LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Duitsetweedehandskeukens.be reageert niet meer

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
Overing
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 mar 2017 12:33

Duitsetweedehandskeukens.be reageert niet meer

Ongelezen bericht door Overing »

Ik heb via Duitsetweedehandskeukens.be een keuken gereserveerd. Voor het reserveren moest ik een bedrag overmaken naar een Nederlands rekeningnummer als voorschot. Vooraf heb ik gebeld met dit bedrijf en gevraagd of ik het bedrag terug kreeg mocht de keuken niet passen. Dit hebben zij bevestigd, of ik kon een andere keuken kopen. Ik heb het bedrag overgemaakt, en vervolgens niets meer vernomen. Dit bedrijf reageert niet op enig contact, neemt geen telefoon meer op. Ben bang dat ik mijn geld (750 euro !!) kwijt ben.

[ongefundeerde passage verwijderd]
Laatst gewijzigd door Radar op 27 mar 2017 16:50, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Ongefundeerde passage verwijderd, onderwerp aangepast

NeoDutchio
Berichten: 7896
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Duitsetweedehandskeukens.be reageert niet meer

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

Dus u ziet een keuken online, weet niet of het gaat passen, maar wil deze toch resereven. Wonderlijke manier van een keuken kopen.

Maar goed, wanneer is het geld betaald en hoe lang krijgt u geen contact meer met ze?

berndv
Berichten: 8900
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Duitsetweedehandskeukens.be reageert niet meer

Ongelezen bericht door berndv »

geen idee waar u iets heeft gekocht of betaald, maar de website kan ik niet bereiken en ook google biedt niet heel veel info over deze site. Het getuigt wel van lef dat u zomaar aan een onbekende 750 euro betaalt, zonder dat er referenties zijn die gecheckt kunnen worden.

stfwlk
Berichten: 180
Lid geworden op: 06 mei 2012 14:01

Re: Duitsetweedehandskeukens.be reageert niet meer

Ongelezen bericht door stfwlk »

Je kan je hier aansluiten bij de andere gedupeerden https://www.opgeletopinternet.nl/index. ... 068.0.html
Laatst gewijzigd door stfwlk op 28 mar 2017 13:14, 1 keer totaal gewijzigd.

Julie4444
Berichten: 5038
Lid geworden op: 04 jul 2014 13:36

Re: Duitsetweedehandskeukens.be reageert niet meer

Ongelezen bericht door Julie4444 »

Overing schreef:Ik heb via Duitsetweedehandskeukens.be een keuken gereserveerd. Voor het reserveren moest ik een bedrag overmaken naar een Nederlands rekeningnummer als voorschot. Vooraf heb ik gebeld met dit bedrijf en gevraagd of ik het bedrag terug kreeg mocht de keuken niet passen. Dit hebben zij bevestigd, of ik kon een andere keuken kopen. Ik heb het bedrag overgemaakt, en vervolgens niets meer vernomen. Dit bedrijf reageert niet op enig contact, neemt geen telefoon meer op. Ben bang dat ik mijn geld (750 euro !!) kwijt ben.

[ongefundeerde passage verwijderd]
Ik denk dat het beste advies dat u kunt krijgen het volgende is:

Koop nooit meer iets via internet.

Ga naar een fysieke winkel in de echte wereld en ga met een echte verkoper praten, de echte keuken bekijken in de showroom, en maak nooit zomaar geld over naar een onbekende.

werkbladenspecialist
Berichten: 434
Lid geworden op: 12 apr 2011 11:53

Re: Duitsetweedehandskeukens.be reageert niet meer

Ongelezen bericht door werkbladenspecialist »

@julie444 hoezo niet via internet kopen? ook een fysieke winkel kan vooruitbetaling vragen en failliet gaan. Veelal geven dergelijke bijna kantelende fysieke winkels nog extra korting als je alles vooruitbetaald. Het enige wat je wel hieruit kunt halen is dat aanbetalen zonder enige garantie bij een bedrijf dat je niet kent gevaarlijk is en bij voorkeur vermeden moet worden. Tel in dit geval er nog bij op dat de winkel in België gevestigd is wat ook nog een keer een juridische procedure complexer maakt. Vreemd vind ik dat het domein waarover dit topic gaat gewoon vrij is, het is niet geclaimd. Als het gaat om de site http://duitse2dehandsekeukens.be daar kun je op deze site de eigenaar van vinden. Hier staat ook een ander telefoonnummer dan op de site. Ik denk dat je anders gewoon aangifte moet doen (ook al is het in Belgie) Op de link hierboven is meer informatie over de site.

Julie4444
Berichten: 5038
Lid geworden op: 04 jul 2014 13:36

Re: Duitsetweedehandskeukens.be reageert niet meer

Ongelezen bericht door Julie4444 »

werkbladenspecialist schreef:@julie444 hoezo niet via internet kopen?
Waarom specifiek deze TS, bedoel je? Omdat deze TS blijkbaar dermate onervaren is op het internet dat hij niet snapt dat die site niet deugt, het niet normaal is op basis van foto's zomaar geld over te maken naar andermans rekening, en dan achteraf gaat klagen.

Dat soort mensen (evenals mensen die bij malfide Chinese webshops (zie het dr oetker kledingwebshop topic) kunnen beter helemaal niets via internet kopen om te voorkomen dat ze bakken met geld naar oplichters blijven gooien.

Gesloten