LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Krassen inductiekookplaat Ikea geen garantie

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
Wilsophie
Berichten: 113
Lid geworden op: 24 nov 2009 12:51

Re: Krassen inductiekookplaat Ikea geen garantie

Ongelezen bericht door Wilsophie »

Ik heb zelf een beschadiging dus een diepe kras gekregen toen ik aardappels liet aanbranden en een stukje van het overgekookte water onder de pan kwam en gloeiend heet werd. Eigen schuld dus.

Later een paar weken geleden liep ik weg toen ik heet braadvet op de hoogste stand had, tja, de keuken in de fik, de vlammen tot aan het plafond en de afzuigkap is uitelkaar gesprongen, maar gek genoeg doet hij het nog.
Hij wordt binnenkort vervangen door de keukenboer en vergoed door de brandverzekering, gelukkig is toen de kookplaat heel gebleven en wonder boven wonder niet beschadigd, de pan was roetzwart.
Een ongeluk zit in een klein hoekje bedoel ik maar te zeggen en daar hoef je je niet voor te schamen, waar gehakt wordt vallen spaanders.
Als je maar eerlijk bent tegenover jezelf en de winkelier.

Fauser
Berichten: 66
Lid geworden op: 21 jan 2011 09:48

Re: Krassen inductiekookplaat Ikea geen garantie

Ongelezen bericht door Fauser »

Smaakte het eten nog wel goed ?
Ik hoop dat het het weglopen waard was ?
Bijvoorbeeld een mooie vrouw...

Emmy75
Berichten: 6720
Lid geworden op: 21 jan 2010 04:23

Re: Krassen inductiekookplaat Ikea geen garantie

Ongelezen bericht door Emmy75 »

Wilsophie schreef:Later een paar weken geleden liep ik weg toen ik heet braadvet op de hoogste stand had ...
Oei, maar dat ken ik wel.. Had ook zoiets een jaartje (ofzo) geleden met een kleinere pan. Gelukkig kwam ik precies terug in de keuken en zag nog net de vlam ontstaan. Door heel snel de grotere bakpan (die stond ernaast) erop te zetten kon ik de vlam doven en had gelukkig geen enkele schade.
Wilsophie schreef: .. gelukkig is toen de kookplaat heel gebleven en wonder boven wonder niet beschadigd
Hoezo gelukkig ? Dit was anders toch ook brandverzekering geweest. Was u meteen van die kras af.

Wilsophie
Berichten: 113
Lid geworden op: 24 nov 2009 12:51

Re: Krassen inductiekookplaat Ikea geen garantie

Ongelezen bericht door Wilsophie »

Haha, inderdaad, maar die paar krasjes die ik erop heb vind ik niet zo erg, en hij is al eens vervangen. Had ik iets gezegd over een grote kras dan?
Mijn reactie was gelukkig ook flitsend, want de deksel die normaliter ergens "zwerft" lag er keurig naast dus toen ik de vlammen tot aan het plafond zag heb ik heel kalm de deksel gepakt erop gezet. Toen was alles voorbij, maar,...het had niet langer moeten duren. Daar moet ik maar niet aan denken.

Emmy75
Berichten: 6720
Lid geworden op: 21 jan 2010 04:23

Re: Krassen inductiekookplaat Ikea geen garantie

Ongelezen bericht door Emmy75 »

Wilsophie schreef:Haha, inderdaad, maar die paar krasjes die ik erop heb vind ik niet zo erg, en hij is al eens vervangen. Had ik iets gezegd over een grote kras dan?
Nee maar wel dat het een diepe kras was..
Wilsophie schreef:Ik heb zelf een beschadiging dus een diepe kras gekregen ...
Wilsophie schreef: Mijn reactie was gelukkig ook flitsend, want de deksel die normaliter ergens "zwerft" lag er keurig naast dus toen ik de vlammen tot aan het plafond zag heb ik heel kalm de deksel gepakt erop gezet. Toen was alles voorbij, maar,...het had niet langer moeten duren. Daar moet ik maar niet aan denken.
Dat kan inderdaad heel snel gaan. Gelukkig had u wel de tegenwoordigheid van geest er geen water op te gooien.

Wilsophie
Berichten: 113
Lid geworden op: 24 nov 2009 12:51

Re: Krassen inductiekookplaat Ikea geen garantie

Ongelezen bericht door Wilsophie »

O ja, inderdaad van het aanbranden van de aardappels, was mijn eigen schuld dus. Ach zolang hij het blijft doen tot ik de kist inga, met of zonder krassen ben ik tevreden, waar gehakt wordt vallen spaanders.

Erger vond ik toen mijn schoonzoon een stukje leiding in de afwasmachine wilde los trekken en daarmee tegen een scherp rand erboven alle pezen van zijn bovenhand doorsneed, hoe dat zat weet ik niet precies ik heb de machine niet meer gezien die is meteen afgevoerd, maar dat vind ik veel erger want daar was hij een jaar zoet mee en toen nog de plastische chirurg die de verklevingen moest repareren, dan weegt de kosten van een nieuwe machine niet op tegen de pijn en schade omdat hij zijn beroep niet kon uitoefenen, ( kok).

Wim2007
Berichten: 952
Lid geworden op: 12 jul 2007 13:04

Re: Krassen inductiekookplaat Ikea geen garantie

Ongelezen bericht door Wim2007 »

robertweges schreef:Nu wil Ikea opeens er niets meer aan doen omdat in de garantievoorwaarden staat dat krassen op de plaat niet onder de garantie toename vallen.
Dat is standaard in de manier waarop IKEA klachten afhandelt: zich verschuilen achter de eigen garantievoorwaarden. Uiteraard geldt hier de wettelijke garantie en doen de eigen garantievoorwaarden van IKEA er daarom minder of helamaal niet toe. De wettelijke (minimum)garantie is uiteraard ook op een inductiekookplaat van toepassing.
robertweges schreef:Gevolg: Een enorme brei aan mailwisselingen, frustraties met een aantal keren het verhaal dat er een intern onderzoek heeft plaatsgevonden maar dat dit niet onder garantie valt. Dit terwijl de plaat dus al 2! keer is vervangen.
De rapporten die het gevolg zijn van dergelijk 'intern' onderzoek van het expertisebedrijf van IKEA zijn vaak zeer slecht onderbouwd. Is dat bij u ook het geval? Heeft IKEA u een kopie van het rapport willen toezenden? Bedenk dat het (meestal) IKEA is dat het expertisebedrijf betaalt (en daarom al snel van echt neutraal 'onderzoek' geen sprake meer kan zijn). Vaak worden dergelijke rapporten gebruikt om onder een claim uit te komen. Vergeet niet dat de bewijslast van het gebrek, wanneer het gebrek ontstaat binnen 6 maanden na aankoop, komt te liggen bij de verkoper. IKEA zal in dat geval dus moeten bewijzen dat het gebrek is ontstaan door onjuist gebruik
grun schreef:Ja, maar draai het nu eens om dan. Zo vreemd zijn de reacties niet. Ik heb eens gegoogled naar aanleiding van dit topic en er zijn maar heel weinig tot geen klachten over krassen in inductieplaten van Ikea. Vind je dat niet merkwaardig? Als die platen niet goed waren zouden er veel meer klachten zijn.
Dat niet bekend is dat anderen geen problemen hebben doet niet ter zake. Dat TS wel een probleem heeft is enkel van belang. Dat IKEA de koopovereenkomst niet lijkt te willen nakomen ook.
werkbladenspecialist schreef:Het is keihard glas, daar krijg je niet zomaar een kras in!
Waarom zou er geen fabricagefout kunnen zitten in het gebruikte glas? In dat geval zou het zelfs onder de eigen garantievoorwaarden van IKEA kunnen vallen.
nevermind schreef:Onzin, je wil een nieuwe kookplaat van IKEA hebben, dus de 4e.
Waarom zou TS een vierde plaat willen hebben? Ontbinden van de koop (op grond van wettelijke garantie) en volledige teruggaaf van het aanschafbedrag lijkt me een stuk gunstiger.

Ferry26
Berichten: 191
Lid geworden op: 09 jan 2006 13:04

Re: Krassen inductiekookplaat Ikea geen garantie

Ongelezen bericht door Ferry26 »

Wat een onnozele discussie is dit aan het worden zeg !

Ga eens de garantievoorwaarde van de gemiddelde leverancier na. Daar staat in dat breekbare onderdelen niet onder garantie vallen. De vraag is altijd waardoor iets gebroken is. Dat is lastig aan te tonen. Het onderste flessenrek van de koelkast gaat vaak stuk maar valt niet binnen de garantie. Op de glasplaat van de betere merken zit ook geen garantie. Al kunnen ze wel nagaan waardoor bijv een barst is ontstaan. Is er iets op gevallen of is het een barst door hitte ontstaan.

TS geeft zelf al aan dat bij andere thuis (geen IKEA) geen krassen ontstaan. Dus conclussie is simpel, geen IKEA inductie kookplaat meer !

freddie21
Berichten: 16
Lid geworden op: 24 jul 2009 10:28

Re: Krassen inductiekookplaat Ikea geen garantie

Ongelezen bericht door freddie21 »

@ Dofolo

Dat is helemaal niet relevant. Er zitten krassen op de kookplaat: zaten ze er op voor levering dan had robertweges dit moeten reclameren. Zaten ze er niet bij levering dan heeft hij ze zelf veroorzaakt. Hoe ze ontstaan zijn maakt niets uit. Hoe dan ook geen garantie. Maar dat zal hij wel niet willen horen.......

bprosman
Berichten: 9939
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: Krassen inductiekookplaat Ikea geen garantie

Ongelezen bericht door bprosman »

Dus conclussie is simpel, geen IKEA inductie kookplaat meer !
Volgens de keukenspecialisten hier zijn er maar een paar fabrikanten die glasplaten maken. Zou de inkoopafdeling van Ikea echt tegen haar leverancier zeggen : "Doe die goedkope maar die snel krassen anders heeft onze klantenservice niets meer te doen en gaan ze zich vervelen op het Radar forum" ? :? .
Ook na Google'en (IKEA inductieplaten zijn van Whirlpool) kom ik deze klacht niet verder tegen.

Wim2007
Berichten: 952
Lid geworden op: 12 jul 2007 13:04

Re: Krassen inductiekookplaat Ikea geen garantie

Ongelezen bericht door Wim2007 »

Ferry26 schreef:Ga eens de garantievoorwaarde van de gemiddelde leverancier na. Daar staat in dat breekbare onderdelen niet onder garantie vallen.
Lees de wettelijke bepalingen over conformiteit maar eens na. De garantiebepalingen van de leverancier zijn bij een consumentenkoop van ondergeschikt belang.
freddie21 schreef:Zaten ze er niet bij levering dan heeft hij ze zelf veroorzaakt. Hoe ze ontstaan zijn maakt niets uit. Hoe dan ook geen garantie.
Hoe ze ontstaan zijn maakt, wanneer het gaat om normaal gebruik of in het geval van een productiefout, wel degelijk uit. In het geval van normaal gebruik kan door TS een beroep worden gedaan op de wettelijke garantie. Wanneer het probleem is ontstaan door een productiefout, dan kan zowel een beroep worden gedaan op de wettelijke garantie als op de garantievoorwaarden van IKEA.
bprosman schreef:Zou de inkoopafdeling van Ikea echt tegen haar leverancier zeggen : "Doe die goedkope maar die snel krassen anders heeft onze klantenservice niets meer te doen en gaan ze zich vervelen op het Radar forum" ? :? .
De filosofie van IKEA is inderdaad dat de goedkoopste zullen worden besteld. De reden daarvoor is zelfs vastgelegd in de filosofie van het bedrijf. In het werk 'The testament of a Furniture Dealer' van Ingvar Kamprad staat het als volgt omschreven "But quality must never be an end in itself: it must be adjusted to the consumer’s needs. "
zie blz 9: http://www.emu.dk/erhverv/merkantil_cas ... t_2007.pdf
Vrij vertaald betekent dit: het willen leveren van goede kwaliteit is op zichzelf niet belangrijk. Zolang de consument het nog net goed genoeg vindt en IKEA komt er mee weg, koop het dan zo goedkoop mogelijk in.

nevermind
Berichten: 4662
Lid geworden op: 10 sep 2011 00:27

Re: Krassen inductiekookplaat Ikea geen garantie

Ongelezen bericht door nevermind »

Hoe ze ontstaan zijn maakt, wanneer het gaat om normaal gebruik of in het geval van een productiefout, wel degelijk uit
3 verschillende kookplaten, met dezelfde krassen, wij hebben het hier niet om gebarsten glas, wat eventueel een fabrieksfout zou kunnen zijn.
Dus hoe ze ontstaan zijn maakt wel degelijk uit, maar TS heeft niets gedaan en toch zijn er krassen.

bprosman
Berichten: 9939
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: Krassen inductiekookplaat Ikea geen garantie

Ongelezen bericht door bprosman »

Zolang de consument het nog net goed genoeg vindt en IKEA komt er mee weg, koop het dan zo goedkoop mogelijk in.
En dat is blijkbaar zo want hoe je ook Google'd, ook op Whirlpool als zoekargument komt je dit probleem verder niet tegen. En zoals Nevermind terecht stelt... DRIE keer een productiefout ? Dan vraag ik TS morgen een staatslot voor me te kopen want zoveel "geluk/toeval" kan niemand tegenop.
Mijn buren hebben trouwens de zelfde plaat zag ik vanavond (IKEA heeft maar 1 type inductieplaat), geen krassen.

werkbladenspecialist
Berichten: 434
Lid geworden op: 12 apr 2011 11:53

Re: Krassen inductiekookplaat Ikea geen garantie

Ongelezen bericht door werkbladenspecialist »

@bprosman, correctie, Ikea heeft meerdere inductieplaten die op dit moment uit de stal van Electrolux komen. Ikea gebruikt op dit moment Whirplool en Electrolux door elkaar. Maar ook bij de merken van Electrolux zie je geen klachten van krassen.

oplossing: TS bouwt de kookplaat uit en gaat ermee naar Ikea en zorgt daar dat met zijn pannen er nog een krasje bijkomt. Kunnen ze bij Ikea kijken of het aan de pannen ligt of niet.

nevermind
Berichten: 4662
Lid geworden op: 10 sep 2011 00:27

Re: Krassen inductiekookplaat Ikea geen garantie

Ongelezen bericht door nevermind »

werkbladenspecialist schreef:@bprosman, correctie, Ikea heeft meerdere inductieplaten die op dit moment uit de stal van Electrolux komen. Ikea gebruikt op dit moment Whirplool en Electrolux door elkaar. Maar ook bij de merken van Electrolux zie je geen klachten van krassen.

oplossing: TS bouwt de kookplaat uit en gaat ermee naar Ikea en zorgt daar dat met zijn pannen er nog een krasje bijkomt. Kunnen ze bij Ikea kijken of het aan de pannen ligt of niet.
Ik denk, omdat Ikea reeds 3 platen heeft geruild hier geen gehoor meer aan schenkt.
Omdat zoals reeds is geschreven, er geen klachten over deze kookplaten te vinden zijn, en dit uitzonderlijk bij TS het geval is( zelfs 3 keer toe), Ikea daar niets meer aan doet.

biancka
Berichten: 8
Lid geworden op: 14 mei 2011 20:18

Re: Krassen inductiekookplaat Ikea geen garantie

Ongelezen bericht door biancka »

Ik heb sinds een maand een IKEA keuken incl. inductiekookplaat van de IKEA. Mij viel het op dat ik ook al wat krasjes heb maar ik was in de veronderstelling dat dit gewoon gebruikers-krasjes waren en dus heel normaal. Ik zie de krasjes alleen als ik de lamp van de afzuigkap aan heb en ik erger me er ook niet aan. Als je een keuken gebruikt dan kunnen dit soort dingen (kleine beschadigingen) toch gebeuren.

Wilsophie
Berichten: 113
Lid geworden op: 24 nov 2009 12:51

Re: Krassen inductiekookplaat Ikea geen garantie

Ongelezen bericht door Wilsophie »

Even googlen dan maar: hier kun je het kopen (8ste van boven). Het heet volledig Collo Luneta.
http://www.toiletverhoger.nl/nl/dept_7.html
grun

Berichten: 629
Geregistreerd: 11 jul 2011 14:23
Klopt, maar als ik de winkel binnenga blijkt het niet meer te bestaan en toiletverhogers heb ik nog niet nodig maar bedankt voor de tip.

Jolijn
Berichten: 6314
Lid geworden op: 02 apr 2011 23:45

Re: Krassen inductiekookplaat Ikea geen garantie

Ongelezen bericht door Jolijn »

Tip was ook al van een half jaar terug :wink: Hier staat ook wat:

http://www.dekkerzevenhuizen.nl/index.p ... 00&id=2751

Wilsophie
Berichten: 113
Lid geworden op: 24 nov 2009 12:51

Re: Krassen inductiekookplaat Ikea geen garantie

Ongelezen bericht door Wilsophie »

Klopt, maar ik heb net iets gelezen over het verschil tussen inductie en keramiek en dat spul is voor keramiek, voor inductieplaten gelden heel andere regels omdat ze niet heet worden, dus ik begrijp niet waarom ik dat erbij heb gekregen bij de aankoop.
http://kookplaatinductie.blogspot.nl/20 ... maken.html

Teunbosseman
Berichten: 4196
Lid geworden op: 29 mar 2011 15:46
Contacteer:

Re: Krassen inductiekookplaat Ikea geen garantie

Ongelezen bericht door Teunbosseman »

Wilsophie schreef:Klopt, maar ik heb net iets gelezen over het verschil tussen inductie en keramiek en dat spul is voor keramiek, voor inductieplaten gelden heel andere regels omdat ze niet heet worden, dus ik begrijp niet waarom ik dat erbij heb gekregen bij de aankoop.
http://kookplaatinductie.blogspot.nl/20 ... maken.html

Ik gebruik al jaren keramische reiniger van Kruitvat en geen krassen.

Gesloten