LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Ervaringen met Ikea keuken ?

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
Amy14
Berichten: 3
Lid geworden op: 15 mar 2007 20:56

Ervaringen met Ikea keuken ?

Ongelezen bericht door Amy14 »

We overwegen een keuken bij Ikea te kopen en zijn benieuwd naar goede en slechte ervaringen.
Is het verstandig om massief houten deurtjes te nemen of is een mix van fineer en massief hout ook duurzaam ?
Qua aanrechtblad gaat onze voorkeur uit naar het stenen personlig composietblad. Is dit handig in gebruik en duurzaam ?
Tot slot wat zijn de ervaringen met de keukenmonteurs ? Bij eerdere keukens bleek altijd dat de monteur het struikelblok was. Onzorgvuldig en niet bereid tot meerwerk. Bij ons moeten wat leidingen verlegd worden, tegelwerk en aansluiten en mooi wegwerken van de afvoer afzuigkap.

DaPowerrr
Berichten: 67
Lid geworden op: 07 nov 2006 16:58

Re: Ervaringen met Ikea keuken ?

Ongelezen bericht door DaPowerrr »

Hoi Amy,

Wij hebben een Ikea keuken, ehmmm, ja, wel een ikea keuken maar niet door ikea ontworpen of geplaatst.

Gezien de beperkte ruimte en het feit dat het spoelgedeelte onderrijdbaar moest zijn voor mijn rolstoel heb ik hem zelf ontworpen, vervolgens de ikea kasten erbij gezocht en een mij bekende klusser heeft hem vervolgens in elkaar gezet.

Omdat mijn vriendin wél een ikea keuken met hun installatie en werkblad en kranen enzo had genomen, heb ik dat persé niet gedaan. :wink:

Bij haar bleek namelijk dat de afvoermaten van de spoelbak en de aansluitmaten van de kraan en dergelijke, afwijkend waren van de bouwmarktkranen en bakken.

Wij hebben daarom en op haar advies het werkblad inclusief spoelbak, kraan en de achterwand bij een ander bedrijf gekocht.

http://www.dapowerrr.nl/apps/w2gPhotos.php?photoid=40

Dit is hem geworden, op 1 plankje na (zit er nu wel in hoor! Boven de vaatwasser is dat)

Bedenk me ineens dat je misschien niet heel veel hebt aan mijn posting, omdat wij het dus grotendeels zelf hebben gedaan en voor een heel ander front hebben gekozen dan dat jij aangeeft misschien te willen.

Misschien kan iemand anders je meer helpen..

Amy14
Berichten: 3
Lid geworden op: 15 mar 2007 20:56

Re: Ervaringen met Ikea keuken ?

Ongelezen bericht door Amy14 »

Dank voor je reactie, het is zeer bruikbaar. Ik overwoog namelijk een Grohe kraan te kopen en begrijp nu van jou dat het dan waarschijnlijk niet op hun spoelbak past.
MVG, Amy

DaPowerrr
Berichten: 67
Lid geworden op: 07 nov 2006 16:58

Re: Ervaringen met Ikea keuken ?

Ongelezen bericht door DaPowerrr »

Oow, ik was nog de helft vergeten te vertellen waarom wij ook ander werkblad hebben: de diepte!

Ikea kastmaten zijn gewoon exact 60cm en worden koud op de muur geplaatst. Een paar ikea werkbladen zijn geloof ik 60,5 en de rest is ook 60cm dus er is maar weinig overstek als het werkblad geplaatst wordt. (werkblad is dan in 1 lijn met de keukendeurtjes etc)

Vond ik niet zo mooi, liever een beetje eroverheen.

Het werkblad is natuurlijk "iets" naar voren te halen door een achterwand achter het werkblad te plaatsen ipv met speciale achterwand-gootjes. Nadeel is wel dat dit vuil- en vochtgevoeliger is dan met het gootje.

Achter de kastjes is door het koud plaatsen ook geen ruimte meer voor leidingen oid, al kunnen die grotendeels natuurlijk in/achter de plint lopen.

Ik moet eigenlijk een beetje lachen om mezelf. Als je het terugleest hebben we eigenlijk helemaal geen ikea keuken, maar ikea kastjes gecombineerd met...

En we hebben wel de inbouwapparaten van ikea hoor. Als het werkt en dat doet het hoeft er van mij geen duur merk op te staan, koken kan ik toch niet! :wink:

Ik hoop dat het toch weer een beetje meer hulp is voor je! Succes!

honda
Berichten: 156
Lid geworden op: 26 nov 2006 22:55

Re: Ervaringen met Ikea keuken ?

Ongelezen bericht door honda »

Een paar jaar geleden schafte onze zoon voor zijn pas-gekochte flat een keuken aan bij IKEA. De Keuken is geplaatst door een handige kennis die al eens vaker een keuken (niet van ikea) geplaatst had. Na alle maten van muren water elektriciteit (er moest een groep bij) en water/lucht-afvoer te hebben opgenomen zijn we op een rustige morgen naar Ikea gegaan, waar we na een half uurtje terecht konden bij de keuken-verkoper.
We hadden al gekozen voor de standaard gelakte vanille-mdf fronten (een zeer konkurrerende prijs!), en hadden ook besloten om de apparatuur via internet te bestellen.We werden vervolgens aan de hand van het IKEA-computer-programma (kan ook thuis!) uitstekend geadviseerd. Geen verkopers die je allerlei dure of dubieus-ingewikkelde dingen willen aansmeren oid. De prijzen zijn vast, zodat je daar geen mistige onderhandelingen over hoeft te voeren.
Na betaald te hebben werd vervolgens de keuken kompleet thuis afgeleverd; er ontbrak helemaal niks en alles was ok. Ook de via internet (Inkap.nl) bestelde spullen kwamen korrekt aan. Onze kennis had geen enkele moeite met de montage en zonder enig probleem was de keuken in korte tijd gemonteerd. De keuken funktioneert nog steeds prima en ziet er nog steeds als nieuw uit.
Toen wij daarna zelf een nieuwe keuken nodig hadden kozen wij voor Bruynzeel, vanwege de luxere keuze-mogelijkheden, gekombineerd met de vertrouwd klinkende naam. Door Br te monteren. Kortom helemaal niks ging goed, en de keuken is uiteindelijk pas ruim 15 maanden na aankoop en 10 maanden na de verplichte betaling vooraf in orde gekomen (en dan nog in een andere versie dan besteld!). Voor onze ervaringen daarmee verwijs ik u naar mijn bijdrage in het Forum: Bruynzeel Ellende.
Sukses met uw keuken. Bereid u goed voor! Groeten Honda

Captain Pervert
Berichten: 1283
Lid geworden op: 20 jul 2005 00:52

Re: Ervaringen met Ikea keuken ?

Ongelezen bericht door Captain Pervert »

Dat de kastjes koud op de muru geplaatst worden hoeft geen probleem te zijn. De idee is dat de leidingen en dergelijke dan onder de kastjes door lopen.

Verder heeft Ikea contracten met prima vaklui, maar dat zijn er erg veel. Daarom kan er best een keer een prutser tussenzitten. Mocht je problemen hebben worden deze altijd gratis en netjes opgelost, aftersales service is prima. Ben zelf ex-Ikea-klantenservicefiguur, en heb geen reden om het bedrijf in de **** te zetten noch op te hemelen. Is gewoon prima in orde.

Het mooiste is dat je nooit hoeft te onderhandelen over de prijs; die is eerlijk en goedkoop. Geen verkopers die je een handtekening laten zetten voordat je ook maar 1 keuken hebt bekeken, zoals je leest in al die horrorverhalen op dit forum.

Iedereen heeft een eigen ervaring met Ikea, en deze kan goed of slecht zijn (meestal goed, kijk maar naar het aantal warme douches t.o.v. het aantal koude op deze site!!) maar dat blijven momentopnames. Als ex-medewerker heb ik daar toch wat meer zicht op, kuch kuch. En wat Ikea verkoopt is gewoon eerlijk, goedkoop spul. En als er een keer rommel tussenzit dan is dat ook wel ZODANIG goedkoop (een bed voor een tientje, dat soort dingen) dat je wel kan nagaan dat het zooi is. Maar sommige mensen op dit forum doen dan net alsof ze een Hastens hebben gekocht en het maar belachelijk vinden dat het stukgaat, ja kom nou... :)

Tomd
Berichten: 4
Lid geworden op: 07 jun 2005 21:06

Re: Ervaringen met Ikea keuken ?

Ongelezen bericht door Tomd »

Mijn dochter heeft een Ikea keuken gekocht nadat ze zelf alles via hun site getekend had......daar haar vriend heel veel specialiteiten heeft welke niets met klussen temaken hebben ben ik er maar aan begonnen om hem te plaatsen......ik moet zeggen Ikea,,, prima spul alles was erbij heel goede uitleg en echt ik durf ondanks dat ook ik een nono ben te zeggen dat die keuken er keurig instaat inclusief alle materialen zoals vaatwasser koeler etc.......nee wil je voor een goede prijs kwaliteit verhouding een keuken dan kan ik je dat wel aanraden.
Ikea gewoon prima en degelijk spul.

saart
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 mei 2007 17:05

Re: Ervaringen met Ikea keuken ?

Ongelezen bericht door saart »

Wij hebben sinds kort een Ikea keuken, we hebben gebruik gemaakt van "wij doen het voor je" service van Ikea. Ze brengen je in contact met een montagebedrijf, voor de standaardmontage zijn er vaste prijzen, en voor het meerwerk kun je een offerte krijgen van het montagebedrijf. Keuken is prachtig geworden, enige minpunt is het personlig composieten werkblad. Blad is prachtig en maakt qua uitstraling de keuken af, alleen de levertijd is schrikbarend ( 8 tot 10 weken), vervolgens is de levering van de achterwand tot 2 keer toe misgegaan, (en helaas telkens weer die idiote levertijden). Wij hebben overigens onze kraan elders aangeschaft en dat was geen enkel probleem, verder is de breedte van het personlig werkblad 62 cm, dus hangt wel degelijk iets over.
Wat de kwaliteit van de keuken betreft: je krijgt 10 jaar garantie, en zelfs als je dus na 9 jaar aankomt, krijg je nog nieuwe scharnieren, deurtjes etc. (is mij verteld door iemand die die ervaring had) verder hoef je als je na een aantal jaren uitgekeken bent op je keuken, alleen maar de fronten te vervangen (en bij Ikea kosten die een drol) en je hebt weer een prachtige keuken. Wij hebben heel veel lades, een apothekerskast etc. dat soort zaken is bij de "bekende merken" bijna ontbetaalbaar.
Wat ook ideaal van Ikea vind,is dat je er voor weinig geld prachtige kast en lade indeling kunt kopen, die niet onderdoet voor topmerken. Kortom: op het gedoe met het werkblad na, ben ik heel tevreden! Je zou kunnen overwegen je blad elders aan te schaffen........ Succes!

GWTE
Berichten: 928
Lid geworden op: 21 mei 2007 21:16

Re: Ervaringen met Ikea keuken ?

Ongelezen bericht door GWTE »

Je zou kunnen overwegen om alles elders aan te schaffen als je het verschil niet ziet met echte keukens.........laat dan maar...succes!

Ellen76
Berichten: 128
Lid geworden op: 08 jun 2005 21:46

Re: Ervaringen met Ikea keuken ?

Ongelezen bericht door Ellen76 »

Wij hebben 3 jaar geleden ook een ikea keuken aangeschaft. Levertijd was erg snel, sneller dan bij een "gewone" keukenhandelaar. Ze nemen de tijd voor je, als je een afspraak maakt in ieder geval wel, om de hele keuken uit te tekenen en je advies te geven. Je kan rustig rond kijken zonder dat een keukenverkoper je in je nek hijgt, vind ik ook een erg prettige bijkomstigheid.

Wij hebben een hele kleine keuken maar met veel passen en meten en meedenken van de keukenverkoper bij de Ikea (Hengelo) kon alles er toch in. Mijn man is een echte klusser en heeft hem er ingeplaatst dus ervaring met monteurs via ikea hebben we niet. Wij zijn nog altijd dik tevreden met onze mooie Ikea keuken. Wat mij betreft wordt de volgende ook een ikea keuken.

GWTE
Berichten: 928
Lid geworden op: 21 mei 2007 21:16

Re: Ervaringen met Ikea keuken ?

Ongelezen bericht door GWTE »

Wij hebben 3 jaar geleden ook een ikea keuken aangeschaft
en
Wat mij betreft wordt de volgende ook een ikea keuken.
Das al snel dan......

Ellen76
Berichten: 128
Lid geworden op: 08 jun 2005 21:46

Re: Ervaringen met Ikea keuken ?

Ongelezen bericht door Ellen76 »

@gwte
dat neem je wel erg letterlijk :D de keuken kan echt nog wel een hele tijd mee. Wij zullen in dit huis niet meer mee maken dat hij eruit gaat!

anke81
Berichten: 5
Lid geworden op: 20 sep 2007 21:18

Re: Ervaringen met Ikea keuken ?

Ongelezen bericht door anke81 »

We hebben twee jaar geleden een keuken bij Ikea gekocht ( statt geel). Sinds een paar maanden begint de lak van onze kastjes rondom de vaatwasser eraf te vallen. Ook beginnen de deurtjes bol te staan. Ons werkblad is ook gaan bollen door vocht. Dit terwijl er een watervaste rand omzit en wij de boel nog eens extra hebben dichtgekit.

Wij de Ikea gebelt, die stuurde een expert langs. Vertelde deze man ons dat wij de vaatwasser te snel open doen. Zodat de damp de kastjes beschadigden. Dit terwijl we de vaatwasser altijd sávonds aandoen ivm met nachtstroom. En dus de volgende dag uitruimen. Dat moet toch lang genoeg zijn????De Ikea verleent dus geen garantie op de keuken. We kunnen geen nieuwe deurtjes kopen want statt geel is uit de collectie. De garantie van Ikea stelt niets voor. Ik vind dit geen service.

GWTE
Berichten: 928
Lid geworden op: 21 mei 2007 21:16

Re: Ervaringen met Ikea keuken ?

Ongelezen bericht door GWTE »

Kijk dat bedoel ik nu...... 8)

nico_s
Berichten: 106
Lid geworden op: 25 jul 2007 15:06

Re: Ervaringen met Ikea keuken ?

Ongelezen bericht door nico_s »

In onze bijkeuken hebben wij een kast staan van Ikea, dat eigenlijk bedoeld is voor een koelkast. Daarin hebben wij zes volledig uittrekbare laden van Ikea geplaatst. Dit alles is door ons zelf gemonteerd.

Er zit wel degelijk verschil in prijs én kwaliteit tussen onze Ikea "keuken" en de huidige Schmidt-keuken. Het verschil is merkbaar en zichtbaar.

GWTE
Berichten: 928
Lid geworden op: 21 mei 2007 21:16

Re: Ervaringen met Ikea keuken ?

Ongelezen bericht door GWTE »

Er zit wel degelijk verschil in prijs én kwaliteit tussen onze Ikea "keuken" en de huidige Schmidt-keuken. Het verschil is merkbaar en zichtbaar.
Dat had ik nou niet verwacht.....

Mariejo
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 nov 2007 19:49

Re: Ervaringen met Ikea keuken ?

Ongelezen bericht door Mariejo »

Waterschade aan kasten, dat is geen probleem alleen maar bij ikea hoor!!!, er komt gewoon erg veel vocht en warmte vrij en dat moet ergens heen, bij ons thuis was dit ook bij een ALNO keuken. Twee keer een nieuwe deur en steeds opnieuw barsten in de lak. Nu een nieuwe deur met metalen strip.

Nog een optie is om de vaatwasser helemaal te openen. Bij ons zijn de klachten opgelost door niet meer de vaatwasser op een kier te zetten of hem dicht te laten.

Misschien lekt de vaatwasser waterdamp, tijdens het wassen?

Vod bij radareen warme douche voor een nieuwe vaatwasser plus de kastjes, misschien heeft anke81 dit ook?Groet MJ
http://www.trosradar.nl/index.php?id=do ... ews]=14180

manulex
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 jan 2008 14:41

Re: Ervaringen met Ikea keuken ?

Ongelezen bericht door manulex »

goedemiddag,

ook wij hebben een statt gele keuken die inmiddels is voorzien van loslatende lak oa ook bij de vaatwasser.
Daarnaast is de lak van de keuken zo zacht dat als je per ongeluk heel erg zachtjes tegen aan stoot de lak er meteen af is.
De keuken is echt een drama en moet elke dag met zijde handschoentjes worden aangepakt.
Momenteel lossen we dit op door indien mogelijk op de hoekjes allemaal rvs stripjes te plaatsen, maar het is wel frustrerend.

Nee, voor ons nooit meer een ikea keuken !!
groetjes Manu

Quark
Berichten: 804
Lid geworden op: 20 feb 2007 22:46

Re: Ervaringen met Ikea keuken ?

Ongelezen bericht door Quark »

Onze vorige keuken kwam van Brugman.

De deuren bij de oven/magnetron stond bol als deze aanstond.

De tournikette brokkelde langzamerhand af.

Toch hebben we voor onze nieuwe keuken een offerte laten maken bij Brugmann (we hadden verder geen klachten over dit bedrijf)

Maar we waren voor hezelfde bij IKEA 25oo euro goedkoper uit.

Dus we zullen zien hoe onze Adel witte keuken zich houdt.

fits
Berichten: 97
Lid geworden op: 14 feb 2008 20:56

Re: Ervaringen met Ikea keuken ?

Ongelezen bericht door fits »

bij onze vorige keuken vielen zelfs de complete deuren eraf.
schande

Gesloten