LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] keukens duitsland

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
appeltaart
Berichten: 53
Lid geworden op: 24 apr 2008 19:40

Re: keukens duitsland

Ongelezen bericht door appeltaart »

Ein Vergleich ist immer wichtig, da hasst du recht Selbststandige!

Entschuldige fuer mein Kampingdeutsch!

wouterhelm
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 jan 2009 20:31

Re: keukens duitsland

Ongelezen bericht door wouterhelm »

Inmiddels ook al een tijdje bezig om een keuken aan te schaffen. Wij wonen dicht bij de Duitse grens (Venlo). Onze ervaringen:

- Wij zijn bij twee NL en twee Duitse keukenboeren geweest
- In NL kregen we de offerte (eentje zelfs de tekening) niet mee.
- In Duitsland kregen we gelijk de gespecificeerde offerte mee.
- Wij hebben overal aangegeven dat we ongeveer een budget van 8000 euro hadden. In Duitsland hadden we dan uiteindelijk een keuken met het luxere segment Siemens apparatuur. In NL hadden voor dat geld een keuken met "standaard" NEFF apparatuur.
- Wij wilde eventueel wel graniet, maar niet glanzend maar mat. We zijn toen naar Marquardt in Duitsland gegaan. Zij hebben een eigen graniet fabriek waardoor ze redelijke goede prijzen voor graniet hebben. Voor 800 euro meer konden zij de keuken (met Siemens) met graniet aanbieden. Het fijne bij Marquardt is dat je gelijk bij je eerste bezoek een uitgebreide offerte krijgt. We wisten al wat we ongeveer wilde hebben en na 1,5 uur hadden ze een offerte (op de cent naukeurig) klaar. Helaas hadden ze maar 2 graniet soorten die mat waren, deze vonden wij wel aardig, maar niet super. Omdat we niet het graniet konden vinden waar we 100% achter stonden hebben we uiteindelijk gekozen voor een keuken bij Kueche 3000 (merk Haecker) in Straelen voor iets minder dan 8000 euro.

Onze conclusie:
Het verschil in prijs was in ons geval niet zo groot als sommigen mensen zeggen. Maar een verschil is er zeker. Daarbij vind ik het fijner dat je gelijk een duidelijke prijs krijgt en je niet eerst moet gaan "onderhandelen" om het uiterste eruit te halen. Dan heb ik altijd het gevoel dat je belazerd kan worden. Daarbij kregen we in Duitsland gelijk een duidelijke offerte mee naar huis. Een aantal jaar geleden zal het verschil wel nog iets groter geweest zijn, dit omdat in Duitsland een tijd geleden het BTW tarief verhoogd is van 16,5% naar 19%. Toendertijd had je dus ook nog eens een gunstig BTW tarief.

Als je voor graniet gaat (glanzend) is Marquardt absoluut een aanrader. Je kunt er zelfs je eigen granieten plaat uitzoeken waar ze het blad zullen uitsnijden, dit omdat het een natuur product is en een monster niet exact overeen zal komen met het uiteindelijke resultaat.

bananenfiets
Berichten: 3
Lid geworden op: 13 jan 2009 09:51

Re: keukens duitsland

Ongelezen bericht door bananenfiets »

Ben eigenlijk wel benieuwd hoe de vorderingen zijn met Küche 3000 in Straelen.

Wij zijn ons op dit moment ook aan het orienteren op een keuken, voor onze nieuwbouwwoning. We hebben gelukkig nog even de tijd. Op dit moment hebben we twee offertes liggen, één van kuche 3000 en één van superkeukens.

In Straelen zijn we erg goed geholpen door de medewerker daar en we hebben daar een heel goed gevoel aan over gehouden. De Häcker keuken lijkt ons daarnaast van veel betere kwaliteit dan de Nobilia van superkeukens.

We gaan een U-keuken plaatsen met een kastenwand aan één zijde. De prijs lijkt ons redelijk bij Küche 3000, namelijk 13000 incl granieten blad en montage.

Zijn er meer mensen die ervaring hebben met deze firma?

PS: Wil nog wel een keer in Nederland naar een firma.

zelfstandigste
Berichten: 1971
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: keukens duitsland

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

PS: Wil nog wel een keer in Nederland naar een firma.
De prijs lijkt ons redelijk bij Küche 3000
Keuken 3000 een optie?

bananenfiets
Berichten: 3
Lid geworden op: 13 jan 2009 09:51

Re: keukens duitsland

Ongelezen bericht door bananenfiets »

Dat zou een optie zijn, ware het niet dat keuken 3000 niet bepaald in de buurt ligt,

Heb bij hacker duitsland al een lijst opgevraagd met leveranciers in Nederland, echter als reactie krijg je dan een winkel in noord-duitsland.

We zullen gaan zien, het blijft een onoverzichtelijk geheel het proces van keukens kopen.

(G)e(W)e(TE)n
Berichten: 137
Lid geworden op: 31 mei 2008 13:19

Re: keukens duitsland

Ongelezen bericht door (G)e(W)e(TE)n »

We zullen gaan zien, het blijft een onoverzichtelijk geheel het proces van keukens kopen.
Valt best mee, wij verkopen er elke week 3 á 4 en dat gaat ook allemaal nog bijna foutloos ook. Klanten dik tevreden....prima advies en service. Kwaliteit in keukens en montage......ik denk dat je het probleem bij jezelf moet zoeken.

GWTE

Jason McCoy
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 jan 2009 19:24

Re: keukens duitsland

Ongelezen bericht door Jason McCoy »

Goed even uitleg geboden hier denk ik.

Het verschil qua prijs zit hem in de inkooporganisatie waar een keukenbedrijf bij hoort en inkoopt.

Er zijn zaken die via de duitse weg inkopen en dus net zo goedkoop zijn als in duitsland. Goed een paar honderd euro verschil hou je misshien toch maar daarmee heb je handiger service.

De kasten die deze zaken verkopen evenals de apparatuur zijn van hoge kwaliteit omdat dit de echte duitse keuken zijn.

blubber
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 jan 2009 03:39

Re: keukens duitsland

Ongelezen bericht door blubber »

Wij Rob en Petra hebben in November 2008 onze keukenspeciaalzaak geopend. Wij werken samen met de duitse keukenleveranciers Nobila en KH System Mobel. Al onze keukens in onze showroom van 500m2 zijn voorzien van prijzen en de exacte maatgegevens. Zo komt u als klant niet voor verrassingen te staan en weet u gelijk waar u aan toe bent. De keukenopstellingen zijn puur ter inspiratie. is de opstelling, het front, werkblad of de inbouwapparatuur niet naar wens dan kan dat uiteraard verandert worden. U vindt in onze showroom een utgebreid assortiment aan fronten, werkbladen (composiet, graniet, kunststof).
Wij tekenen u keuken in een 3d tekenprogramma. U betaald bij ons geen aanbetaling en loopt zo als klant geen enkel risico. U hoeft voor een goed betaalbare keuken absoluut niet over de grens. U bent van harte welkom in onze showroom in Heteren. Met vriendelijke groet, Petra Zoeter.
Keuken 3000 Heteren

CocaCola81
Berichten: 453
Lid geworden op: 07 aug 2007 00:35

Re: keukens duitsland

Ongelezen bericht door CocaCola81 »

Kak, die twee spammen ook echt óveral.
Niet serieus te nemen dus als je midden in de nacht je pas gestartte keukenzaak promoot. Maak eens wat pieken vrij voor een GoogleAds campagne ofzo, walk the extra mile, get serious want dit is echt héél karig.

zelfstandigste
Berichten: 1971
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: keukens duitsland

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

Hi Rob en Petra, van Keuken 3000 te Heteren, eerstvolgende meeting van der Kreis zal ik u eens aanspreken. De bedrijfsideologie van u strookt met die van ons echter bent u in november 2008 gestart en ziet uw showroom er beter uit :wink:
(wat een tijd om te starten?)

Het is gewoon niet verstandig om reclame via het forum te posten bovendien mag het niet volgens de regelementen. Goede klanten zijn beter via een andere weg te vinden.

Groeten en succes, zelfstandigste (ook een keukenboer van 1969 :) ).

@GWTE
Valt best mee, wij verkopen er elke week 3 á 4 en dat gaat ook allemaal nog bijna foutloos ook.
Nu lach ik mij echt een urinevlek in m'n broek. Ik dacht dat we te maken hadden met een "ouwe rot" uit het vak. Blijkt ´t dat u met een showroom 4x groter, personeel en een hoop bravoure gewoon minder keukens verkoopt; dank u voor de opsteker :D
Laatst gewijzigd door zelfstandigste op 16 jan 2009 10:01, 1 keer totaal gewijzigd.

CocaCola81
Berichten: 453
Lid geworden op: 07 aug 2007 00:35

Re: keukens duitsland

Ongelezen bericht door CocaCola81 »

Okay, laat ik ook wat milder zijn nu ik meer wakker ben. :)

Het is niet wijs als je prospect, de keuken-zoekende consument, over een paar maanden enkel maar (gespamde) hits krijgt op consumentensites als deze prospect wat meer informatie over jullie bedrijf zoekt op Google. Eén Google hit op een succesverhaal van een tevreden klant telt, denk ik, beter mee dan tien spam hits met daarin redelijk hetzelfde verhaal. Tevens komt het armoedig en onprofessioneel en verlegen om handel over, allen zaken die mij niet van toepassing en/of gewenst lijken.

Je kan zelf aan de slag met http://AdWords.Google.nl (variabele kosten) of het via een bedrijf laten doen, zo zag ik even snel bijv. XXX welke met een fixed fee werken vanaf 200,- per maand.

Want met de simpelste zoekopdracht; ""keuken Heteren" staat de eigen website pas ergens onderaan de eerste pagina. Een beter bereik zou zijn om rechts in beeld zo'n Gesponsorde Link (= AdWords) te hebben. En/of zoekresultaten-optimalisatie, gespecialiseerde bedrijfjes die je website legitiem als een van de eerste hits bij Google kunnen krijgen.

Succes!

bananenfiets
Berichten: 3
Lid geworden op: 13 jan 2009 09:51

Re: keukens duitsland

Ongelezen bericht door bananenfiets »

Even een reactie van mij uit.

Het is niet zo dat ik per sé naar Duitsland ben gegaan, omdat het daar goedkoper zou zijn. Duitsland is niet meer dan een half uurtje rijden en we moesten daar toch zijn. Het gevoel is erg goed, we zijn daar netjes en goed te woord gestaan.

Dat ik de markt onoverzichtelijk vind, komt voornamelijk door de kampioentjes en concurrentjes. Het feit dat er allerlei nutteloze dingen worden weggegeven, geeft me toch een negatief gevoel.

Goed om het voor mijzelf makkelijker te maken, kan ik dat natuurlijk ook gewoon negeren. Wat ik vanaf nu maar ga proberen.

Ben pas bij 1 zaak in Nederland geweest en het gevoel was redelijk, maar niet vergelijkbaar met Kuechen 3000. Ook kwalitatief gezien was het niet vergelijkbaar.

Waarmee kan ik Häcker vergelijken? Wil natuurlijk wel een reële vergelijking kunnen maken in Nederland.

@ Rob en Petra

Ik als consument zou me niet bepaald geroepen voelen om nu een bezoekje te brengen aan jullie winkel. Ben het eens dat het beter is de aandacht naar een positief verhaal te verleggen.
Het zal niet slecht bedoeld zijn, maar het komt op deze manier wat schreeuwerig over. Zeker gezien het feit dat er in meerdere verhalen exact hetzelfde stukje wordt geschreven door jullie.

CocaCola81
Berichten: 453
Lid geworden op: 07 aug 2007 00:35

Re: keukens duitsland

Ongelezen bericht door CocaCola81 »

Hacker Systemat met Schuller Next en Leicht een beetje (gokje)? Zou moeten worden geverifieerd door een adviseur van hier.

zelfstandigste
Berichten: 1971
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: keukens duitsland

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

Dat ik de markt onoverzichtelijk vind, komt voornamelijk door de kampioentjes en concurrentjes. Het feit dat er allerlei nutteloze dingen worden weggegeven, geeft me toch een negatief gevoel.
Volkomen mee eens, zal u ook wel begrijpen dat het "iedere keer opboksen" tegen het, door de genoemde keukenbedrijven ontstane, vooroordeel over verkoopmethodes van keukens erg vermoeiend is.
Hacker Systemat met Schuller Next en Leicht een beetje
Kan ik mee leven, al ken ik Schuller niet zo goed.., en ik zou er KH (kwalitatief goed en opkomend merk) graag aan toe willen voegen.
Dit komt u regelmatig tegen bij de hollandse keuken 3000 vrienden :wink: . (Voor u het niet door had keuken 3000 en Kuechen 3000 vallen beide onder de internationale inkooporganisatie "der Kreis"; vandaar mijn eerdere opmerking hier over)

(G)e(W)e(TE)n
Berichten: 137
Lid geworden op: 31 mei 2008 13:19

Re: keukens duitsland

Ongelezen bericht door (G)e(W)e(TE)n »

@ Zelfstandigste

Minder dan jij? Jij verkoopt echt niet meer dan 200 keukens per jaar hoor....en zeker nu niet. Ik zou dus maar eens kijken waar die pis in je broek dan vandaan komt.

GWTE

zelfstandigste
Berichten: 1971
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: keukens duitsland

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

Jij verkoopt echt niet meer dan 200 keukens per jaar hoor....en zeker nu niet
Zeker nu wel, het grootste deel van de keukens zit in projecten, alleen daarvan hebben we er al meer dan 200 per jaar.
Laatst gewijzigd door zelfstandigste op 18 jan 2009 22:44, 1 keer totaal gewijzigd.

keukenklepper
Berichten: 600
Lid geworden op: 16 mar 2007 17:20

Re: keukens duitsland

Ongelezen bericht door keukenklepper »

:lol:
Laatst gewijzigd door keukenklepper op 13 feb 2010 11:49, 1 keer totaal gewijzigd.

zelfstandigste
Berichten: 1971
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: keukens duitsland

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

Hier schrik ik een beetje van meneer Zelfstandigste der Zelfstandigen. Waarom zou dat ongeloofwaardig zijn? Omdat G het beweerd (overigens leuk dat die weer in de house is ), of omdat er uit uw ervaring zo weinig goed gaat in keukenland?
Omdat G dat beweert.......da's het eerlijke antwoord.
En u heeft ook gelijk het percentage service heeft ooit (een jaar of 10 geleden) zo rond de 10% gelegen (servicekosten t.o.v. omzet) tegenwoordig kan men van een gemiddelde van onder de 5% uit gaan.


Enkele weken terug heeft Daalderop bij een klant van ons een volgens GWTE niet bestaand onderdeel in de plintboiler vervangen.

Ik pretendeer niet alles beter te weten, ik erger me daarentegen wel aan mensen die dat wel doen. Het gaat er niet om wie de beste-, de rijkste-, de slimste- of de goedkoopste is. Mijn redenen om op het forum te reageren zijn: het vergaren van informatie (om wat te leren) en om mensen te helpen. Ik verkoop keukens om m'n brood te verdienen maar ben echt niet te beroerd om mijn kennis te delen (of gewoon een offerte of tekening mee te geven),maar ben in een gesprek "recht voor z'n raap" zo steek ik nou eenmaal in elkaar.
Laatst gewijzigd door zelfstandigste op 18 jan 2009 23:45, 1 keer totaal gewijzigd.

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: keukens duitsland

Ongelezen bericht door maxx »

Als je snel een vlek in je werkblad maakt komt Gerrie graag bij je langs om deze eruit te poetsen. We willen toch niet dat hij afkickverschijnselen krijgt met die lage servicepercentages.

Maar dan.... wat gaat er fout aan standaardblokken :lol:


Nee, ik ben blij dat de club weer compleet is. Het was een beetje doods hier......

MVG

zelfstandigste
Berichten: 1971
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: keukens duitsland

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

Maar dan.... wat gaat er fout aan standaardblokken
Er van uitgaande dat u, maxx dit voor mij bedoelde;

Zal niet teveel in detail treden, maar onze projecten zijn geen standaardblokken (wel dezelfde apparatuur nooit dezelfde meubelen). Met het voortraject gaat vrijwel niets fout , het zijn juist hier de externe factoren bij het plaatsen die tijd c.q. geld kosten. Leidingwerk (loodgieters, electriciëns), wandafwerkingen (tegelzetters, stucadoors), planning(uitstel, wijzigingen), levering (2e verdieping wordt appartement 2 hoog e.d.)........

De "fouten" die gemaakt worden zijn bij de particulieren vaak terug te herleiden naar het verkoopgesprek. ( "ik dacht....." "ik nam aan...")
Daarom zal ik persoonlijk NOOIT een keuken bij een 1e gesprek verkopen, heb liever vele gesprekken vooraf dan achteraf onenigheid omdat er iets niet duidelijk besproken is; dus zal een klant die enkel voor de laagste prijs-onderhandeling komt bij ons niet kunnen slagen.

Gesloten