuurlijk tussen de uiterste in de markt, bijvoorbeeld Eggersmann of Poggenpohl (exclusieve merken) en Pino of Burger (voordelig) en dergelijke.

Toch kennen veel merken zoals Siematic, keller, Häcker en andere ook en soort instap assortiment waarmee je dan relatief voordelige opstellingen kunt maken. In dit assortiment is vaak minder keuze qua kleur en uitvoering. Als je deze uitvoeringen dan weer vergelijkt met een eenvoudig merk als Bauformat of Nolte dan zijn de verschillen uiterst klein. Vergeet bovendien niet dat een groot deel van de keukenprijs en kwaliteit zal worden bepaald door de apparaten en het werkblad. Zo kun je een Ikea keuken een stuk beter maken met een duur werkblad en top apparaten. Tachtig procent van de hierboven genoemde merken spelen echter in dezelfde leaque, met slechts een paar uitschieters. Deze “topmerken” vinden zichzelf vaak beter dan de rest. Dat merk je dan ook gelijk aan de prijs. Sommige zijn ook echt beter dat zijn de zogenaamde trendzetters. Ook de uitvoeringsmogelijkheden, luxe en exclusiviteit bepalen in hoge mate de prijs van een keuken. Hoe meer mogelijkheden en hoe uitgebreider het assortiment hoe kostbaarder het merk, naam, status.

Daarnaast worden er in Nederland veel keukens verkocht onder eigen naam (Steinhaus, Grandokeukens, keuken3000, Superkeukens enz enz.) dit zijn echter allemaal keukens uit één van de hierboven vermelde merken/fabrieken. Soms worden merken voordeliger gemaakt (uitgekleed) om aan de ketens te leveren die dit dan weer net iets goedkoper kunnen verkopen onder eigen naam. Voor de kwaliteit maakt dit allemaal weinig uit. Met andere woorden als je een merk tegen komt waarvan de prijs en de uitvoering je bevalt maar het merk niet, haal dan gewoon de scharnierplaatjes met de naam eraf en klaar is Kees en niemand die ziet dat jij gelukkig bent met een echte………………

GWTE (At Your Service)

CocaCola81
Berichten: 453
Lid geworden op: 07 aug 2007 00:35

Re: De beste keuken van Nederland!

Ongelezen bericht door CocaCola81 »

Nice nice.

Bij deze open ik: ik bied enkele blanco scharnierplaatjes aan, ik wil graag Hacker plaatjes.

kweenie
Berichten: 15626
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: De beste keuken van Nederland!

Ongelezen bericht door kweenie »

GWTE, mooi stuk. Maar toch vind ik dat er zeker kwaliteitsverschillen zitten tussen diverse merken.

Ik zal even een vergelijking met automerken maken. In veel opzichten zijn keukens en auto's vergelijkbaar: zelfde prijscategorie, worden door de gemiddelde consumenten niet zo vaak gekocht dat zij er veel kennis over hebben, maar ze moeten er wel lang mee doen, veel merken, die niet noodzakelijk beter of slechter zijn, en binnen die merken weer instapmodellen en luxemodellen.

Dus ook daarbij zijn veel consumenten in twijfel wat nu 'beter' is. Een peugeot of een toyota of een kia of een audi of... Veel mensen zullen dan vooral naar het 'uiterlijk' of het model kijken. Maar net als bij keukens zijn er ook bij auto's merken die in het algemeen beter zijn en merken die in het algemeen, hoe zal ik het zeggen, minder duurzaam zijn.

Terug naar de keukens. Bij keukens heb je bv. merken die in de korven erg lichte ladesystemen hebben en merken die juist de extra zware variant kiezen. Daarin kun je toch een 'objectief' kwaliteitsverschil zien. Ook in de afwerking kan verschil zitten. Niet alleen in de materiaalkeuze, maar ook bijvoorbeeld in hoe de kastdeuren aansluiten (ik noem maar de opmerkelijke 'kieren' bij Wellmann). Als je naar deze zaken kijkt, kun je toch wel betere en slechtere merken onderscheiden.

Lastiger wordt het bij het vergelijken van de 'kwaliteit' van fronten, omdat het een merk goed kan zijn in lak, maar slecht in bijvoorbeeld folie, of juist andersom. Maar ook daarbij zijn merken die over de hele linie beter of slechter zijn.

Naast deze 'objectieve' kwaliteitskenmerken zijn er natuurlijk nog veel subjectieve verschillen, die de een als belangrijk kwaliteitskenmerk ziet, en de ander niet. Hierbij kun je denken aan bv. hoeveel maten er in het assortiment zitten en hoe makkelijk je (maatwerk) aanpassingen kunt doen, danwel of je veel passtukjes moet doen. Maar ook of er veel keus is uit materialen, kleuren en decors. Of er leuke onderscheidende features zijn. En natuurlijk hoe innovatief ze zijn. Deze kenmerken kun je in mijn ogen niet meteen onder het kopje 'kwaliteit' vatten, maar zijn voor veel mensen wel belangrijk.

Nog een laatste sprongetje naar de auto's. Voor keukens is het helaas zo dat er veel foute winkels zijn, waarin de totaalprijs niet bepaald wordt door de keuken, maar door het budget van de klant. Omdat consumenten weinig kennis en vergelijkingsmateriaal hebben, wordt er in de keukenwereld soms een lada voor een prijs van een mercedes verkocht, zonder dat de consument dat weet. Vandaar dat veel consumenten graag een indicatie willen van de kwaliteit van die lada-keuken, om te bepalen of die mercedes-prijs reeël is.

Chief
Berichten: 369
Lid geworden op: 21 nov 2005 15:43

Re: De beste keuken van Nederland!

Ongelezen bericht door Chief »

(G)e(W)e(TE)n
Mooi geschreven een tevreden rotpunkt klant.

m monteur
Berichten: 43
Lid geworden op: 27 jul 2007 11:57

Re: De beste keuken van Nederland!

Ongelezen bericht door m monteur »

verschillen in keukens

dikte van de romp(korpus)/haaksheid van de korpus/verlijming van tussenregels/dikte van liggende delen(16mm 19 mm)achterwand geschroefd of gespijkert/persing van spaanplaat.

kleine greep uit alleen maar het kast werk.anderen verschillen bijvoorbeeld het front zijn er ook genoeg.

folie juist verlijmt op mdf/aantal lak lagen/wederom persing spaanplaat/kwaliteit van echt hout/aantal scharnieren bij grote deuren tegen krom trekken/spuiten direct op hout of mdf en niet eerst folie erop geplakt enz......

maar als je voor wenig een keuken koopt kun je er van uitgaan dat je ook weinig kwaliteit krijgt.dus als prijs kwaliteit in de juiste verhouding is zal zo een merk best hoog kunnen scoren op van die gemaakte lijsten die hier op het forum circuleren.wil dan niet zeggen dat de kwaliteit beter of slechter is.alleen als kwaliteit(duurzaamheid)wordt gemeten dan komen er volgens mij hele anderen lijsten bij kijken.

gr m monteur

Forumvoorklanten
Berichten: 63
Lid geworden op: 12 jul 2009 09:58

Re: De beste keuken van Nederland!

Ongelezen bericht door Forumvoorklanten »

Een vriendelijk verzoek aan alle keukenspecialisten en keukenverkopers:

Laat het forum met rust!

Het forum is bedoeld voor klanten jullie vervuilen het forum en maken het voor klanten nutteloos.

Jullie verspreiden reclames en vechten ruzies met (ex)werkgevers uit.
Proberen de concurrentieslag te winnen op een forum?

Hoe zie je als klant wat een verkoper is?
Kijk op meerdere onderwerpen en je ziet steeds dezelfde namen, bij 16 again, legoleek, spaanplaatboertje, zelfstandigste, etc. etc.

AUB alleen klantervaringen.

hark
Berichten: 447
Lid geworden op: 19 dec 2006 11:41

Re: De beste keuken van Nederland!

Ongelezen bericht door hark »

Ja GWTE......je probeert een poging te doen om eens uit te leggen waarin kwaliteit zich nu onderscheid
Een goede poging inderdaad.

Zials de meeste hier wel weten ben ik een fervent aanhanger ( consument ) van Rotpunkt omdat ik iedere keer als ik verhuis weer voor dit merk kies en zeer te spreken bent hierover.

Alle keukenverkopers hier actief op dit forum zijn zonder uitzondering zwaar negatief hierover en beginnen altijd over de slechte service etc.
Ik vertrouw dit dus niet en vermoed dat er een commercieel belang op de acahtergrond speelt.
Volgens mij is Rotpunkt de pain in the ass van oom Ben in Nederland en zijn veel verkopers hier op dit forum financieel afhankelijk van deze Quote 500 man....

Ik heb al enkele tientallen malen geprobeerd de afgelopen jaren te achterhalen wat nu daadwerkelijk technisch de nadelen zijn van Rotpunkt en dit met bewijzen te staven.
Geen enkele verkoper hier op dit forum kon dit met bewijzen beargumenteren.

De lak is dan bijvoorbeeld van mindere kwaliteit.... maar geef nu eens concreet aan hoe dit zit.
Hoe is een Rotpunkt deurtje gelakt ? Hoeveel keer en met welk soort lak ? Geef dit aan en ook de lak van bijvoorbeeld een keuken als Siematic. Dan kan de consument via internet zelf de verschillen controleren. Zit het in de grondlak ? idem dito.. Zit het in het antal lagen ? idem dito.
In keukens wordt veela met spaanplaat gewerkt...Geef de persing aan van Rotpunkt versus een ander merk.

Aleen op een dergelijke manier kun je werkelijk kwaliteit beoordelen.
Zo niet dan blijft alles een persoonlijke voorkeur die de verkoper uitspreekt.....( zal wel meer op andere keukens verdienen den ik dan )

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: De beste keuken van Nederland!

Ongelezen bericht door maxx »

Beste Hark,

Verschillen in persingen van spaanplaat zijn moeilijk aan te tonen. Dit laat zich op den duur vanzelf zien in de keuken. Deurtjes gaan hangen etc.

Als je echt de verschillen wilt ervaren adviseer ik jou om van 4 merken een kastje te kopen, een schroef in het kastje te schroeven en daarna uit het hout te trekken met een nijptang. Hoe moeilijker het gaat des te hoger is het schroefhouden vermogen van het spaanplaat. Dat is de korste manier. De normale (lange) manier is om een baan te zoeken in de keukenbranche en daar ervaring op te doen met verschilende merken zoals veel van de keukenverkopers en monteurs hier op het forum.


Wat het spuit/lakwerk van Rotpunt betreft heb ik begrepen dat de hoogglans lakdeur 1 spuit/laklaag krijgt op een lakdragende folie. Doordat deze folie het grondlakken en schuren overbodig maakt, scheelt dat aanzienlijk in de prijs van een deur/front.

Vandaar ook de prijsstelling van Rotpunkt tov andere keukenfabrikanten. Jammer dat ook bij de gelakte foliefronten de folie een onzekere factor is. Blijft ie plakken of laat ie los? Zoals Zelfstandigste al 10-tallen keren heeft gezegd dat Rotpunkt een goede prijskwaliteitverhouding heeft. Lage prijs, lage Kw....

Welk commercieel belang wordt gediend als een verkoper, monteur of wie dan ook werkzaam in de keukenbranche zijn slechte ervaring met een bepaald merk ventileert op een forum als dit en hierover moet liegen. Lijkt me 100% nutteloos en zeker niet aan de orde op dit forum. Het zou wel logisch zijn als we nu te maken hadden met keukenfabrikanten die elkaar het licht in de ogen niet gunnen.

Volgens mij hebben al meer mensen jou informatie gegeven over Rotpunkt maar je moet het natuurlijk wel aankunnen als iemand iets antwoord wat niet in je straatje past. Jij hebt een Rotpunkt en bent daar erg tevreden over. Dat is prachtig voor jou en Rotpunkt en daar is de kous toch mee af?

Rotpunkt een pain in the ass van Ben? Lijkt me sterk. Als Ben wil dan levert Rotpunkt morgen uit onder de naam Steinhaus. Blijkbaar komt Rotpunkt niet door de DMG-kwaliteitscontrole heen.
Zo niet dan blijft alles een persoonlijke voorkeur die de verkoper uitspreekt.....( zal wel meer op andere keukens verdienen den ik dan )
Voorkeuren ontstaan altijd uit ervaring. Ik verkoop, monteer, keur en ontwikkel dan pas een mening over een product. ZO zal het bij de meeste zijn, lijkt me.

MVG

*.*
Berichten: 169
Lid geworden op: 11 sep 2007 14:18

Re: De beste keuken van Nederland!

Ongelezen bericht door *.* »

Laat het forum met rust!

Het forum is bedoeld voor klanten jullie vervuilen het forum en maken het voor klanten nutteloos.
zonder adviezen van diverse verkopers zou dit forum waardeloos worden en verzanden in een bal van klagers. Nu worden er tenminste oplossingen aangedragen. Uch.

Ow

en van de meeste verkopers hoor je geeneens waar ze werken.

zelfstandigste
Berichten: 1974
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: De beste keuken van Nederland!

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

Zoals Zelfstandigste al 10-tallen keren heeft gezegd dat Rotpunkt een goede prijskwaliteitverhouding heeft. Lage prijs, lage Kw....
Al vind ik het nog steeds een prettig merk om te verkopen en ik kan aardig wat merken opnoemen welk een lagere kwaliteit en dezelfde prijs hebben als ook merken met een vergelijkbare kwaliteit en een vaak veel hogere prijs.

Mijn inziens is de negativiteit rond Rotpunkt ontstaan door een periode van loslatende folie en slechte leveringen. De folieproblemen kwamen bij meerdere merken voor en de leveringsproblemen zijn opgelost; echter blijft dit bij veel collega's hangen.......

Ook speelt er een deel jaloezie mee, daar Rotpunkt onder verschillende namen nog steeds een groeiende afzetmarkt heeft en als de "buurman" rotpunkts blijft verkopen in een slechte markt zal het oordeel niet positief over hem zijn...........

Ik blijf van mening, liever een kwalitatief minder meubel en betere apparatuur en werkbladen als te bezuinigen op de apparatuur (daar werkt u tenslotte mee) en een prachtig (duur) meubel er omheen.

hark
Berichten: 447
Lid geworden op: 19 dec 2006 11:41

Re: De beste keuken van Nederland!

Ongelezen bericht door hark »

Wij gaan vrienden worden Zelfstandigste !!!

keukenklepper
Berichten: 601
Lid geworden op: 16 mar 2007 17:20

Re: De beste keuken van Nederland!

Ongelezen bericht door keukenklepper »

:lol:
Laatst gewijzigd door keukenklepper op 12 feb 2010 19:44, 1 keer totaal gewijzigd.

Gesloten