LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] inbouw koffieapperaat.

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
h999
Berichten: 121
Lid geworden op: 03 apr 2008 20:33

inbouw koffieapperaat.

Ongelezen bericht door h999 »

Heeft iemand ervaring met een inbouw koffie apperaat,zou eentje willen inbouwen in de keuken,maar weet niet goed welk merk dat goed is .

Eek
Berichten: 426
Lid geworden op: 20 jan 2007 10:07

Re: inbouw koffieapperaat.

Ongelezen bericht door Eek »

Miele heeft een heel mooi apparaat die direct op het water word aangesloten,evenals een Nespresso variant.
Siemens verkopen wij veel,Bosch,Neff,Atag,AEG,Smegg.......

h999
Berichten: 121
Lid geworden op: 03 apr 2008 20:33

Re: inbouw koffieapperaat.

Ongelezen bericht door h999 »

Miele heeft een heeele mooi,ik weet het maar redelijk duur.Nu hebben ze 2 nieuwe types,de CVA 5060 en de CVA 5065,enige verschil is dat de 5065 aansluiting heeft op de waterleiding.

CVA 5060 kost hier 1899 ,wat kost in Nederland?

Over smegg heb ik al horen klagen.

ice1982
Berichten: 129
Lid geworden op: 29 nov 2007 22:33

Re: inbouw koffieapperaat.

Ongelezen bericht door ice1982 »

Atag heeft sinds kort een mooi apparaat, waarbij je het waterreservoir aan de voorzijde zit, en incl aanzuiggedeelte helemaal uitneembaar is. Volgens hen vermindert dit de storingsgevoeligheid.

h999
Berichten: 121
Lid geworden op: 03 apr 2008 20:33

Re: inbouw koffieapperaat.

Ongelezen bericht door h999 »

Ben eens gaan kijken bij Atag in de fabriek,is ook een mooi toesstel,maar deze kan geen bonen en gemalen koffie tegelijk verwerken,wil zeggen dat hij altijd eerst de gemalen neemt.Ziet er wel heel degelijk uit.

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: inbouw koffieapperaat.

Ongelezen bericht door kweenie »

Ik heb geen ervaring met inbouwkoffiezetters, maar wel met een losstaand apparaat. Ik zou me niet blind staren op de aanwezigheid van een wateraansluiting. Het is een kleine moeite om het waterreservoir bv. 's ochtends te vullen en tegelijk de afvalbak te legen. Want je zult bij zulke machines toch ook regelmatig de afvalbak waar de koffieprut in komt moeten legen. Die zal meestal eerder vol zijn dan dat het waterreservoir leeg is.

Atag en Miele hebben volgens mij geen losse espresso-apparaten en alleen (sinds kort) inbouwkoffiezetters. Ze hebben dus weinig traditie in het bouwen van die apparaten. Omdat zulke koffiemachines toch wel aparte en specialistische onderdelen hebben, en ze dus moeilijk vergelijkbaar zijn met andere keukenapparaten, denk ik dat zij de machines (of de belangrijke onderdelen) ergens anders vandaan halen/inkopen. Dan is er dus kans dat je voor wat betreft technologie te maken hebt met een ander merk (bv. Bosch/Siemens) en dat de verschillen vooral in het uiterlijk zitten. Maar misschien dat één van de verkopers weet op welke andere merken machines ze gebaseerd zijn? (Het kan ook zijn dat ze de apparaten wel helemaal zelf hebben ontwikkeld, maar dan zou ik ze niet zo snel kopen, omdat er dan misschien nog allerlei kinderziektes inzitten die pas na jaren gebruik merkbaar worden.)

Ik zou in elk geval niet een Nespresso-apparaat kiezen, omdat de cups daarvoor schreeuwend duur zijn. Ongeveer 30 ct per stuk. Dat is ongeveer twee keer zo duur als goede bonen uit een koffiewinkel en iets van drie keer duurder dan supermarkt-bonen. Enige voordeel van Nespresso is dat de losstaande apparaten veel compacter en meer op het design gericht zijn dan die voor bonen. maar dat voordeel heb je bij inbouw niet.

Keukenprinsesje
Berichten: 68
Lid geworden op: 17 nov 2005 12:53

Re: inbouw koffieapperaat.

Ongelezen bericht door Keukenprinsesje »

Geplaatst op: 09 Apr 2008 21:34 Onderwerp:


Ben eens gaan kijken bij Atag in de fabriek,


Ben heel benieuwd waar die ATAG fabriek staat... Ze maken nagenoeg niets zelf en zijn niets meer dan een grossier

keukenklepper
Berichten: 600
Lid geworden op: 16 mar 2007 17:20

Re: inbouw koffieapperaat.

Ongelezen bericht door keukenklepper »

:lol:
Laatst gewijzigd door keukenklepper op 25 mar 2010 14:37, 1 keer totaal gewijzigd.

h999
Berichten: 121
Lid geworden op: 03 apr 2008 20:33

Re: inbouw koffieapperaat.

Ongelezen bericht door h999 »

@ Keukenprinsesje,fabriek (of Grossier,is toch in elk geval heel groot)staat in Erpe-Mere , is in Belgie.

rayke
Berichten: 1018
Lid geworden op: 23 okt 2004 21:04

Re: inbouw koffieapperaat.

Ongelezen bericht door rayke »

uit eigen ervaring :
Miele : lekkerdere koffie, veeeeel meer schoonmaakwerk, prettige bediening

Siemens : koffie minder lekker, weinig schoonmaakwerk aan de machine, grrot nadeel is dat al na een kop of 20 dat ding begint te melden dat ie ontkalkt moet worden.

Wat mij betreft : de Miele.

zelfstandigste
Berichten: 1971
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: inbouw koffieapperaat.

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

Alle "halfautomaten" direct links laten liggen!!! Als je voor inbouw gaat dan ook een volautomatische!.

De apparaten van Bosch en Siemens hebben een schoonmaakvoordeel, maar ik ben het met Rayke eens, de Miele blijft toch favoriet ! vooral als je het apparaat op hoogte plaatst is de "draaideur" van Miele net even iets handiger en het design en de programmeerbare keuzes zijn veel uitgebreider.

kk61
Berichten: 79
Lid geworden op: 16 jun 2007 21:05

Re: inbouw koffieapperaat.

Ongelezen bericht door kk61 »

Uit eigen ervaring: Miele. -> lekkere koffie ook met de supermarktbonen.

En euhh Rayke, dat schoonmaakwerk vind ik erg meevallen hoor.

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: inbouw koffieapperaat.

Ongelezen bericht door kweenie »

Keukenklepper, ik ben het met je eens dat de echte koffiefanaten het water ook echt vers willen hebben, maar is het water dat een dag in de dunne leiding naar het koffieapparaat heeft gezeten wel zoveel verser dan het water dat een dag in het reservoir heeft gezeten...? Als ik 's ochtends een glas water drink, dan neem ik ook niet het eerste water dat uit de kraan komt, ik laat hem dan even twee seconden doorspoelen (of ik was eerst mijn handen oid.).

Bij die koffieapparaten zou ik een wateraansluiting daarom een nuttige aanvulling vinden als er ook een afvoer bij zit en je zo eenvoudig de leidingen naar het apparaat even door zou kunnen spoelen. Als je de wateraansluiting voor het verse water zo belangrijk vindt, houd er dan dus ook rekening mee dat je zelf waarschijnlijk regelmatig de leidingen wilt doorspoelen, en dat je dus ook vaak een glas water zult moeten aftappen. (Even uitgaande van een leiding van ong. een meter, waar volgens mij ongeveer een glas water in kan.)

Over die Nespresso, ik denk dat de meeste mensen die bewust voor Nespresso kiezen inderdaad geen problemen met de prijs hebben; anders zouden ze er niet voor kiezen! Maar er zijn ook genoeg mensen die gewoon een apparaat willen hebben dat goede koffie zet. Als je denkt aan een volautomaat of een Nespresso machine, dan is het wel goed om te weten dat de bijbehorende koffie drie keer zo duur is, zodat je daar rekening mee kunt houden.
(Ik hou zelf erg van lekkere koffie en ik heb zelf nu ongeveer 2 jaar een Jura volautomaat van zo'n 1000 euro, waarvan de teller op 5000 staat. Als je rekent met een prijs voor de cups die per kopje bv. 15 ct hoger is dan goede bonen, dan kun je zelf uitrekenen dat als ik een Nespresso had gehad, dat ik dan over een half jaartje uit de meerkosten van de Nespresso cups een nieuwe volautomaat zou kunnen betalen...)

kk61
Berichten: 79
Lid geworden op: 16 jun 2007 21:05

Re: inbouw koffieapperaat.

Ongelezen bericht door kk61 »

Kweenie [
quote]ik ben het met je eens dat de echte koffiefanaten het water ook echt vers willen hebben, maar is het water dat een dag in de dunne leiding naar het koffieapparaat heeft gezeten wel zoveel verser dan het water dat een dag in het reservoir heeft gezeten...?
De miele heeft een instelling die automatisch de leiding doorspoelt gedurende de dag.( Ca 1 kop water per dag )

Mocht je dit niet ingesteld hebben dan ook spoelt hij eerst door als het apparaat een paar uur niet is gebruikt. M.a.w. altijd vers water

leonard58
Berichten: 44
Lid geworden op: 14 jan 2004 10:04

Re: inbouw koffieapperaat.

Ongelezen bericht door leonard58 »

Als iemand een inbouw koffiemachine in zijn keuken wenst, dan zal hij/zij er niet echt wakker van liggen, dat de koffie bij een Nespresso machine duurder is.... Ik zou dus altijd gaan voor de Miele Nespresso inbouwmachine.
Ik hoor nl. weinig over het enorme voordeel, dat je heerlijk (per kopje) kunt varieren in smaken.... Ik vind dat persoonlijk een groot voordeel van Nespresso (en ik heb geen aandelen), want afhankelijk van het moment van de dag varieer ik (en ook andere gezinsleden) in koffiesmaak!

KlantAdam
Berichten: 151
Lid geworden op: 09 jun 2007 07:58

Re: inbouw koffieapperaat.

Ongelezen bericht door KlantAdam »

Wat mij is opgevallen dat sommige ( de goedkoopste) uit de serie van Miele het klaarmaken van 2 kopjes tijdens 1 brouwproces niet kunnen ( nespresso's). De duurdere types van Miele uiteraard wel maar dat verschil is dan ook aardig met de goedkopere types van Miele.

Dus net als thuis met de Senseo let erop dat 2 kopjes tijdens 1 brouwproces wel kan! is zo lullig in de ochtend stress.

Smaken verschillen maar echte goede bonen bij een goede brander ( ja zelfs koffie in smaak daar) kan echt wel verschil uitmaken.

Ik heb gekozen prijstechnisch voor de Siemens. De wellicht betere van Miele (en let daarop op mijn tip) vond ik net effe te gek.

Tevens ben ik benieuwd of de ervaringen met Siemens ook met het nieuwste type zijn namelijk de TK68E571 met het aroma whril systeem :?
Laatst gewijzigd door KlantAdam op 12 apr 2008 09:25, 3 keer totaal gewijzigd.

h999
Berichten: 121
Lid geworden op: 03 apr 2008 20:33

Re: inbouw koffieapperaat.

Ongelezen bericht door h999 »

@KlantAdam,euh degen die ik bedoel CVA506,geen probleem voor 2 koffie's tegelijk,met de nieuwe kan je zelf 10 verschillende profielen ingeven,dus ieder zijn soort koffiesterkte.

KlantAdam
Berichten: 151
Lid geworden op: 09 jun 2007 07:58

Re: inbouw koffieapperaat.

Ongelezen bericht door KlantAdam »

Ik geloof je direkt. De genoemde typennr's ben ik even via google niet tegengekomen. We hebben het hier dus over de hele duurdere types begrijp ik.

Succes

h999
Berichten: 121
Lid geworden op: 03 apr 2008 20:33

Re: inbouw koffieapperaat.

Ongelezen bericht door h999 »

Duurder niet maar wel nieuwer,zo nieuw dat ze niet op de site van Miele staan maar wel in de catalogus 2008.

Eek
Berichten: 426
Lid geworden op: 20 jan 2007 10:07

Re: inbouw koffieapperaat.

Ongelezen bericht door Eek »

Siemens heeft momenteel vooral een gigantisch uitlever probleem m.b.t. hun inbouwkoffiezetapparaten.....

Gesloten