LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] INBOUWAPPARATUUR

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
pedro714
Berichten: 104
Lid geworden op: 10 dec 2008 11:47

INBOUWAPPARATUUR

Ongelezen bericht door pedro714 » 25 okt 2011 21:54

Op internet zijn vele bedrijven die inbouwapparatuur van alle merken (ook die niet worden genoemd op hun site)verkrijgbaar met kortingen tot wel 60%. Bijna alle keukenzaken waarschuwen U dat zij niet instaan vor het wel/niet passen van deze apparatuur als zij deze niet mogen leveren. Dit is de grootste flauwekul. Als een van de allereerste keukenimporteurs in Nederland (1968 Geba en Goldreif) kan ik U verzekeren dat een bestelling bij de keukenfabriek als volgt gaat: De keukenleverencier bestelt bijv. een ovenkast door het typenummer van de kast te vermelden aangevuld met: "voor ......(merk apparaat) type ......... De keukenfabriek heeft meestal geen enkele weet van het feit of U de apparatuur bij de keukenleverancier heeft besteld of elders (bijv. met enorme kortingen op internet). Een ander vaak gehoord argument bij de keukenhandelaar is de GARANTIE. Zij zullen U altijd weer bang trachten te maken door te zeggen dat de apparatuur op internet uit het buitenland komt en dat de NEDERLANDSE importeur geen garantie hierop geeft.Grote flauwekul...ALLE apparatuur komt gewoon netjes bij de Nederlandse importeur vandaan en U krijgt hierop alle gebruikelijke garantie. Waarom deze boodschap: Ik erger mij werkelijk groen en geel aan de praktijken uit de keukenwereld en m.n. aan alle indianenverhalen welke zij over de argeloze keukenklant uitstrooien. En nog een groot voordeel: Bij praktisch alle apparatenimporteur kunt U bij eventuele storingen RECHTSSTREEKS terecht. Storingafspraken kunt U veelal zelf via internet inplannen, zodat U bij eventuele storingen niet afhankelijk bent van het feit of en zoja wanneer Uw keukenleverancier de klacht doorgeeft aan de importeur.

pfffff
Berichten: 736
Lid geworden op: 02 jun 2008 14:10

Re: INBOUWAPPARATUUR

Ongelezen bericht door pfffff » 26 okt 2011 00:45

Als een van de allereerste keukenimporteurs in Nederland (1968 Geba en Goldreif)
En we weten hoe het met deze merkjes is afgelopen :lol: Dank voor uw bijdrage hierin.
En nog een groot voordeel: Bij praktisch alle apparatenimporteur kunt U bij eventuele storingen RECHTSSTREEKS terecht.
Niet als de leverancier de apparatuur uit Frankrijk of Duitsland heeft laten komen.
En 60 % korting ? Niet bij de A merken , deze percentages worden minder en minder. Via internet zal altijd goedkoper blijven dan de vakhandel, maar goed, dat zijn ze achter het centraal station ook ten opzichte van een verwarme kamer waar de koffie klaar staat.

pedro714
Berichten: 104
Lid geworden op: 10 dec 2008 11:47

Re: INBOUWAPPARATUUR

Ongelezen bericht door pedro714 » 26 okt 2011 12:15

..om nogmaals te benadrukken...wat heeft een importeur nu te maken met de status van een keukenfabrikant. Ik wil hier geen merken noemen apparatuur noemen maar als ik zeg: ALLE m.n. DUITSE topmerken bedoel ik ook werkelijk ALLE. Maar geloof me...ik handel nergens in dus ook niet in inbouwapparatuur. Het is en blijft jammer dat ik hier geen merken mag noemen maar heb zelf, ondanks mijn enorme relatiebestand in zowel de keukenwereld en als de wereld van de inbouwapparatuur ALLES besteld via internet met gemiddeld 56% korting. Heb vanaf 2008 3x een beroep moeten doen op service en is fantastisch verlopen. Zelf een afspraak kunnen inplannen met de servicedienst via internet is een zegen. Het is mij zelfs bekend dat 1 keukenleverancier zijn inbouwapparatuur inkoopt bij dezelfde internetleverancier waar ik mijn apparatuur heb betrokken. Krijgt daar 8% meer korting dan indien hij rechtsstreeks bij de importeur bestelt. Maar als U z.g. bekend bent met het "wereldje" weet U dat ik geen sprookjes vertel.

pedro714
Berichten: 104
Lid geworden op: 10 dec 2008 11:47

Re: INBOUWAPPARATUUR

Ongelezen bericht door pedro714 » 26 okt 2011 12:18

Overigens, voor 2 relaties van mij heb ik de apparatuur voor hun 2e huis in Spanje ook in Nederland besteld. Toen de inductiekookplaat "kuren"vertoonde deden zij een beroep op de Spaanse importeur.....en..geloof het of niet...de apparatuur werd keurig gerepareerd in het kader van de in de Europese wetgeing geregelde z.g. "grensoverschrijdende"garantiebepalingen.

zelfstandigste
Berichten: 1974
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: INBOUWAPPARATUUR

Ongelezen bericht door zelfstandigste » 26 okt 2011 13:21

maar heb zelf, ondanks mijn enorme relatiebestand in zowel de keukenwereld en als de wereld van de inbouwapparatuur ALLES besteld via internet met gemiddeld 56% korting
Dat zegt meer over uw relaties dan over de internetverkoop....

kweenie
Berichten: 14589
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: INBOUWAPPARATUUR

Ongelezen bericht door kweenie » 26 okt 2011 15:00

Bij een normale keukenwinkel krijg je de apparatuur ook met een forse korting op de catalogusprijs. Alleen bij foute keukenwinkels doen ze daar moeilijk over en doen ze of ze je een zeer speciale prijs geven.

De korting is trouwens ook sterk afhankelijk van het merk. Bij 'goedkopere' merken is er iha meer korting mogelijk dan bij duurdere merken. Wellicht dat je dan nog een paar honderd euro kunt besparen door online te bestellen, maar dat geeft dan wel weer meer gedoe.

pfffff
Berichten: 736
Lid geworden op: 02 jun 2008 14:10

Re: INBOUWAPPARATUUR

Ongelezen bericht door pfffff » 26 okt 2011 16:35

Heb vanaf 2008 3x een beroep moeten doen op service en is fantastisch verlopen.
Erg ongeloofwaardig, of een erg klein aantal apparaten verkocht.

*.*
Berichten: 170
Lid geworden op: 11 sep 2007 14:18

Re: INBOUWAPPARATUUR

Ongelezen bericht door *.* » 26 okt 2011 17:56

Het verhaal van Pedro714 is precies wat Pedro 714 schrijft : een indianenverhaal.

Bij de meeste merken zijn de adviesprijzen behoorlijk hoog aangehouden. Hierdoor zijn dit soort kortingspercentages al gewoon standaard.
En op Siemens, Miele e.d. krijg je dat echt geen 56% korting met uitzondering van wat aanbiedingsapparaten.

Maar goed je zult het wel beter weten. Als je in 1968 importeur was van Geba en Goldreiff, moet je je dan op je huidige leeftijd nog hier druk lopen maken over de prijs van apparatuur. Of was je ook het type van "goh, die vent geeft veel korting"en heb je al die jaren niks verdiend. Sja, dan moet je nu een beetje sabbelen om op internet apparaten te verkopen met 25 euro winst.

En wat anderen schrijven is duidelijk. O.a. Siemens Nederland geeft GEEN garantie op Siemens apparatuur die niet via de NL importeur geleverd is.
Een van de grootste internetleveranciers haalt zijn (Siemens)apparatuur uit het buitenland. Dan mag je als consument hopen dat er niets mee gebeurd.

Service krijg je, maar dan van je lokale keukenspecialist. Dat die iets duurder is? Dat kan wel zijn, maar daar krijg je ook iets voor.

pfffff
Berichten: 736
Lid geworden op: 02 jun 2008 14:10

Re: INBOUWAPPARATUUR

Ongelezen bericht door pfffff » 27 okt 2011 01:00

:lol:
Laatst gewijzigd door pfffff op 28 okt 2011 17:43, 1 keer totaal gewijzigd.

16again
Berichten: 9445
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: INBOUWAPPARATUUR

Ongelezen bericht door 16again » 27 okt 2011 06:49

Heb vanaf 2008 3x een beroep moeten doen op service en is fantastisch verlopen.........Erg ongeloofwaardig, of een erg klein aantal apparaten verkocht.
Dat lees ik anders! Volgens mij is Pedro714 niet meer actief in handel, en betreft die 3x zelf aangeschafte apparaten
...ik handel nergens in dus ook niet in inbouwapparatuur

Ook:
Ik erger mij werkelijk groen en geel aan de praktijken uit de keukenwereld en m.n. aan alle indianenverhalen welke zij over de argeloze keukenklant uitstrooien
Duidelijk dat sommige reacties in dit topic afkomstig zijn uit diezelfde keukenwereld.

Gtafan
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 okt 2011 15:11

Re: INBOUWAPPARATUUR

Ongelezen bericht door Gtafan » 27 okt 2011 15:16

Beste lezers,

Ik werk bij een van de grootste internetaanbieders op het gebied van inbouw-
apparatuur en er zijn wel degelijk websites die apparaten aanbieden die zij
direct bij de desbetreffende leveranciers vandaan halen ( meestal Duitsland).
Vandaar dat deze bedrijven extreme lage prijzen kunnen geven. De daarbij behorende garanties kunnen daarin erg afwijken.

Alle aanbieders die inkopen in Nederland kan je gewoon controleren bij de diverse leveranciers.

Wij kiezen er gelukkig voor om alle apparatuur wel bij de Nederlandse fabrikanten te halen.


Het is jammer dat we geen namen mogen noemen hier :D

werkbladenspecialist
Berichten: 416
Lid geworden op: 12 apr 2011 11:53

Re: INBOUWAPPARATUUR

Ongelezen bericht door werkbladenspecialist » 28 okt 2011 09:31

Ten eerste de toekomst, de meeste apparatuur fabrikanten nemen de lucht uit de zeilen van de internetbedrijven, ze worden drooggelegd tenzij ze zich conformeren aan het prijsbeleid van de fabrikant. Dit is enkele fabrikant al gelukt (kijk maar op de prijsvergelijkers naar de prijzen enkele maanden geleden en nu. Hierdoor zullen minder keukenvakzaken gaan klagen over de prijzen.

De garantie is inderdaad voor een deel Europees geregeld maar let op! Alleen als het apparaat ook in Nederland in het assortiment zit kan de Nederlandse importeur het repareren en zal dit ook doen zolang het apparaat in de Europees geregelde garantieperiode zit. Dit is meestal 2 jaren.... daarna wordt het betalen, verlengde garanties die door de Nederlandse importeur gegeven wordt geldt niet op deze apparaten dus niet zoal bij sommige merken acht jaar garantie maar slechts 2 jaar garantie, in ieder geval iets waarover je duidelijkheid wil hebben voordat je iets on-line besteld.

Je kunt bij inbouw apparatuur dan wel meestal beroep doen op de monteurs van de fabrikant/importeur maar de handelaar waar je het apparaat hebt gekocht blijft het eerste aanspreekpunt, dus als een importeur weigert in actie te komen zul je naar de handelaar terug moeten (als die nog niet falliet is)

pedro714
Berichten: 104
Lid geworden op: 10 dec 2008 11:47

Re: INBOUWAPPARATUUR

Ongelezen bericht door pedro714 » 28 okt 2011 12:30

voor pfffff. Dank je..de groetjes terug. Jij kunt dus bevestigen dat ik niets meer met de keukenwereld te maken heb. En voor al die betweters....die bedoel ik nu eigenlijk. Heb het even nagekeken: ik heb de laatste 2 jaren in totaal voor €. 31.493,00 besteld voor allerlei kennissen en vrienden bij de door mij bedoelde internetwinkels. Geen enkel probleem met leveringen, geen enkel probleem met service..was maar een tip..doe er mee wat U wilt :)

pedro714
Berichten: 104
Lid geworden op: 10 dec 2008 11:47

Re: INBOUWAPPARATUUR

Ongelezen bericht door pedro714 » 28 okt 2011 12:35

voor pffff. Hoe kom je er bij dat ik het niet redde?. Heb mijn bedrijf om gezondheidsredenen indertijd verkocht, zonder ook maar een dubbeltje schuld. Dat mijn opvolger/koper het niet heeft gered (deels waar, is overgenomen door Rolff keukens). Heb tot 1998 deelgenomen in 7 BV's waarvan 2 in de keukenhandel en durf te stellen daarbij nooit ook maar 1 seconde spijt te hebben gehad, laat staan er bij ingeschoten te zijn :D

pedro714
Berichten: 104
Lid geworden op: 10 dec 2008 11:47

Re: INBOUWAPPARATUUR

Ongelezen bericht door pedro714 » 28 okt 2011 12:41

voor pffff. Hoeveel Miele, AEG, Siemens, Bosch enz.enz. apparatuur wil je hebben met min. 48% korting, oplopend tot 56%?
De enige die moeilijk doet is Atag..maar ook Atag is niet meer wat het is geweest dus zeker niet onmisbaar...en in mijn optiek...vergane glorie. De meeste apparatuur van Atag komt overigens nog steeds van de grote Duitse fabrikanten als bijv. Bosch. De enige uitzondering is en blijft de gasinbouwapparatuur.

pfffff
Berichten: 736
Lid geworden op: 02 jun 2008 14:10

Re: INBOUWAPPARATUUR

Ongelezen bericht door pfffff » 28 okt 2011 17:42

Miele wil ik nog wel hebben met korting 56 % ( Als ik consument was )
AEG mag je houden , te hoog rotzooi gehalte.
BSH heeft ook GEEN kortingen van 56 % neer ten opzichte van de nieuwe adviesprijzen, reken op een 20 %

En Zoeterwoude is idd door PG de nek omgedraaid :!:

Gesloten