LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Eigenhuis keukens Houten

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
khuyzer

Eigenhuis keukens Houten

Ongelezen bericht door khuyzer »

Afgelopen zaterdag hebben wij een keuken gekocht bij Eigenhuis in Houten. Ik lees veel op dit forum over bruto en netto prijzen en veel afpraten van de prijs. Eigenhuis werkt gelukkig niet zo. In de showroom staan de bruto en de netto prijzen netjes vermeld bij de apparatuur. Zo heb je tenminste niet het idee dat je ontzettend wordt belazerd.

In ons nieuwbouw huis zijn zij verbonden aan de bouwer. Het voordeel is dat we nu zelf niks meer hoeven te doen, zij regelen alles met de bouwer en 2 weken na oplevering zit de keuken er al in. Fijn personeel dat tenminste niet met je meepraat maar ook eerlijk zegt als ze dingen anders zouden zien.

Een aanrader!

echwel
Berichten: 86
Lid geworden op: 27 apr 2010 00:07

Re: Eigenhuis keukens Houten

Ongelezen bericht door echwel »

mooi reclamespotje voor eignhuis :D
je zal wel ontknnen dat je daar werkt :D

Ravzgdh
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 jan 2012 15:38

Re: Eigenhuis keukens Houten

Ongelezen bericht door Ravzgdh »

Hahahaha Dan zijn ze ineens wel heel erg veranderd. Wij zijn hier vorig jaar geweest en wij wilden weten wat een keuken ongeveer zou gaan kosten voor ons nieuwbouwproject ( welke nu nog niet eens gebouwd is) maar de persoon die ons hielp had in dat gesprekje van n uurtje al wel zo'n 6x gezegd dat we het vandaag wel konden aftikken!vwat een mafkees was dat, t was toen nog niet eens zeker of de bouw wel doorging. Oh ja, en da hebben ze t over de prijzen.....open en eerlijk!?!?!?! Ik lag me suf, het enige wat wij kregen was een bedrag op een kladje.....nee dank je, we waren en zijn hier helemaal klaar mee!
We hebben nu een leverancier gevonden die alle prijzen, ja ook van de kastjes, op papier zet! Dat is tenminste eerlijker dan hoe ze het bij Eigen Huis keukens aanpakken.....

MAXIEM

Re: Eigenhuis keukens Houten

Ongelezen bericht door MAXIEM »

Ravzgdh

Maar dat wil nog niet zeggen, dat je niet in een andere valkuil bent gedonderd.

De meest grove fout die je kunt maken is, na een fraai en glad verkoopgesprek de offerte meteen op dezelfde dag tekenen. In negen van de tien gevallen teken je dan in feite een koopovereenkomst die uitsluitend tegen hoge annuleringskosten (vaak meer dan 30%) kan teniet worden gedaan. Dus: absoluut niets tekenen maar altijd mondeling een bedenktijd van minimaal 7 dagen aanhouden. Als de verkoper zegt dat hij een handtekening nodig heeft om zijn of haar werktijd te verantwoorden voor zijn baas, dan moet je zo snel als mogelijk het pand verlaten, want zo iemand moet je nooit vertrouwen.
De volgende valkuil is dat je tegen het kopen van een keuken opziet en maar één zaak bezoekt. Het is heel belangrijk dat je er veel tijd voor uittrekt en gaat shoppen, dus meerdere zaken langs gaat. Daarbij is het belangrijk dat je niet je naam en adres en telefoonnummer geeft. Die heeft de verkoper helemaal nog niet nodig om een offerte te maken en je voorkomt ermee dat hij of zij in de computer gaat kijken of je al ergens anders een offerte gevraagd hebt.
De derde fout die je kunt maken is, dat je verblind wordt door de hoge kortingen. Elke zaak die openlijk adverteert met kortingen van 30 tot 50% moet je mijden als de pest. Bovendien zegt de verkoper in zo'n zaak meestal dat die korting heel speciaal is en alleen die dag geldt. Als je dat hoort moet er onmiddellijk een lampje bij je gaan branden en heeft onderhandelen verder geen zin meer omdat je bij zo'n zaak met zo'n uitpraak zeker niet moet kopen.
De volgende valkuil die ik noem is, uiteindelijk accoord gaan met een offerte die onduidelijkheden bevat. Na het zetten van je handtekening kunnen juist die onduidelijkheden grote problemen geven.

Maak vóór het ondertekenen van de overeenkomst een schriftelijke afspraak over de betaling. Bij een goede keukenzaak kun je meestal afspreken dat 30% van de koopsom vooraf betaald wordt (het wettelijk maximum is 50%), gevolgd door 60% van de koopsom bij oplevering en 10% na de levering en installatie. Zo hou je wat geld achter de hand als alles nog niet goed afgewerkt is bij de eerste oplevering. Het allermooiste is dat je niets vooruit betaald. Van zo’n zaak weet je zeker dat die niet op korte termijn failliet gaat.
Spreek ook af dat de maten die jij als klant hebt meegenomen indicatief zijn. Sta er op dat iemand van de keukenzaak zelf persoonlijk de zaak bij je thuis komt opmeten. Zo voorkom je dat later gezegd kan worden dat jij een meetfout hebt gemaakt.

Bovenstaande wil niet zeggen dat, als je een goed gevoel hebt bij de gang van zaken in de showroom, je niet kunt onderhandelen over de prijs. Ook in een goede keukenzaak is daar altijd ruimte voor. Maar denk dan niet in termen van 40 tot 50%, maar meer aan 5 tot hooguit 10%.

Deze tekst is tot stand gekomen in samenwerking met de KASSA-expert Hutch.

Zie ook: http://www.consuwijzer.nl/content.jsp?objectid=7066

Sinds 15 oktober 2008 is er nieuwe wetgeving voor het bedrijfsleven van kracht. Die wetgeving heet de Wet op Oneerlijke HandelsPraktijken (de WOHP). Daarin staat bijvoorbeeld heel duidelijk dat een verkoper (ook als het colportage betreft) geen misleidende informatie mag geven en ook het niet vermelden van relevante informatie over het produkt of de dienst en het toepassen van agressieve verkooptechnieken zijn strafbaar.
Wet 1.1. Oneerlijke Handelspraktijken (de wet OHP)

http://www.consuwijzer.nl/Uitgelicht/We ... praktijken

Maxiem/ReadAC

Gesloten