LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Dit gaat ook de "keukenkranenmarkt" aan.

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
zelfstandigste
Berichten: 1971
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Dit gaat ook de "keukenkranenmarkt" aan.

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

Enorme boete voor makers badkamerspullen BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie heeft woensdag een boete van 622 miljoen euro opgelegd aan zeventien fabrikanten van kranen en andere badkamermaterialen. De bedrijven, waaronder Villeroy & Boch, hebben twaalf jaar lang illegale afspraken gemaakt over de markt, ook in Nederland.

EU-commissaris Joaquin Almunia (Concurrentie) heeft dat woensdag bekendgemaakt. De bedrijven zijn onder meer afkomstig uit Duitsland, Italië en de Verenigde Staten. Er zitten geen Nederlandse ondernemingen bij.

Volgens Almunia hebben de bedrijven prijsafspraken gemaakt voor badkuipen, wastafels en andere badkameronderdelen in zes landen met in totaal 240 miljoen inwoners. Naast Nederland ging het om België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Italië. De verboden praktijken deden zich voor in de periode 1992 tot 2004.

De hoogste boete - ruim 326 miljoen - is voor het Amerikaanse bedrijf Ideal Standard. Een ander Amerikaans bedrijf, Masco, hoeft geen boete te betalen omdat het de Europese Commissie heeft geïnformeerd over het kartel.

Eurocommissaris Almunia waarschuwde woensdag dat de Europese Commissie zal doorgaan met haar strijd tegen kartels, die de consument benadelen. Hij hoopt met de hoogte van de boetes bedrijven af te schrikken om prijsafspraken te maken.

De Spanjaard Almunia nam begin dit jaar de portefeuille Concurrentie over van de Nederlandse Neelie Kroes, die nu verantwoordelijk is voor Digitale Agenda. Almunia zei woensdag dat hij de koers van zijn voorgangster volledig voortzet.
Eigenlijk wel een goede ontwikkeling...............

legoleek
Berichten: 539
Lid geworden op: 26 aug 2008 17:16

Re: Dit gaat ook de "keukenkranenmarkt" aan.

Ongelezen bericht door legoleek »

Tja, maar ik denk niet dat de prijzen snel terug zullen dalen. :roll:

16again
Berichten: 16029
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Dit gaat ook de "keukenkranenmarkt" aan.

Ongelezen bericht door 16again »

de Europese Commissie zal doorgaan met haar strijd tegen kartels, die de consument benadelen...
Ironisch genoeg wordt de consument ook benadeeld door die strijd! Die 622 miljoen boete komt uiteindelijk ook uit de portemonnee van de consument.

Gesloten