LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Ervaringen met Duitse Keukenimport uit Hoofddorp gevraagd

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
Tytn
Berichten: 5
Lid geworden op: 20 jan 2008 21:29

Re: Ervaringen met Duitse Keukenimport uit Hoofddorp gevraagd

Ongelezen bericht door Tytn »

Allen,

Ondanks al mijn bezoeken aan verschillende zaken ben ik nog steeds een leek en het doorsnee personeel bij een grote keten helpt ook niet echt. Via internet word je ook niet veel wijzer ik zit zelf al jaren in de verkoop al is het een totaal andere branche, maar weet wel hoe het allemaal werkt.

Wie wil/kan en ik wil er graag een stuk voor rijden mij nou eens goed adviseren over kwaliteit (kasten, lak, blad (hier heb ik wel wat info over kunnen vinden in een eerder forum) apparatuur?) Ik weet iedereen preekt logisch voor zijn eigen parochie, maar waarom moet ik nou bijvoorbeeld geen keuken kopen bij Brugman maar wel bij Grando of andersom. Is het huismerk van de veel besproken Mandenmakers net zo goed/slecht als die van de Keukenconcurrent, Keukenmaxx, Tulp, Keukenhome of is hier het materiaal veel minder of de lak/afwerking? Moet ik een Siematic of een Rotpunkt kopen omdat.... etc.

Ik wil best meer betalen, wanneer ik een duidelijk en overtuigende reden krijg en deze heb ik tot nu toe niet gekregen bij geen enkele aanbieder en geloof me ik heb er al veel te veel gehad naar mijn zin.

In mijn branche is dit makkelijk te onderscheiden, maar in deze erg lastig. Dus wie kan en wil mij helpen, want een keuken koop je niet als een auto welke je na 3 jaar weer inruilt of in mijn geval inlevert en weer een nieuwe uitzoekt.

Kwaliteit mag geld kosten hier heb je op de lange duur profijt van, maar het moet wel in verhouding staan met de prijs.

Let me know en misschien doen we wel zaken?

Grtn Tytn

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: Ervaringen met Duitse Keukenimport uit Hoofddorp gevraagd

Ongelezen bericht door maxx »

Beste Tytn,

Hoe is het bezoek bij DKI afgelopen??

MVG
Laatst gewijzigd door maxx op 22 jan 2008 12:21, 1 keer totaal gewijzigd.

Tytn
Berichten: 5
Lid geworden op: 20 jan 2008 21:29

Re: Ervaringen met Duitse Keukenimport uit Hoofddorp gevraagd

Ongelezen bericht door Tytn »

Hi Maxx,

Bezoek moet volgende week plaatsvinden.

Thanx!

marloez
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 feb 2008 13:25

Re: Ervaringen met Duitse Keukenimport uit Hoofddorp gevraagd

Ongelezen bericht door marloez »

Hoi,

Wij hebben onze keuken ook bij DKI in Hoofddorp gekocht (Rotpunkt keuken + AEG apparatuur). We zijn daar terecht gekomen op aanraden van vrienden van ons. De keuken is nog niet geleverd omdat ons nieuwbouwhuis nog niet af is, dus daarover kan ik weinig zeggen. Ook wij hebben net als Tytn verschillende keukenboeren bezocht en het DKI was gewoon een stuk goedkoper! En een paar honderd euro verschil is voor ons geen reden om te kiezen voor een offerte bij een zaak zonder showroom, maar bij een paar duizend euro verschil denk je er toch over na.

Ben benieuwd hoe de afspraken van Tytn en Big_G met het DKI zijn verlopen.

Tip: kijk je offerte goed na bij het DKI, want bij ons klopte het een en ander niet.

Succes. Groetjes, Marloez

rayke
Berichten: 1018
Lid geworden op: 23 okt 2004 21:04

Re: Ervaringen met Duitse Keukenimport uit Hoofddorp gevraagd

Ongelezen bericht door rayke »

want bij ons klopte het een en ander niet.
als goedkoop maar geen duurkoop wordt.
Want dan staat DKI voor "de keuken incompleet"

:D

Dus....
Berichten: 4
Lid geworden op: 14 feb 2008 00:23

Re: Ervaringen met Duitse Keukenimport uit Hoofddorp gevraagd

Ongelezen bericht door Dus.... »

Beste Maxx, Rayke, Pfff.... en al die andere keukenspecialisten die op dit forum rondzwerven.....

Waarom toch die houding tegenover de concurentie? Ik heb net samen met mijn vriendin een nieuwbouwhuis gekocht, en om een beetje een start in de wondere wereld van de aankoop van een keuken te maken, gebruik ik onder andere dit forum.
Echter, door de voortdurend negatieve, neerbuigende toon van de aanwezige keukenspecialisten wordt mijn instelling voor de onderhandelingen een stuk voorzichtiger.

Hebben jullie enig idee hoe ontzettend veel mensen deze fora lezen maar niet posten? Wat voor een gevoel moeten ze van de Nederlandse keukenbranche krijgen? Een sterke, zelfverzekerde branche?? Eeeh, nee dus...... Wat vrezen jullie???

Ik heb jaren part-time (tijdens mijn studies) in een elektro zaak gewerkt (werd al naar gerefereerd in dit onderwerp) en wij hadden erg veel last van de opkomst van de internetwinkels. Ook (hele)lage prijzen, kleine lettertjes, showroom/beschadigde artikelen, geen showroom en vaak geen service. En wat denk je? Alle elektro winkels in heel nederland failliet binnen een jaar! Nee dus!!! Want in plaats van alleen maar afkraken, werken de betere ketens met een goede voorlichting en service, goede garantieafhandeling e.d. Ik had ook vaak dat ik mensen langere tijd hielp en ze uiteindelijk op internet kochten, nou ja het hoort erbij. So what, ik had de kunst en kennis veel mensen wel bij me te laten kopen. Werkt alleen maar zelfregulerend. Nu is een keuken meer werk dan een Tv en bijbehorende apparatuur verkopen, maar daar zijn de prijzen ook naar.

Ik heb het met mijn werk nu een aantal kilometers hogerop gezocht en kan nu een mooi huis met een dito keuken betalen, maar door jullie houding ben ik een stuk voorzichtiger geworden. Ik ga alleen maar aggresiever de onderhandelingen in, en ik zal op dit forum niet de enige zijn denk ik. Ik hoop dat ik in mijn zoektocht een van jullie tref (omgeving schiphol). Mag je me overtuigen waarom je de meerprijs waard bent, maar niet met deze slappe, neerbuigende excuses komen aub. En ook niet met een 30-40% te hoge prijs instappen. Ken de truukjes, been there, done that, maar niet op jullie manier........

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: Ervaringen met Duitse Keukenimport uit Hoofddorp gevraagd

Ongelezen bericht door maxx »

Beste Dus....,

Eerst goed lezen wat er geschreven wordt. Ik heb geen probleem met collega's alleen wel met onwaarheden. 30 tot 40% is gewoon niet haalbaar dus gaf ik het advies om eerst een scherpe offerte bij een winkel weg te halen en dan DKI even lekker te laten zweten om de belofte waar te maken.

Iedereen moet zelf weten wat of waar hij koopt. Ik waarschuw mensen alleen om onder aan de streep te kijken ipv zich in de kortingen te verliezen. Je mag van een winkel toch in ieder geval verwachten dat je kunt zien wat je koopt.

Dus Dus.... als jij bij DKI wilt kopen moet je dat vooral doen. Het feit dat je op dit forum bent tercht gekomen geeft als aan dat je info zoekt over dit bedrijf en blijkbaar twijfelt.

Tja en aggressiever onderhandelen kan, maar niet hier. We geven een prijs voor het, in de offerte vermelde, pakket. Als dit niet in het budget past kijken we met de klant welke aanpassingen nodig zijn om het passend te maken. Hoezo truukjes.....

MVG

Dus....
Berichten: 4
Lid geworden op: 14 feb 2008 00:23

Re: Ervaringen met Duitse Keukenimport uit Hoofddorp gevraagd

Ongelezen bericht door Dus.... »

Beste Maxx,

Nee, ik ben niet specifiek op zoek naar een bepaalde leverancier. Waar ik wel naar op zoek ben, zijn de ervaringen van anderen. Het scheelt een hele hoop als ik niet de fouten hoef te maken die een ander wel (onbewust) heeft gemaakt. Of juist de positieve reacties over bepaalde leveranciers. Ik heb nog geen keuken gekocht, ben nog niet actief op zoek maar wel alvast een beetje aan het rondkijken. Scheelt weer als de oplevering dichterbij komt en er ook zaken als vloeren, gordijnen, etc geregeld moeten worden. Daarnaast bedoel ik niet naar jou persoonlijk toe, of naar jouw winkel, dat je truukjes zou toepassen en zogenaamd 30-40% korting geeft, terwijl je miss. 10% geeft, maar er zullen zat winkels zijn die het wel doen.

Wat ik probeerde aan te geven, dat als ik dit onderwerp en al die andere doorlees, ik heel veel keukenverkopers zo ontzettend negatieve uitlatingen zie doen. Bezoekers van dit forum die voor alles en nog wat worden uitgemaakt, nergens voor nodig toch? Als jij mensen voor slechte ketens / merken / keuzes wil behoeden is dat alleen maar top. Maar doe dat dan wel op een positieve manier, zonder je te verlagen naar het niveau van de mensen die je veracht.

Daarnaast hoef je je niet persoonlijk aangevallen te voelen, het is gewoon een trend die ik constateer en met mij ongetwijfeld nog velen.
Als ik kijk naar zelfstandigste, dat is iemand die (voor zover ik het forum heb gelezen) uitspraken doet waar mensen wat aan hebben. Hij geeft zijn ervaringen weer zonder iemand (lees een bezoeker) te veroordelen c.q. zwart te maken. En daar kunnen een hoop mensen een hoop van leren.............helaas.

zelfstandigste
Berichten: 1971
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: Ervaringen met Duitse Keukenimport uit Hoofddorp gevraagd

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

Als ik kijk naar zelfstandigste, dat is iemand die (voor zover ik het forum heb gelezen) uitspraken doet waar mensen wat aan hebben. Hij geeft zijn ervaringen weer zonder iemand (lees een bezoeker) te veroordelen c.q. zwart te maken.
Dank u wel..... :oops:

Even op het op te nemen voor maxx.....ik ben het vrijwel altijd met hem eens, hij heeft mij zelfs (weet hij nog niet!) overtuigd gebruik te maken van een goede, nederlandse granietleverancier. Ik hoop dat we samen met nog enige andere serieuze "keukenfanaten" vele consumenten goed kunnen voorlichten.

rayke
Berichten: 1018
Lid geworden op: 23 okt 2004 21:04

Re: Ervaringen met Duitse Keukenimport uit Hoofddorp gevraagd

Ongelezen bericht door rayke »

Neerbuigende toon?

Ik reageerde alleen al op het feit dat de offerte niet klopte.

Een offerte die bij mij niet klopt gaat de deur niet uit.

Dus....
Berichten: 4
Lid geworden op: 14 feb 2008 00:23

Re: Ervaringen met Duitse Keukenimport uit Hoofddorp gevraagd

Ongelezen bericht door Dus.... »

Om mijn uitlatingen wat kracht bij te zetten, binnen 5 minuten gevonden in een aantal onderwerpen. Quotes:

"Wow, wat zal jij een lekker simpel en eenvoudig leventje hebben als je alles zo kort door de bocht kan nemen"

"Jij zult niet gelukkig worden in de keukens.....ben je het wel in de liefde?"

"Hoe oud ben je, twaalf? De verkoper vragen was geen optie zeker, wel de keuken kopen maar geen vertrouwen, goed gedaan."

"..........wellicht ben je echt zo oerdom maar de omschrijving die ik hierboven gaf......."

"Jullie boeren klanten moeten ook niet zomaar alles geloven op dit forum en beter lezen. Moeilijk he Internet in combinatie met goed lezen?"

"....een stuk bratwurst in de anus van die muts van je! Dat hadden ze je mee moeten geven! Komkommersalade!"

Einde van een paar quotes. Als het moet zijn er nog zo veel meer van dit soort hoogstaande uitspraken te vinden, ik vind het alleen zonde van de tijd. Ik probeer alleen te zeggen dat deze houding niet erg gepast is voor specialisten die consumenten moeten helpen een ingewikkelde keuze te maken waar ze jaren mee moeten doen. Nu begrijp ik wel dat het heel makkelijk is, vanachter een beeldscherm in je eigen showroom zulke uitlatingen te doen, het is alleen zo jammer dat bepaalde mensen dat nodig achten. Kom op zeg, verlaag je niet zo tot dat niveau. Probeer op dit forum ook de professionaliteit uit te stralen als wanneer je dat doet wanneer je met een klant bezig bent.

Ik wil wel even duidelijk benadrukken dat ik niet alle keukenspecialisten die op dit forum posten, over één kam wil scheren, want gelukkig zijn er ook genoeg die wel constructieve, nuttige uitspraken doen waar mensen wél wat aan hebben.

En naar jou toe, Maxx, mijn excuses. Ik had je niet moeten noemen ik de aanhef van mijn eerste bericht, aangezien jouw uitspraken over het algemeen nuttig zijn. Zo zie je maar, fouten maken is menselijk.

Pfffff

Re: Ervaringen met Duitse Keukenimport uit Hoofddorp gevraagd

Ongelezen bericht door Pfffff »

:lol:
Laatst gewijzigd door Pfffff op 16 mar 2008 22:50, 1 keer totaal gewijzigd.

rayke
Berichten: 1018
Lid geworden op: 23 okt 2004 21:04

Re: Ervaringen met Duitse Keukenimport uit Hoofddorp gevraagd

Ongelezen bericht door rayke »

pffffff, kom ik er ook weer goed van af, want zelfs zulke taal neem in niet in de mond.... parbleu hoe vulgair ....

Maar goed, het moge , sommige uitspraken teruglezend, wel duidelijk zijn wie dergelijke topics start.....
Dat Kan Iedereen zijn :-)

GWTE
Berichten: 928
Lid geworden op: 21 mei 2007 21:16

Re: Ervaringen met Duitse Keukenimport uit Hoofddorp gevraagd

Ongelezen bericht door GWTE »

Om mijn uitlatingen wat kracht bij te zetten, binnen 5 minuten gevonden in een aantal onderwerpen. Als het moet zijn er nog zo veel meer van dit soort hoogstaande uitspraken te vinden, ik vind het alleen zonde van de tijd. Ik probeer alleen te zeggen dat deze houding niet erg gepast is voor specialisten
Kijk Maxx, pfffff, Rayke, Zelfstandigste, Scara en vele meer, dat is nog waar ook. Graag een beetje op de woorden letten!

GWTE

zelfstandigste
Berichten: 1971
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: Ervaringen met Duitse Keukenimport uit Hoofddorp gevraagd

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

Kon je nu echt niets anders verzinnen, GWTE ? , flauw!

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: Ervaringen met Duitse Keukenimport uit Hoofddorp gevraagd

Ongelezen bericht door maxx »

Flauw? Meestal zijn de opmerkingen van GWTE aardig ongezouten :wink: Ik denk dat de helft uit het eerder genoemde rijtje voor rekening van onze Braber is :lol:


Maare, Zelfstandigste, mooie werkbladen uit Huissen! Kwaliteit en toch betaalbaar.

En naar jou toe, Maxx, mijn excuses. Ik had je niet moeten noemen ik de aanhef van mijn eerste bericht, aangezien jouw uitspraken over het algemeen nuttig zijn. Zo zie je maar, fouten maken is menselijk.
Geeft niet, dingen gebeuren.

MVG

GWTE
Berichten: 928
Lid geworden op: 21 mei 2007 21:16

Re: Ervaringen met Duitse Keukenimport uit Hoofddorp gevraagd

Ongelezen bericht door GWTE »

Kon je nu echt niets anders verzinnen, GWTE ? , flauw!
Eerst maar eens je procentjes netjes in Nederland afdragen in plaats van de Belgen te spekken. Zolang je het Nederlandse rechtssysteem en de belasting hier ontduikt (God mag weten om welke misdaden) gewoon lekker je plekje kennen……….dat betekend dus mij niet al te veel tegen spreken……hoewel ik wel weet waarom het je zo goed bevalt in België. Jij bent namelijk de ultieme slijmbal en daar vallen Belgen op.

GWTE (Nederland) 8)

zelfstandigste
Berichten: 1971
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: Ervaringen met Duitse Keukenimport uit Hoofddorp gevraagd

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

:roll:
Laatst gewijzigd door zelfstandigste op 25 jul 2009 08:17, 1 keer totaal gewijzigd.

CocaCola81
Berichten: 453
Lid geworden op: 07 aug 2007 00:35

Re: Ervaringen met Duitse Keukenimport uit Hoofddorp gevraagd

Ongelezen bericht door CocaCola81 »

Ontopic; ik ben wel benieuwd naar de opvolgingen van de bezoekjes aan DKI die in de planning stonden bij diverse consumenten hier.

gabriella o.
Berichten: 6
Lid geworden op: 25 nov 2007 18:24

Re: Ervaringen met Duitse Keukenimport uit Hoofddorp gevraagd

Ongelezen bericht door gabriella o. »

Vervolg van 25 november.
Onze keuken is afgelopen week door DKI geplaatst. In één woord:PERFEKT. Op de afgesproken datum, geheel kompleet en zonder mankementen, aardige en beschaafde monteurs.
Wij zijn uiterst tevreden en zullen dit bedrijf aan iedereen aanbevelen.

Gesloten