Ervaringen met keukens van Siematic en Arclinea

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
Fiscaaltje
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 jan 2021 14:52

Ervaringen met keukens van Siematic en Arclinea

Ongelezen bericht door Fiscaaltje »

Hi allemaal,

Mijn vriend en ik zijn op zoek naar een keuken voor ons huis dat over anderhalf jaar zal worden opgeleverd.

We hebben in Duitsland een mooie offerte mogen ontvangen voor een Siematic (25K, SLX model met eiland 2x1m, Siemens apparatuur, bora, qoocker, composiet werkblad en eilandverlichting).

Ook bij Arclinea hebben we gekeken voor een keuken van 25K, model Gamma en zonder een qoocker en een Siemens ipv Bora (verder dezelfde keukenopstelling). Helaas wel 5 jaar garantie op deze Arclineakeuken en het ziet eruit als een doodgewone keuken/ geen design (model Lignum et Lapis vind ik dan wel weer heel mooi maar daar kom je duurder uit.. offerte is in de maak).

Wat zijn jullie ervaringen met keukens en merken? En hoeveel hebben jullie betaald en afgedongen? Zou me wel een idee geven van wat mogelijk is. ;)

Jablan
Berichten: 2289
Lid geworden op: 24 jan 2005 20:49

Re: Ervaringen met keukens van Siematic en Arclinea

Ongelezen bericht door Jablan »

Als je voor Duitse prijzen en Duitse kwaliteit gaat, dan moet je de keuken ter plaatse ophalen en zelf monteren. Dat is niet moeilijk, op dit forum zitten een gebruikers die daar veel verstand van hebben.

Voor de rest geldt bij keukens: het is wat je ervoor over hebt.

bennie02
Berichten: 8
Lid geworden op: 18 nov 2018 12:15

Re: Ervaringen met keukens van Siematic en Arclinea

Ongelezen bericht door bennie02 »

ik heb al 21 jaar naar volle tevredenheid een symatic keuken, alleen de kastjes zijn opnieuw gespoten na ongeveer 15 jaar omdat de coating los kwam door interreno waarbij ook meteen de scharnieren door softsluitingen vervangen zijn.
kosten waren destijds ca 23000 gulden ( was inc granieten aanrechtblad en siemens vaatwasser ,koelkast en oven gas op glas kookplaat).
alles laten doen door de keuken boer ( wout van galen uit gouda) niet geprobeerd af te dingen vond het een goede prijs en vond de verkopende partij betrouwbaar over komen en is idd ook zo gebleken.

Veldt01
Berichten: 794
Lid geworden op: 16 jul 2006 15:05

Re: Ervaringen met keukens van Siematic en Arclinea

Ongelezen bericht door Veldt01 »

Kwaliteit van de keuken is maar een deel van het verhaal. Een keuken kan nog zo mooi geproduceerd zijn, als degene die hem plaatst en de rest voor zijn / haar rekening neemt er niets van bakt/zijn vak niet verstaat eindig je nog steeds met een slecht eindresultaat.
Wij hebben ook een Siematic en ook dit merk had net als zoveel andere merken problemen met de foliebekleding (die ook bij ons ging bollen). Uiteindelijk is dit keurig opgelost. Elk merk kan een minder degelijk product leveren maar het gaat erom hoe het wordt opgelost (en Siematic staat zeker achter hun producten).
Persoonlijk zou ik voor een specialist uit de regio kiezen waar je goede verhalen over hoort (en hen het geheel laten regelen dus inclusief inmeten en bestellen). Er zijn meerdere merken die goede keukens leveren en het is echt niet zo dat er een wereld van verschil in kwaliteit tussen de diverse merken zit.

BLUD
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 nov 2020 17:15

Re: Ervaringen met keukens van Siematic en Arclinea

Ongelezen bericht door BLUD »

10 jaar geleden kochten wij in Duitsland (Gronau - Gerwens Küchen) een Siematic keuken. Deze is ook door de Duitse leverancier geplaatst. Deze levert in heel Nederland. Enkel het aansluiten van gas en water mocht deze niet doen in Nederland, maar er was ook nog een loodgieter bij ons bezig, dus probleem opgelost. Onze ervaring is zeer positief, ook qua nazorg, maar die was nauwelijks nodig. Voor een vergelijkbare keuken waren wij in Nederland destijds € 5000 meer kwijt. Apparatuur: Miele koelkast, vaatwasser en wasemkap, 2 Siemens ovens, Atag gaskookplaat (5 pits) en composietblad. Totaalprijs, geplaatst : € 22000.

rocker
Berichten: 27
Lid geworden op: 27 jul 2016 12:53

Re: Ervaringen met keukens van Siematic en Arclinea

Ongelezen bericht door rocker »

Sie Matic behoord tot een van de betere keukenmerken en staat achter haar producten dus dat zal niet snel een miskoop zijn.
Apparatuur is eveneens afhankelijk van je keuze merk, ga je voor top-, midden- of budgetsegment?
Keukens hebben een ruime marge ingebouwd en korting van 5% tot 20 % is niet vreemd in deze wereld. Hangt natuurlijk wel af van je budget. Hoe lager de prijs, hoe lager een eventuele korting en hoger is ook mogelijk.
Uit je verhaal haal ik dat je op de Sie Matic geen garantie krijgt, vraag jezelf wel af hoe belangrijk je dat vindt? Geldt ook voor het wel of niet zelf plaatsen. Veelal is bij zelf plaatsen de garantie op de keuken niet mogelijk, enkel als je dit door hun erkende montagebedrijven laat doen.

In keuken wereld is over het algemeen geen "troep" meer aanwezig. In keuken wereld is al een kaalslag geweest wat een opschoning van de markt heeft opgeleverd. Veel huismerken zijn private labels van "bekende" merken. Ga vooral voor wat je mooi vindt en wat binnen je budget past. Vraag na of monteren wel of niet een voorwaarde is voor garantie ja of nee en voor een "betrouwbare" winkel/leverancier.

Ik sta ook achter de opmerking, koop lokaal. Als er dan wat met je keuken aan de hand is of er dienen stelwerkzaamheden te worden uitgevoerd, kunnen deze bedrijven dit sneller en beter dan bedrijven die verder weg zitten. Wees eerlijk in je vraagstelling en neem gerust een concurrerende offerte mee. Een goed bedrijf gaat graag met je in gesprek over wat zij je voor dat bedrag kunnen bieden en voor je kunnen betekenen. Gaat een bedrijf enkel in de aanval op deze offerte zou ik bedanken voor de tijd en wegwezen. Volgens mij kom je er dan samen als klant en leverancier wel uit. Laat je in ieder geval niet onder druk zetten om snel te tekenen voor het verkrijgen van een "speciale " korting. Een goede leverancier geeft je een bedenktijd van minimaal een week om zijn voorstel te overdenken.

Denk vooraf ook na over de benodigde kastruimte die je nodig denkt te hebben en welke mogelijk is binnen je budget en beschikbare ruimte in je huis.

Heel veel plezier met de zoektocht naar je ideale keuken en vooral heel veel kook- en woonplezier als deze er eenmaal staat. Bedenk wel dat deze voor de komende twintig jaar de aanblik van je keuken-woning bepaald.

de auditu
Berichten: 355
Lid geworden op: 24 okt 2008 12:27

Re: Ervaringen met keukens van Siematic en Arclinea

Ongelezen bericht door de auditu »

In ons vorige huis hadden wij een Siematic keuken en Siemens apparatuur. Wij waren in het algemeen tevreden over het meubilair. Enige minpuntje was dat de bovenkastjes ter weerszijden van de afzuigkap in de loop van de tijd vocht opnamen, waardoor het materiaal dikker werd. Waarschijnlijk hebben alle kasten van gefineerd spaanplaat dit euvel. Als dit bij u aan de orde is, zou ik op zoek gaan naar massief houten kastjes. In onze huidige woning hebben we een "Leicht" keuken. Prima materiaal. Enige minpuntje: De lade(schok)dempertjes zijn niet los te koop. Die kunnen alleen met de complete ladegeleiders (Blumotion) geleverd worden.
Vraag meerdere offertes op. Ga, zo mogelijk uit van steeds hetzelfde ontwerp.
Beoordeel de prijs op centen, niet op procenten. Korting zegt niet zoveel. Het gaat om wat onder de streep staat.
Laat de leverancier alles opmeten, ook als u zelf installeert.

Plaats reactie